Okategoriserade

Lite mindre tur, men ändå tur i oturen:)

Ok, jag har precis slutat darra:) Typ.

Min bil, min älskade lilla pärla, har en varningslampa som blinkat lite, i någon dag, och idag på väg till träningen så började den lysa. Eftersom jag har världens bästa kompis, aka Jimpa, som jag dessutom träffade på träningen, så frågade jag honom. Det är nån speciallampa för Dacia, och den lyste i våras när Corrinda skulle hämta sin resekompis på Arlanda inför deras Costa Rica tur. Då fixade Jimpa vad det nu var, så han visste ju vad det var idag med. Jag har såklart glömt det redan😬 Nåt med sot nånstans. Han skulle fixa det på lördag. Han har ju massor av kontakter inom allt, och kan dessutom det mesta. Bilar exempelvis bygger han själv:)

Han kom och hällde i något i tanken som skulle vara bra för bilen:) och sen skulle jag tanka. Jag åkte och tränade först, och på vägen hem tankade jag. Sen åkte jag vidare de tjugo meterna till ICA för att handla till Corrinda. Kom ut igen och startade bilen. Min bil startar alltid som en klocka, bara spinner igång. Nu lät den trött, som en gammal häck med taskiga tändstift..? Jaha, men ok… tur den ska få fix på lördag. Jag körde ut från parkeringen och sen direkt höger kommer man till en rondell, som jag var tvungen att stanna för trafik i. Inser att gasen inte tar….! Whaaaat?? Vafan? Bilen tvärdog. Jag försökte starta, och den visade att precis alla lampor i den funkade, men inte motorn. Okey….? Vad fan gör jag nu? Pulsen uppe på trehundra, och stod i vägen, men klockan var runt 20.00 så det var iaf inte så mkt trafik. Började rulla bakåt och bromsen var stenhård, jag fick verkligen trampa hårt för att få den att ta. Men helvete! Men ok, bättre att rulla bak lite till så jag inte stod så mkt i vägen, så jag lät den långsamt rulla, och bromsade sen in precis innan utfarten, på ett övergångsställe, men nöden har ingen lag. Varningsblinkersen var på sen direkt:D

Jaha. Och vad fan gör jag nu? Paniiiik. Första tanken var att ringa pappa. Ok, det går inte. Andra tanken var Jimpa:D Jag ringer aldrig honom, utan messar alltid, så jag visste att han skulle fatta att nåt var fel. Han svarade inte. Ringde syrran som jag precis släppt av.

”Du måste komma och hjälpa mig rulla bort bilen, den är död!”

Ok, jag kommer sa hon och lade på och då ringde Jimpa.

”Vafan är det nu då? Du ringer???? ”

Jag hasplade ur mig att bilen var död, och han sa att han kommer direkt. Var är du? Ja🤷‍♀️han är verkligen världens bästa. Jag vet det:)

Samtidigt så stannade en mötande kille, vevade ner rutan och frågade om jag behövde hjälp.

”Eh ja? Jag tror jag behöver hjälp att flytta på den…? Typ?”

”Ok”, sa han, ”Jag parkerar och kommer!”

Ytterligare en kille snirklade förbi, stannade och frågade om jag behövde hjälp? ”Jag måste flytta på den, men han där skulle hjälpa mig.”

”Ok, men du, jag hjälper till jag med, jag tar ett varv i rondellen och kommer tillbaka.”

Tack 🤗

Jag har tacksamt nog råkat illa ut med bilen väldigt få gånger, men kan säga att ingen någonsin stannat och erbjudit sin hjälp, och nu två. Jag bor i ett bra område helt klart:D Och kanske för att jag stod i vägen också då;) Båda killarna och den enas son var snabbt framme igen, och jag stod där som en annan blondin och var helt chockad och visste inte riktigt vad jag skulle göra😂 ”Ska jag sätta mig och styra, eller hur fan funkar sånt här?”

Ja, det skulle jag och medan de knuffade så backade jag, trögt som fasen utan servo men jag gled iaf in snyggt och prydligt på en ruta. Inga snedparkeringar… tack och lov. De frågade om jag var okey och om jag hade hjälp och jag sa att min bilkompis var på väg. Tackade tusen gånger, hade kunnat kyssa deras fötter kändes det som:)

De åkte iväg och jag ringde syrran och sa att hon inte behövde komma, jag hade fått hjälp att rulla in bilen och Jimpa var på väg, men hon sa att hon kommer och sällskapar ändå. Tacksamt nog:) Jag tror att det tog tio minuter innan han rullade in, och då bor han en bit ifrån, men motorväg. Han hade snackat med sin kompis på vägen och de gissade på bensinpumpen. Först så knackade han under bilen, på tanken kanske, men inget hände. Kollade säkringar och grejer. Han kan sånt här så det kändes jäkligt tryggt och bra.

Det blev till att bogsera hem den, och på lördag kommer hans kompis Bärgarn och hämtar min pärla och kör den till Jimpas andra kompis Bilmekanikern:) Sen löser han det. Förutsatt att det går att lösa då. Jag ser ju bara att jag kommer få beskedet: Inget att göra, allt har skurit, bara att skrota, och fasar ju för det. Jag älskar min bil! Jag hoppas innerligt att det är nåt som är enkelt och billigt att laga.

Jag har ju bytt bensinpumpen en gång, så för mig låter ju det konstigt, men jag kan inte ett skit om bilar heller 🤷‍♀️

En tjej på cykel stannade till och frågade om vi behövde hjälp. Jag fick alltså tre hjälperbjudanden på kort tid, och det var inte mycket folk som rörde sig. Tack alla❤️

Jaha, bogsera alltså. Eller bogseras. Jag var ju fortfarande skakig och uppe i varv, och frågade om syrran kunde köra Jimpas buss. ”Ja, du är ju traumatiserad ju”, sa hon:) Och så kändes det. Så fånigt egentligen ju!

Jag borde ju varit så kvicktänkt att jag klev ur och stoppade nån som fick hjälpa mig knuffa undan bilen, istf att ringa, men tänkte inte ens så långt. Jag är normalt rätt högfungerande i kris, men när det gäller bilar som jag kan inget om, så blir jag tydligen blond. Intressant ändå. Chock kan drabba även mig alltså;)

Jimpa körde min bil, syrran hans och jag satt bredvid och klappade hans hund, det var bra arbetsfördelning. Sen rullades den in hemma på min uppfart i väntan på lördag. Och nu står han där, min älskling.

Nu får ni alla väldigt gärna hålla alla tumma och tår att det går att fixa och att det inte kostar skjortan.🙏

Ja, det var onödigt mycket spänning på kvällskvisten. Alla barnen har frågat, och givetvis inte samtidigt plus att mamma har ringt så jag har återberättat det här ett antal gånger nu, plus för syrran och Jimpa då:D

Jag sitter inte i sjön, jag har tillgång till pappas bil ett tag till innan den säljs, och Jimpa erbjöd mig sin buss också. I morgon åker jag med syrran till träning och kan antingen åka och handla med henne, eller så får jag låna hennes bil, om Hondan är på Corrindas jobb. Det löser sig. Jag vet det, på nåt sätt löser det sig, men det är oavsett en jobbig känsla i kroppen nu.

Den ska jag ta hand om genom att skriva lite action, mord på Ica Maxi-parkeringen minsann, så trovärdigt att jag tror på det själv😂

Hörrni, ha en fin natt och en god morgon 😘

Yes…. Ett litet glas vin, datorn, paddan och så mobilen. Det är så här jag jobbar;)

Kommentarer

  1. Astrid

    Så spännande story 😀
    Hoppas det är en liten
    slang som hoppat av..och att det blir billigt att laga.
    Jimpa – vilken kille! Karma
    Kommer också köpa din bok 😊
    Trevlig helg!

  2. Jocke

    Jag hade helt klart stannat och frågat om du behövde hjälp! Vad det än gällde. Klart man hjälper en dam i nöd. 😉

  3. Matilda

    Du är så skicklig på att skriva! Det är så spännande att läsa haha. Fastän storyn är att din bil dör mitt på vägen så tänkte jag under tiden jag läste att nu kan varsomhelst hända😂 Du måste skriva en bok! Jag kommer köpa den!
    Hoppas det löser sig med bilen och att du får en trevlig helg🤗

  4. Raili Rydberg

    Har du inte assistans i din bilförsäkring? De kommer och hämtar bilen och ställer den så klart där du vill ha den. Ingår det inte i din bilförsäkring så kan du teckna en för ca 300-400kr/år. Värt varenda krona.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag vet faktiskt inte… antar att jag har det. Men har ju också en superkompis som har kunskap och kontakter inom allt:)

  5. GC

    Men gud en sån spännande läsning detta var. Din panik förflyttades till mig. Jag förstår dig. Fy vilken otrevlig upplevelse. Känslan att stå i vägen och kanske blockera trafik är hemsk. Men så himla bra allting löste sig. Snälla människor hjälpte dig och lugnade dig lite. Hoppas nu priset blir överkomligt för reparationen. Skönt att vara hemma efter ett sådant drama. Ha det gott.

  6. Rille

    Usch ja, bilar är inte roliga. Ska besiktiga min nästa fredag och fasar redan för det. Helst skulle jag vilja skippa bil helt och hållet, men det är inte det lättaste när man har tre barn och bor på en mindre ort. Det är bekvämt också – när de fungerar som de ska, vill säga…

  7. Ekot

    Ändå härligt med hjälpsamma människor! Men ja, bilar äter pengar…. Cykelkorgar på pakethållaren när det ska handlas…

  8. Maria

    Fy fan alltså. På det glada 80-talet var min pappa ärkesnål och insisterade på att köra bilen till den billigaste macken fast mätaren stod på noll. Ett par gånger stannade bilen ett par hundra meter ifrån så mamma och pappa fick knuffa. Förnedringen, när man är sju år och bilen ser skruttig ut och ens mamma skäller medan hon knuffar och ens pappa knuffar och styr genom fönstret. Eller den gången bilen stannade när jag skulle till simning. Mitt vid ett rödljus på kvällen i vårt lilla samhälle. Jag minns fortfarande att en gubbe kom till undsättning och knuffade bilen och jag såg honom genom rutan. Ett tag levde jag alltså med bilar stannar lite då och då men vande mig aldrig utan var rädd. Till slut tror jag pappa också fick nog och började planera bättre, så vi slapp vara så pinsamma!

  9. Ellinor

    Håller tummarna✊️Känner igen förlamningskänslan för i måndags kom en fuktmätningsfirma och konstaterade vattenskada,fick sju timmar på mig att tömma vardagsrum och hall,flytta upp allt till övervåningen,soffor,bord,700 böcker osv,första kvarten satt jag bara och glodde,jag är hyfsat organisatorisk men där blev det error!Hoppas att dom fixar bilen👍

  10. Annica

    Åh fy fabian, varit i din sits fast i rusningstrafik och det var bannemig ingen som stannade, de bara tutade…. Ringde efter mannen och även sonen som jobbade en bit bort. Man bli väldigt skakig och uppgiven. Håller tummen för att det går att laga din pärla. För trots att det egentligen är ett dött ting så betyder de mycket för en.
    Varm kram Annica

    1. G C Hemdal

      Kommer ihåg att jag dukade i den gamla bilen när vi körde nerför vår backe när jag var barn för något mina föräldrar gjort med bilen 🚙 för jag skämdes så!! Lycka till nu!!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting