Okategoriserade

Vi har tagit hem husvagnen

Tanken från början var att åka ut redan på fredag till campingen, för att Jamie har kompisar som skulle vara där. Men sen visste han inte om de skulle vara det och höll på att försöka få besked via SnapChat osv. Vi bestämde att åka på lördag. En natt i islåda räcker liksom gott:)

Fredagen innehöll i stället ett grispass HIT som det var länge sen jag körde och jäklars så jobbigt det var. Kul, men jobbigt. Efter det var jag helt slut. Heeelt slut. Alltså helt SLUT.😅 Visste inte riktigt hur jag skulle klara av resten av dagen, och åkte dessutom direkt och handlade mat. Kom hem med den och det kändes som oöverstigligt att få in den från bilen och sen upp i kyl och skafferi, men till sist var det gjort. Efter att kylskåpet städats i vanlig ordning och tja, ni vet. När barnen var små och det var bara jag och den andra vuxna som var i kylen var det ordning och reda, nu …. Not so much. Spelar ingen roll heller hur mkt jag tjatar eller skäller, det är aldrig den personens fel. Alltid nån annans. 🤦‍♀️

Sen skulle Lovelia ha skjuts till en samling för match och då passade jag på att köpa presenter till henne, hon har fyllt år ju.

Lördag morgon klev vi upp och sjöng för henne, och sen packade jag och Jamie lite kläder, hämtade upp syrran och drog till Norberg. Gick fint att köra och vi stannade på Biltema för att käka. I Uppsala rekommenderar jag ingen att käka på vårt sunkiga Biltema, men i Avesta eller Katrineholm för den delen, är de superfina. Verkar som de satsat lite mer på restaurangdelen i de nyare varuhusen. Vi käkade räkmacka:) Den är svingod med massor av räkor, lagom med majonnäs och bara supergod:)

Sen drog vi till campingen.

Vi packade ihop allt som ska in i förrådet för att vinterförvaras på campingen, förhoppningvis i fred den här året. Man kan ju hoppas att deras akuta byte av nycklar mot blippar ger resultat😜även om det nu inte sitter sådana lås på de dörrarna ens….

Vi tar alltid det här med att stapla på största allvar, till skillnad från de flesta andra som breder ut sig på många kvadratmeter. Folk har så mycket möbler i sina förtält! Vi tar upp kanske 2,5 kvm:)

Vi lämnade också en gång så att den som står bakom har möjlighet att komma förbi om de vill ha ut sina saker före oss, vilket är högst troligt. Det var helt i onödan för när vi dagen efter ville ställa in två stolar och en kasse med täcken, som vi hivade upp ovanpå kylen, så hade nån annan packat in saker i det utrymmet, och ställt allt kloss mot vårat. Jag kommer definitivt inte vara först ut i vår, så jag hoppas ju att de är lite försiktiga när de ska ha ut sina saker. Inte så troligt, för som ni vet så råder nån slags egen lag på det här stället. Men, vi gör så gott vi kan för att inte ta mer plats än nödvändigt, eller stå i vägen för någon.

Det var strålade sol och varmt och skönt så vi varvade lite, satt i solen och drack kaffe / plockade undan. Till sist var vi klara med allt löst, men sparade två stolar för att kunna sitta i och käka:)

Eftersom allt var undanplockat, så blev det återigen pizza:)

Det här är Vildandens pizzeria, och de är guld 🤟 så goda! Vi har ätit en grekisk kebabpizza som kan vara den godaste jag ätit. Och då gillar jag inte ens kebabpizza så mkt;) Vanligtvis då, här är det en favorit.

Vi handlade innan, frukost, dvs runda mackor och mjukost på tub, det är vad som behövs, sen hade jag kvar en del i vagnen, så lite skorpor och sånt fanns.

Efter maten var det att välja på att krypa in och ligga med paltkoma under en filt, eller promenera. Vi valde promenad och eftersom det var kallt så klädde vi på oss ordentligt, och det tar sin lilla tid. Gick på toa, och när vi kom ut – så regnade det😂 men vad är det med oss och regn? Så många gånger som vi tajmat det. Nu stod vi kvar under ett tak och väntade lite, och det avtog ju efter en stund. Sen promenerade vi:)

Det var skönt för man blir ju varm, och det var inte så farligt kallt ute, vi var klädda på ett bra sätt. När vi kom tillbaka satt vi en stund och snicksnackade innan det var dags att sova. Då hade vi ju blivit kalla., trots att vi satt med värmen på, så det var inte rart alls att klä av sig och ta på en svinkall pyjamas, sen krypa ner i en kall sovsäck och dra över sig två kalla täcken 🙂 Men sen blev det ju lagom varmt:) Jag hade luva på min Hoodie som funkar fint att sova med, då blir det inte kallt i nacken/ner på ryggen. Jag sov bra! Men vaknade såklart några gånger, för det gör man när man ligger i sovsäck.

Frukost och kaffe på morgonen sen innan vi rev tälten, och det går så snabbt nu för tiden! Det gamla förtältet vägde så mycket mer, och satt som gjutet i kanalen på vagnen, helt omöjligt att dra av eller på, smidigt, det tog oss seriöst kanske en halvtimme att få av och på det. Och då var det massa muskelkraft som krävdes. Nu, det tar kanske två minuter.🙌 en ren fröjd!

Han är fin, Lilla Pärlan. Tacksamt nog var det sol och varmt, så allt var torrt och behövdes inte torkas av något. Bara rulla ihop och förvara. Till sist återstod bara det sista lilla, att veva upp stödbenen och åka. Jag är backningsexperten av oss två, och backade till. I år med en liten sväng, så vi enkelt kunde ta ut svängen för att komma förbi altanen och inte köra sönder däcket på den. Grannarna mitt emot har redan åkt så det fanns gott om plats. Jag brukar inte köra med vagnen, det är syrrans paradgren(hon blir åksjuk ju) men i år så körde jag loss den, och det gick på första försöket 🙂 Inte alltid det finns utrymme, är det mkt vagnar och bilar blir det snävt, men nu gick det finfint. Vi kan inte backa, för då slår nackspärren i, den måste kopplas bort manuellt genom att man sätter ett snöre och drar bak den. Ja det är McGyverlösning men så är det. Gammalt är inte alltid helt fungerande:)

Sådär! Allt är nere, och vagnen hemma. Den ska nu städas ur lite, plocka ur lite saker och sen ska den bo i en lada hos mamma och pappas kompisar över vintern.

Det gick oerhört smidigt den här gången, det är skönt att ha två dagar med fint väder på sig. Det underlättar:) Nu tar jag paus från campingen, det ska bli skönt. Hur det än är så är det ett ständigt dåligt samvete, jag borde vara där mer, jag borde klippa gräset, jag borde göra si eller så, och jag borde samtidigt vara hemma. Det är knöligt, men det går:) Jag älskar min husvagn och jag älskar att campa, men det blir när vi hinner med. PÅ mina villkor, eller tja, på mina och campingens då;)

Nu ska jag iväg och träna, dagens andra pass:) Vi hörs snart 🙂

Kommentarer

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting