Okategoriserade

Kvarn-spel

Ibland blir jag av ingen synbar anledning sjukt jäkla rastlös. Det kan krypa på när som helst och utan att jag fattar varför. Gärna sent på kvällarna, vilket är helt onödigt:)

I går kväll runt tio kröp det i hela kroppen av rastlöshet och hur gör man av med den så där på kvällskvisten? Bästa sättet är ju att åka och träna, vilket inte funkar då. Man kan köra ett pass hemma men när huset är mörkt och tyst känns det sådär. Nog för att ungarna är hemma, men de sitter på olika rum och surfar, streamar eller vad de nu gör. Jag vet inte. Jag försökte kolla på serie, och insåg efter en stund att jag satt i fåtöljen med armarna hårt korsade framför bröstet och benen ihopvikta i kors de med. Gungande med det översta benet, så där hetsigt. Stressad. Över vad?? Absolut inget. Jag kollade klart på avsnittet och sen gick jag runt och letade efter nåt att göra:) DET är inga problem, det finns miljoner saker att göra, men nånstans måste jag vilja också 😉

Jag gick till sist ner i tvättstugan, det är alltid ett pålitligt ställe, finns alltid tvätt att vika eller sortera. Jag tycker inte alls att tvättberget motsvarar antal personer i huset, men betraktar man handdukar som engångsartiklar så…🤷‍♀️ Vek ett gäng lakan och påslakan, det är något som ingen unge klarar av att göra korrekt. Det är inte som att jag direkt viker som mormor, med spikraka kanter och exakt lika stora, men att i alla fall få till en hyfsat snygg rektangel av dem borde inte vara en omöjlighet. Men det är det. Jaja.

Sen rotade jag reda på en tygbit och gick upp och gjorde ett Kvarn-spel. Runt 01 på lördagnatt😅

Kommer ni ihåg att vi spelade det i Stockholm?

Jag ångrade ju sen att jag inte gjorde en spelplan där, av en skinnbit. Men tänkte inte så långt:) Det är ju lite tyngre och blåser kanske inte bort direkt om man ligger på stranden. Men å andra sidan, vem vill släpa runt på sten? Nä. Jag gjorde en lättviktsvariant:

Återbruk dessutom 🙂 Knappar från min knapplåda, där jag brukar lägga ner de som kan funka nån annan gång. Och tyget är faktiskt från en första hjälpen väska från ett skyddsrum, sen andra världskriget 🙏 Trekantiga tygstycken tänkta till mitellor. Fråga mig inte varför jag hade ett antal sådana väskor, men antar att de kom från antingen scouterna eller nåt liknande. I dem fanns även oelastiska bandage, plåster, tryckförband, kompresser, säkerhetsnålar för att fästa bandagen, och triage-lappar. Alltså ett block med färdigtryckta lappar med rutor att kryssa i vilken behandling som skulle ges, eller om det inte var nån ide. Samt, lappar för avlidna att fästas på kroppen. Jag är glad att de aldrig behövde användas. Samtidigt tror jag inte att det ens finns förbandslådor i dagens skyddsrum? Så de kanske hade gjort nytta där en vacker dag. Förhoppningsvis aldrig.

I alla fall! De kom till användning nu i alla fall!

Det här satt jag och pysslade med länge och väl i natt, letade så lika knappar som möjligt och ritade raka streck efter linjalen 🙂

Men sen hade jag ju ingen att spela med😅 Det var nu inte det viktiga, jag har gjort det och nu kan jag släppa det. Det här kan ligga i strandväskan eller för den delen handväskan om man ska nånstans där det är mycket väntan edyl. Det tar inte större plats än en näsduk. Kvarn-spel är ett uråldrigt spel, som vid första anblicken är som ett vanligt 3 i rad, men kräver mer strategi, som schack. Det är kul!

Idag har jag spelat med Jordan, geniet, och han förlorade två av två gånger. Nu satt ju jag med info från killen som lärde oss, så jag hade ju fördel. Men, eftersom Jordan är som han är, smart och klurig och har förmågan att se strategi, så fattade han snabbt. Efter två vändor ville han fundera på det, och nu kommer han sitta och vrida och vända på det här i huvudet, bearbeta det och sen blir han svårslagen 😀

Vi har finbesök här, Jack är på sleepover. Hans föräldrar skulle på 30-årsfest i går, och lämnade av honom på eftermiddagen. Han var sur som ättika först, hade sovit i bilen hit, men sen tinade han snabbt upp. Han fyller fyra år sista augusti, tänk ändå va?

Jag hade tänkt vara i husvagnen den här helgen, så tanken var att tjejerna hemma skulle vara barnvakt, men nu var det ju regnväder. Jag klagar inte det minsta för det är supertråkigt att missa tid med Jack här:) Han är väldigt enkel att ha att göra med, utom när han är sur då:) Men det går över snabbt. Man får lov att vara lite tjurig mellan varven, det är som sig bör.

Det var verkligen inget kul väder igår, vi hade varmt och kvavt, svetten rann och regnet öste ner. Jag tänkte passa på att göra allt jag skjutit på men det var ju inte helt kul när det var så lökigt:) En del fick jag undan i alla fall. Helst hade jag velat gå runt med en trasa och Ajax och torka av alla ytor, för ALLT känns kladdigt. Fukten är inte kul. När man går ner i tvättstugan är det som att gå in i nån form av varm grotta. Brrrr. Det här är normalt, det ger sig när vädret är mindre blött. Sommartid är nedervåningen underbar att vara i, svalt och skönt, förutom sådana här dagar då är det bättre uppe. Det blir ändå alltid rättvist i slutänden;)

Nu ska jag greja på lite, Lovelia bakar kakor och Novalie duschar Doris, Jack spelar dataspel med Jordan och övriga vet jag inte var de är:) Som vanligt alltså 🙂

Ha en fin söndag:) Hörs snart!

Kommentarer

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting