Okategoriserade

The Nomads, Sator och D.A.D

I fredags var det dags att gå på konsert igen. Detta underbara härliga:)

Vi skulle möta upp några av fotbollskillarna för en öl innan, och syrran och jag cyklade ner och kedjade fast cyklarna noga. Skärskådade hela området, var var de? Precis när vi skulle gå in på Stationen, så messade J.

”Waynes coffee minus Waynes.”

Eh va?? Fattade inget. Var ligger det ens ett Waynes coffee?? Vad var det här för jäkla rebus:) Bad om fler ledtrådar och fick en bild på en av killarna och orden: ”Kolla i bakgrunden.” Ja, tåg. Vi är på stationen…. Nästa löd: ”rätt sida av spåren”. Jaha, hur tänker han nu? Hans sida av stan? Där vi ska gå på? Eller vad? Nä, vi gick bet, och bad om ytterligare ledtrådar, och fick en bild på Coop. Aha! Nu fattade vi!

Trodde vi, för vi gick uppför trappan till vänster när det tjoades från trappan till höger och DÄR! Där satt de ju! 🙂 Skrattande gick vi dit och det visade sig att det var ny ägare på lokalen som tidigare var Waynes coffee, som inte bestämt sig för nytt namn än, men hels sonika tagit bort Waynes och låtit enbart Coffee stå kvar 😁 Så genialiskt fånigt:) i positiv bemärkelse 🙂 Vi hade en halvtimme på oss innan tåget gick.

Solen strålade och det var varmt och skönt, ölen var kall och god och rann enkelt ner. Det är smidigt att köpa biljetter via appen, när den funkar, vilket det inte gjorde för syrran. Tur att min gjorde det då:) Inte för att de kollade på dem sen förstås….typiskt;)

Vi drack ur och gick till tåget, mötte upp den femte personen för kvällen och klev på tåget. 40 minuter senare klev vi av i Stockholm och gick ner för att ta tunnelbana. Det är inte min paradgren, av nån anledning så begriper jag mig inte på tunnelbanan där, men utmärkt i London. 🤷‍♀️

Men det är ju tur att både killarna och syrran hade koll, bara att hänga på:)

Alltså, vad är detta? Helan och Halvan, där jag är Halvan….? Förutom att jag ser kort och tjock ut så ser det ut som jag har ben som en tax, medan syrran är som en vinthund 😉 Det skiljer fem centimeter, max, på oss, men här ser jag ju att det inte är konstigt att jag får småspringa bredvid när det är bråttom. Hon, och för övrigt alla killarna, har en enorm steglängd, medan jag får jogga:D Lockarna är för övrigt gjorda sådär som jag berättade om häromdagen. Den här gången hade jag sprayat med saltvattenspray och det höll bättre:)

Vi kom fram till Globen, och skulle ta en öl utanför innan vi gick in. Valde Brödernas. Jag behövde gå på toa och ryckte i några dörrar innan en var ledig. Kan säga att det var den äckligaste toa jag varit på på länge. Hade jag inte sänkt en öl redan och hade tagit ner min toleransnivåribba rejält så hade jag gått därifrån, men jag var sjukt kissnödig också. Sjukt äcklig, och det på en restaurang. Jag skulle aldrig äta där, det är en sak som är säker. En av killarna skulle på toa innan vi gick och var så snabb att jag inte hann förvarna och han var lika chockad han. Så det var inte bara jag.

Konserten, eller konserterna, var på Annexet, som jag gillar. Har varit där några gånger och det är en fin lokal.

Ligger ju precis i anslutning till Globen, eller Avicii arena som de döpt om den till. För mig är det Globen. Vi gick in, och kollade på tröjorna. Jag hade dålig koll på banden och var inte sugen på att köpa en tischa för 400 spänn om de inte var värda det;) Så det blev ingen tröja, även om en kompis påstår att om man inte köpt tröja har man inte varit där;)

De var jäkligt snygga dock, så ångrar mig lite nu:D

Vi köpte mera öl och poserade för en gruppbild.

J har åsikter om mitt ”rocktecken”, vi diskuterar det ofta, men jag kommer aldrig ihåg vad jag gör som är fel:) Det är därför jag ser så jäkla nöjd ut, för han godkände det väl direkt den här gången 😂

Sen började The Nomads.

Bra band, som jag nog aldrig hört nåt av:)

I pausen blev det mera öl, killarna gick i förväg och messade att de köpte till oss, och sen stod vi kvar i ölområdet och lyssnade på Sator.

Det är väldigt härligt att gå på konsert där man dels ser bra överallt, som på Annexet, men även inte är ett super-fan. Att gå omkring lite, flytta sig mellan områdena, dricka öl, gå på toa och kunna kolla lite på folk också, det är en speciell charm i det. Normalt är det artister jag vill se varenda sekund av, och då står man still på sin plats, möjligen att man tränger sig framåt. Det ger ofelbart ont i ryggen och fötterna, men det lyste med sin frånvaro nu:)

Jag kan ju inte börja gå på konserter jag skiter i, men ni kanske fattar hur jag menar?

Sator har jag bättre koll på, men det är inget band jag lyssnar på, men gillade deras liveframträdande mycket. Kompetenta killar:)

Det blev nog en till öl innan sista bandet gick på scen. D.A.D. Då hade jag varit på toa, och tappade bort syrran och H som var de som stod vid scenen medan J och C stod och drack öl:) Men, efter en liten stund så hittade jag på dem och strax efter det så började bandet spela.

Disneyland After Dark. Ja, varför inte:) De är danska ikoner och levererade ett suveränt framförande. Jag har hyfsad koll, men inte mer än så, stod där och mest bara njöt av att lyssna på bra musik som kändes hela vägen in i skelettet🙌

Ja herrejösses vad jag gillar att gå på konsert!

När det var slut så fick vi ut våra jackor väldigt snabbt och samlade ihop oss utanför. Vi hade haft lite olika planer på hemfärden, dels en taxi, dels erbjöd sig Robban att hämta oss. Men sen landade vi i att vi skulle ha gott om tid att ta tåget. Det är ju hemskt att behöva stå och kolla klockan när bandet spelar, för att sen rusa som en gasell på speed till tåget. Nu hade vi bra med tid, men inte tillräckligt för att riktigt hinna köpa något att käka. Jag hade ätit sushi klockan 13. Det var allt. Ingen frukost, inga mellisar eller middag. Nio bitar sushi och fem öl 🤟det är rockigt;)

Och det blev vad som blev, för vi hade som sagt inte tid att köpa något, och det som var öppet var 7Eleven och jag ville möjligen ha pommes och kanske en burgare. Det fick bli mat hemma i stället.

Tåget hem gick 00.07 och 40 minuter senare var vi i Uppsala, och stod kvar och sällskapade med H som har en buss som inte går så ofta. Det var fortfarande rätt varmt ute. Jag hade ett linne och en linneskjorta på mig, och mest för att jag inte orkade bära på den så drog jag på min tunna jacka. Sen blev det förbannat kallt att cykla, men det fick vara så:) Jag var hemma nångång efter två, och käkade nån variant på taco, som var kvar sen barnens middag, rullade in köttfärs och ost i en tortilla och toppade med guacamole och sen in i micron.

Sen började jag frysa. Och frös nåt så kopiöst:) Snabbade mig på att borsta tänderna och tog på en varm nattskjorta i flanell och kröp ner under täcket. Frös men somnade snabbt, bara för att vakna en stund senare och frysa så jag omöjligen kunde somna om. Det blir ju sådär när man kyler ner sig genom att cykla i några plusgrader bara. Jag gick upp, drack lite vatten och var på toa, fick upp värmen lite och gjorde ett nytt försök. Somnade efter att ha virat in mig i täcket som en kålmask:)

Sov som en stock och vaknade pigg och glad. Eller i alla fall glad, 😇pigg är ju aldrig i min vokabulär på morgnarna, oavsett när den inträffar:)

Vi hade en så trevlig kväll! Det är alltid kul att hänga med de här killarna, och det var inget undantag nu. Snart ses vi igen, och då blir det fotboll som vanligt, men att göra lite annat mellan varven är störtkul:)

Så det var fredagen! Lördagen var lite seg till en början men jag hann plocka in mina blommor som varit på sommarbete, städa köket, fixa lite med diverse och göra pizza till middag.

Uppsalas kulturnatt var i lördags, men det är verkligen inget jag är så hypad inför. Det är inte min grej, mycket folk, kö till det man vill göra, dyrt, en kompis köpte sockervadd till sin dotter och höll på att storkna när den kostade 70 spänn. För en sockerbit…. Men syrrans kompisar skulle spela, och det ville hon se. Jag hakar ju på när det är roliga saker, och vi tog bilen ner på stan. Parkerade en bit ifrån, och promenerade. Jag har ont i ”tåviket” på min opererade fot😅 Det känns lite som en lätt stukning men är garanterat nån form av överansträngning. Bättre med skor på än utan, men bäst att inte gå alls:D samtidigt som det är skönt att röra på den.

Vi kom fram precis när de började spela

Tror de heter Red Sirens, och deras musik var ju helt okey. Jag har lite att önska om val av sångerska dock, och definitivt så hade hennes mikrofon behövt skruvas ner en aning, det var inte bra ljud på den. Men ändå, härligt med konsert på hemmaplan ute på stan:) Lite vibbar till dåtiden när det känns som att det hände lite ofta….? Kan ha fel, det kan vara minnet som hittar på eget:)

Vi åkte hem efter det, och jag hade en dejt med Dr House som är en favorit:) Sen var det en rätt tidig kväll ändå. Det var en härlig helg på alla sätt och vis med mycket musik, kompisar, familj och umgänge! Love it❤️

Kommentarer

  1. Rille

    Jag tror att ”felet” med ditt djävulstecken är att du lägger tummen över mittenfingrarna, tummen ska nog vara under dem. 😄

      1. Rille

        Grundlig som jag är, så har jag nu tittat på bilder av Ronnie James Dio, som var den som populariserade tecknet inom hårdrocken. Han gör det precis som du, så det kan du köra upp i fejan på den där snubben nästa gång! 😂

  2. Ekot

    Kul du haft en bra helg! Ang ont i ”tåviket”, testa skor med stelare sula, vandringsskor, så kommer det vara mindre ansträngning för den leden. De är bra att ha när det är halt ute med, eller blött, så kommer komma till användning ändå.

  3. Birgitta S

    Hej! Härligt liv konsert öl du är så värd detta. Ett toppenliv o roligt. Det är du värd efter alla år o tagit hand om 9 barn. 😍

      1. Profilbild
        familjenannorlunda

        Ok. Det är tråkigt för dig! Jag vet inte riktigt hur jag ska tolka det här? Är det missunnsamt, avundsjukt, menat att ge mig dåligt samvete? Jag har svårt att se att det är peppigt och uppmuntrande nämligen. Jag vet att alla inte har råd, men jag tänker inte be om ursäkt för vem jag är och vad jag gör. Eller låta bli att skriva om det och bara berätta om jobbiga saker för att inte nån ska bli ledsen. (Nån skulle ändå bli det.) Mitt liv är ingen dans på rosor, jag har mina kors att bära och mina fajter att slåss. De är garanterat annorlunda än nån annans som har sitt och sina. Man ska inte jämföra sig med någon annan.
        Alla gör vi val i livet. De valen präglar ibland resten av våra liv på gott och ont. Mina val är inte bättre eller sämre än nån annans men de är mina. Med allt vad som kommer ur dem. Dina val och dess konsekvenser är dina.
        Jag är ledsen om du idag känner att dina val inte riktigt var vad du önskade.
        Shit happens, livet händer och ibland får man bara acceptera att valen görs åt en, över ens huvud utan att man har något att säga till om. Det suger. Som fan. Men man får göra det bästa av det. Som du säkert gjort 🤗

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Tackar:) jag har verkligen livet 2.0 nu:) Nya faser ger nya möjligheter. Jag älskade mitt liv som småbarnsmamma och saknar det ofta, det var så mkt jag. Jag kommer aldrig kunna få det igen för jag är för gammal 😂men jag kan få något annat. Som är annorlunda men lika bra. Det är skönt att ha landat i det och inte bara sakna mitt gamla:)

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting