Baka BrödOkategoriseradeRecept

Rågsiktskakor

Jag trodde det var supersvårt att baka egna rågsiktskakor, och att det var massor av knepiga ingredienser. Varför jag trodde det vet jag inte, men det är väl för att de är så goda:D

Det var ju precis tvärtom! Jag hittade Ninas recept HÄR

SAFTIGA RÅGSIKTSKAKOR, 4 ST

50 g jäst
6 dl havremjölk
1,5 tsk brödkryddor
2 tsk salt
0,75 dl ljus sirap
75 g smör (rumsvarmt)
15-16 dl rågsikt

Gör såhär:

1) Smula ned jästen i en bunke. Värm havremjölken till 37 grader. Häll ned den i bunken och lös upp jästen.

2) Ha i brödkryddor, salt, ljus sirap, smör och ha sedan i rågsikten lite i taget. När allt är i kommer degen vara ganska så lös fortfarande. Allt är i sin ordning, låt degen ligga kvar i bunken och jäsa i 45 min.

3) Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 4. Knåda så lite så möjligt, då får du ett riktigt luftigt gott bröd som inte blir alls kompakt. Forma varje del till en rund bulle, kavla sedan ut till en platta som är ca 1,5 cm tjock.

4) Tryck ur ett hål i mitten med t ex ett snapsglas. Strö på lite rågsikt på brödet. Nagga hela brödet och låt jäsa i 30 min till.

5) Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 15 min. De ska få fin färg. Bäst om de får svalna helt, och lycka till med det liksom:) De är alldeles för goda varma och nybakade

(Det går såklart att använd vanlig mjölk, och någon på Instagram sa att vatten också funkar så det ska jag testa. )

Det var så enkelt, gick så smidigt och snabbt att det här kommer bakas ofta! Barnen tyckte om dem också, och för mig är det en gammal klassiker ju:) Nina har massa bra recept så det är alltid en god idé att gå in där och kolla om man letar efter något:)

Kommentarer

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing