Okategoriserade

Fortfarande risig

Ett sånt ovärdigt sätt att börja det nya året på ändå:(

Jag hittade ett covidtest i skåpet som visar negativt.

Man skulle ju kunna tro att jag då skulle luta mig tillbaka, nöjd och glad med att inte ha covid. Men icke det😅 Jag tror att det visar fel. Jag är i princip aldrig sjuk, jag har aldrig haft en influensa så varför jag skulle f det helt plötsligt köper jag inte. Jag använder alltid ColdZyme med god effekt. Det här känns som när jag hade covid för ett år sen, med ett tryck över bröstet, lite raspigt i halsen och lätt rethosta pga det. Jag är seg och lite matt, inte som förra gången men inte heller som när man bara är förkyld. Trött som fasen. Något är det.

Testet har utgångsdatum i slutet av 2023, och fungerade ju. Men jag tänker att det tillverkades i början av testens begynnelse, och då hade inte covid muterat och haft sig än. Jag tror jag inte tror på det. Bad Corrinda köpa ett till, men de var slut på vår affär. Hon får göra ett nytt försök i morgon.

Vad är det för dag idag? Onsdag va? Det bör innebära att det är dag tre, och jag har ändå fullt utvecklade symtom. Jaja, det spelar ingen avgörande roll såklart vad det är:D Jag kommer oavsett att hålla mig inne tills jag är frisk. Som alltid, även innan det kom en pandemi.

Men jag gör verkligen inget. Och jag är så less på det:D Mest troligt hade jag inte gjort så många knop annars heller, för de här dagarna på jullovet, allra helst mellan jul och trettondagen, är så lugna. Knappt något mail eller mess som stör:)

Jordan är i alla fall i Åre och åker slalom, den lyxliraren. Kan väl klaga lite över det också då🙈 Förra gången han fick åka med sin kompis, så betalade jag skidhyra och liftkort. I år sa jag att han fick fråga sin pappa, som gav honom två lax. Det räcker ju nu inte, vilket man fattar om man bryr sig om att ett: fråga, eller två: googla priser. Slutsumman blev 3200kr. Vilket är helt jävla sjukt. Men det är vad det är. Och pappan skulle betala. Bara det att nu gör han inte det. Han tycker att de två tusen han gav Jordan räcker. Ja…. Men vem ska stå för resterande 1200? Mamman som tog med sig Jordan? Nej såklart inte, utan det blir ju jag då. Som kanske faktiskt sagt nej till Jordan om jag vetat det.

Jordan messade honom och visade kvittona, och pappan säger att han inte har mer pengar. Okey….? Så vem blir lidande av detta? Jo Jordan, och jag då. Sånt här gör mig så fruktansvärt irriterad och förbannad och ledsen, för Jordans skull! Om man frågar sin pappa om han kan betala ens liftkort och skidhyra och pappan säger ja…. Och så betalar man bara en del…

Vad är det som saknas i den hjärnan?

Nåja, jag hoppas att Jordan har det toppen, och att de har det mysigt där. Jag vill så gärna åka slalom jag med, men har inte ens testat om jag kan få ner foten i slalompjäxan…. Jag vågar inte riktigt, för tänk om det inte går? När de flyttade senan så innebär det att foten inte kan vinklas nedåt lika mycket som förut, det var det som var grejen med operationen. Men för att få ner foten behöver man kunna spetsa den, om man inte kan öppna upp pjäxorna ordentligt. Vilket jag TROR att jag kan✊🏼men alltså inte vågat testa.

Det där är så typiskt mig. Jag kan låta bli att kolla saker, testa saker eller göra saker för att jag är rädd att det ska visa sig att jag inte kan, eller att det är något tråkigt. Jag försöker jobba på det, för det där är ett flyktbeteende som jag inte är intresserad av att ha. Jag föredrar att veta vad jag har framför mig, lite: ”Såra mig hellre med sanningen än trösta mig med en lögn.”

Men, jag har aldrig backat för något pga min fot, utan hittat ett sätt att lösa problemet. Det kommer lösa sig. Om jag inte vore sjuk skulle jag gå ner nu och dra på mig pjäxan:D men jag orkar inte.

I natt sov jag på soffan, för Jamie hade en kompis här och de ville sova i mitt rum. Jag gillar ju soffan, så det kändes okey. Jag hade två sängar till i huset att välja på också om jag velat. Doris låg och trängdes och det var mysigt, tills hon fick för sig att hon hörde något nere. Och var tvungen att kuta dit och skälla. Fyra i morse 🤦‍♀️ Jag hade såklart somnat, men vaknade och var tvungen att hämta henne, och kasta in henne till Novalie. Doris brukar vara instängd hos mig på nätterna, just för att hon skäller på sånt som hon inte behöver bry sig om;)

Jaha, sen kunde jag inte somna om. Hostade, svalde, hostade, harklade mig, hostade, vred och vände, hostade. Men vafan. Hostan är inte värre än en host nån gång mellan varven men det är ju ändå väldigt störande. Slumrade till och från vid sextiden, men inte bra. Klev upp vid elva och tänkte duscha, men insåg snabbt att jag inte orkade ett dugg idag. Kröp tillbaka till soffan och sov sen tre timmar till. Nu skulle jag kunna sova igen, och klockan är inte ens sju. Det går inte.

Jag är inte det minsta bättre sen i måndags, men inte heller sämre utan tillståndet är väldigt konstant. Det är väl förvisso bra att inte bli sämre, men snälla nån, i den här takten kommer jag ju aldrig bli frisk. Och jag vill vara frisk NU. Tack 🙏

I går låg jag och kollade på Yellowstone, vem har jag ens blivit som sträckkollar på serier?? Jag såg hela sista säsongen av Seal Team på typ två dagar🤷‍♀️ Kvällen innan glodde jag på senaste Beck och sen Man of wrath med Jason Statham. Mycket glo på tv blir det.

Så, jag har inte så mycket intressant att säga:D Men det är som det är, och blir väl förhoppningsvis bättre. Det värsta är att jag inte ens orkar skriva, annars hade jag kunnat producera lite text till skolan, men det är omöjligt. Kan inte riktigt hålla en röd tråd, som ni kanske märker;)

Hörrni, ha det gott nu, vi hörs snart !

Kommentarer

  1. Norrlandsmamma

    Visst är det lustigt hur den föräldern som tar minst ansvar kan lova, sen strunta i det eller bara fullfölja till hälften & när vi som den föräldern som ska hantera besviket barn, det praktiska om det så är vi bitterf*ttor? Här går det slösa sannlösa summor på dataspel, teknikprylar osv. Men inte ett jäkla öre på ungen hobbies som dessutom behövs pg diagnoser. Utan då ska man sura, bråka, vägra, lova, sura igen osv innan det ev betalas. För köra på repris nästa gång det behövs. För tydligen ett mysterium det ska betalas varje termin, ha vinterkläder varje år osv

  2. Veronica

    Många som har fått influensan blir riktigt dåliga. Blev själv förkyld för en månad sen och lämnade pcr-test pga jobbet och det var negativt. Efter en vecka mådde jag inte bättre, då tog jag ett antigen-test. Och det var också negativt. Tack å lov 😊 Virusvågen håller i sig länge till. Krya på dig.

  3. Birgitta S

    Åh vilken skit! Flunsan verkar att dra runt fullt ut nu. Många på mitt arbete som varit hemma med det. Krya på dig !

  4. Anna

    Jag har haft Covid 3 gånger, 2 gånger har hemmatest av märket Boson visat falskt negativt,men min magkänsla har sagt tvärtom.
    Jobbar inom sjukvården och har fått test hemkört som då visat positivt.
    Såå lita på din magkänsla och köp ett nytt test, om du vill stilla din misstanke, kan rekommendera Alltest salivtest, fick samma resultat
    som ”jobbtestet”.
    Lycka till!

    Lycka till!

    Min tanke är att du ska lita på magkänslan

  5. Monica

    Det låter som att du har den jobbiga influensan som går nu. Jag känner en del som ligger i det nu och det är ingen höjdare alls. Krya på dig ❤️

  6. G C Hemdal

    Hade han inte ett thai 🧒 till 🇹🇭?! Citerar C ”it makes ABSOLUTELY NO sense” med tanke på 💶 då.. 😮 🤔

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting