Okategoriserade

Oktober!

Jag vet inte vad det är, men just mellan september och oktober har jag alltid svårt att hänga med. Jag kan bara inte fatta att september går så snabbt:) Det är ju ibland en riktig sommarmånad, ofta en fin höstmånad, men nu kliver vi ju verkligen in i vintereländet.

Som världen ser ut nu, så kan jag bara hoppas och be till Gud och alla andra högre uppenbarelser, om en extremt mild vinter. För en gångs skull har jag jäkligt mycket fog för att avsky snö och kyla:)

Vi sitter alla i samma båt, och har så gjort nu sen pandemin började. Lockdowns och elände, virus som härjat och dödat, sen ett förbannat krig och på det en elkris och inflation som heter duga. Jag kan väl inte vara ensam om att inte riktigt begripa mig på vad fan en inflation är? Jag vet ju, men ju mer det snackas om det ju mer slängs allt jag vet och kan omkull. Jag biter ihop, kör ner huvudet i sanden och hoppas att det går över snabbt. Prokrastinerar. Hoppas. Lider. Det är inte kul.

Men bara att ta sig igenom, med förhoppningsvis förståndet i behåll.

.

Idag har jag först tränat, och sen tagit tag i massa surdegar som legat här hemma, i form av helt vanligt hushållsarbete. Jag har flera surisar att sätta tänderna i i morgon, men det var skönt att få iväg det här. Jag har bäddat rent och städat i sovrummet, och plockat reda på massa saker som alla ställer in där. Mitt sovrum blir liksom en station för saker som ingen vet var de ska vara. Utom synhåll så finns de inte, det vet ju alla;) Men nu har jag lagt allt på sina rätta ställen igen, för nu:)

Jag har vikt ett ton tvätt, dödat flera fetstora gigantospindlar, så trött på dem nu, rensat kläder, och grejat lite här och var. Lovelia har basketträning mellan 20.30 -22.00 och det är inte smidigt att ta sig dit med buss, så jag brukar försöka hämta, eller lämna om de får skjuts hem av nån annan. Idag blev det bara hämta, så i klädd stickade långkalsonger (fast de kostade 599kr i originalpris, så det är ju några märkestajts, som jag köpte för 50kr:) en fluffig huvtröja med öron;) och mina fula brillor för jag hade tagit ur linsen när jag skulle läsa, åkte jag och hämtade dem. Jag sa precis till en kompis att jag aldrig blivit stoppade av polisen, men OM så skulle det vara just en sån här gång. Helt säkert:D Jag hade i alla fall håret nedfällt och inte i en skitful sned knut som det ofta är;)

Hemma runt halv elva, och då först kunde jag sätta mig och skriva. Det är ingen större lugn och ro på eftermiddagar och kvällar direkt. Det är alltid nån som ska stöka i köket, några ska bråka och tjafsa, nån av killarna sitter och skriker vid datorn, och den andra ska kolla på Youtube eller spela PS i vardagsrummet. Jag brukar kunna fokusera bort dem med hjälp av lurar och musik, men allra bäst skriver jag på sena kvällar och nätter.

Jag har ju också nästan slutat att se på tv. Va? Jag som älskar att se på TV! Men det är ju för fasen hopplöst att försöka följa något på vanliga tablån, de byter tider och dagar på program hej vilt, sänder två, tre avsnitt på en vecka, för att sen göra uppehåll pga nåt sportevenemang eller val eller sånt;) Jag orkar inte längre. Förr visste jag att det var Grannar alla dagar kl 19.30. det var Cityakuten på tisdagar kl 21.00, Doktorn kan komma… och vad jag nu kollade på. Men det var fasta tider, dagar och man fick se en säsong från början till slut sen fick man vänta. Tills de spelat in en ny, ett år senare eller så.

För övrigt! Han kompisen som jobbar i Australien sa sist att de slutat spela in Grannar! Inga nya avsnitt görs, den är nedlagd. Fast jag inte sett den sen de slutade sända den på 3:an för många år sen, så drabbades jag av sorg. Jag har försökt leta reda på den under åren utan att lyckas, och i ärlighetens namn så är det ju många år sen jag letade nu;) Men det är den första serie jag såg på kabeltv. Började när jag satt barnvakt, och sen följde jag det i alla år. De var mina vänner, och varje vardag hängde vi en halvtimme:D

I alla fall, nu har jag sällat mig till den stora skaran av folk som streamar. Gillar det egentligen inte, för jag vill ha nåt att se fram emot som förr. Jag vill ha en fast tid som jag anpassar mig efter. Men så får man inte göra nu för tiden. Allt ska vara för alla, hela tiden, ingen kan vänta. Jävla stressamhälle. Och sen att det finns ett utbud som är så enormt att det inte går att ha överblicka:/. Jag saknar tiden när ALLA kollade på Dallas, Familjen Machahan och Twinpeaks, Nöjesmassakern och sommarmorgon. Och sen diskuterade man det på måndagmorgon i skolan eller på jobbet:) Svinbra!  Nu är det ju så förbannat många serier att man omöjligen kan se alla. Jag har ju i alla fall börjat se Game of Thrones, och helt ärligt fattar jag inte hypen. Den är bra, men SÅ bra är den inte.

Jaja, man får väl försöka hänga med:):)

Nu ska jag avsluta och gå och sova. I morgon är det träning, och sen ska Jimpa komma och fixa i mitt badrum, se om det blir klart. Det är lite hyllor som ska upp och nån lampa, sen började kranen på bidén läcka, och eftersom dels min tvättmaskins vatten sitter där, och rent krasst…men skenade priser kanske den kommer behövas;) Jag hade tänkt ta bort den men nu vete fan. Iofs är ju inte vattnet gratis heller… Äh, men den får vara kvar, så kranen ska bytas.

Nu är det sovdags, vi hörs i morgon! Natti natti 🙂

 

Kommentarer

  1. Birgitta S

    Hej! Skrattar gott när jag läser om tv upplever samma sak. För mkt att se hinner inte? Jag spelar in på tele 2 boxen i sovrummet o ser en del direkt sen har jag fullt upp med att hinna se det jag spelat in. En del program går att se 6-7 dagar bakåt via ca boxen eller appen. Börjat fått lite koll på vilka men helt plötsligt går inte det heller för då har de lagt ner det för ett visst program. I lands problem men ändå något som stör mig. Lycka till med tv tittandet!

  2. Cecilia

    Ja gud elpriserna. När man bor i hus 😩 alla får hjälpas åt, stänga av vattnet när man schamponerar håret. Inte stå och njutduscha som sonen brukar göra. Badkaret är lämnat på återvinningen osv. Jo dragit ner värmen så den står på 19,6 på morgnarna. Vad gör man 😬

    1. G C Hemdal

      GRATTIS PATRICIA OCH CASSANDRA XX0930. 🎈 🎉 🎊 ✨ 🚀 ❤️ inte hunnit det ännu!! Ja, håller HELT MED. Varje morgon ritar jag ut i tv 📰 vad jag skall se. Streama gör bara tjejerna!! Stor kram 🤗

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting