Okategoriserade

Halloween 🎃pĂ„ 🎃Gröna Lund🎃

Okej, idag öppnar Gröna Lund sin Halloweenpark. Jag var dÀr i onsdags pÄ en fantastiskt hÀrlig pressvisning. Tillsammans med kanske 75-100 andra journalister och sociala medie-folk hade vi parken för oss sjÀlva i tvÄ timmar, för att fÄ testa pÄ.

Jag vill börja med att sÀga att jag smakade pÄ den godaste pumpasoppan EVER i SamŽs deli. Jösses alltsÄ. Den nya delen av Gröna lund, den som de renoverat under nÄgra Är nu, dÀr den nya bergochdalbanan Monster stÄr, har blivit sÄ fin. DÀr det förr var rÀtt sunkigt med mathak i en trÄng grÀnd har det nu blivit en kÀnsla av liten stad utomlands.

KlÀder pÄ tork bidrar till en skön stÀmning:)

SÄ jag ger de nya matstÀllena en stor tumme upp. Det kÀnns frÀscht och fint. Vi fick en karta över omrÄdet.

Halloween Àr ju en magisk högtid, pÄ riktigt. SÀllan skÄdar man sÄ mÄnga, bÄde onda och gulliga, vÀsen pÄ samma gÄng. Lilla sidan, barnsidan, Àr förvandlad till en stor skördemarknad, med mÀngder av pumpor, (som Ätervinns) höbalar och fÄgelskrÀmmor. HÀr kan man utan problem ha med de mindre barnen. Attraktionerna Àr lite gulligt förvandlade, till Spindelpigan, Mumieelefanterna och HÀxkitteln, Jag Àr sÄ imponerad av det enorma arbetet de gör pÄ det hÀr, det Àr in i minsta detalj vÀlarbetat. SÄ snyggt!

Det gÄr runt snÀlla vÀsen hÀr, och inne hos Pettson och Findus Àr det lagom lÀskigt. Barnen kan gÄ en spökjakt, med hjÀlp av mobilen ska man leta efter hur mÄnga spöken man kan hitta. BÄde Jordan och Lovelia passade pÄ, och kunde sen hÀmta ut en liten belöning i Godisbutiken:)

Älskar fĂ„gelskrĂ€mman! Tror att han varit med alla Ă„r, och Ă€r sĂ„ rolig:D

Jag hade med mig en testpatrull bestÄende av Robban, Trixie, Lovelia, Jordan och Jamie. Tanken var att Àven Novalie och Corrinda skulle med, men Corrinda fick inte ledigt och Novalie kÀnde sig lite hÀngig. Vi saknade dem!

Alla fick mössor:) sÄ fina, och mina barn hade dem pÄ sig mestadels. De Äkte ner i fickorna nÀr vi Äkte karuseller men sen pÄ igen:)

De finns i butikerna, tillsammans med massor av roliga och lÀskiga Halloweenprylar. Faktiskt ett vÀldigt fint utbud.

Solen strĂ„lade frĂ„n en klarblĂ„ himmel, det var ett helt ljuvligt vĂ€der. Bara att tacka och ta emot, det Ă€r Ă€ndĂ„ oktober! Saker Ă€r dock inte lika lĂ€skigt i solsken:) Vi tog oss rĂ€tt snabbt över till stora sidan, dĂ€r det skulle vara en parad med alla vĂ€sen. Är man spindelrĂ€dd kan man behöva dra ett djupt andetag för att ta sig över Spanska trappan. Det Ă€r numera ett nĂ€ste för den hĂ€r giganten


Den har spunnit sitt nÀt i hela trappan, sÄ det gÀller att ha koll pÄ hÄret:) Vi gÄr alltid till vÀnster i trappan ner, det Àr bara sÄ, och dÀr hittade vi den hÀr killen.

Man kan lĂ€tt luras, man tror att det Ă€r en kuliss eller uppstoppad grej, men i sjĂ€lva verket Ă€r det en livs levande mĂ€nniska 😂 Inte den hĂ€r dock, han var pĂ„ lĂ„tsas. Eller, ibland har det varit mĂ€nniskor, numera nĂ„n slags 
 kokong? Mat?

Vid stora scenen, eller numera Àr det en kyrkogÄrd, sÄ invÀntade vi den fina paraden.

Det behövdes ett gÀng för att hÄlla ordning pÄ alla zombies, sÄ ett inhyrt MC-gÀng fanns pÄ plats, The Bikers:)

Arga gubbar:)

AlltsĂ„, jag skrattade sĂ„ Ă„t den hĂ€r killen âŹ†ïž han var sĂ„ övertygande bra! Han var arg hela tiden, skĂ€llde pĂ„ folk konstant. PĂ„ engelska, som flera andra ocksĂ„ pratade vilket gjorde det hela Ă€nnu lite mer Halloween pĂ„ nĂ„t vis:) Min Robban har svarta klĂ€der med nitar och kedjor och han ser rĂ€tt cool ut. NĂ€r den hĂ€r killen noterade det, nickade han gillade och sa att Robban var en Bad-ass:) SĂ„klart, han Ă€r ju min son:)

Den hÀr zombien kÀkade pÄ en fot


Och det hĂ€r paret fick det att gĂ„ kalla kĂ„rar lĂ€ngs med ryggradenđŸ˜±

Notera bebisen
. De bara skred fram, helt tysta och gjorde absolut inget vÀsen av sig alls. Sjukt obehagligt!

Sjukt obehagligt Àr ju ocksÄ MÀster Makaber. Och hans syrra, eller fru, lite oklart.

Speciellt nÀr de kryper nÀra


Ungarna Ă€lskar sĂ„nt hĂ€r! Jag med, fast jag föredrar att filma/fota:) det Ă€r lite lĂ€skigt nĂ€r de kommer för nĂ€ra, jag har ju problem med nĂ€r mitt personliga space invaderas 😂 Av vem det Ă€n mĂ„ vara, zombie, clown eller sjukt snygga snubbar;)

Normalt fÄr man inte fota eller filma inne i husen, men som press fÄr man, och jag har försökt klippa ihop det till en liten film, den finns pÄ youtube, jag lÀnkar lÀngst ner. Det hÀr Àr inifrÄn Olustiga huset:)

Jag Àr ju en aning makabert lagd, jag Àlskar sÄnt hÀr. DÀrmed inte sagt att jag Àlskar det i den riktiga vÀrlden. Man mÄste skilja pÄ verklighet och fiction. Lek! AnvÀnd fantasin, och ha roligt. Det Àr vad HalloweenlÀskigheterna handlar om. Och skilj för guds skull pÄ dem och vÄrt allhelgonafirande.

Den vÀrsta attraktionen de har, som i Är fÄtt 15 Ärs rekommendation, 13 i vuxet sÀllskap Àr Skeppet.

Storyn hĂ€r Ă€r att skeppet hemsöks av tusenĂ„riga förbannelser, och det Ă€r ren ondska. Det Ă€r den lĂ€ngsta attraktionen, och den Ă€r mörk. Stundtals gĂ„r man i totalt mörker, med bara en liten ljusslinga lĂ€ngs golvet som guide. Det Ă€r sĂ„ kul! Och givetvis lĂ€skigt:) Jamie stannade utanför hĂ€r och det var nog bra, han Ă€r inte lika tuff som mina andra kids. Men övriga skrek och skrattade sig igenom Skeppet. Jag skriker och piper jag med, det hör till. Jag tycker pĂ„ nĂ„t sĂ€tt att det Ă€r att visa respekt och uppskattning för de som anstrĂ€ngt sig för att skrĂ€mmas 🙂 Sen blir jag ju skrĂ€md sĂ„klart, vem bli inte det nĂ€r det vrĂ„las bakom en, bankas i dörrar eller andra jumpscares ? Att gĂ„ dĂ€r med armarna i kors och bara dra lite pĂ„ smilbanden vore trĂ„kigt.

VĂ€rst pĂ„ Skeppet Ă€r lĂ€ngst ner, nĂ€r man kommer in i köksregionerna


Delar av folk och vĂ€l förpackade kroppar 😂 Det Ă€r oerhört verklighetstroget!

Vi varvade skrĂ€ckhusen med karuseller, och drog ett par Ă„k pĂ„ raken i Jetline. Vi fick sitta kvar:) Det Ă€r ju en riktigt klassisk bergochdalbana som har allt, utom loopar och skruvar som jag Ă€ndĂ„ inte gillar;) Jag Ă€lskar den! Jag Ă€r lite av och pĂ„ nĂ€r det kommer till karuseller, ibland Ă€r jag inte pĂ„ humör och vĂ„gar ingenting, och ibland kan jag ta mig an vĂ€rlden:D I onsdags var jag pĂ„ humör😅

Vi körde Jetline, Kvasten, Vilda musen, BlĂ„ tĂ„get och sen gick Robban, Lovelia och Jordan för att Ă„ka Monster, den nya. Jag vĂ„gade inte. Men sen Ă„ngrade jag mig. De sa att den var som Kvasten vilken jag Ă€lskar, den Ă€r riktigt mysig. Lite vĂ€rre, men kul. Ganska kort. Ok, jag ska fan Ă„ka! SĂ„ dĂ„ gjorde vi det. Otroligt vacker ingĂ„ng, som en gammal tunnelbana i typ London, med grönt kakel och runda bollampor med siffror vid spĂ€rrarna. Jag hade rejĂ€lt med Ă„gren, tĂ€nkte att jag kanske inte ville Ă€ndĂ„, speciellt nĂ€r tv-skĂ€rmarna visade upp monster som avrĂ„dde gravida, ryggproblem och sĂ„ vidare
Men ungarna sa att den var inte sĂ„ farlig. Den ser ut som Kvasten, man hĂ€nger under den i stolar, vilket Ă€r trevligt för det blir en rĂ€tt smooth ride.Men herregud! VĂ„gar jag. Ja, det var ingen Ă„tervĂ€ndo utan jag satte mig, drog ner bygeln, tryckte huvudet mot nackstödet enligt instruktion, andades lugnt och sĂ„ Ă„kte vi. En rejĂ€lt brant uppförsbacke först, dĂ€r man hinner stoppa in alla panikkĂ€nslor sĂ„ gott det gĂ„r 
 och sen jĂ€vlar! Monster har skruvar, flera skruvar, sidledes, nĂ„got jag kanske inte riktigt Ă„kt förr, men herrejösses vad kul den var! Den var precis pĂ„ grĂ€nsen för mig, sĂ„ att sĂ€ga att det var total skrĂ€ckblandad förtjusning Ă€r helt korrekt. Lite vĂ€rre och jag hade aldrig Ă„kt den igen. Nu
jag Ă„kte den en gĂ„ng till 🙂 och vi tĂ€nkte köra den som sista, men dĂ„ var det sĂ„ lĂ„ng kö att vi inte hann. Jag Ă€lskar Monster! Vi Ă„kte Kvasten efterĂ„t och alltsĂ„, att köra den direkt efter gjorde att den knappt kĂ€ndes😂

DÀremot kommer jag mest troligt aldrig Äka vare sig Insane eller nÄgot av Fritt fall, om de inte Àr för barn;)

Lovelia och Jordan Äkte Katapulten, den skulle jag heller aldrig ge mig pÄ. Jag gillar inte nÀr man blir snurrig, dÄ mÄr jag illa, och eftersom jag har emetofobi pallar jag inte det.

Vi gick i alla skrĂ€ckattraktioner, och om det Ă€r nĂ„gon som Ă€r mindre bra, sĂ„ Ă€r det i Ă„r Zombiezonen. Det tog jĂ€ttelĂ„ng tid i kön, det dĂ€r med Fastpass funkar inte riktigt bra skulle man kunna sĂ€ga, tror Grönan fĂ„r Ă„ka Ă„ studiebesök till Disneyland🙈. Zombiezonen var faktiskt inte vĂ€rd köandet. Ta den om ni har tid. VĂ€lj i första hand Skeppet och Sekten, sen Olustiga huset dĂ€r clownerna utanför Ă€r superroliga. Oturen, Ă€r sagostunden i lite lĂ€skigare skepnad, perfekt för smĂ„trollen:)

Att bara VARA pĂ„ Grönan nĂ€r de förvandlat det Ă€r en upplevelse som nĂ€stan ensamt Ă€r vĂ€rt intrĂ€det, det Ă€r fantastisktđŸ€—

Jag och barnen rekommenderar ett besök. Och visste ni att de ska ha Winter Wonderland i Är? Det Àr jag sÄ nyfiken pÄ! Men det Àr sen, nu Àr det Halloween, och det finns nÄgot för alla. En rekommendation Àr att klÀ sig varmt, det Àr inte kul att frysa! Det Àr ÀndÄ oktober.

Vi var för en gÄngs skull perfekt klÀdda, ingen frös och ingen svettades:) Robban och jag tillhör de coola kidsen som inte kan sitta fint:)

Ok, det var det, jag ska lÀgga in filmen hÀr:) Ha sÄ kul!

Kommentarer

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Det kostar för mkt för att det ska vara nĂ„got man gör ofta đŸ€·đŸŒâ€â™€ïž PĂ„ pressvisning betalar man sĂ„klart inget, det Ă€r jobb. Men annars gĂ„r det ju loss pĂ„ tusenlappar. Vi försöker Ă„ka en gĂ„ng om Ă„ret, eller tvĂ„ ibland, för halloween Ă€r sĂ„ kul att vi Ă„kt dit ocksĂ„:) och det kostar. Men det Ă€r nĂ„got kela familjen tycker Ă€r superkul. Man fĂ„r vĂ€lja sina nöjen 🙂

  1. Birgitta S

    Hej! Vad roligt det sÄg ut o vad mkt mer det blivit. Vi var dÀr för massor med Är sen nÀr vÄra 2 var smÄ. Det var i början o inte alls lika mkt. Skulle gÀrna gÄ dit. Men fÄr nog inte med mig nÄgon. Tack för alla bilder o beskrivningen!

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      NĂ€?? AlltsĂ„ det var den godaste soppa jag nĂ„gonsin Ă€tit! Jag gillar inte ens soppor sĂ„ vĂ€rst, men den hĂ€r skulle jag lĂ€tt kunna kĂ€ka alla dagar i veckan đŸ™ŒđŸŒ Beröm din son !! Och om han vill dela med sig av receptet Ă€r jag mer Ă€n tacksam đŸ€—đŸ™ˆ

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma frÄn Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen pÄ heltid. Vi Àr en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . TvÀtt och mat...och ytterklÀder i den trÄnga hallen... Ett Àr sÀkert och det Àr att det blir aldrig trÄkigt med nio barn i familjen! Maila mig? GÀrna :) HÀr : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting