Okategoriserade

Behöver hjälp, och dagen idag:)

Jag har först en fråga, och det är om ni har tips på en hackmojäng? Alltså en grej man hackar saker med, dadlar, choklad, lök, mandel, sånt. Jag har en liten köksassistent i skåpet nånstans men den är alldeles för meckig. I stället för att ta fram den så hackar jag med kniv och skärbräda 😅

Jag har nån från Tupperware tror jag, som man ska snurra på så knivar den sönder sakerna, men den funkar inte speciellt bra. Kanske på lök men inte om det är något hårdare. Jag minns ju att mamma hade nån variant som man tryckte ner vassa blad som liksom skruvade sig ner, men det var ju på 70-talet och det kanske finns en bättre grej nu för tiden? Kan den ha hetat Hackman förrresten? Måste googla…. Nä, det verkar vara kastruller….

Men ni fattar va? En icke-elektrisk hackare:) Ganska mycket ska kunna hackas på en och samma gång för jag ids liksom inte göra flera gånger 🙈

Jag tänkte att jag skulle göra dadelbollar, men behöver ju något att hacka ihop det med:)

Sen då, jo, jag har precis varit och hämtat Lovelia från basketträning, de slutar 22 idag. Det är ju en helt galen tid, för det ska duschas och ätas lite efteråt, plus att de hinner bli trötta och sega innan, men så är det. De har fler träningar i veckan och de andra är inte lika sent tack och lov:)

Jag ångrade mitt beslut att hämta redan när hon åkte för då var jag så trött. Helt sänkt. Har ju frusit hela dagen idag och det tar ju lite på krafterna. Nu fryser jag inte längre, rumpvärmen i bilen har jag att tacka för det:D Så det var ju fint att jag masade mig iväg. Inte för att jag hade nåt val då…;)

Idag blev det pannkaka till middag och det är så kul för så många tycker inte att det är mat,utan typ dessert, eller på sin höjd mellanmål. För mig är det middag, och lunch och för den delen frukost. Man kan alltid äta pannkaka🙌 Jag älskar det:) En riktigt flortunn rackare med grädde på är det bästa, lite blåbär, eller drottningsylt också, men även en tjockare amerikansk med kokosnötssirap och färsk frukt på är gudagott. De äter man på Hawaii, så det var inte igår jag smaskade i mig just den kombon.

Mormor gjorde supertunna pannkakor och det är alltid målet, som man oftast misslyckas med, de går sönder lite. Med åren har jag ändå blivit skapligt vass på det. Att grädda till nio ungar och två vuxna ger en viss färdighet. Idag var det köpes-varianten🤷‍♀️ De var billiga på Citygross och eftersom jag idag handlar mat efter vad som är billigt för dagen, inte efter vad jag vill ha, så fick det bli sådana. Och just i det här fallet klagar jag inte:D Köpte också fläskkotletter för första gången på evigheter för det var det kött som hade bäst pris. Jag kommer inte ens ihåg hur man lagar det … jag är inte superförtjust i fläsk, men det finns en rätt med fläskkotlett i nån skysås som är riktigt god. Man typ bara steker och häller på lite vatten så får det koka.

Vi hade ingen grädde idag. Trodde det, men det visade sig vara fel och jag hade ungefär noll lust att åka till Ica. Men vi hade glass, och det är ju typ grädde så det och lönnsirap hade jag på mina❤️

Frukost/lunch blev lite bättre:) Jag tränade vid halv tolv och var inte hungrig innan, så efter det blev det kvarg med nygjord müsli, en bit rågsiktskaka som jag bakade igår och som var LJUVLIG, med kokt ägg på. Ägget blev sådär perfekt krämigt också. Åt ett ägg till på sidan av med. Jag ger er receptet i ett eget inlägg. På brödet, inte ägget 😉

Jag har alltid trott att rågsiktskakor är svåra att baka, med massa ingredienser. Men det var ju precis tvärtom:) Så enkelt att det knappast finns enklare. Och de blev likadana som de från affären. Det är ju ett bra betyg på mina baknings-skills:)

Sen har jag ägnat dagen åt att sitta i soffan och jobba. Med olika djur intill mig, och under en yllefilt. Yllekofta och yllebyxor på. Och det fast det inte är överdrivet kallt inne. Lite svalt har vi, det har vi alltid. Man kan lika gärna dra på sig en kofta som att man ökar värmen. Och i dessa tider är det liksom det enda solidariska att göra. Inte för att jag får det att gå ihop, Sverige exporterar el som fasen och tjänar miljarder på det, men borde man inte se till sina egna invånare först? Borde inte vi i Sverige få billigare el och sen kan vi sälja ev överskott dyrare?

Alltså den här förbannade situationen som världen är i nu, det suger fett. Jag trodde att jag fattade, men ju mer det skrivs och pratas om inflation, lågkonjunktur och skit och elände ju mindre begriper jag. Men Putin verkar ju vara rövhatten som är mest skyldig, eller?

Nåväl. Tofflor har jag alltid, det är kallt på golven, huset är gammalt, och tröja med. Men det var nog mer för att jag är trött, och för att jag duschade och tvättade håret som jag frös. Plus att jag liksom har ont. Herrgud tänker ni…ska hon klaga nu igen? Och jajamen det ska jag:D

Jag har blivit spegelvänd! Vad kallas det syndromet? Helt galet, men jag har precis samma nervsmärta i mitt friska ben som jag alltid har i det skadade… Så himla skojsigt;) I natt hade jag så ont att jag var tvungen att gå upp och värma en vetekudde för att lägga på knät. Där var det värst, frampå låret och ner över knät. Herrgud så tramsigt.🤦‍♀️

Jag behöver sova. Hela kroppen skriker: Fetglöm det!

Ni som har minne kommer ihåg att det är så här i perioder. Jag tror inte det finns något signifikant i dem, utan det bli bara såhär ibland. Ett par veckor med katastrofsömn, sen brukar det ge med sig och jag sover gott igen. Nu tar jag magnesium innan jag lägger mig, det ska vara bra för massa sånt där, och det brukar nog hjälpa, så vi får väl se. Kanske är nåt som kroppen saknar och skriker efter 🙂

En helt annan sak! Tänk vad mycket man kan göra med sin telefon som man inte har en aning om! Jag har en iPhone, har haft olika sådana sen Jamie föddes. Och i helgen visade Patricia att man kunde klippa ut saker för att sen klistra in nån annanstans. Alltså från ett foto i albumet. Jag har klippt ut mig själv här, och tagit en bild på min filt i soffan som jag sen klistrade in mig själv på…..

Så kul ju! PÅ den här bilden under har jag klippt ut Robban och Jack och satt in dem på en bild bredvid Patricia:)

Utan något slags finlir, det ser ni ju. Men det här hade jag ingen aning om. Jag är inte säker på om man behöver klistra in via Instagram edyl, för så har jag gjort, och det visste inte tjejerna heller. Man tar en bild från sitt album, trycker på Ändra, och håller in fingret på det man vill kopiera. Det kommer upp en ruta med ”kopiera” som man trycker och sen kan man placera in det utklippta i en annan bild. Tjejerna hade lärt sig det här nyss de med🙈

Nu undrar jag ju, vad mer kan man göra som jag inte vet om…?

Ja, det kan man klura på, men nu ska jag gå och äta min magnesium och sen läsa lite innan jag förhoppningvis sover som en stock hela natten…;)

Natti natti på er🤗

Kommentarer

 1. Kicki

  Hej Carola!
  Så himla rolig funktion. Jag lyckas kopiera/klippa ut men jag kan inte klistra in i annan bild. Kan du beskriva hur man gör?

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Jag vet inte heller, men jag och tjejerna, klistrade in via instagram. Tog upp som för att göra en instastory och där gick det att klistra in:)

 2. Carro

  Hade covid nyligen och i slutet hade jag konstig ont i benen liksom inne i skelettet eller nervsmärta. Fick först i ena benet och sedan i det andra. Gick över på några dagar.

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Den är lika som min andra som jag inte tycker funkar som jag vill😂 Kanske är handhavandet det är fel på 🙈

 3. Ewa

  Goda kotletter: stek som vanligt, lägg i en ugnsfast form etter fat, hacka gul lök fint o lägg ovanpå kotletterna, täck med mögelost, typ Kvibile. In in i ugnen, 175 gr, tills osten smält! Jättegott! 😋😋

 4. Karin

  Jag tror den funktionen med att klippa ur bilder kom med nya uppdateringen i iPhone 🤗
  Himla smidig variant på ”Photoshop” 🤗
  Alltså dina rågsiktskakor ser så himla goda ut, önskar så att jag hade kunnat äta sånt, men efter coviden fick jag, förutom min laktosintolerant som jag hade sen innan, också då även… glutenintolerans 😫😫😫

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting