Okategoriserade

Solen skiner:) och lite NATO

Livet blir 100% bättre de dagar när solen skiner, så är det bara. Ljuset gör underverk med mitt sinne. Jag vet att det är många som inte bryr sig, hur ni nu är skapta för det är ju fasen rent biologiskt att vara trött när det är mörkt.😬 Ni är med andra ord de som är konstiga och jag den som är normal:D

I alla fall så mår jag så mycket bättre på alla sätt när ljuset finns där.

Hörrni! Jag är ju inte helt politiskt skolad, så kanske nån kan förklara för mig, det här med vår NATO-ansökan.

Han där i Turkiet, Erdogan… hur är det möjligt att EN snubbe kan vara avgörande för om vi får gå med i NATO eller inte? Jag vet att alla NATO-länder måste säga ja för att ett nytt land ska få gå med, vilket typ alla länder gjort. Utom Turkiet, som inte riktigt gillar vår åsiktsfrihet. Han är väl kanske lite tjurig för den där upphänga dockan som föreställde honom också;) Inte för att jag fattar grejen med att hänga upp en docka…? Det känns rätt fånigt i min värd, men ännu fånigare att bli kränkt av det, eller? Det var väl EN persons verk? Nån som agerade på helt egen hand, inte direkt på direktiv av svenska staten.

Han verkar också sur över att den där idioten som bränner koraner och skit fick bränna just en koran utanför Turkiska ambassaden. Jag fattar inte varför man ska hålla på och elda upp saker, allra minst heliga böcker. Jag skulle däremot skita högaktningsfullt i om det brändes en miljon biblar utanför svenska ambassaden i Turkiet.🤷‍♀️

Så varför blir han så kränkt? Passar han på när tillfälle ges, eller är han på allvar så förtjust i sig själv och koranen att han blir ledsen in i själen? Men, återigen det är två personer. Två extrema personer. Jag skulle vilja kalla dem båda två för idioter, för det är så dumt.

Men, Sverige består av typ vad, nio miljoner människor eller så, varav ett skapligt stort antal turkar, som INTE bränner koraner eller hänger upp fula dockor upp och ner, utan som bara vill vara normala medborgare, och som även vill ha ett skydd av NATO i de tider vi befinner oss i.

Vår yttrandefrihet och åsiktsfrihet är grundlagsskyddade. Vi får bränna heliga böcker om vi vill. Även om de flesta anser att det är oetiskt och bara dumt, så FÅR vi det. Jag tycker att Rasmus Paludan är en obehaglig typ. Han är högerextremist och de är per automatik läskiga. Han är dessutom dansk, vilket får mig att undra varför han absolut ska hit och krångla, han kan väl hålla sig i sitt land så blir han danskarnas problem 😅. Googlade och det verkar som han är svensk jurist och politiker också…jaja, han ska såklart ha det bästa av två länder… men att andra kan behöva det, som de som flyr från krig och sattyg… det skiter han i. Egoist dessutom alltså.

Nåväl. Jag har glömt min ursprungliga fråga:D

Men jag undrar stilla om Erdogan alltså egentligen tycker att vi ska förbjuda yttrandefrihet? Att Sverige ska bli ett förtryckt land som lyder under hans pipa, för annars säger han nej till NATO?

Jag gillar inte att en gubbe ska ha den makten som han får nu, i och med att alla länder måste säga ja. Jag tycker nog att det skulle räcka mer än väl med att om det är 30 länder, för det är det väl ungefär, så skulle det räcka med att 25-ish av de säger ja. Vissa länder har ju gamla konflikter sen Jesus gick i kortbrallor liksom, och sitter det då en gubbtjuv på tronen så kommer ju han att säga nej för att han kan.🤷‍♀️

Ok, jag inser att det inte blev nån fråga av det här, men jag fick ventilera lite iaf. Jag är FÖR åsiktsfrihet i alla lägen, det ger ett demokratiskt samhälle. F**k Erdogan om han tror att han ska kunna bestämma över Sverige och våra lagar.

Jag har lite svårt att hålla ihop tankarna tydligen 😉 Dels för att jag fryser, har flyttat ut mitt skrivbord i vardagsrummet igen, och hade glömt att det är lita kallt i det hörnet, det drar lite nånstans ifrån. Men också för att jag har mitt vin i tankarna 😂

Så snart syrran jobbat klart så ska vi ta itu med vårt vin….som stått där i tre månader eller nåt. Antingen är det katastrof och mögel överallt, eller så går det att tappa upp. Jag tänker inte göra det på egen hand:) Jag har googlat och läst och blir inte så mkt klokare, de flesta forum säger att det är individuellt och efter egen smak och så vidare. Man verkar kunna göra lite som man vill, vilket är bra, men jobbigt när man inte får bestämda direktiv, som jag behöver när jag ska göra saker jag inte har en aning om;)

Vad tror ni om vårat vin? Hiss eller diss? Ni får gärna hålla lite tummar för det, så återkommer jag med rapport sen:)

Nu måste jag klä på mig, fryser fan ihjäl snart ! Återkommer!

Kommentarer

 1. Marie

  Turkiet är det näst största landet ( bidragsgivare ) som är med i Nato efter USA och har över 1 miljon militärer /… så jo lite har de nog att säga till om .

 2. Lina

  Det är val i maj i Turkiet och Erdogan behöver visa folket att han gör något bra för landet antar jag. Han kommer nog säga ja efter valet och lite fler krav från Sverige. Jag tycker att det borde vara så att om majoriteten länder säger ja till ett land att gå med i Nato så borde det räcka. Att ett land säger nej och hindrar är ju jättekonstigt.
  Turkiet är väl inte med i EU för att Sverige sa nej till det så det är väl payback?
  Det jag tycker är lite roligt är att förra året under påskens koranbränningar så var det ju så otroligt viktigt med vår demokrati och yttrandefrihet. Alla andra som tyckte annat var lättkränkta.
  Frågan är om det är lika viktigt i dagsläget att ge Rasmus Paludan tillstånd att bränna morgonen utanför tex Turkiska ambassaden nu när det kostade Sverige vår Natomedlemskap ? Varför han är i Sverige och bränner är för att Danmark inte ger honom tillstånd. Det är gott åt Sverige. Att ha yttrande frihet är en sak men att få kränka vissa religoner och medvetet skapa hets mot folkgrupp borde förbjudas. Yttrandefrihet fast med respekt för alla människor borde det vara.

 3. samps

  nu är det väl inte ”bara” koranbränningen och dockan utan snarare att han (eller ja, turkiet i fråga kanske) har tyckt sen länge att sverige ”är fullt av terrorister” för vi släpper in lite allt möjligt eller snarare, ”utlämnar inte” folk eller vad det nu var. sen får han kanske lite ont i magen av att han tycker sverige ”samarbetar” med PKK och inte vill (?) utvisa diverse ”terrorister” som han säger och sverige vägrar göra nåt åt det, så tja är nog lite allt möjligt.
  och paludan då, han gör ju allt för uppmärksamhet (läste på fb att han blev hitbjuden och fick sitt tillstånd kirrat av nån högerextrem tidning också?) så att retas lite extra med turkiet är väl kul tycker högern…? men för all del kan ju turkarna där bränna svenska (och schweiziska…) flaggor, det gör ju knappast skillnad här

 4. Mumintrollet

  Tycker i princip som du, men som finne tycker jag även att Finland ska äntligen skippa nån sorts lillebrorsroll och köra sitt eget race.

  1. Birgitta S

   Hej! Det förstår jag fullkomligt . Finland har alltid haft ryssen i ryggen . Vi i Sverige är för flata när det kommer att säga ifrån.

 5. Birgitta S vi

  Hej! Mina tankar går precis som dina runt Erdogan o Turkiet. Tydligen har alla i Nato rätt att säga nej o det räcker med en. Turkiet är med i Nato men inte i EU om jag förstått rätt. De vill med i Eu men blivit nekade pga ingen demokrati. Det här är kanske Erdogans sätt att hämnas. Sen den där Paludan i Danmark får han inget göra så han åker till Sverige. Sist det begavs sig var i Påskas. Oavsett religon bränner man inte böcker eller flaggor även om vi har yttrandefrihet o demokrati. Säg o skriv vad du vill men skända inte.
  Sen är Turkiet en diktatur ingen där har yttrandefrihet.
  Tack för ett bra i lägg!

  1. G C Hemdal

   Ungern motsätter sig också Sveriges medlemskap i NATO. Sverige ska ju sedan om vi går med i NATO hjälpa tex Turkiet. Inte så trevligt. Så skrota både NATO och EU!!!!!!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting