Okategoriserade

Kör lite insomnia igen då;)

Eller vänta, heter det ens så? Insomnia? När man inte kan sova?

Wikipedia listar som Wikipedia vill😂

SÅ, en roman av Stephen King, en film med Stellan eller Pacino eller lite olika låtar. Sen kommer psykiatrin:)

Jaja, det spelar ingen roll, jag kan inte sova, det går över snart men just nu är det rätt tröttsamt. Hehe, sorry för omedveten ordvits;)

Jag kan inte somna helt enkelt, och i natt var jag vaken, vaken, vaken tills jag somnade efter sex-draget, och klockan ringer sju. Då sov jag såklart supergott. Allt annat vore galet;)

Dagen har gått i gäspningarnas tecken. Jag hämtade upp Jamie på skolan 12.15 för att åka till tandläkaren. Han har mjölktänder som sitter som kapsyler ovanpå de riktiga, och har försökt vicka loss dem utan framgång. Vi har varit där säkert fyra gånger nu. Nu var det tvunget att ta loss speciellt en, och Jamie fick frågan om de kunde göra det direkt, med lite salva som bedövning? Nej, sa han och stängde munnen. Jag försökte övertala honom, muta lite och tandläkaren likaså men han var envis. Så sa hon: Får jag kika igen? Och vips var tanden borta:D Sen lyfte hon ut tre till, utan större problem och så var det löst. Bra tandläkare ! Jag gillar när de inte ger barnen massa alternativ. Vem fan väljer smärta liksom, även om den är kortvarig? Nope det funkar inte. Det blödde lite, men slutade snart och han var glad och nöjd igen, om än en smula förvånad;) En enda tand kvar och den måste ut innan den nittonde för då ska han visas upp för tandregleringsspecialist.

Vi åkte hem, och där var Patricia kvar, hon kom precis innan jag skulle åka, för hon behövde låna en dator. Vi snicksnackade om allt och inget, tills Mirka ringde. Då bytte jag samtalspartner och vi pratade på och Patricia åkte hem:)

Jag har ett utkast som ska in för granskning i morgon som jag suttit med, men till sist var jag så korsögd att jag lutade mig bakåt i fåtöljen och powernappade en halvtimme. Sen var livet lite roligare igen, speciellt eftersom Corrinda kommit hem under tiden och lagat så god mat som jag kunde snika åt mig lite av. Mätt och belåten, men fortfarande rätt trött drog jag och tränade. Ett cirkelfyspass med en för oss ny ledare, helt ok. Det är trevligt ändå med någon som berömmer en för allt man gör, i stället för att pusha och hetsa:) Missförstå mig rätt – jag älskar att bli pushad! Men ibland, speciellt när man är seg och trött är det najs med beröm för att man fuskar:) En okänd ledare vet ju inte vad jag normalt kan, som de som vi går hos ofta.

I går hade jag lite samma, kunde inte sova, men sov iaf lite bättre än i natt. Jimpa kom efter jobbet och fixade i badrummet, bytte en kran, och monterade fast mitt avloppsrör från tvättmaskinen på ett mycket bättre sätt. När jag hade översvämningen här, för många år sen nu, typ sju, så var det en tillfällig lösning att flytta upp tvättmaskinen till badrummet. Men jag ville ju ha den kvar, så den blev kvar:D Rören var ju tänkta att vara provisoriska, men man vänjer sig ju vid allt. Nu går de på ett annat sätt, och det ser mycket cleanare ut. Sen bestämde jag vilka hyllor jag vill ha upp, och eftersom de var i fel färg, så ska Jimpa lacka dem vita. Han är bra han 🙌

När vi fikat sen och han åkte hem så skulle jag gå ner i tvättstugan med något, insåg att det såg ut som skit och sen blev jag kvar där i timmar. Städade, tvättade, vek tvätt, plockade, dammade, rensade och till sist var det ok. Och klockan var halv ett. Då insåg jag att jag var svinhungrig. Jag hade bara ätit en tallrik kvarg efter min träning på förmiddagen, sen en bulle och tårta🙈 så det var ju akut hungrig. Löste det med …. Kvarg såklart, vad kan man annars äta sådär mitt i natten:)

Satt en stund och läste innan jag avslutade med att laga Jamies keps som gått sönder som han ville ha dagen efter.

Nu är jag trött. Inte så jag kan gå och sova men typ snart. Jag ska jobba klart med det jag kan, se om jag hinner skriva lite också, men snart sova. Ska försöka passa in det där sömntåget som åker förbi ibland.

.

Förresten så skickade Helen lite bilder som tagits i vimlet på Soultrain.

Jag var hungrig då med😂 Jäkla goda pizzor de kom ut med! Det är fint med svartvita bilder:)

Nej Hörrni, i morgon återkommer jag med nya krafter! Jag ska träna 11, så även om jag måste sova middag sen så hinner jag kika in här som sig bör:)

Natti natti på er:D

Kommentarer

  1. Carro

    Det kanske bor en liten ”varulv” i dig, precis som i mig 🙂 Dagarna innan månen är full är det helt omöjligt att sova. Supertrött men det är helt omöjligt att sova.

  2. Ekot

    Före och efterbilder badrum? jag tycker det är kul att du skriver om uppfräschning som inte innebär att man river ut ALLT utan löser det som behövs, det är såklart mycket jobb med det med, men inte lika belastande som totalrenovering bara ”för att” . Kul att du fortsatt med att cykla en del!

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Ja det kommer! Svårt som fasen att fota där inne både innan och efter men ska göra mitt bästa. Skillnaden är stor för mig men kanske inte syns lika väl. Inväntar bara att det blir helt klart 🙂

    2. Karro

      Håller med! Så trött på ”köpt ny soffa måste tapetsera om” eller stora köks och badrumsrenoveringar på fina fullt fungerande rum bara för att ”alla” andra gjort det. Jag blir helt galen på reklamen från nån barnklädesaffär där barnen pratar om att nån ska ärva deras kläder som om det vore nått wow! Vad har hänt med sunt förnuft? När jag var barn fick jag ärva av min äldre kusin och så var det bara. Minns att det var kul när man fick säcken med kläder. Och alla fick ärva kläder, men idag anses det som fult och pinsamt.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting