Okategoriserade

Check på deadline ✔️

Med en timme till godo så lämnade jag in mina uppgifter till universitetet:)

Nu skiter jag i allt vad skola och skriva heter tills efter jul. Om jag inte får feeling då;) Vilket jag såklart har nu när jag ”tvingats” få fart på tangenterna. Jag behöver deadlines så mkt i skrivandet. Lika lite behöver jag dem i verkliga livet, för stressar de mig bara. Som jul. Bah!

Men men! Nu har jag lämnat in och i morgon kan jag fokusera på annat. Det fattades femton sidor igår. Idag skickade jag in 13,5👌🏼det är godkänt.

I går skrev jag alltså större delen av dagen.

I lördags fyllde jag år hela dagen:) och vi ägnade oss åt att klä granen. Att bo tillsammans med ett gäng tonåringar suger ibland rätt fett. De gör inte speciellt många knop för hushållets skull, om man säger så😅🙈 De är mestadels instängda på sina rum och märks inte av. Lovelia hjälpte mig med granen, övriga var osynliga.

Jag höll på att tappa mitt goda humör när jag skulle sätta upp den första ljusslingan. Varje år är jag löjligt noga med att kolla så alla funkar och så att de är otrassliga, dvs jag ägnar en ganska lång tid åt att sätta upp ljusen i snygg ordning på en bit kartong innan jag lägger ner dem för att tas upp igen till nästa jul. Jag minns inte vem som klädde av granen förra året men det var inte jag.

En jäkla trassel som tog en evig tid att reda ut. Påminn mig om att ALDRIG överlåta det på nån annan igen. Jag var så besviken och ledsen en stund där och det krävdes ett stenhårt tryck med käkarna för att inte tappa det helt. Men, så fort jag trasslat upp allt var jag glad igen:) Jag är inte långsint och fastnar inte i ett deppläge så länge 😅det är nog en av mina bästa egenskaper. Jag är fan en glad skit:)

Granen var ju från Smålandsgran, och jag älskar den! Det är möjligt att jag kunnat välja en ännu finare själv, men jag är så jäkla nöjd. Den är verkligen superfin!

Jag var inte nöjd med hur ljusslingorna satt, och håller på att tråckla in de som hänger uppifrån toppen längs med stammen, så nu är den inte så mörk som på bilden. Lite ångrar jag att jag inte satte upp den färgade slinga jag har, den är stilig. Men… den spelar. Och mute-läge är nummer åtta av åtta så man måste trycka sig igenom alla innan den tystnar. Och den låter ILLA.

Jag har aldrig haft granen uppe på min födelsedag, men jag tror det ska bli det nya. Jag tänker också strunta i att tokstäda för absolut ingen utom jag bryr sig. De där lata tonåringarna lyfter inte ett finger för att göra nåt så varför ska jag? Näää 😅🙈jag orkar inte.

Det går bra att ställa upp tomtarna även om inte alla skiner 🙂 Intalar jag mig😅😁

Jimpa kom på kvällen med paket. Han har haft det länge nu och precis som Madickens lillasyster Lisabeth har han extremt svårt att hålla tyst, så jag har fått hyssja honom massor av gånger så han inte skulle spoila😂

Jorrå, sådär ska en slipsten dras:) En rosa brödrost, för fyra skivor 😍 Den jäkeln rostar i princip felfritt, det godaste rostat jag ätit. Enda nackdelen är ju att jag plötsligt äter massa rostade mackor 😎

Blommor och tårta:)

Sen var det fotboll:) Jimpa är inte ett Fan men här får man anpassa sig, och vi kollade när Frankrike slog ut England, och sen började ju Repmånad. Herrgud! 😅 Den är riktigt kul ju 🙂

Igår kväll när jag behövde en paus från skrivandet så hände det här:

En pepparkaksdeg! Jag fick receptet från exmakens mormor för många år sen, och hon hade fått det av nån 1939. Så det har anor:) Jag har aldrig gjort en egen deg förut, och jag vet inte heller om den funkar att baka på för det har vi inte gjort än, men det var ju väldigt enkelt. 🤷🏼‍♀️ Jag har så många saker som jag tror är svåra att göra, som sen visar sig vara en piece of cake:)

Idag har jag varit och tränat. Sen hem för att byta spelare i värt fjantiga men roliga, fantasy-lag:)

Skriva skriva skriva och sen åka till stan för att titta på Lovelia som är med i Luciatåget.

Nej. Ingen har skyddad identitet, och ingen kan heller känna igen någon från den här bilden🤦‍♀️så försök inte ens. Jobbiga troll sätter sig på händerna.

Det var som alltid vackert. Jag kan inte vara ensam om att alltid bli väldigt rörd av Lucia? Jag fick såklart tårar i ögonen och Jamie som var med flinade. De är vana. Men jag är rätt övertygad om att öven han tyckte det var fint 🙂

De spelade ett julspel, jag har ju sett ett stort antal i mina dagar som niobarnsmamma, men de är ändå helt olika:) Trots att de behandlar samma ämne varje gång 😁

Vi åkte hemåt, via Ica. Jag behåller syrrans bil för hon är ändå risig, covid hittade även henne till sist. Hon är på bättringsvägen nu, och jag håller tummarna att jag inte blir smittad. Det finns det ingen tid till! Jag ska dels sätta fart deluxe med julstök nu, förutom städ då;) Och helgens planer innebär två kvällar efter varandra som jag inte vill missa:) Helen på fredag och killarna på lördag. Några av dem iaf. Bronsmatch! Det skojades friskt om shots också men med tanke på att alla biktade sig om en bedrövlig söndag i bakfyllans tecken så tror jag inte på det 🤣 Man vet dock aldrig.

Först ska det spelas andra matcher, jag har absolut noll koll och ingen känsla för vad jag tror. Jag skulle gärna se Kroatien och Marocko i final. Kanske. Vore inte det kul? Jag bryr mig inte ett dugg mer än att ”våra spelare” ska göra bra ifrån sig så vi kommer högt upp i ligan 😅

Jaja, nu ska jag sova 🙂

Ha det så härligt, och trevlig Lucia på er ❤️🌟🎄

Kommentarer

  1. Maria

    Vi har det omvänt hos oss. Min 1,5-åring står på små bebistår och gör armarna låååånga för att nå saker i fönsterkarmar och ovanpå skänken, så granen kommer in sent och åker ut fort. Vad gäller städande håller vi koll på golven så det inte finns intressanta saker att stoppa i munnen men annars, vem bryr sig? Gästerna står inte och inspekterar bakom spisen eller under soffan. För övrigt lämnade jag barn idag och hade sån tur att treorna gick Lucia utomhus för sina föräldrar så jag och lillen fick en fin stund med lite tårar i ögonen. Älskar Lucia.

  2. Viola

    Glad Lucia till dig. Åh vad jag saknar det där med Luciatåg och julavslutning i skolan. Det är något alldeles speciellt med det. Nu är både barn och barnbarn vuxna, men så av ett under kom ett nytt litet barnbarn, en gosse med namnet Jack. Så om min hälsa håller i sig så finns hopp om att få uppleva Luciatåg och julavslutningar igen. Så härligt. Ta hand om dig Carola, så roligt att läsa dina inlägg.

    1. G C Hemdal

      Samma namn som Hennes barnbarn!! Anastasia kommer på nyårsdagen och inget dödligt RS-virus tack. 🍼 🥛 🐻 🐨 🐼 🐾

  3. Karin

    Wow vilken superfin brödrost, jag fullkomligt älskar den 😍
    Jättefina blommor också 🤗
    Storstäda till jul är det flera år sen jag slutade göra, det är bättre att städa lite mer noga efter jul istället, tycker jag.
    Du, nu är det bara 8 dagar kvar 👍🏼
    Måste försöka sova nu jag med, nattinatt.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting