Okategoriserade

Känner mig som en motvalls kärring;)

Alltså jo, det är vackert med snö. Det blir ljusare. Men allt annat är värdelöst:/ Jag är inget snö-fan.

Hela natten har plogbilarna kört utanför fönstret och jag har vaknat till varenda gång. Sen låg jag och oroade mig för att Corrinda skulle köra till jobbet i några timmar innan det var dags att kliva upp. Inte många timmars sömn i natt med andra ord. Sen är det annat som skaver som givetvis måste snurra runt runt runt på natten. Så dumt. Man kan ju ändå inte göra något åt det då, och dessutom kommer man sällan fram till nån lösning.

Messade till sist Corrinda och sa allt jag låg och grubblade på, och sen fick jag ett sms när hon kom fram till jobbet: Allt gick finfint.

Kanon! Men då kom ju nästa problem. Jag och syrran skulle träna, och hon har sommardäcken på… Det gick ju inte. Vi gjorde ett tappert försök men det är ju bara fånigt att köra i diket med sommarsulor vid första snön, så det blev ingen träning.

Eller, jo. Jag fick ju skotta av uppfarten, vilket inte var det minsta rofyllt eller mysigt. Två decimeter snö med blött underst, skapligt tungt. Blött om fötterna och allt fastnade på mina vantar. 😬 Att skotta med ”fel” hand är svårt;) så det blir ju ensidigt. Ändå rätt najs att känna att det gick förvånansvärt lätt, jag har blivit starkare i både bål och baksida ::D

Snart dags att skotta av eländet en gång till….

Alltså på sommaren älskar jag min uppfart som är lång och rymmer både bilar och basketspel, ibland en pool eller en bilbana. Men vintertid…. Jag vill helst bara ha ett tak över hela trädgården 😜 Dessutom såg jag nån av grannarna som var uppe och skottade av sitt tak…och jag kände hur jag slog på prokrastineringen. Fuck no.

Patricia messade och frågade om hon fick komma och baka lussebullar. Hon vaknade med huvudvärk och stelt i hela nacke axlar, det är mitt barn det där, inget tvivel om det;) Men lite häng hemma med familjen funkar ju, och sakta avtog huvudvärken.

Fråga inte efter receptet för det måste jag fråga om själv:) De blev sjukt luftiga och fluffiga och goda!Jag har tryckt i mig fyra stycken, och tänker inte frysa in några utan vi käkar upp dem färska. Finns få saker som är så goda som riktigt goda lussebullar:D

Sen gjorde jag pumpasoppa på en halv pumpa jag köpte för ett tag sen, för typ inget alls. Jag är helt såld på den där jäkla soppan, och idag är inget undantag. Den andra halvan tänkte jag baka på, men ångrade mig. Det blir soppa i morgon igen:D

Ja, det var min dag det. Jag har umgåtts med min dotter:)

I torsdags eller fredags så mailade de från Karlavagnen och frågade om jag kunde tänka mig att prata med dem om middagar. De tyckte det vore kul med en niobarnsmammas tankar runt det:) Okey, sa jag, och så ringde de upp mig i går kväll. Söndag vid halv elva, och jag var för en gångs skull så grymt trött:) Gäspade från lunch ungefär och fortsatte hela kvällen igenom. Tills jag pratat klart, då var jag piggelin. Man blir ju en aning speedad av att försöka verka smart;)

Men då, närmare tjugotre, så fick jag feeling och började sätta upp adventsljusstakar.

Givetvis inklusive fönsterputs på insidan. Allt annat vore för enkelt. Jag har djur som tagit vid där barnen slutade, så det är allt annat än rena rutor. Katterna hoppar upp på fönsterblecken på utsidan när de vill in och sitter på insidan och tittar ut med nosen tryckt mot rutan. Doris nöjer sig med insidan, men hennes nosavtryck är överallt. Katternas blöta pälsar som dras mot fönsterrutan är lite samma effekt som en smutsig vante;)

Utsidan bryr jag mig inte om, det tar två dagar så är det lika igen, jag putsar den sidan till våren. Kanske;)

Fyra ljusstakar är uppe, bara resten kvar. Fast jag varenda år packar in julsakerna i ordning och efter en bestämd plan så är det ändå alltid ett jäkla knöl att få fram det. Lika värdelöst varenda gång. För jag försöker ju göra så det ska bli enkelt.😅

Ser ni mina orkidéer förresten? Med tusen luftrötter som slingrar sig a la tät djungel. Inte snyggt, men vem är jag att döma? De behöver tydligen där där:)

Jaha vad mer?

Jo! Alltså….😜🙈

I fredags var vi på Friskisgäng-häng, och drack alkoholhaltiga drycker, smaskade på supergoda snacks och snickelisnackade. Det började pratas om årets säsong av Robinson och rätt vad det var så hände det här:

Alkohol, pushiga kompisar och en Corrinda är en kombo som kanske inte alltid är optimal:D Halv ett på natten stod vi i värdparets badrum och spelade in presentationsvideos. Kan säga att jag knappt vågade kolla på den dagen efter, men den var ändå ok😅 Men jag tvivlar starkt på att de vill ha med någon av oss;) Förvisso var vi rätt roliga, vilket kan vara en aning svårt att leva upp till spikans nykter, men shit happens. Jag är inte ens säker på att jag vill det där längre ens ju!😂

Jaja, så nu har jag sökt i alla fall. Ni får väl hålla tummarna för det ni hoppas på;)

Nu ska jag kolla på just Robinson, så vi hörs snart igen !

Kommentarer

 1. Karin

  Men shit vad roligt om du/ni kommer med 🤗
  Jag håller mina tummar hårt och hoppas, det skulle vara så himla skoj att se 😊
  Vet du om man kan lyssna i efterhand på Karlavagnen?

  1. Avatar photo
   familjenannorlunda

   Haha ja kanske…. Just nu känner jag mest lite panik;) Jag lyssnar så sällan på radio men det kan man kanske…:) Jag har ingen koll….förlåt 🙃

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing