Okategoriserade

Valdag och årsdag och kalasdag:)

Jag hoppas att ni alla har röstat? Idag eller tidigare, för det är något av det viktigaste vi har, vår demokrati och rösträtt. Jag hade gärna sett att valet var ett annat år, för fy fan vad knöligt det har varit att ens bestämma sig. Jag vet vad jag tycker och vill, och normalt brukar det vara rätt enkelt. I år är det som en gigantisk sandlåda där de olika partierna mobbar varandra samtidigt som de kastar sand i ansiktet så fort mamma kollar bort. Jag har svårt för det där skräniga gapiga, hetsiga. Debatterna är som att se ett gift par i ett äktenskapligt gräl. Det är pinsamt att betrakta.

Till sist landade jag i ett beslut. Jag är fortfarande tveksam till om jag kan stå för det till 100% 😅 Nej, det är inte SD, även om jag i varenda valbarometer är sån. Deras politik är ju väldigt allmängiltig så det är inte så konstigt. Det de framhäver är ju ungefär det som alla vill. Bra sjukvård, skola osv. I kommunen var det enkelt. Jag röstade på det enda parti som är helt emot de vansinniga planerna på utbyggnad med ett helt Sundsvall på ett och samma ställe och en spårväg, mellan två av massor, av stadsdelar. De två stökiga, bra för knarkleveranserna förvisso;)

Nåväl. Jag har röstat. Alla mina barn som får, har röstat. Vi har gjort vår plikt och utnyttjat vår rättighet 🙌

Årsdagen är ju av terrorattacken i New York, när flygplan körde in i tvillingtornen, Word Trade Center. Folk gick till jobbet som vanligt den morgonen, sina vanliga arbeten på kontor, och så kom de aldrig hem. Blåljuspersonal sprang mot det alla sprang ifrån, och alla vi som såg de där bilderna live, känner nog fortfarande rysningar. Det var fruktansvärt.

Jag har varit där efteråt, och över platsen där tornen stod vilar en mäktig känsla av vemod. Mitt i storstadens brus är det som en bubbla. Det är inte tyst, men det är en andäktig stämning.

Så många miste livet. Monumenten finns där för att hedra dem.

I förmiddags så skulle Doris hoppa upp och lägga sig i fåtöljen, men ryggade tillbaka och gick sen fram och tillbaka och såg konfunderad ut. Jag undrade vad som fick henne att avstå sin plats, och gick dit för att kolla, tänkte att det var en gigantospindel eller så. Det låg en filt i fåtöljen som jag noga granskade innan jag skulle ta tag i den för att skaka den. Plötsligt rörde sig hela filten och i en sekund fattade jag inget alls, och fick hjärtat i halsgropen. Innan jag insåg att det måste vara en katt, och vek undan filten….😍

Lilla Stumpan som älskar att krypa in, under och innanför saker:)

Efter att vi röstat så var vi lite sena. Det verkar ha varit lika över hela Sverige, det tog tid som fasen, för att nytt för i år var att man tog sina valsedlar i ett dolt bås. Alltså skymt från andras insyn. Det är något jag efterfrågat i alla år, alltid tyckt det känns märkligt att plocka antingen den man vill rösta på enbart, för det är ju så hemligt😅 men även för att ta alla partier och sen kasta. Men, med endast ett sånt bord så stoppade det upp som fan.

Jaja. Vi väntade i 45 min. Fanns de som väntade längre. Normalt brukar man kunna glida in, det är kanske fem före och man är klar på sju minuter.

Vi samlade ihop oss i två bilar. Novalie stannade hemma för hon är lite risig och har sovit uselt, men alla andra var med. Plus mamma och syrran. Vi skulle ju till Jack och hans fyraårskalas:)

Han fyllde sista augusti, men kalaset för oss var nu, de har delat upp stora släkten lite. Eftersom Janelle och Simon flyttat till Solna, så är det en del meck innan man är där. Jag hatar för det första att köra i Stockholm, och jag hittar för det andra inte. Men nu körde syrran ena bilen och Robban den andra:)

Jag var så irriterad när jag skulle köpa present tidigare i veckan. Det finns liksom inget kul, trots att butikerna är fyllda av saker. Jag dissade allt på hela leksaksaffären och surade vidare, tills jag på Citygross, min trotjänare, hittade en dinosaurie som går, ryter, lyser och skjuter pilar:D Den syns ju inte här, men han blev glad:)

Mormor kan fortfarande:) Han fick ett set med golfbollar/klubbor också, även det föll i god jord. Sen fick han pussel och lego och bilar, som han gillar, och av Patricia fick han en ”blomma”

Han älskar ju hallon, jordgubbar och faktisk den mesta frukten. Så hon gjorde en klassisk kaktus av gurka med tandpetare i:)

Janelle och Simon hade fixat så fint med tårta och massor av goda kakor, och de här cupcaksen.

Från nåt cupcake-ställe:) Löjligt goda!

Det var så trevligt och mysigt! Vi snackade och skrattade och hade det bara bra. Jack var glad och ville inte alls att vi skulle åka hem efter några timmar. Men eftersom Corrinda inte hunnit rösta innan vi åkte så var det tvunget att hinna dumpa av henne på vallokalen innan 20.00. Hon hann med ett nödrop, men hann:)

Vi har haft en fin dag! Hoppas att ni andra haft det med. Nu har nån, dvs Corrinda, satt på TV:n på valvakan…och jag når inte fjärren… Jag HATAR sånt. Kan ju inte se omröstningen på mello eller liknade heller, och detta är ju minus pausunderhållningen🙈 Så tråkigt. Jag föredrar att få ett resultat när det är klart.

Jag ska skriva lite mer om vad helgen bjudit på, men tar det i ett annat inlägg. Kommer snart 🙂

Kommentarer

  1. Gunilla

    Demokrati har vi inte utan demokratur.
    Alla tror att vi folket väljer en regering, grundlurade.
    För det är Wallenberg som väljer vilka han vi ha i regeringen.
    Följande har varit på Bilderbergsgruppens möten;
    Magdalena, Annie Lööf, Ulf Kristersson, även fröken Hallengren var nu i juni där.
    Bara att googla så finns allt där.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting