Okategoriserade

Två snabba, och sen polisen:)

Igår blev det snabba ryck frampå kvällskvisten:)

Först körde jag för första gången på länge, dubbla träningspass. Jag gillar det, för det känns oftast som att pass nummer två bli jäkligt bra. Vet inte vad det är, om kroppen är redo och med på noterna direkt eller om det bara är skitbra att träna flera gånger om dagen:)

Började med ett plaza styrka som blev nån variant eftersom vi var så få. Det var jobbigt och kul. Hade en av träningskompisarna där, och bästa ledaren så det var liksom garanti på det. Sen var det direkt hem för att käka lite, och ringa till Jack på FaceTime när de flesta var hemma. Lilla skrutten fyllde ju fyra år igår, och var hemma och var lite sjuk. Men han blev glad när vi ringde och sjöng för honom:) Han visade sina presenter och vi snackade lite. Sen kom syrran och hämtade upp mig för pass två som var cirkelfys. Med en ledare som nästan aldrig har pass längre, så det är bara att passa på. Det var också anledningen till de dubbla passen, just den här gången:) Även där var en av träningskompisarna och henne har vi inte sett på länge så det blev ju en superbra bonus:) (passa på, passa passa på på på😂)

Efter det passet var jag helt slut:) Musklerna skakade och känslan då är att man tagit i ordentligt:) Fotbollskillarna messade en bild. De satt och drack öl. Vi skickade en bild tillbaka:

Och skrev att vi tränade andra muskler än ölhävararmen:)

Mamma ringde och vi snackade med henne en lång stund, innan vi noterade nytt meddelande från killarna som var att de tyckte vi skulle komma, Corrinda kunde väl skjutsa oss:) Vi gick in på Ica och handlade, och sen bestämde vi oss för att kolla om Robban kunde köra. Jag skulle eventuellt hämta Lovelia från träning men inget var klart där, men vi kollade med Robban som lovade fixa båda. Såååååå då messade vi att vi kommer, ska bara duscha men ni kommer bli förvånade över hur snabba vi kan vara:)

45 minuter senare satt vi vid bordet. 🙌

Då var en kvart av de 45 bilresan, för vi fick stanna vid vartenda rödljus och ett tåg. Jag hade duschat, klätt på mig, fått på lite smink och satt upp håret på tio minuter. Sen fick jag rådda lite hemma, innan vi hämtade upp syrran en halvtimme efter att vi skiljts åt. Alltså vi kan vara snabba som illrar om det behövs:) När vi skrev att vi var på väg fick vi en bild tillbaka:

Japp, det är ordning på de där killarna:)

Vi gled in och försökte orientera oss med vilka matcher som skulle tittats på, de spelades fyra stycken samtidigt och alla visades. En aning splittrande:) När jag lyfte ölglaset som innehåller 0,6 liter så skakade armen rejält😜 Inte av abstinens utan av helt slutkörda muskler. Det var bara att dricka snabbt så det inte var så tungt:) Men rent så, öl borde vara en bra återhämtningsdryck ju? Massa kolhydrater som går direkt ut i musklerna, och b-vitamin är väl bra det med.

(Nja, okey, googlade snabbt, det är typ ingen näringstäthet alls i öl, mest massa kalorier;) men man kan väl få inbilla sig att det var bra? ;))

En av killarna jobbar i andra änden av världen och har varit hemma på sommarledighet ett tag, men åker tillbaka i dag, så det var ju kul att säga hejsvejs till honom, ses om massor av månader:) Tur att de andra håller sig mestadels på hemmaplan🤗 Vi hann med en öl till och massor av snack innan de tände lysena och kvällen var slut. Vi ses snart igen, ska på konsert nästa helg:)

Robban hade erbjudit sig att hämta oss också så vi messade och kollade om han fortfarande hade lust. Det hade han så vi gick till stationen för att bli upphämtade. Vi körde hem syrran och sen åkte vi hemåt oss. Det var mörkt och plötsligt sprang en räv över vägen så Robban fick tvärnita. Ingen trafik ute så det var ju lugnt. Räven klarade sig och vi slapp skrapa röd päls från fronten… Men sen när vi svängde in på vägen till oss så noterade Robban en bil i backspegeln.

”Är det där snuten?”

Svårt att se när det är mörkt med gatlampor som liksom ger skuggor från träd och buskar, och tar bort reflexerna från deras bilar, och de har ju alla möjliga modeller nu för tiden också. Men jo…. Undrar om de inte var det? När de kommit en aning närmare och körde under en gatlykta så såg jag det tydligt. Jo, det är polisen. Robban började direkt blinka och körde in på skolans parkering. Jag blev som alltid inför övermakten, nervös. Dessutom hade jag druckit ju. Inte för att det på något vis är varken olagligt eller olämpligt att skjutsa folk som är onyktra, men man vet ju aldrig:) Jag har aldrig blivit stoppad när jag själv kör, och jag har kört bil i snart trettio år. Måste ju betyda att jag kör snyggt och korrekt, eller hur? Däremot har jag åkt med syrran några gånger när hon blivit stoppad, aldrig för att blåsa men nån gång letade det efter någon och hon fick visa körkort, en annan gång på väg hem från fjällen hade en lastbil vält så vi blev omdirigerade.

Poliserna som klev ur bilen var så unga att jag funderade en stund på om man verkligen fick bli polis direkt efter nian, och hur var det möjligt att ta körkort innan man var 18? 😜 Robban frågade om det var hans hårda inbromsning de ansåg olämplig och förklarade att det var en räv, men den hade de inte ens sett. Inbromsningen alltså. Eller räven heller då förstås;) Nä, de kontrollerade bara nykterhet och körkort på de få bilister som rörde sig ute vid den tiden, ganska precis midnatt.

De frågade om det var hans bil, och det var det ju inte, vi åkte i pappas bil. Som nu äntligen är mammas, men som hon inte kör, men inte kunnat sälja innan allt varit färdigt. Jag hann tänka att undrar om mamma är vaken om de tänker ringa och kolla upp det hela;) Men det behövdes tydligen inte, förklaringen lät väl normal. Han fick blåsa och visa körkortet och sen var det bra med det. Tack och hej, farbror polisen. Kan man inte säga när de är femton år gamla förstås;)

De sista åren har det blivit stökigt i området som gränsar till mitt. Det skjuts och bråkas och det är bara inte bra. Polisen har blivit ett stående inslag nu, från att sällan ha behövts. Det händer till och med att de glider förbi på min extremt lugna villagata. Det är tryggt att ha dem i krokarna. Även om jag helst sett att området i sig var tryggt. Jag är ju ofta ute med Doris sent på fredagskvällarna, syrran och jag tar en långpromenad då. Det är helt dött, rör sig inte det minsta lilla. Samma när man kommer hemlallande från krogen tidigt på morgonen, rätt öde överallt. Så när det där buset håller på vet jag inte. En skjutning var iofs mitt på dagen, när det stegade fram två unga män och sköt en äldre man i knäna, utanför pizzerian där det satt folk, fullt med vittnen alltså. Helt sjukt. Men sena kvällar och nätter har jag inte sett nåt. Poliserna igår kändes inte heller som att de jobbade ihjäl sig på just det passet:)

De släppte iväg oss och vi åkte sista biten hem, bara för att se en jäkla grävling kuta inne på vår gata. Hallå? Jag är lite rädd för de rackarna, för de är så bitiga. ”Kör på en sån och det känns som att köra på en betongsugga” sa min körskolelärare för länge sen. ”Undvik det i möjligaste mån, men om du råkar köra på en, gå för fan inte ur bilen, utan backa över den ett par gånger så den säkert är död.”

Sant eller inte, jag testar helst inte, men jag gillar inte djur som potentiellt kan vara farliga för mina djur. Sellman kommer hem hela tiden med sår nu för tiden. Antingen är han en buse eller så åker han på stryk. Vet inte vilket som är bäst. Han är ju jordens snällaste katt så jag tror han åker på stryk. Sist nu hade han tre hål ovanför höger framben, på bogen, under halsen. De var djupa och är från ett bett eller klor, tror på bett. Jag tror jag såg det direkt efter, han kom in och kröp upp i min famn och låg sen och slickade i evigheter. Undrade vad det var och vände på honom för att kolla och blev orolig såklart. Men eftersom han var så duktig på att tvätta rent själv så avvaktade jag, höll koll så det inte blev infekterat, snosade på det så det inte luktade illa och nu ser det fint ut. Lite svullet fortfarande men tror det ger sig. Håller fortsatt koll och är orolig så där som man bara är med sina djur.

Jaja, vi kom hem ordentligt och jag käkade lite. Hade ju inte ätit efter träningen och var skithungrig, så klämde en macka med ost och kalkon på och drack nån havremjölk med dumlesmak till:) Sen var det hopp i säng, och sov så gott.

Idag skulle jag åka och köpa present till Jordan, som fyller i morgon, men har ingen bil hemma. Det är ovanligt, men jag får åka i kväll efter träningen. Vet vad jag ska ha så det bör förhoppningsvis gå snabbt.

Nu ska jag dricka kaffe! Ha en fin dag:)

Kommentarer

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Nej 😎har träffat en fru bara. Men de är inte intresserade av fotboll, plus att det finns barn att ta hand om. De har egna intressen, och då är killarna hemma med kidsen. Alla har inte fruar heller och det är lite olika killar:)

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting