Okategoriserade

Fel i dagar, som vanligt:)

Inte är det väl bara jag som blir dagvill när det är helgdagar som stökar till det? Jag vet att det är tisdag idag, men det känns som måndag, och hela veckan kommer vara en dag fel. Nästa vecka med troligen, för det är väl nån röd dag där med….? Eller kanske inte förresten. Jaja.

Jag är fortfarande seg som sirap. Har ändå varit iväg och tränat och alltså, det är verkligen något helt makalöst vad skönt det är. Att få köra igenom kroppen, gör så även knoppen blir glad. Men inte alltid pigg;)

Väl hemma igen så har barnaskaran decimerats en aning, Corrinda har åkt till Skåne för att fira nyår, så henne får man inte se förrän nästa år. Övriga var mest på sina rum så det var lugnt och skönt. Jamie är en aning snuvig, kanske, för det går lite upp och ner, men han är ändå mest framför Fortnite.

Jag käkade, kunde inte bestämma mig för vad, så det blev både kvarg med blåbär och hallon och sen vörtlimpa med ost. Sen lite jobb och nästan en siesta i soffan, men ryckte upp mig och kvicknade till;) Lite småplock här och var för att försöka hålla ordning, det brukar funka tills efter nyår, då spricker det igen:D

Nyår ja. Nyårslöften – absolut inte. En sammanfattning av 2022? Nja, jag tycker inte det varit ett speciellt kul år, i ärlighetens namn😅 Inte det tråkigaste heller, men rätt trist. Med ett krig i krokarna, en galen ryss, en grym inflation och kvarhängande pandemi-effekter. Att tanka är numera en mardröm, om man ens har en bil att tanka då, för min står ju och bara står, och väntar på att bilmecken ska bli frisk. En unge som fick svart på vitt att blod inte betyder något, en annan unge som hela tiden råkar i tjafs i skolan, och övriga ungar som är som ungar är mest:D Nejdå, det viktigaste är i sin ordning, familjen mår bra❤️ Men det är en stökig tid vi lever i nu, och jag vill helst skruva tillbaka tiden lite. Vi letade bilder i helgen, och kom snabbt fram till att det var 2018. Det var ett år värt att minnas med ett leende:) Allt var kul och det hände bara bra saker, plus att vädret var underbart. Riktigt vinter, en stekhet lång sommar och hösten och våren var fina de med:)

Nu…? Alltså vädergudarna måste ju slåss om spaken för väderomslag där uppe, ena dagen minus 22, andra dagen plus 6, för att sen bli minus igen. Snö, regn, snö, regn. Jösses. Vad sägs om att bestämma sig? Kom överens för sjutton. Och landa gärna på SOMMAR:D

Stumpan var ju borta i några dygn före jul. Just när det var minus 22, men hon klarade sig fint och kom sen hem igen. Efter det är hon inte speciellt sugen på att gå ut. Det tog flera dagar innan hon ens gick i närheten av dörren, och när hon väl gick ut stannade hon ute i en kvart, max.

Lilla fina Stumpan❤️

Sellman är ju som alltid värsta mysgrodan och ligger och jäser på nåt bra ställe, och Doris, ja hon är ju som vanligt:) Älskar allt och alla utom de som dristar sig till att gå förbi på gatan;) Hon älskar dem med, men måste skälla på dem först. Man skulle kunna tro att hon är en bra vakthund, men icke. Hon är exakt som en såndär tecknad karikatyrhund, som glatt tar emot ett snöre med korv från inbrottstjuvarna;) Muta henne med något gott och hon är hypersnäll. Tills nästa gång för hon har ett minne som en guldfisk:D

Nu ska jag gosa ner mig i soffan och kolla på Yellowstone, det är rätt kul. Jag skulle vilja be er om boktips också 🙈 Jag vet att ni gjort det förr men jag kommer inte ihåg var jag sparade det, och ni kanske har några färska böcker också. Jag har precis läst ut senaste Karin Slaughter.

Läckberg, Kepler, Schepp, Ressem, Grimwald ser jag gärna släpper nytt typ NU. Jag vet att de två första precis släppt men de har jag läst.-

Så, jag vill ha typ Jack Reacher. Inget kärlekstrams eller förvecklingar a la komedi. Action, kriminaldeckare edyl. Gärna serier med många böcker. Arne Dahl har jag förresten läst alla av också, så tipsa inte om honom:)

Shoot!

Hör snart 🙂

Kommentarer

  1. Stina

    Gillar också Schepp och Lee Child. Håller med tidigare inlägg om Pascal Engman och gillar även Sofie Sarenbrant men ännu bättre är Hjorth/Rosenfeldt (tror det kommit 6-7 böcker där och ska komma en till tror jag – en utspelar sig i Uppsala dessutom :-))

  2. Jenny

    Serien om Fredrika Bergman är mycket bra! Skriven av Kristina Ohsson. Boken Davidsstjärnor (del 5 i serien) är en av de bästa böckerna jag någonsin läst.

  3. Skånetös

    Mina boktips är Mons Kallentoft (serien om Malin Fors) och Kristina Ohlsson (serien om Fredrika Bremer).
    Passar på att önska Gott Nytt År!

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Det är ju olika. Överlag är det mkt tjafs i skolan där just nu. Jag anser att man ska ta saker direkt, och på plats, inte lämna över till mig som förälder via ett Mail / samtal. Att jag försöker reda ut saker med bara en part, utan de andras utsagor eller bakgrunden ..? Helt hopplöst ju. Så jag brukar ge lärarna fria händer att agera som de anser bäst.
      Ibland är det andra föräldrar inblandade och ibland inte🤷🏼‍♀️ Det är inget allvarligt bara massa tjafs

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting