Okategoriserade

Ett bedårande barn av sin tid;)

Okey, ibland inser man hur gammal man är, eller hur snabbt utvecklingen har gått, eller nåt. En av döttrarna, Lovelia, försov sig för ett tag sen och frågade mig om jag hade nån väckarklocka, eftersom hon tydligen behövde något annat än mobillarmet för att vakna. Efter en stunds letande så hittade jag en, en såndär vansinnesgrej med en fågel som hoppar ut och som man ska skjuta med en pistol eller nåt. Minns inte, och fick inte fart på den. Tur det, suckade Corrinda som bor vägg i vägg;)

Men jag visste att det i klädkammaren stod en gammal hederlig väckarklocka, en som exet hade på sitt rum när han bodde hemma. En klocka som tjänat väl under många år.

Jag tog med den till Lovelia och visade hur den funkade.

”Öhhh varför är det tre sådana där??”

”Vilka då? Visare, menar du?”

”Visare…? Ja okey, varför tre?”

”Men? Det här är ju timvisaren, minutvisare och larmet…”

”Va? Larmet?”

”Ja”

”Men vaddå, hur får man den att ringa när man vill då?”

”Alltså, om du vill gå upp 6.30, som du sa, så ställer du den mellan 6 och 7 för då är klockan 6.30.”

”Aha…”

”Ja, och sen måste du vrida upp den här”, vände på klockan och visade var, ”och sen ringer den såhär”, vred larmvisaren så klockan började ringa. Lovelia garvade.

”Va, seriöst? Hur stänger man av den?”

”Här, och den ringer bara EN gång, okey?”

”Va? Aha, men okey då….”

Det ska bli så jäkla spännande att se om:

1: klockan funkar

2: hon kan sova med en tickande klocka

3: hon kommer flyga upp när/om den ringer

😂

Och jag som tycker det var igår man hade den där jäkla klockan vid sängen… Lovelia är 15 år och har aldrig sett en. Misstänker att ingen av de andra heller har det, och inser att det är väldigt länge sen jag faktiskt använde den….:) Typ, kanske 30 år sen eller nåt. Igår:D

Kommentarer

 1. Helena

  jamen hallå, vilket sammanträffande, har precis en likadan! Är med mig sedan över 40 år då jag jobbade som flygvärdinna och behövde ett mycket tillförlitligt instrument för väckning. Har aldrig svikit mig. Nu bor jag sedan många år in Italy och använder Alexa 😂

 2. Therese

  Som att jag häromdagen sa till maken att jag skulle vilja ha en miniräknare, han började skratta – och skrattar än 😅
  Vi är 30+ båda två så vi har ju faktiskt använt det, och jag tycker att det vore lämpligt att ha en när jag pysslar med månadsbudgeten m.m 🙂 Men vi får väl se, kanske får en i julklapp 😂

  1. Malin

   Jag har miniräknare bredvid datorn när jag gör fakturor o räknar på jobb mm, en väldigt enkel sort, ingen sån som själv förstår att multiplikation ska räknas först och sånt. Men oftast är det ju enkla grejer man ska räkna ut. Skönt att kunna ha den bredvid, inte plocka fram räknaren på dataskärmen. Och telefonen går ju i viloläge mellan varven o måste låsas upp. Använder absolut kalkylatorn på telefonen en hel del också, man får ju bättre överblick vid längre uträkningar. Men miniräknaren är inte en onödig pryl vid de små uträkningarna.

  2. samps

   min väckarklocka årsmodell ’03 går bra än! fick den av min farmor i 9-årspresent och nästa år har den troget stått på sängbordet i hela 20 år <3 använder dock inte larmet på den, gjorde det förr (liksom innan "mobillamet" blev poppis att ha "istället" haha) men nu kör jag enbart mobil 🙂

 3. Malin

  Nackdelen med dem är ju att de ofta tickar och att de ringer bara en gång. Men om hon byter larmsignal då? Hon kanske vant sig vid den hon haft länge.
  själv har jag aldrig mobilen i sovrummet, det bör man ju inte ha enligt undersökningar, jag har aldrig haft det, den ligger i köket på laddning. Jag har en klockradio för väckning, men använder väckningssignalen, inte radio. Ville ha bara digital väckarklocka, men hittade ingen utan radiofunktion, när jag behövde köpa ny. Den visar ju vad klockan är också utan att man behöver ta upp mobilen o titta. Kanske ett julklappstips till henne?

 4. Maria

  Jag försökte vara pedagogisk med min sjuåriga dotter och pratade väckarklocka med henne. Hon hittade en fin gammaldags klocka på Ikea, alltså en riktigt gammaldags med två bjällror och en metallpinne som slår hysteriskt på dem. Vi satte larmet åt henne men det slutade med hysteri hos klocka, barn och föräldrar när hon satt förlamad i sängen i detta ringande inferno, så vi måste springa och stänga av. Nu står den tyst och snäll vid sängen och vi väcker henne på mer humant sätt. Fördelen är väl att hon faktiskt växer upp med själva konceptet.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing