Okategoriserade

Trevlig Lucia⭐️

Jag har inte sett något Luciatåg idag, men är glad att jag såg igår. Jag älskar att få gå och kika på just Lucia tåg för det är en så fin grej. Dels det och dels för att det gör det visuellt synbart på nåt vis, var man är på året. Samma med sista april, och majbrasorna, de år jag inte tittat på någon är jag dagvill i månader;)

Idag fick jag i stället starta dagen med att skotta snö, Jäklar bad mycket det hade snöat i natt! Det har blåst, det hörde jag, men att det blåste så att det är fullt av snö i poolrummet, det trodde jag inte. Det händer att det yr in massa snö där, speciellt eftersom vi har dörrarna öppna för att katterna ska komma in, men nu var det onödigt mycket.

Det är ok att skotta när det är sån snö som idag, lätt och fjunig. Men jag är lite sur på Corrinda😬 Hon åker till jobbet på morgonen och jag fattar att hon inte vill skotta då. Men, det innebär ju att hon kör ut och plattar till snön i spår, som sen är hopplösa att få bort. Jag har dåliga erfarenheter av det, att det snabbt byggs på vallar som sen bara blir värre och värre tills man halkar in i grindstolparna med bilen och får pröjsa en plåtskada á ett antal onödiga tusenlappar.

Jag skottar alltid supernoga. För slarvar man kan man ge sig fan på att man får igen det trippelt upp. I kväll ska hon få höra alla villkor som gäller för att använda bilen:D Antingen hyra in skotthjälp, skotta på kvällen eller på morgonen. Tråkigt att vara den som åker först 😂

Jag var rätt glad att vi hade tre bilar ståendes på uppfarten i natt för det innebär att det var mindre snö:) Min bil står ju där den står, och där har den stått i över två månader nu. Jag blir så ledsen varje gång jag går förbi och ser den stackaren. Först väntade vi på en kamkedja, sen blev bilmecken sjuk i covid och nu orkar han inte jobba heltid. Med lite otur, vilket jag känner att jag har onödigt gott om nu, så kommer det ta ett bra tag till. Kan räknar inte med att ha den det här året i alla fall, så lär jag inte bli besviken. Det är sjukt jobbigt att inte ha sin bil!

Jag har tillgång till pappas bil men den tar ju Corrinda till jobbet. Bussarna tar betydligt längre tid, men snart ska den säljas. Då kommer hon få åka buss vare sig hon vill eller inte för jag är less på att vara strandad hemma. Jag har ju världens bästa syster som jag kan dela bil med också, men det är ju pyssligt och funkar inte i längden. Jag längtar så efter min bil, min kära lilla kompis. Att vara fri att kunna göra det jag vill när jag vill.

Jaja, så är det! Jag åkte iväg och tränade, ett cirkelfyspass, och det var kul och jobbigt. Jag har ju kvar den där härliga sträckningen i baksida lår som är bråkig och hämmar, men den gör inte så ont. Däremot, och det här är fasen märkligt! För ett tag sen gjorde vi nån grej där man låg med ryggen i golvet, komme inte ihåg vad det var, situps eller nåt. Jag fick världens jäkla brännsår på ryggen… Aj. Jag skyllde det då på att golvet där är strävt och rivigt. Igår körde vi på ett annat ställe, med annan matta på golvet, och annan övning, men lite skav på ryggen. Idag har jag tre, eller fyra feta brännsår på ryggen, rakt över kotorna. Det gör ju skitont att ligga på😬 Så fånigt. ”Jag har brännsår/skavsår på ryggen…”

Igår var det såhär tjusigt på himlen.

Ser inte lika vackert ut som det var, det är taget genom fönstret i vardagsrummet. Tomten där är en sommarstugetomt, som de sålde för nåt år sen och nu står den bara där. Jag vet inte vad planen är, men antar att de håller på att stycka av den. I två eller tre tomter återstår att se. Antagligen vill de ha tre, vilket det egentligen är lite för lite tomt till, men det gick på en annan av gatans tomter så….🤷‍♀️

I alla år vi bott här har det varit kanonskönt med ingen granne där, mer än få gånger på sommaren. Jag njuter varenda dag jag kan titta ut över det här, snart lär det stå hus här. Ganska ofta brukar det ligga rådjur där och sova😍 så gulligt.

Nej, jag skulle städa. Så var det. Så jag får väl stoppa i lurar, slå igång en bok och sätta fart. Blä:)

Kommentarer

  1. Malin

    Våra barns luciatåg är i kyrkan ca 800 meter ifrån skolan. luciatåget blev skjutsat dit av skolbussar o föräldrar. men resten av skolbarnen skulle gå dit. men det var snöstorm och oplogad väg, så det gick inte att ge sig ut på vägen. Så tåget fick lussa för de föräldrar som lyckats ta sig dit. och de andra barnen hade vanlig lektion. 😅 som tur är så var mina barn inte med i tåget och de var inte heller ledsna över att missa det.

  2. K

    Måste bara få fråga om all reklam som helt plötsligt dykt upp
    Är det nåt du styr över ? Är det likadant hos alla eller bara hos mig ?

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Reklam…🤷🏼‍♀️Det är vad som ger mig en inkomst. Det står ni nog ut med.
      Jag styr inte över den, men jag är tacksam att den finns där.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting