Baka BrödOkategoriseradeRecept

Baka baka pumpabröd:)

Igår var det en såndär dag när jag var trött. Inte sovit bra, var lite frusen, lite seg, lite sur, lite allmänt inte i form. En sämre dag helt enkelt, inget annat än det:)

Så åkte vi och tränade. Ett Pass i gymmet, som är ospecificerat, med David, det innebär att det kan bli precis vad som helst. Vilket alltid är lite spännande och gör mig glad:) Så på väg dit kändes livet roligare igen. Förra veckan blev det dropset. Den här veckan Tunga lyft.

Tunga marklyft och rodd med ryck. Jag har lite ont i ryggen, högst oklart från vad, men en gissning är att snöskottningen känns av. Jag har också rejält med träningsvärk i övre delen av ryggen, vad vi nu gjort för att jag ska få det, det fattar jag inte;) Inte optimala förutsättningar för att lyfta tungt alltså. Sen min operation för lite drygt ett år sen har jag inte klarat mer än 82,5 kilo. Det är alltså för tillfället mitt personbästa. Jag har lyft mer, men gamla meriter och dagsform är inte samma sak

Igår gick det bra, 80 kilo kändes helt görbart och jag bara förutsatte att jag skulle orka 82,5. Då måste vikterna ha fastnat i golvet‍♀️ De satt där även för syrran så det måste ju varit så;) David kom och hejade på, och med hans lilla handpåläggning gick det att få upp stången. Han står framför och lägger sina händer på ens axlar, och gör inte så mycket mer, trycker bara bak dem en aning så man jobbar mer korrekt. Fattar verkligen inte, men det lilla gör stor skillnad:D

Han blir ”arg” när vi lyckas lyfta stången från marken men sen släpper den igen, istället för att lyfta vidare. Han menar att det största jobbet redan är gjort, att vi ger upp helt i onödan. Han har såklart rätt, men ändå…:) Jag skyller på att mitt kassa ben är svagare och viker sig inåt, och då rycker han på axlarna och säger ”Men vinkla det mer utåt då”‍♀️

När jag gör så, vinklar foten väldigt mycket åt sidan, a la Kalle Anka, så blir det stabilare. Men, i alla år så har det tjatats in i huvudet att ha fötterna rakt fram, och det är svårt att ändra sig:) Och fakta är att jag är svagare i det benet, det går inte att sopa undan. Å andra sidan så har jag sett enbenta personer rycka hundratals kilo i marklyft. Jag måste bara komma på det ultimata sättet för mig.

Det är jäkligt roligt att utmana sig såhär. Det finns egentligen ingen vettig funktion i att kunna ta tungt i marklyft, det funkar fint så länge man orkar bära sina matkassar, den där bokhyllan när man ska möblera om eller kylskåpet från släpet och in. Men det är kul att kunna säga att man tar si eller så mkt:D och att sträva efter att orka mer. Från början var 15 kilo supertungt! I många år var 47kilo det mesta, det är två blå viktskivor på varje sida på en stång inne i cirkelfyssalen. Sen började David med Pass i gymmet och nu är dagsformen nästan 82,5kilo:)

Idag har jag ont i ryggen inte helt otippat, det var knöligt att rulla ur sängen i morse;)

I går när vi åkte hem så skulle vi hämta Corrinda på vägen, och sen via affären, så var hemma runt fem-tiden. Min plan var att köra ett cirkelfyspass vid sju. Men Robban ville ha bilen, och eftersom vi har bara en så överlät jag den till honom. I stället gick jag in och lagade mat. Jag köpte några fishnuggets på Willys för ett tag sen, som jag inte provat, men det och råstekt potatis fick barnen. De var tydligen väldigt goda för allt försvann snabbt.

Jag kokade pumpasoppa som jag hade i lite annat i också. För några dagar sen gjorde vi bakade potatisar, där några blev kvar, och de skivade jag ner, sen hittade jag en ledsen palsternacka och några halvfrusna morötter i kylen. Fattar inte varför det är så satans kallt nere i mina grönsakslådor? Vad har ni för temperatur i era kylskåp ?

Jag har den förinställda, som den hoppar igång på, vad nu det kan vara, och det borde ju vara bra, men saker fryser. Bah.

Pumpan var på 6 kilo och jag använde hälften för några dagar sen, och hälften blev nu soppa medan jag samtidigt bakade dubbel sats av ett pumpabröd.

Samtidigt var kanske att ta i, det skulle jäsa i två timmar så det var ju klart betydligt senare. Tur jag inte tänkte ha det till soppan:)

Jag har köpt ett sjukt gott pumpabröd på Ica, det här var deras recept men inte alls samma bröd. Men gott!

Jag hade ingen kummin, utan tog en påse med brödkryddor, där ingår det:) Jag hade heller inga linfrön, vilket är helkonstigt för det har jag alltid. Men tydligen inte riktigt alltid;) Jag slängde i lite chiafrön i stället och toppade dem med sesamfrön. Man kan göra lite som man vill har jag lärt mig:)

Nu ska jag sätta paddan på laddning och gå och göra mera kaffe. Måste gå en sväng via tvätteriet också innan jag landar på stolen igen. Dags att skriva action:)

Kommentarer

 1. Ulrika

  Vi har 5 grader i kylen, känns rimligt.
  På tal om din träning, tänkt tanken att bli egen ”gympainstruktör”? Du skulle passa kanon!

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Jag har tänkt på det, ja. Men inte mer:) Jag ogillar så mkt att stå i fokus, tro det eller ej😜och att prata inför en grupp sådär… nja. Kanske framöver😂

 2. Birgitta S

  Hej! Impad av dina bakskills som slagit till! Jag är som du köket laga mat baka inte min grej. Men mat kan jag få till på något sätt. Men bakning nix. Så du impar på mig.
  Lycka till med vidare bakäventyr!

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Jag vet inte varifrån de kom 🙂 jag har alltid gillat att baka förvisso . Men jag har så sjukt dålig karaktär att jag käkar upp allt också 😂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing