Okategoriserade

Årets allra sista dag 💫

Man skulle ju kunna tänka sig att jag skulle sitta och reflektera, analysera och fundera över året som gått. Men vem orkar kolla i backspegeln? Framrutan är ju mycket större:D

Jag nöjer mig med att konstatera att 2022 var ett rätt trist år rent globalt. Pandemin tog förvisso typ slut, den ebbar ut i alla fall. Om nu inte Kina tänker bidra med ännu en smittvåg förstås. De ovaccinerade jäklarna har nu en massiv smittspridning och jag tror nog att de kommer dela med sig till resten av världen. Lite mutationer på det här så man blir riktigt less liksom. Våra restriktioner drogs i alla fall tillbaka, och med det började folk bete sig som mindre klokt igen. Att skicka sina sjuka barn till förskolan, gå sjuk till jobbet/affären osv och sluta ta hänsyn till andra blev återigen vardag. Så tråkigt.

Inser att det bli lite reflektioner ändå 😉

När man då började se ljuset i karantäntunneln, då slog Putin till med ett krig. Som han hade tänkt skulle vara över några dagar senare, med honom som segrare, han hade ju redan sett till att segerkrönikan blivit skriven i tidningarna🤦‍♀️ De råkade publiceras… Pinsamt. Men även om Putin är en pinsam jävel så är han också en livsfarlig galning. Hela Ukraina är nu i ruiner, och livet som skulle börja återgå till vardag innebar i stället att vi fick ett krig drygt 100 mil bort. Med allt vad det innebär. Alla sanktioner mot Ryssland står jag bakom till fullo, jag önskar dessutom att Putin med anhang vaporiseras och försvinner. Jag är imponerad och stolt över Zelenskyjs mod och ledarskap. Jag är imponerad och stolt över att omvärlden faktiskt satt ner foten och talat om var de står. Ett krig är så omodernt, och i det här fallet känns det jäkligt gubbigt. En gubbe som är på sluttampen av sitt liv får nån slags Napoleonkomplex och ska erövra, söndra och härska. Idiotiskt.

Tack vare den här gubben, och kanske lite pga pandemin, så hamnade vi i en inflation. Jag trodde jag hade koll på vad det var, men seriöst nu – ju mer jag hör och försöker läsa mig klok om vad det är, ju mindre begriper jag. Att ekonomi ska vara så krångligt?! Elpriserna skenade iväg och livet känns allmänt dyrt. Det är inte en depression, men nog fan känns det deppigt.

Tja, man kan säga att 2022 sög på så vis.

Jag har haft det kul också:) Varit ute en jäkla massa och svirat. Både med fotbollskillarna och sen även på Soultrain som visat sig vara riktigt roligt:D Att vara ute med killarna är ju alltid kul, det är nog omöjligt att inte ha trevligt då, och i år har det varit både i fotbollssammanhang och konsertsammanhang. Det har varit några extremt långa och blöta nätter, med Ubåt och Slivovits, shots efter massa öl är en dålig ide kan man konstatera;) Love those guys🤗

Helen och jag har partajat på Soultrain, och även det har blivit långa och blöta tillställningar. Jag har dansat och pratat med så mycket folk, eller kanske snarare försökt prata, eftersom det ska vara så hög ljudvolym överallt:/ Kanske ska ta med mina små öronproppar nästa gång, för när folk vrålar en i örat är det tinnitus-varning. När man är ute med killarna så är man på något sätt upptagen. Det är inte så ofta som någon utomstående kommer fram då, men när de inte är med så har jag insett att jag är värsta magneten 😜 Haha, det är väl fylltrattssnack såklart, men jag har inte direkt saknat uppvaktning. Främst från yngre snubbar, jösses. När 25 åringar försöker övertala en om att det är en bra idé att följa med dem hem…. Då vet man att det är en dålig ide;) Men seriöst nu. Jag har inte träffat på speciellt många 50+män som är som jag. De flesta är gubbar med ölmage, flint och skittråkiga, jag blir ofta förvånad över att de inte är äldre🙈 Jag är ju inte direkt en purung nyponros såklart, men man kan ju försöka ta hand om sig så gott det går. Och inte vara tråkig. Eller gift och söka spänning på annat håll… Gud. Så många män som tror att de är Guds gåva till kvinnorna, att allt kvinnligt inget hellre vill än förlora sig i deras obefintliga charm, och att den lilla detaljen att de är gifta inte spelar nån roll. Nä. Så länge de inte ser ut som George Clooney möjligen;)

Jaja, jag har haft kul:)

Jag har framför allt fått vara frisk och kry, och det samma gäller mina nära och kära. Familjen mår bra, och det är ju det viktigaste. Det har varit en del tråkigheter av olika slag, både personliga och annat, men det hör ju på något sätt livet till. Jag har varit argare på mitt ex i år än på många år, och det är enbart hans eget fel. Det är bättre när han liksom inte märks i mitt liv🤣 Samtidigt är allt gällande honom dubbelt. Det finns inget svart eller vitt i livet. Bah.

Jag har tränat skapligt bra, och det får mig att må bra:)

Friskis bytte app, från en som funkade bra till en som suger. Så dålig. dessutom försvann ett antal pass, både från i år och föregående. Statistiken är nån slags icke-statistik, som är oöverskådlig och totalt värdelös. Ingen jag pratat med säger annat. Men, vad den än säger så har jag tränat. Och det kommer jag fortsätta med. Träningen är en av de viktigaste sakerna i livet och något jag ser till att prioritera. Jag brukar citera en känd kille som sen åkte dit;) ”Har man inte tid att träna nu så får man ta sig tid att vara sjuk sen.” Det är så sant som det är sagt, faktiskt. Fysisk träning är viktigt. Ju äldre vi blir ju viktigare är det, man kan inte leva på gamla meriter. Mitt mål är att förbli stark och skapligt smidig, för att kunna leva mitt bästa liv:)

Min fot ställer till det. Jag har ju rehabat mig tillbaka med gott resultat, men den är och kommer alltid vara, min svaga länk. Just idag har jag ont, det känns som någon kört in en bakplåt mellan fot och ben, där precis i viket. Det hugger till mellan varven, låser sig och sen släpper det. Sista dagarna har träningen varit tuff för foten, det har varit massor av påfrestande saker för den och det är inte speciellt konstigt att den blir ledsen. Men det gör ont. 😬

Nu får det vara nog med reflektion! 😜 Jag har inte tid. Snart ska jag börja laga mat, och sen kommer familjen. Idag är alla barn utom Corrinda hemma, plus Jimpa och syrran. Vi ska äta nån smördegsmojäng med olika fyllningar till förrätt, skinkschnitzel med gräddsås och kroketter till huvudrätt, nån efterrätt jag glömt och sen en ostbricka. Under kvällen ska vi spela spel och se på Grevinnan och betjänten:D Jack ska försöka hållas vaken till tolv och Doris ska försöka hållas glad, hon gillar inte fyrverkerier. Jag har nekat Jamie att köpa egna för jag vägrar att bränna upp pengarna. Det är vackert men inte värt pengarna, hellre ser jag ett riktigt maffigt fyrverkeri anordnat av nån arrangör:)

Jaja, vad ska ni göra?

Det är så många som är sjuka och risiga nu, och tillhör ni den skaran så ta det bara lugnt, det blir nytt år ändå, och det spelar ingen roll hur man börjar det. ❤️

Nu ska jag hoppa ur pyjamasen och försöka mig på att sminka mig, i morse kände inte min ansiktsigenkänning på mobilen igen mig😜då är det illa;) Sen ska jag laga mat. Tänker förbereda det som går och köttet kan med fördel koka på i några timmar:)

Jag vill tacka er alla för att ni hänger här, peppar och frågar och stöttar och ifrågasätter. Jag är tacksam för er🤗 det vet ni:) Jag hoppas att ni alla följer med mig in i 2023 och att vi allesammans får ett fint år!

Gott Nytt År till Er Alla från mig och alla barnen 🙂 ⭐️

Kommentarer

  1. Helena

    I en sån där ölmage kan finnas en underbar man som vill bli motiverad att ta hand om sin kropp. Det jag vill säga är yta är inte allt.

  2. Lisa

    Gott Nytt år önskar jag dig o familjen
    Läst din blogg nu i många år ,du är verkligen grym på att skriva o formulera dig 😀 så självklart följer jag med dig in i 2023 😁

  3. Maria

    Gott nytt år! Jag har haft ett fint år med familjen och har uppnått en hel del som jag har velat. Särskilt på jobbet har jag lyckats bra så det är roligt att vara jag och ge mig av varje dag. Familjen mår bra och stortrivs. Jag vågar liksom gå vidare med glatt sinne och det är väldigt skönt.

  4. Irene Karlsson

    Hej.
    God Fortsättning!!
    Har följt/läst din blogg imånga år nu. Jag uppskattar din ärlighet(och för att du selekterar vad vi som läser får ta del av).
    Men nu undrar jag var är din/er hund? Har inte sett eller hört om henne på ett tag.
    Mvh
    Irene Karlsson

  5. G C Hemdal

    GOTT NYTT ÅR ÖNSKAR FAM LUNDVALL HEMDAL BERTLIN OCH DAHL Jag fick mitt tredje barnbarn 2022 skulle varit 2023 och resa ser jag verkligen fram emot. 🇦🇹🇸🇰var underbart. Äldsta dottern pratar om 🇭🇷. Och hoppas nästa år få möta dig Carola och alla barnen /ungdomarna. 🎆🎇

  6. Birgitta S

    Gott nytt år till dig och hela familjen. Kan bara instämma 2022 sög krig o nu kineser som hoppar på flyg o reser?
    Lugn här hemma ikväll tidig middag då bägge sönerna skulle ut o svira. Jag o maken slappar tv tror han somnat. Skrattade gott när du skrev om 50+ gubbar stämmer så bra
    🍾

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jo faktiskt!! Han fick pengar! Både för födelsedag och julklapp. Jag TROR att nån läser här …🙈 utan att vara säker😎

      1. Monica

        God fortsättning🎆🎆läser gärna din blogg så mycket tänkvärt och roligt.

        Har haft en fundering länge känns som anonym med alla elaka kommentarer är ditt x, säkert helt galen tanke.

        1. Profilbild
          familjenannorlunda

          Man vet aldrig. Tror ändå inte det, för tror inte han skulle nedlåta sig till det. Det låter inte heller som honom, så det skulle förvåna mig rejält om det var så.

  7. Maria

    Gott nytt år 🥳 Ligger hemma i soffan och glor på tv efter varit hälsat på min pappa och sett på årets fyrverkeri (inväntar grevinnan och betjänten). Samt försöker få min katt till att förstå hon inte behöver vara rädd för smällarna. Går sådär hon har nu lagt sig under sängen stackaren. Man känner sig så hjälplös när man inte kan förklara att de inte är farligt 🙁

  8. Elisabeth

    Jag ska få mitt första barnbarn 2023 så det ser jag framemot och hoppas på att det blir någon resa också. Gott nytt år 🥳

  9. Karin

    Gott Nytt År 🥳🥂🎉
    Jag hänger självklart med dig nästa år också 🤗
    Ja mitt 2022 har ju inte alls varit bra, så jag hoppas verkligen jag får må lite bättre 2023 och får känna lite mer glädje igen.
    Maken är dunderförkyld så här blir det ett lugnt ”firande” framför tv’n, med oss själva ☺️
    Önskar dig och alla andra som läser här, en riktigt fin kväll och ett Gott Nytt År ⭐️

  10. Jenny

    Gott Nytt År Till Carola med familj. Tack för att du nästan dagligen uppdaterar och jag läser med stort nöje och hänger såklart med in i 2023🎉.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting