Okategoriserade

Tillbaka på rätt bana:)

Idag har jag tränat, och äntligen är livet som det ska igen 🙂

Däremot låter jag som om jag är störtförkyld, täppt som bara den, men det är jag inte. Skumt. Syrran hade lika efter att hon varit sjuk och det tog några veckor innan det släppte. Hon fick nån medicin utskriven för att få det att släppa så får väl se hur det blir för mig. Lock för öronen har jag också 😜 Konstant med det kommer och går mer eller mindre. Sjukt störigt.

Det molande i benet hänger kvar också. Nån tyckte att det jag beskrev lät som en helt vanlig klimakterienatt, och det kanske det gör. Jag vet faktiskt inte hur det är 🤷‍♀️ I hela mitt liv har jag varit väldigt opåverkad av hormoner. Jag har aldrig haft PMS eller depressioner, ingen jobbig pubertet eller amningsdepp. Jag har heller inga problem med blodsockret exempelvis, kan lugnt gå utan att äta en dag utan att bli tjurig. Jag vet, det låter säkert som hittepå;) men jag är väl mest bara enkel. Det kanske är slut på det nu vad vet jag, men med lite tur så går jag lika opåverkad genom klimakteriet som allt annat ✊🏼

Någon anmärkte på mitt svar till den första kommentaren att det visst var känsligt med klimakteriet. Jag gav väl ett sånt intryck kanske😅 Men det kan jag inte tycka att det är, alla ska vi ju den vägen vandra. Däremot vet jag inte ett skit, är totalt okunnig och noll intresserad. Jag tar problemen om de uppstår. Men jag är less i allmänhet, inte specifikt på den som skrev kommentaren, att det så fort en kvinna har några bekymmer så ska det skyllas på hormoner.

Jag kan bli sjukt skitförbannad, absolut, och det kan svänga från en sekund till nästa. Men är det enda anledningen att det är hormonerna som spökar? Ledsen är samma sak. Är man lite euforisk när man fått barn – hormoner. Va? Nej tack, jag har precis fött det vackraste barn som världen skådat, jag har överlevt, jag är inte gravid längre, benen är inte svullna, magen är inte i vägen, tarmarna och lungorna får plats igen och dessutom, DESSUTOM så har jag en bebis. Det räcker för att känna extrem lycka.

Jag tycker det är ganska förminskande att säga att det är hormoner. 🤷‍♀️

Folk som skyller ett pissdåligt beteende på PMS kan gå och dra nåt gammalt över sig. Det handlar om att uppföra sig, bita ihop och bete sig. Jodå det finns de som har det extremt jobbigt, men de allra flesta skulle kunna bita ihop, suck it up och inte förpesta tillvaron för omgivningen. Helt rätt, mina kids försöker ibland gnälla om PMS och jag kunde inte bry mig mindre. 😂 Klart man kan bli påverkad, men att bete sig illa är ändå inte ok. Och att sen skylla på PMS… glöm det. Alla har ett eget ansvar.

Jag har i alla fall ont för att jag har en trasig nerv. Jag svettades för att det var för varmt med flanellpyjamas och duntäcke, men för kallt utan. Däremot var det perfekt med linne och duntäcke:) En annan sak med kallt/varmt. Min trasiga fot har dålig blodförsörjning vilket gör så den alltid är kallare än den andra. Blir den kall så blir den aldrig varm, även om resten är varmt. Foten ligger där och är som en kall fuktig kylklamp;) Och med ”aldrig” menar jag såklart den natten;) Det är fasen ingen hejd på alla knasigheter med den där skadan😅

Fullmånen är ju hokuspokus, men det hör tydligen ihop med mina sömnlösa nätter, har jag fått erkänna efter alla år;) Och icke ett förglömma så är ju jag mästare på att vara uppe och nattsudda. Det är min primetime:)

I går till exempel så städade jag min tvättstuga och sorterade strumpor till långt efter midnatt:) Det var kanske inte tanken men så blev det. Jag bäddade rent och kunde inte längre undvika att gå ner, behövde hämta nya sängkläder som finns här. Jag hade inte varit här sen julafton 😜

Vi har en tvättmaskin uppe också, men eftersom jag varit sjuk så har allt släpat efter. Nu innebär inte det att ingen tvättar, för det gör alla barnen, utom Jamie. Vågar inte släppa loss honom på mina maskiner, han är mästare på att få saker att gå sönder🙈

Ingen viker däremot in handdukar och lakan, eller sorterar andras tvätt…den kastar man bara i en hög. Någonstans.

Jag har ett skitenkelt system här nere. Allt smutsigt som ska tvättas läggs till vänster, där står korgarna. Utom frotté och lakan som läggs precis bakom pallen i förgrunden. PÅ höger sida dessvärre, men det är inte så avancerat kan man tycka. Men tydligen är det det, för jag kan inte säga vad som var rent eller smutsigt här. Kassar med tvätt … jaha. Det tog ett par timmar, men sen blev det fint :

Om ni undrar varför gardinen är på halvstång så är det för att den var lite för kort:) Den hänger där för att inte grannarna ska se in, vilket de inte gör ändå för det är massor av trädgård i mellan, massor av buskar och träd. Men jag ville ha in ljuset. Så då satte jag den sådär🤷‍♀️ Sitter på en duschsstång som är klämd mellan karmarna. Ibland har jag långa gardiner här också, tunna som man nästan, men bara nästan ser igenom.

Jag lämnade den i det här skicket igår, men har inte kollat till den idag….mycket möjligt att det är katastrof igen🙈

Vika lakan och handdukar. Undrar om man kan sälja in en kurs nånstans med det? Mina barn är helt värdelösa på det! Alltså totalt. Hur svårt ska det vara liksom, att vika en handduk så den ser ut som övriga i skåpet? Ett lakan kan ju vara klurigare förstås, men inte direkt kärnfysik väl;)?

Jaja. Mitt nya påslakan vill ni säkert se också :

Fick det i julklapp, från Ikea. Alltså, jag fick det ju inte av Ikea förstås, men ni fattar 😂 Tycker att det är så himla snyggt! Man sover bra i det också 🙂

Nu ska jag faktiskt gå och lägga mig där, läsa lite och se om man kan somna före 07.00….. brrrr.

Ha det gott, vi hörs snart 🙂

Kommentarer

  1. Linda

    Hej! Skönt att du mår bra igen. Så snygg bäddning du gör, rena rama hotellbäddningen ju.
    Bara en fråga av ren nyfikenhet om du vill svara. Vad tycker du om onlyfans? Har du också skaffat dig det? Kan du inte skriva ett inlägg om dina tankar kring det. Jag älskar dina långa inlägg när du fördjupar dig i något ämne. Du verkar så klok och open minded.
    För egen del hade jag aldrig viljat sälja lättklädda bilder på mig och sexchatta mot betalning. Men för den som vill göra det så är det upp till dom.
    Om du inte vill skriva om det får du gärna skriva om hur man kommer igång med träning och dess utom tycker det är kul😅 hur får man motivationen. Har du alltid känt att det är lika kul eller tvingar du dig till gymmet ibland? Önskar dig en fin helg, kram

  2. Jenny

    Jag tycker väldigt mycket om din blogg och har läst den i många år men har aldrig kommenterat. Du skriver väldigt bra och igenkännande.
    Men nu klev du på en öm tass för mig. Jag är glad att du aldrig har erfarit PMS, förlossningsdepression eller klimakterie. Det önskar jag ingen. Ingen kvinna alls. Men vi finns vi som lider av detta. Jag själv har den grava formen av PMS (PMDS) vilket gör att jag emellanåt vill hänga mig själv i ett träd typ. Och DET är inget jag kan styra. Det blir nattsvart ibland. Pga hormoner. Vilket jag medicinerar mot. Visst, jag fungerar och inser att jag bör ansvar för mitt eget beteende. Aldrig att jag skulle dra nytta av det för att bete mig illa.
    Vi har alla våra djävulskaper i livet och därför måste man se fler sidor av det hela och inte bara att man själv inte har problem och därför är det buffel och båg och maktmissbruk.
    Snälla nedvärdera inte detta kvinnoproblem. För vi är många som verkligen lider av det under hela livet.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag nedvärderar det inte. Jag skriver klart och tydligt, med fetstil dessutom för att alla skulle förstå 😂 att de FLESTA inte har de problem som du har. De flesta kan bita ihop och skärpa till sig🤷🏼‍♀️ Inte alla, för så är det alltid. Men de FLESTA.

        1. Profilbild
          familjenannorlunda

          Jag tror att många har pms. Men jag tror att det är få som inte kan behärska sig pga det. Såklart kan man vara deppig eller arg edyl, hormoner är bråkiga. Men att skylla ett dåligt beteende på hormoner är inte ok.

        1. Profilbild
          familjenannorlunda

          Seriöst. De FLESTA är generaliserande. De flesta människor mår rätt ok. De flesta människor kan skilja på rätt och fel. De flesta lever si och så länge. Sluta haka upp dig 🤪

          1. Profilbild
            familjenannorlunda

            De är MINA ÅSIKTER 🤷🏼‍♀️ något annat har jag aldrig utgett mig för att skriva. JAG tycker såhär. Du har aldrig läst en krönika där krönikören tycker något? Exempelvis att AIK är det absolut enda fotbollslaget som är något. Eller att det är katastrof att ha svarta kläder på ett julmingel? Eller kanske att sommar är den absolut bästa tiden för att åka utomlands. Aldrig lyssnat på en musikkritiker som dissar/hissar artister? Eller en sportjournalist som ogillar Zlatan? Vad det nu kan vara.
            Jag utger mig inte för att vara en faktablogg med stöd av forskning eller studier.
            Jag generaliserar. För det finns alltid undantag. Det undantaget är ibland jag själv 🙃 Jag tycker saker.
            Varför klaga på min attityd eller mina åsikter? Fattar verkligen inte det. Tycker du inte som mig är det ok. Varsågod att kommentera och diskutera, det är kul, men på ett konkret och trevligt sätt. Inte bara klaga på vad JAG TYCKER.
            Jag serverar inte sanningen utan min personliga åsikt 🤗Något som några av er har lite svårt att förstå😅

          2. Viola

            Jaa, tyvärr tycker jag du har en beklaglig attityd. Här visar du det igen genom att dumförklara andra och samtidigt rättfärdiga dig själv. Bäst att avsluta försöket till respons, märker ju att du inte är öppen för detta.

          3. Profilbild
            familjenannorlunda

            Den enda beklagliga här är nog dessvärre du 🙈 Som någonstans i det jag skriver kan tolka in att jag dumförklarar någon. Eller rättfärdigar mig själv…?
            Jag har en åsikt. Du har en annan åsikt. Men jag har fel enligt dig😅 Good talk. Verkligen 😬

  3. Millan

    Tack för ditt inlägg. Jag är också så jädrans trött på att en del har företräde för dåligt bemötande. När folk pratade om PMS så gick jag runt o funderade på vad jag skulle känna??? Likaså klimakteriet- känner varken hit eller dit. Enda jag känner med att bli äldre är att jag återhämtar mig inte så snabbt längre. Har man haft en sen kväll ute så är jag halvt död i ett par dagar. Då man var ung så var man på benen efter några timmar igen för att röja på nytt.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Precis så. Jag håller helt med. Är bakfull också … det är något som inte tog speciellt hårt på en förr. Men en bakfylla idag är ju en nära-döden-upplevelse 😂

  4. Ewa

    Det där med att vika o sortera blir uppmärksammat när de flyttar hemifrån, när mamma inte är där o grejar! Nu är mina noggrannare än vad jag var o är! Du skriver så trevligt, en fröjd att läsa!

    1. G C Hemdal

      Var är du?! Det är inte varje dag?! Om man är 54 år-ish så är väl klimakteriet över för typ länge sedan?! Och strumpor har jag sytt fast i de tre enda 👖 👖 👖 jag äger 😊

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting