Okategoriserade

Snart vänder det – mitt mantra:)

Den 21 december är det väl som är vintersolståndsdagen? Eller det är det, jag vet det:) Men då kommer det börja vända, det blir ljusare och ljusare. Måhända med några sekunder om dagen bara, men det går åt rätt håll! 🙌

Det är så gruvligt mörkt nu. Vi här i Uppsala har blött, grått och regnigt, det är grådaskigt väder med ungefär 100% luftfuktighet. All snö som kom har, såklart, smält bort. Det var ju väntat, eftersom det inte finns någon som helst tjäle i backen, och det dessutom är plusgrader;) Synd bara att fast man vet det så måste man ut och skotta bort eländet.

Det är mörkt när man vaknar, hela dagen och sen känns det som man är uppe på övertid varenda kväll, efter halv tre gäspar man ju käkarna ur led. Det här är inte en rolig tid, helt enkelt. Så, mantrat är alltså: Snart vänder det. Att allt är relativt det vet man ju, och ”snart” är också väldigt individuellt;) Men man måste tänka positivt.

Det här gör mig glad, och får mig att känna mig rik…en påfylld korg med toarullar🙏

Samma känsla som när man har full tank i bilen, man har gjort av med en förmögenhet men kan i alla fall köra en stund. Det är inte klokt. I går skulle jag köpa ost, var på Coop, och en sketen hushållsost kostade 149kr kilot. Öh, nä, tack. Det får bli nåt annat på mackan, som leverpastej, eller kanske inget. Vi äter ju ost som inte smakar mer än aningens salt på sin höjd, den är lite len där uppe på mackan liksom, och gör så man inte får smör på fingrarna;) Hade jag varit en sån som gillar kryddstarka ostar, lagrade på alla möjliga sätt och längd, så hade det möjligen känts mer befogat att köpa trots ett sjukt högt pris. När man får någon slags smak på köpet 🤷‍♀️ Kanske.

Men en sak som är sjukt roligt, det är att Gröna Lund ska ha ett Winter wonderland i år! Jag ska dit i morgon på pressträff, och jag är så nyfiken! Med tanke på hur fint de gör på Halloween så kan jag bara ana hur fint det kommer vara nu. Jag har fått lite info om att Lilla sidan ska ha en touch av Narnia😍 och sen vet jag att de skapat en pulkabacke! Men hur kul! Jag ska ladda mobilen och ta massa bilder och visa er.

Jag har tidigare varit väldigt tjurig på att göra saker på vintern, det ÄR jobbigare, kanske speciellt med många barn är det bökigt att hålla alla nöjda, glada, varma och torra under vintern😅Speciellt om mamman är lite vinterhatare;) Plus att vädret ju oftast är rätt taskigt. Regn är ju oftare mer förekommande än snö här hos oss exempelvis. Men, med stigande ålder på barnen, alltså att de får ta eget ansvar över hur de klär sig/om de fryser osv, så uppskattar jag det mer och mer.

Jag tror på att det här WinterWonderland kan bli hur mysigt som helst! Man måste försöka se det positiva i allt och jag försöker, jag gör verkligen det:) Även om jag klagar massor😜men det är ett sätt att bearbeta:)

I kväll ska jag till mamma tillsammans med syrran och slå in tusen paket till barnens adventskalenderar. Det blir kul:)

I morgon Gröna Lund.

Torsdag ska jag ha zoomöte hela dagen med masterkursen. Lyckades samtidigt boka in en intervju som Hänt av nån anledning ville ha. Expressen har intervjuat en del av mina stora barn om Familjen annorlunda, typ Hur blev det sen, eller så. Ingen aning om det publicerats faktiskt. Men det kanske är en spinoff på det, vad vet jag?

Jag sa noga till barnen innan, att vara positiva. De kommer vilja vända och vrida det till att det var något jobbigt att vara med i Familjen Annorlunda, och det tyckte inte mina barn då, eller sen. De är glada och stolta över det. Men det är så lätt att en reporter med en vinkling i tanken får en att säga saker som de sen kan tolka helt annorlunda. Det vet jag att barnen INTE vill. Jag vet att de tidvis tyckt att det suger att vara många barn, men i det stora hela så har de uppskattat vår stora familj.

Givetvis hade jag rätt🙈 frågorna vinklades. ”Vad var det jobbiga med att…?” I stället för: ”Vad var det roligaste med….?”

Det är så tråkigt att det ska vara så. Anledningen att vi var med i Familjen annorlunda var för att visa att det är som vilken familj som helst, bara med fler par dojor i hallen, typ. Jag är inte nån miffofreak, barnen går inte runt i trasiga kläder…eller jo, det gör de ju…men det är för att det är modernt;) Vi har inte levt i nån misär, utan vårt liv som familj är skitnormalt. Urtrist egentligen, om man förväntar sig smaskiga detaljer och skandaler, draman och elände. Jag har nio barn, och det för att det är så fantastiskt att få vara mamma. Att få se dem utvecklas till vuxna individer med de värderingar som jag gett dem, och se hur jäkla bra människor de blir. Jag har INTE nio barn för att det är lukrativt med barnbidrag. Det tror jag inte nån har, för till syvende och sist så kostar de oss föräldrar så mycket mer i allt, både pengar men framför allt tid och kärlek att det inte ger en ekonomisk vinning.

De som säger: “Fy fan, man kan inte ha nio ungar, det är en omöjlighet att klara av!” Det får stå för dem:D JAG klarar av mina nio barn utmärkt, tack så mycket. Om inte nån annan pallar med sina två ungar så är det knappast mitt fel… Vi är alla olika, och för mig är det inga konstigheter.

Men jag hoppar över de allra flesta föräldramötena idag🤷‍♀️ Det finns inte något som sägs som jag inte hört förr:)

Nu ska jag duscha, har varit och tränat, och sen göra mig i ordning inför kvällens tomteverkstad:D

Vi hörs snart !

Kommentarer

 1. Monica

  Jag tyckte 115kr/kg var för mycket för ost.
  Jag jobbar heltid och har just nu bara 1 barn hemma. (liten öpik till anonym)

 2. Anonym

  Om du skaffade dig ett jobb kanske du skulle ha råd att köpa ost.
  Tänker du aldrig på vad du får i pension?
  Åren rullar på.

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Hej kära Anonym 😘 Du har verkligen inte fattat va? Jag jobbar med mina sociala medier, jag har en lön, och kommer få en pension. Kanske inte jordens bästa, men det beror på att jag varit hemma med mina barn i 25 år. Därmed har jag sparat ett antal miljoner åt er skattebetalare som sluppit pröjsa dagisavgiften för mina barn😇 Schysst va?
   Men jag ger er nio skattebetalare👌🏼ännu schysstare:)
   Jag har massor att försörja, och osten kostar 149kr/kilot.. tror du jag är ensam om att välja klokt och efter pris idag? Knappast va.
   Men, du ville ju bara vara taskig😁 stackars dig som har så tråkigt eller eländigt liv att du måste gå in här och skriva nåt gnälligt negativt.
   Tönt 🙂

   1. Anonym

    Du har inkasserat stora summor i barnbidrag, flerbarnsbidrag, bidragsförskott samt gått gratis på olika utbildningar som yngre som avser att att jobba och betala skatt kunde utnyttjat.
    Din ”inkomst” från sociala medier ser inte att vara stor enl skatteverket.

    1. Profilbild
     familjenannorlunda

     Ja, jag har fått barnbidrag🤷🏼‍♀️och vad exakt rör det dig? På samma sätt som min inkomst omöjligen borde röra dig.
     Om jag tjänar mkt eller lite spelar knappast dig någon roll, eller hur? Inte heller om jag studerar. Jag har i hela mitt liv INTE fått andra bidrag än barnbidrag som alla med barn får. Barn som faktiskt, vare sig du vill eller inte, behövs i Sverige. Jag har också betalat skatt hela livet. Så om du är orolig över att du försörjer mig via din skattsedel så behöver du inte göra det. Herregud alltså, vad är du för människa?
     Vad driver dig att gå in här och häva ur dig sånt här? Mår du bra av det? På riktigt alltså, jag är så sjukt förundrad över hur folk som du funkar😅
     I min värld gläds man åt varandra, och man stöttar och är positiv. I din värld verkar allt vara svart. Negativt och elakt.
     Jag tänker inte godkänna fler av dina kommentarer för den dåliga energi du sprider behövs inte.
     Jag ser dem inte då heller, så du behöver inte lägga ner kraft på att skriva dem 😜Friendly advice bara.
     Jag hoppas att du snart kan få känna lite glädje i ditt liv, så du slipper försöka få nån slags känsla från att vara ett elakt anonymt troll på en okänd människas blogg😘
     Kamma till dig och uppför dig för sjutton!

 3. Ekot

  Är ju bra med många toarullar, är det i badrum med nymålade fönster, blev det bra? Tycker det är bra att renovering inte alltid måste vara total!

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Haha jag orkar inte 😂 Jag räknade m och det blev för många, sen blev det fel med o:na, och till sist blev det ett zoomöte 😜
   Inte lätt ibland 😅

 4. Agnethe i Norge

  På tal om ost: Vi bor i Norge. Ett m y c k e t dyrt land att bo i. Det har varit så under alla år jag har levt. Nu är det värre än värst så klart. Matpriserna har stigit kolossalt, och el skal vi inte tala om. Under åren har det hjälpt mycket på ekonomin att resa till grannlandet och storhandla. Vi äter mycket ost i vårt hus.Det vi sparar på osten har bekostat våra shoppingresor till Sverige! Och nu? Inte alls längre så. Priserna på mejeriprodukter har stigit så mycket i Sverige att de norska priserna är nådd! Andra matvaror är förstås billigare, så vi åker fortfarande. Plus att det är trevligt. Men osten! Kostar lika mycket som i Norge. Nätbutiker med hemkörning har de lägsta priserna by the way.

 5. Agnethe

  På tal om ost: Vi bor i Norge. Ett m y c k e t dyrt land att bo i. Det har varit så under alla år jag har levt. Nu är det värre än värst så klart. Matpriserna har stigit kolossalt, och el skal vi inte tala om. Under åren har det hjälpt mycket på ekonomin att resa till grannlandet och storhandla. Vi äter mycket ost i vårt hus.Det vi sparar på osten har bekostat våra shoppingresor till Sverige! Och nu? Inte alls längre så. Priserna på mejeriprodukter har stigit så mycket i Sverige att de norska priserna är nådd! Andra matvaror är förstås billigare, så vi åker fortfarande. Plus att det är trevligt. Men osten! Kostar lika mycket som i Norge. Nätbutiker med hemkörning har de lägsta priserna by the way.

 6. k

  Arla har olika ”familjeostar” med mer smak än hushållsost.
  De kan man ofta få på extrapris runt 80kr.
  Även om ostar kostar en del nu så är det ändå det bästa pålägget.
  Det blir många mackor av ett kg ost.

 7. Astrid

  Idag var det rätt omysigt med hund promenaden.. Men efter mös vi under filten och drack glögg. Ja inte hunden, men jag. Rätt mysigt ändå…
  Men fy farao f elen. Den suger..

 8. Karin

  Japp 21 december kl 22:48, då är vintersolståndet sen vänder det äntligen åt rätt håll igen 🤗
  Men åhhh, så himla mysigt det ändå lät med Winter Wonderland, ser fram emot att se massor med bilder därifrån sen 🤗
  ZOOmöte det lät ju också himla skoj 😁
  Kram från mig 🤗

  1. G C Hemdal

   Märker inte årstiden så där, men visst längtar man till sommaren!!!! Viktigaste frågan: vilken filosofi hade du ni till de nio barnen?! Vad är mkt och vad är lite normalt etc. Vi sa på bröllopsnatten max tre men han ex mannen sa inte könen sjukdomar dödsfall normalstörd etc. Lyckligtvis blev det tre helt fantastiska underbara olika döttrar!!!! ❤️ ❤️❤️Skulle vilja haft fem en äldre dotter och en yngre son och det fick jag med mina bonusbarn!!!!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting