Okategoriserade

FÖR FÖRSTA GÅNGEN:)

Någonsin. Ever. Det har aldrig hänt förr. Men 2022 så hände det sig att jag sitter här, kvällen innan julafton och allt är klart. Allt jag kan göra. I morgon ska jag laga lite mat, duka osv, men just NU, är allt klart. 🙌

Vi väntar på Patricia och Corrinda, sen ska vi sätta oss och se en julfilm.

Jag har struntat i massor av saker. Jag har med åren insett att mycket är viktigt bara, och enbart, för mig. Och hur viktigt är det egentligen att det är skurat bakom elementen eller under badkaret just exakt till jul? Nja…. Hur viktigt är det att alla duschdraperier är tvättade just till jul? Alla sängar renbäddade, alla hyllor i skafferiet avtorkade, kylskåpet skurat med tandborste, ogräset rensat, panten pantad, bilen tvättad och så vidare i all evinnerlighet. Nä. Ingen här hemma bryr sig. Så då struntar jag i det jag med, och vips blev det roligare:)

Jag har ett hus fullt av semi-lata tonåringar/ungdomar, som inte är sugna på mycket annat än att ligga på sina sängar, och hänga med kompisar. De bryr sig inte ett dugg om vad vi äter, när eller ens om vi ser på Kalle Anka, men DÄR sätter jag ner foten:D Kalle ska jag se, så är det:D Men för övrigt så har jag slutat med mycket som jag förr kände var superviktigt och vet ni då? Det blir ju jul ändå?

Och bieffekten av att jag struntar i saker, och att ingen bryr sig, är att vi nu kan sitta i lugn och ro och kolla på film:)

Jag har kokat risgrynsgröt ju, och den åt vi till middag, tillsammans med nybakt vörtbröd:) Att säga att jag är proppmätt nu är ingen underdrift direkt.

Vilken film vi ska se har jag inte fått helt klart i,några säger Polarexpressen Medan några säger Ensam hemma:)

Jack fick ett tåg i sin adventskalender i morse, som var uppskattat:) Sötnosen ❤️

De kommer inte hit förrän på juldagen, det suger ju det här med att barnen ska dela upp sin jul mellan mor och farföräldrar:) Tur att jag tycker om Jacks farföräldrar och verkligen unnar dem samma sak som jag själv vill ha:) De saknas alltid när de inte är här, men eftersom vi ändå träffas allihopa på juldagen också så är det väl i sin ordning:)

Syrran kom precis förbi med sina och mammas julklappar och nu ligger allt under granen. Corrinda och Patricia kom också precis och nu står de och slår in julklappar i hela köket. Jag gör små insatser på saker som inte är till mig:D Men annars är jag rätt less på att slå in paket nu. Som vanligt, även om jag i år spridit ut det på ganska många gånger.

Jag ska komma ihåg det här till nästa jul. Att börja i tid, vi sa att alla julklappar skulle vara inhandlade till första december, och det var de ju inte, men det var ändå en bra sporre. Granen tog jag in redan till min födelsedag, det är ju rätt passande ändå, att ta in den på Nobeldagen:)

Eftersom det är en Kungsgran, vilket iofs också är väldigt passande just till Nobel;) så barrar den inte, och då känns det lugnt att ta in den tidigt. Även om den barrat hade det känts ok, för då kanske man kan kasta ut den lite tidigare. Jag brukar ha granen kvar i evigheters evigheter, för tar man in den någon dag före julafton så står den så grön och grann i stugan ända till januaris slut, eller februari:D Till sist är jag döless och så ids jag ändå inte ta undan den, och sen tvärdör den och så är allt skittråkigt sen;)

Jag köpte ju min gran i år via Smålandsgran, och det var en superbra ide. Jag trodde ju på allvar att jag skulle tycka den var mindre fin än om jag valt själv, för jag tycker sånt är viktigt… men det är tvärtom! Jag älskar den, och jag accepterar de skavanker som finns på ett helt annat sätt än när jag valt själv. Hur konstigt är inte det? 😅

Nu förvisades jag från köket också 🙂 Jag är sjukt kaffesugen och även sugen på att gå in och ta av mina jeans och dra på mjuksbyxorna, så det ska jag göra nu. Så får jag ta kaffet när jag får tillträde till köksregionerna igen.

Hörrni, jag svamlar bara! Jag ville mest önska er en underbar jul!

Var ni än är och hur ni än firar så gör det på erat vis. Jag hoppas att vi alla får vara friska och att alla är glada. Om så än bara för att det är en speciell dag i almanackan:)

Från oss Alla till Er Alla, en riktigt God Jul ❤️

Kommentarer

  1. Birgitta S

    Ja man måste inte allt det har jag också insett. I år har vi ingen gran? När det var dags för gran runt Lucia tycker jag är trevligt o frågade sönerna jag kan köpa granen men vill ha hjälp från källaren med pynt o belysning. Bägge sa nej vi har fullt upp med jobb o skola! Så blev det jag har också fullt upp med jobb. November tom December är mkt på jobbet o övertid. Så skönt att skippa en del . Imorgon lugnt vi blir 5 pers med en flickvän till en av sönerna.
    God Jul till dig o barnen!

  2. Kjersti

    Önskar er en God Jul tillbaka! 🎅🎄🤗
    Vi har också en väldigt lugn och härlig kväll med skinkmacka och julmust. Det är nästan så att jag undrar om jag glömt något eftersom allt känns klart…

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting