Okategoriserade

Trött, tröttare, tröttast?

Jag vet exakt vad det är som gör att jag är trött som en annan björn. Det är så här varenda år, och det handlar om mörkret och kylan. Även om vädret är rätt fint för att vara så pass sent i oktober som vi ändå är så är dagarna kortare och det är kallare. Jag behöver ljus och jag behöver värme. Det här är inte en årstid som jag är gjord för helt enkelt. Och med det sagt, det är bara att härda ut;) Men jag är trött alltså. Jag har sovit rätt ok, men det spelar ingen roll, jag är trött när jag vaknar, och hela dagen, för att vara tvungen att ta en powernap framåt sen eftermiddag för att ens överleva kvällen. Sen somnar jag tidigare än vanligt. Jag tror på fullaste allvar att jag har en del gener från just björn i mig;)

Eller, vilket är troligare, så handlar det om biometeorologi. Mörker och kyla, lågtryck och regn och rusk, det är sånt som man, om man är känslig för sånt, kan reagera negativt på. Och givetjävlavis ska jag vara en sån😬 Grejen är att det inte går att mota, jag kommer vara trött oavsett vad jag gör. Så, min strategi sen något/några år tillbaka är att ha så kul det går, boka in roliga saker, ha grejor att se fram emot. Så har man iaf kul i det sega:)

Jag brukar få lite kommentarer om att det måste vara extremt tråkigt att känna så som jag gör, att det är ett halvårs jävla dimma nu, och ja. Det är ju klart det är. De sägs ju en aning sarkastiskt, som att jag skulle kunna hjälpa det, eller göra något åt det. Som att jag väljer att vara låg och trött. Googla bara biometeorologi 😅 och var jäkligt tacksamma om ni inte känner som jag. Min mat och sovklocka får liksom spunk och det där eviga mörkret … 😱 Jag borde såklart inte bo i Sverige under vinterhalvåret, så är det ju. Men, nu är det inte så enkelt att bara flytta till solen. I wish. Jag får härda ut. Och vem vet hur det blir i framtiden, man kan ju leva lite på hoppet:)

Roligt kan man ha fast man är trött, såklart, och den här lilla filuren gör mig glad:)

Han sov som en prins hela natten, men vaknade såklart när huset vaknade, så vi klev upp strax efter sju. Sen har vi myst i soffan, käkat, druckit kaffe (som inte är speciellt gott för ögonblicket…hänger kanske ihop det med, vad vet jag), han har kikat på TV, spelat Zcooly, spelat ”pangpang” på datorn, och mitt på dagen överlämnade jag honom i Novalies vård och drog och tränade. Jag har ju världens bästa syrra, som fast hon inte själv hinner träna, lånar ut sin bil så jag kan komma iväg. 🙏

Körde ett lågintensivt pass i gymmet, med härligt folk och kul … eller nä, men bra då;) övningar. Massa snack och skratt och solen sken dessutom så det var en bra dag fram till det började regna på eftermiddagen. Vi hann vara ute en stund också. Mest Jack och Novalie, jag höll på att frysa ihjäl i mina svettiga träningskläder, så jag gick in och duschade:D

Lilla hjärtat:)

På eftermiddagen sen så gjorde jag en omgång müsli och lagade nån halvgod pastarätt i ugnen. Tanken var att baka bröd också men där nånstans tog liksom orken slut;) Kanske hinner i morgon.

Janelle kom och hämtade hem barnet vid femtiden, och efter att ha druckit dagens 57:e kopp kaffe så lutade jag ikull mig i soffan och nappade i en halvtimme. Sov som en stock på två minuter och vakande av larmet med ett ryck som hade kunnat skrämma slag på mig. Eller gjorde det också faktiskt 😉

Lovelia behöver skjuts till basketträningen idag, så jag körde dem dit, henne och tre till. Sen lämnade jag tillbaka syrrans bil på vägen hem och fick skjuts hem. Tur det för det har verkligen ösregnat. Jösses.

Grannen mitt emot har hantverkare hemma. Lite olika killar, och Doris accepterade väl efter ett tag de första. De sprang ut och in ur huset hela tiden så hon ledsnade väl på att skälla:) Lagom tills de var okejade så kom nästa yrke, tror det var målare, och idag var det några nya igen. De har hantverkarbussar, och en av dem parkerar framför min grind. Det handlar väl mest om att de inte tänker hela vägen, för de har plats åt båda hållen, men mitt framför står de. Syrrans bil är liten så den går att vika in på uppfarten ändå, men jag hade inte kommit in med min eller pappas. En annan lustig sak är ju att när gatan är ockuperad av hantverkare med bilar så ska det köras stora lastbilar här också, som får knö sig förbi med en centimeter till godo på varje sida. Normalt kör de snabbt, så det är rätt bra iofs:D Lastbilar som i olika budfirmor alltså, men i riktigt stora fordon.

Jaja, det är som det är, men det är verkligen inte läge att parkera sin bil på gatan just nu:D

Japp, nu ska jag gå och sova! I morgon har jag ett utvecklingssamtal 9.10, som jag borde vara på på plats i skolan, men det går inte. Jag har ingen bil. Och det kom jag på tidigare idag så jag har mailat läraren, men inte fått svar. Han får helt enkelt lov att köra det via Teams. Jag tror inte att han är en sån som gillar digitala möten, men det struntar jag i nu:D Och nej, jag åker inte buss. 🙈

Jaja, men jag måste upp och försöka se lite pigg ut tills dess, vilket kommer vara omöjligt:D Kanske kan man köra med en Halloweenmask? Eller filter, finns det ens på Teams? Äsch, det blir bra!

VI hörs snart:)

Kommentarer

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag backar nästan alltid in:) men det är rätt trångt mellan grindstolparna så står det någon för är det svårt. Nu stod de väldigt långt ut också.
      Idag har de stått på min sida, mycket bättre 👌🏼

  1. Ulrika

    Låter jobbigt att må som du gör under den mörka årstiden! Jag är tvärtemot, känner mig låg och deppig när våren kommer, det blir liksom mer kravfyllt. Man ”ska”vara ute, sitta ute och äta och tomten ska skötas! Nej, jag älskar höst, mörker och kyla, på riktigt alltså, jag lever upp och får mer energi. Älskar att mysa och pyssla inne, dricka te och tända ljus utan dåligt samvete över att man borde gå ut och göra något på tomten eller ta vara på solen. Tycker sommaren i Sverige är alldeles lagom lång, min bästa tid börjar i mitten av augusti och sen blir det jobbigare igen i mars,! Hatar mars!!

    1. Lilian

      Tänk jag tycket precis likadant. Älskar höst och vinter med allt innemys . Och uteluften är frisk och inte äckligt fuktig och klibbig..

    2. Profilbild
      familjenannorlunda

      Det ÄR jobbigt! Jag är så förbannat trött hela tiden. Jämfört med den ljusa årstiden när jag känner livet i varje cell 🙂
      Lucky you säger jag bara med en viss avund😅

  2. Karin

    Det är väldigt irriterande med parkerade bilar som blockerar ens grindhål, alltså bilar som då inte ens hör till ens fastighet.
    Jag fattar inte hur folk som ställer sig så tänker, de blockerar ju en utfart.
    Ja fy fasen för detta mörker och kyla 😩
    Jag är också trött, en trötthet som liksom inte går att sova bort.
    Vi får hålla i och hålla ut, och om lite drygt två månader är det vintersolståndet sen vänder det och blir lite ljusare igen.
    Hoppas du får en fin dag, här skiner solen just nu.

  3. Malin

    Var ska hantverkarna parkera då? När kunden bara har en liten uppfart med plats för två bilar och har sina egna där. Då blir det gatan.
    Mvh hantverkaren som helst bara jobbar hos kunder på landsbygden med stora gårdsplaner så plats finns.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Ja de skulle ju kunna köra fram en aning, så finns det hur mkt plats som helst 🤷🏼‍♀️
      Har inget emot att de står på gatan, absolut inte! Men kanske inte så att jag inte kommer ut, det är inte för mkt begärt.
      De kan stå utanför på min sida, eller som i detta fall, köra fram två meter, då står de utanför sin kund men inte i vägen för mig.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting