Okategoriserade

Kanske var det sista doppet?

Jag vill verkligen inte tro det, men vem vet? Tanken var att vi skulle till husvagnen nu också men så blev det inte. Regngudarna vann omröstningen av väder där uppe i himlen, och det öser ner. Säkert bra för grundvatten och allt möjligt, men inte för MIG. Och det är ur mitt perspektiv jag tänker:) Jag vill ju helst ha sommar året om.

I går var det kalashärligt väder även om det inte var strålande sol, utan både moln och dis. Jag kunde absolut inte sova. Gick och lade mig och tyckte det var rätt skönt i sovrummet för en gångs skull, svalare än på länge:) Kröp ner och läste en stund och sen började jag må en aning tjyvens. Jag käkade kantarellomelett till middag, sent, och svamp är ju ruggigt hårdsmält, och det kändes av. Magsyran sprutade och jag var tvungen att halvsitta för att inte må illa. Men bra. Jag är trött! Men det var ju bara att sitta uppe en stund, för att sen i alla fall kunna halvligga. Men sova gick ju inte:/ Jag låg och rapade och löste tusen sudoku:) Somnade efter fem, och vaknade sju för att väcka ungar. Sen tvärdäckade jag:D

Jag hade larm10.15 och kvicknade till, och fick genast en notis som jag tog upp direkt. Hade ju luren i handen liksom:) Det var från en av fotbollskillarna:)

Han är sjukgymnast och åker runt och lämnar ut hjälpmedel osv. Vi har pratat om att han ofta åker runt i mina hoods, och det där är alltså min grind:) Jag svarade:

Han är extremt allergisk. Jag funderade på hur lång tid jag hade på mig, och insåg att det var ungefär en sekund:) Så på med kjol, Top och linne, och in i badrummet för att skölja av nyllet, sen öppnade jag dörren:) Han var redan där, det hade Doris talat om också;) Hon fick till sin förtret stanna inne, men tystnade faktiskt efter en liten stund. Jag fixade kaffe och sen satt vi där ute och snackade. Det var det bästa uppvaknandet jag fått på länge:D

Härligt med kaffe och trevligt sällskap:) Vi snackade en stund om allt och inget och sen var hans kafferast slut, så back to work:)

Jag röjde lite och käkade frukost, sen röjde jag lite till för det såg rätt anskrämligt ut både ute och inne. Men jag tog bara det ute, för inne kan man göra en regnig dag, som idag. Inte för att jag gör det, men ändå;)

Efter frukost och mera kaffe var det så varmt att jag messade syrran och frågade om vi skulle åka och bada? Det gjorde vi, Corrinda hängde med. Övriga var i skolan, och av dem var det på sin höjd Jamie som hade velat åka med, så det var ingen ide att vänta på dem. Vi dividerade lite var vi skulle. Corrinda var sugen på Fjällnora eller Länna med det var alger på båda ställena så det blev Särsta. Som vi upptäckte förra året. Då med kiosk/servering och vattentoalett. Två stora plus. I år….? Jag kanske har sagt det här redan, men det är oerhört märkligt så jag tjatar isf.:)

I år så renoverar de serveringen och INGEN kioskverksamhet eller toa finns där. Toa finns på annat ställe men de har jag inte vågat testa, de ser ut som lite läskiga strandtoaletter, ni vet.

Men hur fan kan man renovera ett ställe under de månader som jag misstänker att men stor del av deras inkomst kommer ifrån? Det verkar vara utarrenderat av Knivsta kommun till nån halvsmart individ, och det har stått på deras sida att det skulle finnas en kiosk från 1/7 och att serveringen skulle vara öppen från 1/8, men det är det inte alls. Det har inte ens varit nån som jobbat där de gånger vi varit där, och det är ett antal, på alla möjliga olika dagar. Så dumt!

Men det är ju som det är. Men idiotiskt.

Det var inte så mycket folk vid badet, men absolut inte helt tomt. Vi hoppade i vattnet ganska snart, och alltså – så här varmt har det inte varit på hela sommaren 😍

En termometer på ytan sa 25+, och jag är böjd att säga att det var temperaturen även nere vid tårna. Underbart! Det var sådär att man inte ville gå upp! Jag kände inte på vattnet innan jag dök i, det är fusk ju:) och blev helt förvånad när jag inte fick den där köldchocken 🙂

Uppe på stranden tog det sen tre minuter innan man var torr igen:)

Håret torkade extremssnabbt i den svaga vinden:) Jag älskar det!

Vi låg kvar här till runt sex-draget då skuggade träden, men det var fortfarande varmt och skönt. Vi klädde på oss och åkte och handlade till de eviga tacosen. I går intogs de ute på terassen där vi sen blev kvar till långt efter mörkrets inbrott. Drack vin och snackade. Patricia kom och en kompis till henne och Corrinda kom över. Han bodde på vår gata som mindre men det är länge sen jag såg honom nu:) Vid elva skulle de se på Spökjakt, och jag och syrran tog en långpromenad med Doris. Kvällen var så ljum och fin. Jag hade en kort jeanskjol och t-shirt och det var för varmt…Då är det skönt:) Utomlandsvärme, och jag älskar det så mycket! Försöker suga in allt jag bara kan för att överleva vintern. Vill verkligen inte ens tänka på den, och kvällar som igår känns den långt borta. Men Winter is coming, som de tjatar om I Game of Thrones:)

Idag regnar det. Det är extremt fuktigt överallt, gick ner i källaren nyss för att döda en spindel på begäran:) Lovelia skulle duscha och det satt en stor rackare på duschdraperiet. Hon skulle slå den men sen började den springa runt, så då messade hon The SpiderSlayerMom:) Men när jag gick nerför trappan så kände jag hur fukten omslöt hela mig. Så äckligt. Men det blir så där nere när det är sånt här väder. Å andra sidan har de svalt hela sommaren så det är inte det minsta synd om dem som bor där. Jag kommer duscha uppe, och blunda för att det finns tvätt som måste tvättas ett tag till:)

Nu ska jag dricka kaffe och vänta på Jack. Han ska sova över för de ska på fest, och eftersom jag skulle vara i husvagnen preliminärt så är det tjejerna som är huvudansvariga 🙂 haha, som att jag har några planer för kvällen;) Men hoppas kan man ju alltid 😉

Hörrni! Ha en fin lördag! Hörs snart 😘

Kommentarer

  1. Em

    Jag älskar alla årstider. Känner mig lite lyckligt lottad då det inte påverkar mig. Längtar både till sommar och vinter 🤗

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Skönt! Jag tror jag skulle gilla vintern lite mer, vara lite, om det var vinter. Men i Uppsala kan man inte direkt åka slalom, eller ens längdskidor. Skridsko ibland, men så tinar isarna. Det är så otroligt få vackra dagar som går att utnyttja. Jag gillar ju slalom så hade jag kunnat åka det ett par gånger i veckan hade det varit något försonande med vinter 😅
      Men behöver ljus!!

  2. Madde

    Jag som är knivstabo kan tala om att vi i Knivsta också undrar hur det kan komma sig att det är som det är i år vid särstabadet. Hur kan det inte finnas kiosk, man kan renovera resten av året. Foodplanet kör dock ut det mesta man kan tänkas vilja ha till badet om man beställer där. Men håller med dig ang. toalett.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jamen det är ju så jäkla dåligt, ju. Jag var där sista april och kan inte komma ihåg att det påbörjats nån renovering då? Men man gör det till sommaren? SÅ skabbigt var det knappast att det inte gått att köra en säsong till innan renovering. De som arrenderar borde få uppsagt kontrakt.
      Vad bra att de kör ut!! Men det är ju inte samma sak, man vill kunna köpa en glass eller kaffe när som liksom.
      Uselt.
      Superuselt 🥵 och pinsamt

  3. Birgitta S

    Hej! Det var ett trevligt besök du fick. Fika prata o umgås en stund . Ja nu känns det som att sommaren är över o det gick lika fort som vanligt. Må så gott!

  4. Theresia

    Asså jag blir så seg och slö under vinterhalvåret för att det är mörkt mest hela tiden. Den här vintersäsongen tänkte jag testa på solrum, alltså inte solarium utan rum där det är konstgjort solljus som sägs ska ha samma effekt för psyket och hälsan som den riktiga solen. Helt fenomenalt om det funkar tänker jag. Har än så länge bara sett att det finns på Kokpunkten i Västerås och Munktellbadet i Eskilstuna. Bara ett tips så där i all välmening 😀

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Ja kanske det! Det vore ju kanon om det funkar. Vet att det finns nåt sånt här men tror det är medicinskt, för typ psoriasis och depressioner. Måste kanske kolla upp. Jag blir ju deprimerad. Om än inte så illa att det behövs medicin.
      Berätta hur det funkar om du testar! 🤗

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting