Okategoriserade

The Queen is dead. Long live the King

Idag gick drottningen av Storbritannien bort. Queen Elizabeth blev 96 aktningsvärda år. Tänk vad otroligt mycket hon måste ha upplevt under sin tid som regent! Hon har suttit på tronen i 70 år.

För mig har hon alltid varit en gammal dam i kappa och tiara, och jag blandade ihop henne med Margret Thatcher mellan varven 🙈 Engelska tanter ser lite likadana ut, speciellt de förnäma. Jag har egentligen ingen relation till henne, men det känns ändå lite sorgligt att hon är borta. Nu är Prins Charles äntligen kung. Han har ju säkert väntat på detta länge, även om han förhoppningsvis inte önskade livet ur sin mor.

Jag har ju fattat att det varit rätt hårt styrt i det brittiska kungahuset, med diverse mindre fräscha saker, men samtidigt så känns det som att ett ärevördigt, traditionellt kungahus med gamla seder och bruk nu gått i graven. Typ ett av de sista. Det kanske blir bra, jag har absolut ingen uppfattning.

Idag har jag träningsvärk, den har eskalerat under veckan och jag har också haft känningar av nacken. Och med ”känningar” menar jag såklart ont:) Igår var det inte kul och idag hade jag planerat för dubbla pass, men insåg att det bara var dumt.

I stället har jag läst, lite research, det gjorde jag i förmiddags med kaffe ute i solen. Sen försvann den och jag frös, och gick in. Där har jag. Både fixat med tvätten, kokat en soppa på vitlök, vegofärs, passerade tomater, linser, vatten, tacokrydda, paprika och salt. Typ. Den blev sjukt god! Till den gjorde jag krutonger på alla gamla kanter av bröd som alltid ligger kvar, man kan ju inte äta kanterna det vet ju alla…

Sen bakade jag bröd. Det blev inte lika gott, lite torrt och trist, och platt. Fan. Det jäste så fint och jag trodde inte alls det skulle falla ihop sådär. Kanske var för kallt inne? Jag gjorde müsli också när ugnen ändå var i gång, gäller att passa på:)

Jag tänker att eftersom barnen äter soppa, så ska jag kanske försöka koka lite mer sånt. Det är ju extremt enkelt, och går att stoppa i alla rester från veckan. Jag är inte det minsta soppmänniska, men jag kan ju alltid äta kvarg i stället;) Men den här var riktigt jäkla god:)

Trixie bad mig baka focaccia nån gång, så det kan jag ju göra till soppan. Nu låter det ju som att jag är värsta bakar-fia men det är jag ju inte. Har bakat det en gång i alla fall. Då med rosmarin på som var som jäkla granbarr. Det gör jag inte om;)

Sen drog jag och tränade, rörlighet. Det behövdes verkligen för efter det släppte huvudvärken. Det gör underverk att få fart på blodet, det är bara så. Samtidigt är det det absolut sista jag vill när jag har ont, så det gäller att ha pannbenet med sig. Nu känns det bättre i huvudet men träningsvärken är kvar.Såklart.

Jag har ett bokat HIT-pass i morgon men kanske avbokar. Det är nog klokt att vila, tror jag. Få se om jag är lika klok i morgon eller om jag kör:D

Sen ska vi ju till Stockholm och gå på konsert. Nu messade killarna att de ville samlas runt fyra och ta en öl på Stationen, så det siktar vi på. Tror vi tänker cykla ner till stan, förutsatt att vädret är ok.

Förresten så testade jag det där jag sett överallt ett tag nu. Att locka håret utan värme, och i stället linda det runt antingen dyra specialrullar, eller typ badrocksskärpet. Jag tog en gammal handduk och klippte den till lagom längd, rullade ihop den lite och fäste ihop den med gummisnoddar. Sen rullade jag upp håret, efter att ha fuktat det lite.

Kröp i säng och snurrade runt som vanligt, jag rör mig rätt mkt. Vaknade och kan säga att håret inte direkt satt lika prydligt:) Men trots det så blev det riktigt fint när jag släppte loss det ur handduken.

Lockarna var fasta och spänstiga och väldigt fina. Mitt hår vill alltid vara rakt. Det hänger alltid ut sig, och raknar. Oavsett hur man försöker. Jag skulle ju ingenstans idag, mer än träna så jag redde bara ut det med fingrarna och lät det vara. Det raknade rätt snabbt, men behöll ändå lite av lockarna, så där så att det faktiskt var fint. Nästa gång jag gör såhär ska jag testa med hårspray, eller saltvattenspray innan kanske? Gammaldags läggningsvätska existerar kanske inte nu för tiden, men någon produkt måste det ju finnas som håller lockarna fina? Får googla:)

Enkelt, gratis och bra resultat i alla fall. Har man annat slags hår än mig så kanske det håller bättre.

Jaja, nu ska jag sova:) Natti natti, hörs snart:)

Kommentarer

  1. Astrid

    Sålde torktumlaren idag, nu har mina barn flyttat så det är lite enklare. Tagit in offert på solceller som vi kommer investera i. Förberett med gasolvärmare inför vintern. Kör rörligt med timme f timme abonnemang så man använder el när det är billigast. Och för att lära sig vad som drar. Appen visar vad varje dag kostat och vad som dragit mest. Uppvärmning, ”alltid på” och beteende. Har tex stängt av extra frysen(gammal) och det gjorde skillnad. Duschar efter jag tränat på gymmet, det gjorde jag aldrig tidigare 😇 Tänker också på tvätten, tidigare bara kastade jag allt i tvättkorgen.
    Även investerat i ny panna, den gamla började strula förra vintern så det var dax. Den ska gå att ställa så den går igång när elen är som billigast. Men man lär nog få frysa lite i vinter…
    Så skönt att du bundit ditt abonnemang. Det ångrar man idag, att man inte gjorde…
    Vi får kämpa. Och kramas mer i soffan 😉 Inte för att det betalar någons elräkning, så det är jobbigt hur detta drabbar många 😞 Kram

  2. Johanna

    Vad har du för uppvärmning av huset?
    Vi har el. Får panik av att läsa att priset kanske fyrdubblas i vinter. Vi hade en elräkning på 6000 kr i januari. Om det blir gånger 4 får vi en räkning på 24000kr. Har förberett barnen på att vi kommer ha kallare här inne. Men redan nu klagas det och det är ju inte ens kallt ute! Har du regler för hur länge de får duscha tex?
    Vi har sagt att de inte får ta långa duschar nu. Och att man tittar på kläderna innan man per automatik kastar dem i tvättkorgen. Såklart underkläder ska bytas varje dag, men inte det andra.
    Har du några smarta ”spara på el tips”?

    1. Karin

      Jag vill gärna komma med ett par tips, du vet många bäckar små 🤗
      Har ni diskmaskin?, såfall handdiska (men ej under rinnande vatten) större byttor och kastruller för att på så sätt få mer plats för annat i maskinen, då kanske du inte behöver köra den lika ofta.
      Jag har hört att elen är billigare på natten, så vissa väljer att köra både tvättmaskinen och diskmaskinen då, och även ladda elbilen då. Själv är jag lite skeptisk till det, utifall det blir något fel på maskinen då ☺️
      Alla elsaker som står i stand by-lägen drar också el, så bättre att stänga av/dra ur sladdar till det man inte använder för stunden.
      Ja det var några tips från mig, hoppas det är fler som kommer med tips 🤗

      Kommer det fler tips kanske Carola kan sammanställa de i ett blogginlägg 🤗

      1. Karro

        Om man har elavtal per timme kan man nyttja att elen är billigare på natten. Annars ger det en inte lägre pris däremot hjälper man till att ”belasta” elnätet när det ”det finns mer el”. Sämst för elnätet är innan alla ska till jobbet och när alla kommer hem från jobbet.

    2. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag försöker alltid spara el. Är nog uppfostrad så och det sitter kvar, till viss del.
      Vi har fast avtal, och det känns skönt. Men jag försöker ändå tänka i spara-tankar, för vem vet?
      Just värmen är ju svär, man kan knappast frysa ihjäl, och ett utkylt hus är dåligt av andra anledningar. Någon grad funkar ju. Tofflor är nödvändiga.
      Men vad gör jag annars ? Tycker Karin ovan gav bra tips, det är vad jag försöker göra här med. Ut med alla laddare, de drar lite, duscha på skola/jobb/gym om möjligt.
      Jag hoppas det blir ordning på elen, och världen snabbt!! Så här kan man liksom inte ha det

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting