Okategoriserade

Rapport från sjukstugan – dag sex

Innehåller annonslänk och reklam

Jag ser ljuset i den här tunneln av knepigt virus! Ta i trä;)

Två negativa covidtest, men jag är ändå inte övertygad. Men det är ju inte helt viktigt vad man är sjuk i🤷‍♀️Det lustiga är att jag inte känt mig speciellt sjuk utan mest bara väldigt trött. Jag har haft ont i halsen, och hostat och rosslat nån dag, snutit mig en dag men bara det hade normalt inte varit nån big deal. Jag har varit betydligt mer sjuk och ändå stått på benen hela dagar. Det som sänkt mig är den totala och överhängande tröttheten, som en tjock tung filt. Jag har sovit uselt, ont i halsen, hosta och nästäppa gör sånt. Men förra dygnet var jag mer sovande än vaken och med tanke på att hur få timmar jag var vaken så… tja.

Jag vaknade vid 13. Jaja, men dygnet är helt uppochner ner. Var helt slut vid 15 och sov till 18. Somnade igen vid 21 och sov till 23. Var halvgalen (tack autokorrect, jag skrev halvvaken 🙈)till 03 och sen sov jag till …. Håll i er nu…. 15. Så tolv timmar relativt bra sömn. Jag var uppe på toa, uppe och drack vatten för jag hostade, och uppe och gjorde nåt mer jag inte kommer ihåg, släppte ut nåt djur från rummet säkert. Men efter den där maratonsovningen så är jag faktiskt piggare:D

Klev upp och hade jordens huvudvärk, den har hängt med sen igår. Jag tror att den mestadels beror på att jag legat i sex dagar faktiskt. En het dusch, Ipren och frukost senare så började livet återvända. Huvudvärken har suttit i hela dagen, ( ja det som var kvar då😂) men lättade efter värmedyna på axlarna och mera Ipren. Just nu känner jag mig frisk. Just nu. Jag är fortfarande matt, men har grejat lite i köket, vattnat blommor och till och med pratat över en timme med mamma i telefon. Jag har knappt rört mobilen på två dygn och då är jag sänkt.

Jag ska visa er min nya pyjamas som jag bott i nu. Den kom hem i tisdags tror jag, och efter en dusch åkte den på. Flanellpyjamas i två delar, och nu på rea:D

Jag älskar den! Ibland är flanellpyjamasar lite för tjocka och då blir det svettigt. Eller så har de invävda glittertrådar vilket gör så de sticks. Den här är bara mjuk och lagom tjock ❤️ Det var ett superbra köp. Jag har haft den dygnet runt:)

Ser ni linnet under? Det är ett sånt där halvkort och jag hoppades att det skulle funka under pyjamasen. Det passar perfekt, går ner till linningen och gör så jag kan ha jackan öppen🙏 Även det på rea.

Det finns i flera färger:

Och nu såg jag att det ju även finns trosor i samma färg till. Jättesöta ju:)

Jag har några väldigt lika, kanske är de lika(?) i svart, för om man som jag tränar mest hela tiden, och det i princip bara i svarta träningstights, så är det enklaste att ha bara svarta trosor. Tråkigt nog, men det är skönt att veta att det inte syns igenom mer än nödvändigt. Jag har hört att det bästa att ha under är röda underkläder, det ska synas minst. Jag kan tro det, men man har ju hört och sett om tights som spricker och DÅ syns de röda underkläderna betydligt mer än de svarta 😀

Linnet har dubbelt tyg i framstycket och reglerbara axelband. Jag gillade det supermycket och tror jag ska beställa det i blått med:) bäst att passa på när det är rea ju.

Cellbes har massor på rea, upp till 60% och även 40% på massor av vinterjackor. Plus att vårens nyheter börjar komma in, och det är ju förhoppningvis lite hopp-om-sommar-vibes på det:)

Jag ska gå och hämta lite the nu, med honung och kanske en apelsin till det, de är ju så sjukt goda nu! Sen ska jag krypa tillbaka i soffan och se vidare på Jack Ryan. Jag har avverkat fyra säsonger av Yellowstone nu, och hade sett den femte med om den funnits på Cmore, vilket det inte gjorde till min stora förtret, så jag fick leta ny serie. Jack Ryan har jag sett några avsnitt av tidigare och nu återkom jag. Rätt okey, även om jag faktiskt är ganska trött på det här eviga is-krigandet. Ganska många serier jag gillat har avhandlat det ur alla möjliga vinklar. Jag är less. På IS främst då;) galna människor är alltid obehagligt.

Vill ni höra nåt fånigt förresten? Jag får så sjukt ont i näsroten av att ha glasögon. Spelar ingen roll om glasögonen är lätta, det går ett tag och sen får jag svinont. Jag har linser av många anledningar:) Tanken på att jag hade brillor dagligen i över femton år gör så jag får ont i näsan av bara … just tanken. Jag hade ont då med, nåt så djävulskt, men teg och led, och knaprade Ipren. Tills jag en dag ledsnade och bestämde att jag får ta den kostnaden det är med linser. Idag använder jag aldrig glasögon till vardags, möjligen om jag måste ut och köra bil tidigt eller sent och inte vill slösa bort en lins, jag har endagslinser. Men om jag tar ut linserna på kvällen, eller bara varit hemma en hel dag för då behöver jag inte, så måste jag ha brillor för att se på tv. Och efter någon timme får jag ont.

Jag ser ok utan, så bara hemma klarar jag mig utan linser. Jag skulle kunna köra bil utan med, men måste ha enligt reglerna. Är det en svensk film är det inte alltid jag har brillorna på, men är det text behöver jag. Jag ser texten, men det blir jobbigt att anstränga mig. Jag hatar glasögon. 🤷‍♀️ Med tanke på hur ont jag får av dem så förstår jag det:) Jag antar att det beror på att jag bröt näsan när jag var 13, den är väl sned där under fortfarande förstås, eller en benbit som sticker upp och skaver;) Jaja, jag ska ta på dem nu i alla fall, och hoppas slipper huvudvärken som gärna dyker upp i och med dem.

Ha det bra nu så hörs vi snart! I morgon planerar jag att vara frisk, återkommer med hur det blev 🙂

Kommentarer

  1. Kjersti

    Skönt att du mår bättre. 🤗
    Vi har också haft sjukstuga här, först mannen i 2 veckor och nu blev det min tur. 🤒
    Tur vi hann träffa barn och barnbarn innan.

  2. Karin

    Härligt att höra av dig igen 🤗
    Härligt också att du mår bättre, så himla ovärt att vara sjuk nu när barnen och även vuxna har varit lediga. Maken har också haft nån jädrans virusvariant nu i nästan två veckor, så vi har mest bara varit hemma och typ inte gjort nånting, så himla tråkigt 😩
    Ha det så gott så hörs vi snart igen 🤗

  3. Ann-Sofie

    Jag får också ont utan att ha brutit näsan.. Sjukt jobbigt men linser funkar tyvärr inte för mig.
    Hoppas du blir helt frisk snart!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting