Okategoriserade

Idag ska vi avhandla läsarkommentarer:)

Vi börjar med dessa:

Jag får ibland kritik av er för att jag inte varit tillräckligt källkritisk när jag tycker saker. Min åsikt är en sak, och att hävda att något är sant är en helt annan. Kommer man in hit med sånt här skit ⬆️så får man lov att backa upp det med länkar. Och det vore extremt bra om folk var en aning källkritiska till mans 😅

OM covidvaccinet gav bältros, om det var en känd bieffekt så SKULLE svenska medier skriva om det. Varför skulle de gemensamma ägna sig åt en cover-up? Det är så dumt att man storknar redan här;)

”Massor av studier” jadå, det finns det garanterat. Mest troligt hittar man anti-vaxxare i bräschen där. Vaccin är alltid en känslig fråga. I alla år har det funnits folk som hävdar att det och det vaccinet gav det och det. Ja, det händer, shit happens, men utan relevant forskning vet man inte om det säkert var just vaccinet som var boven. Ta bara MPR-sprutan som det hävdas att barn blir autistiska från. Det händer garanterat att barn utvecklar de autistiska dragen efter en vaccinering, men frågan är ju då – skulle de kanske gjort det oavsett? Det kan man inte veta med säkerhet. Det man däremot VET med säkerhet är att mässling påssjuka och röda hund(MPR) kan både vara dödligt och ge svåra och livslånga biverkningar. Tar man och ställer de kategorierna mot varandra, alltså autism efter vaccin, eller död/svår sjukdom/biverkning efter vaccin så är det en enorm skillnad. Givetvis är det för jävligt för de som drabbas, det är det alltid. Men några kommer ALLTID att vara undantagen som bekräftar regeln. Det går inte att undvika.

Covidvaccinet då. Ja, såklart finns det biverkningar. Och å andra sidan så dog som folk som flugor av covid i början. Vaccinet gjorde så att pandemin hejdades, mattades av och så att vi kunde återgå till något som kan kallas för normal tillvaro. Att ”covidvaccinet” ger bältros är ren bullshit. För det finns flera olika vaccin. Specificerar man inte, så har man inte läst på, och då drar man allt över en kam och visar bara på sin okunskap. 😬

Virologer över hela världen har forskat på covid sen SARS-epidemin som härjade runt 2003-2004, så det är inte ett nytt vaccin. Därför gick det förhållandevis snabbt att få fram det, och tacka gudarna för det!

Så med det sagt, det kanske är korrekt, det kanske visar sig att det stämmer, men att bara komma och säga att det är så, om en så pass allvarlig sak, det funkar inte. Man måste backa upp med riktig forskning, med kända avsändare inte nåt skit. Då blir det skrämselpropaganda och konspirationsteorier och det har jag ingen lust med här. 😎

Så tar vi nästa:

Jag vet inte hur andra uppfostrar sina barn, men jag ser till så mina är redo för verkliga livet. Alla mina barn kan laga mat. Och det mesta som ska göras i ett hushåll.

Mina barn som bor hemma är 11, 13, 15, 17, 19, 22 och 22.

När jag inte är hemma, som exempelvis ute och snurrar mina lurviga eller är sjuk och ligger och tycker synd om mig själv, så är mina barn, som alltid, självgående.

Det vore väl själva fan om man inte skulle kunna lämna huset med så stora barn?

När jag var 13 år så började jag sitta barnvakt och jag var det då till barn vars föräldrar var borta över natten. Jag sov alltså över där. När jag var 15 satt jag regelbundet barnvakt hos en familj med fyra barn under fyra år, varav ett tvillingpar. Första gången var bebisen 6 månader, tvillingarna 2 och äldsta nästan fyra. Jag kom dit, de visade runt och sen drog de på fest med övernattning;) (Föräldrarna var läkare) Jag satt barnvakt varje tisdag och torsdag under massor av år. Varför skulle inte mina barn kunna ta samma ansvar över sina syskon?

Varför är det för övrigt så förbannat tabu att syskon hjälper till med sina småsyskon? Har aldrig fattat det? En sak om de vareviga dag får lov att ta hand om småsyskon, men att göra det vid speciella tillfällen?

Förresten ser jag absolut inget hinder att de hjälper till med syskon på daglig basis heller.🤷‍♀️ Varför inte? I den här familjen hjälps vi åt. På alla sätt vi kan och efter den förmåga vi har. Från det att barnen varit stora nog att gå och bära saker så har de fått ta sin tallrik till diskmaskinen. De har varit med och lagat mat, tvättat, klippt gräs, fixat med cyklar och bilar, putsat fönster, dammsugit… you name it. Stora barn har tagit hand om mindre, ofta för att de valt det själva. Det har skapat en enorm trygghet hos alla. Hos alla! Att som mamma veta att alla mina barn är trygga med sina syskon är en fantastiskt känsla. Att som barn i den här familjen veta att alla syskon och mamma finns där är en självklarhet. Finns inte jag i närheten så finns alltid något av syskonen. Trygghet.

(Även om ingen hittar saker som mamma, eller ropas på så många gånger per dag som mamma🙈)

Jamie är minst, och han fyller tolv år i sommar. TOLV! De är inga bebisar längre:D

När min äldsta var tolv så lämnade jag inte över allt ansvar för småsyskonen till henne, men hon kunde absolut klara sig ensam hemma. Nu är min äldsta hemmavarande 22. Till och med två 22-åringar. Självklart kan de ta fullgott ansvar. Som vilken annan person som inte är förälder till barnen kan. Corrinda jobbar på förskola och har hand om en jäkla massa 1-2-åringar varje dag. Det är en baggis för henne att vara ansvarig över sina småsyskon.

Jag blev ensamstående när Jamie var ett och ett halvt år. Ni får räkna själva hur gamla övriga var. Skjut mig gärna, men jag lämnade honom och de andra flera gånger i veckan till Patricia och/eller Janelle för att kunna åka och träna. Det var en total nödvändighet för mig, utan träningen hade jag gått under. De var 17 och 18. En myndig, den andra nästan. Äldre än vad jag var när jag satt barnvakt åt okända barn.🤷‍♀️ Det var inga problem.

Jag har absolut inte skaffat många barn för att de äldre ska ta hand om de yngre, säger man nåt sånt så är man dummare än tåget. I princip 24/7 har barnen varit med mig. Bara mig. I tio år. De gånger som jag gör något utan barnen så ska någon komma och ifrågasatta…? Eller för all del fråga, jag menar inte nödvändigtvis att det är en taskigt ställd kommentar. Den här gången 😅

Om jag så bara är sjuk.

Om jag är sjuk, kan jag på något vis hjälpa det då? Är det mitt eget fel och jag får absolut inte göra så? Nej, shit happens även här, även en niobarnsmamma som är ensamstående blir faktiskt sjuk ibland. Inte så ofta dock för det finns det liksom inte tid till, och man är skapligt immuniserad av de flesta virus med tiden;)

Även en niobarnsmamma får gå ut och roa sig, dricka ohemula mängder alkohol och få ont i håret dagen efter. Så länge det finns någon som är kapabel att ansvara över barnen, vilket det finns. Kan ju meddela att just den hör niobarnsmamman inte var ute och svirade på säkert 20 år, utan det är först på senare år:)

I princip skulle jag idag kunna dra iväg på en jorden-runt resa ett halvår och lämna de sju barnen hemma, de skulle fixa det med bravur, även om de skulle sakna mig. De kan allt man behöver kunna i ett hem, vilket också gör det tryggt för mig den dagen de lämnar boet. Det är inte för att de inte kan något som jag grinar utan för att jag kommer sakna dem så oerhört, för jag vill ha mina barn hos mig.

Det här provocerar mig, men inte främst för att jag känner mig ifrågasatt utan för att folk curlar ihjäl sina barn. 🙈 Ge dem ansvar för sjutton! Alla växer av ansvar. Vi har en hel massa vuxna som anser att det är ”någon annan” hela tiden, som skyller ifrån sig, som inte kan ta sitt förbannade egna ansvar i något, som hela tiden måste ha direktiv i hur man gör eller hanterar saker…. Och jag får fan spunk på sånt.

Och sen provocerar det mig för att jag som mamma tydligen ska finnas där, men pappan då…? Blev jag livegen när vi skaffade barn men han fick ha kvar sin frihet? Fuck that🤣

Men främst vill jag tala om att jag har så stora barn att de klarar sig mer än väl ensamma:D Och, som barn i en niobarnsfamilj där jag aktivt jobbat för att vi ska ha gemenskap och trygghet ihop, så är man aldrig ensam. Aldrig. På gott och ont.

Seriöst så fick jag lov att smörja upp mitt dörrlås häromdagen när någon helt plötsligt skulle låsa huset utifrån med nyckel, det händer typ aldrig att huset är helt tomt. Man har nästan alltid sällskap av minst en person till:)

Om nån har problem med hur jag uppfostrar eller tar hand om mina barn så ber jag er skicka in en skriftlig anmärkning i tre exemplar så ska jag arkivera den i det runda arkivet 😅

.

Det var dagens läsarfrågor, kanske ska vi ta något annat i morgon:)

Då ska jag följa med en dotter som ska pierca naveln. Jag är typ sjukskriven efter att ha pratat med läkaren idag igen. Träna fanns inte alls på kartan, eftersom bältrosen sitter så nära hjärnan att de inte alls vill att jag blir utmattad. Sån tur att jag inte var ute och svirade i fredags då😇 Men jag får ju lov att lyda, och det blir ingen träning så länge jag äter medicinen, vilket är till och med onsdag tror jag. Kanske att jag vilar veckan ut. Men då kommer jag klättra på väggarna:)

Men har lite att pyssla med hemmavid också så det löser sig nog. Men träningsförbud…. Den sved 😜

Ha det gott nu, så hörs vi snart:)

Kommentarer

  1. Cecilia

    Att ta hand om sina syskon. Det är bland det finaste jag vet. Nu har jag tre 11, 18 och 21. De äldre hjälper väldigt ofta till med sin lillebror. Lagar mat, ja de kan ha hand om honom över natten ibland. Det som förvånar mig mest är föräldrar som ger pengar till sina barn för att de hjälper till??? Kan vara med syskon eller göromål i hemmet. Det tycker jag är en märklig linje. Ge och ta, hjälpas åt och bry sig om varandra. Lite bråk och gnabb hör ju till men kärleken och gemenskapen är ju allt!

  2. K***u B***e

    Blev precis som någon annan lite förvånad av enormt långa försvarskommentarer. Inte för att jag höll med dem, men att reaktionen blev så oerhört stark. Varför ens bry sig?

    1. Camilla

      Därför att Carola bryr sig om sina läsare. Hon vill att de ska förstå. Enligt mig så har hon en mycket sund inställning till både barn & barnbarn

  3. Helena

    Hej det är absolut din blogg Carola och det är frivilligt att läsa. Blev fundersam, jag uppfattar inte inläggen som några påhopp och dina långa svar med ganska mästrande ton är märkliga. Du behöver inte försvara dig och barnen, de har troligen inte heller tänkt att du ska behöva forklara vaccinet och allt omkring. Försök att vara mer rädd om dig själv och dina läsare, tänk att vi ändå vill följa och läsa dina inlägg. Ta hand om dig 🙂

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag mästrar bara om det behövs 😉
      Jag tycker det är ett solklart ifrågasättande och svarar då, för frågan kommer mellan varven. Jag skriver i texten att just DENNA gången kanske det inte var mer än just en vanlig fråga men ofta är det så. Skrivet av samma trötta anonyma människor 🤷🏼‍♀️
      Gällande vaccinet så har jag noll intresse av att folk ska komma och sprida missvisande info, därför svarar jag. Jag vill absolut inte bidra till desinformation av det slaget 😳
      Men det jag framför allt gör när jag svarar är att skriva ett inlägg. Som utgår från en fråga. Inlägget hade lika gärna, som så ofta, kunnat utgå från något helt annat – en promenad, en händelse i media eller vad fasen som helst. Jag behöver inputs från något ställe för att kunna skriva ett inlägg 😂 och nu kändes de här frågorna/kommentarerna som något som gick att spinna vidare på. Något som intresserade eller för den delen upprörde;)
      Jag kan absolut börja svara kort men då kommer någon och klagar på det, tycker jag är kort i tonen🤷🏼‍♀️ Jag kan låta bli att svara helt på kommentarer också, men det vore trist för jag gillar att ha den kontakten med er.
      Det handlar absolut inte heller om ett försvar av något, varken mig eller barnen utan om ett helt vanlig inlägg, med mina tankar och reflektioner.

      Jag förutsätter att ni som läser här är vanliga människor precis som jag. Som upprörs, irriteras, gläds, berörs osv av vanliga saker. Uppskattar vanliga saker. Det här är ett vanlig inlägg om vanliga saker, varken mer eller mindre.🤷🏼‍♀️

      En annan dag skriver jag om träning och då får vissa klåda och slutar läsa😂eller om att baka bröd och då gäspar vissa och scrollar vidare, eller jag kanske bara svamlar för jag har inget vettigt att säga😅Alla dagar är olika, och jag är på mer eller mindre humör för att skriva. Igår kände jag för att utveckla ett resonemang så då gjorde jag det😇
      Sen kan det garanterat landa olika hos olika individer och det är så den skrivna texten gör. Det ligger jättemycket i läsarens ögon hur den tolkas, både från ert och mitt håll. Det är det som är det roliga med text, och det jobbiga, för det kan missförstås eller övertolkas eller bara köpas rakt av, man vet aldrig som den som sitter vid tangenterna hur mottagarna tolkar 😎

  4. Gunilla

    Om man lyfter näsan från svensk media, så hittar man hur mycket som helst om covid vaccinen.
    Om jag kunde redan i mars/ april -20 leta fram att detta var ett framställd virus i ett lab, så kan alla som vill hitta det.
    I helgen som var så var det en läkarkonferens i Stockholm ang covid vaccinen och biverkningar.
    Läkarupproret var det som var arrangör.
    Filmer finns på Swebbtv bla.
    Modiga människor har gjort många intervjuer med folk ang vaccinet.
    Biverkningar av vaccin-offentligt forum 2 finns på Facebook.
    Bara att gå in och läsa, skrämmande läsning.
    Robert Kennedy jr har skrivit en bra bok om ur vi blev lurade om vaccinerna.
    Stå för att ni har tagit vaccinet .
    Pfizer lista på biverkningar finns ute på nätet bara att googla.
    I november -19 så hade Bill Gates och Word Economic Forum ett event som hette Covid – 19 !!!
    Ett scenario om en pandemi som skulle stänga ner hela värden i många år.
    Bara att googla.
    Men som tur var så hade Bill Gates ett vaccin redo och klart !!!!
    https://swebbtv.se/w/6Vg3aDjfQ5ENWEFMrNsJ3h?fbclid=IwAR2o1GAlBt2g-qKiysG_y96-hPO4S3wxOZxN2ohrQou9uVsuM83NKkrhEBM
    Här är också en video att se om man vill.
    Covid-19 Fakta Vaccin Biverkningar Hälsotips Information
    En till grupp på FB.
    Och folk dog inte som flugor innan vaccinen.
    Gå in SCB och kolla statistiken, ingen överdödlighet -20.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Ok, så du menar på fullaste allvar att i början av pandemin så dog inte folk? Kolla med valfri sjukvårdspersonal säger jag. De som slet som djur… För att folk var svårt svårt sjuka och dog. Du kanske inte hade någon i din närhet som dog, men det har nog de flesta av oss andra. Sen vet jag att i Sverige var inte överdödligheten stor, eller kanske obefintlig, men det var HÄR.
      Den länk du kommer med här….my god. Källkritik var det. Länkar du på allvar till Swebbtv?😬 Du vet vilka som står bakom det va? Googla! Facebook räknas INTE som äkta källa. En bok av Robert Kennedy jr….ja han är jurist och författare till yrket, inte virolog eller forskare. Jag kan inte säga något om den för jag har inte läst den, men det är EN bok av EN person. Ställ det du har här mot det tunga RIKTIGA forskningen så ska du se vilken stapel som är högst;)
      Det du kommer med här är inget annat än bullshit och antivaxx-hittepå.
      Jag skiter i om du inte vaccinerar dig, jag har gjort det och jag tog den för laget, för världen, för mamma och pappa och för mig själv, för att kunna resa och röra mig fritt. Jag kommer fortsätta vaccinera mig om det är vad som rekommenderas. För till skillnad från dig så är jag skapligt påläst.🤷‍♀️😅
      Jag vet för och nackdelar med vaccin överlag.

      1. Gunilla

        Som jag skrev så är jag också påläst.
        jobbar i vården, även på en covid avdelning.
        Nu ser jag dom vaccinskadade som patienter.
        Nej inga av mina vänner dog av co.
        Men många av mina vänner och arbetskollegor har fått vaccin skador.
        Flera som fått stroke och dött, hjärtproblem, problem med underlivsblödningar.
        Svår huvudvärk.
        Tänker avsluta denna diskussion nu, det kommer ut varje dag vad dom sk vvaccinet innehåller.
        Ha en bra dag.
        PS Jag har rest flera gånger som ovaccinerad.

        1. Anna

          Är du på riktigt? Jag skulle väldigt gärna vilja veta var du jobbar. Så himla mycket konspirationsteorier som man får huvudvärk! Om du jobbar inom vården borde du skämmas. Du tror på Swebb-tv? Testa källkritik. Jag jobbar inom vården och skulle må fysiskt illa av att ha en medarbetare som du. Vet din arbetsgivare om var du står? Har ni någon värdegrund möjligen? Tror man inte på vetenskap är man inte lämpad att jobba med människor ÖHT! Lider på riktigt med dig.

    2. Marie

      Jag jobbar i vården, under covid jobbade jag på IVA med covid patienter. I en av de regioner som var värst drabbade. I början, innan vaccinet, dog folk som flugor! Bårhusen räckte inte till, vi fick ha extra mobila kylar runt sjukhuset. Det var en tydlig nedgång efter folk började vaccineras. Man blir mörkrädd när folk inte fattar hur det var som hävdar motsatsen… Vi slet som djur!!! Dag och natt! Folk dog! Nya patienter strömmade in och vi hade inte plats. Vissa fick vi koppla ur från respiratorerna för att ge plats för en andra covidsjuka, men med mindre grundsjukdomar och som var yngre. Vi fick skicka patienter till andra sjukhus runt om i landet där det fanns en ledig plats- och det blev lediga platser när en annan patient dog… Jag skulle kunna skriva MYCKET mer å mer detaljerat med siffror osv. Med källhänvisning. Jag blir bara rädd när folk missleds så otroligt mycket… Ja, det finns de som reagerat på vaccinet. Det finns folk som reagerat på vaccin i alla tider. Ser man på globala siffror har fler dött av covid än av att ta covid vaccinet. Och eftersom flertalet vaccinerade sig lättade tillslut det extrema trycket på vården och färre dog av covid. Fler ovaccinerade dog än de som vaccinerade sig.

      1. Profilbild
        familjenannorlunda

        🙌🏼🙌🏼 säger bara Amen. Och fan vilket jäkla jobb ni gjorde🤗 Jag har all respekt för vårdpersonal, har alltid haft, kommer alltid ha.

      2. Rille

        Jag tror inte en sekund på att ”Gunilla” jobbar inom vården och än mindre på en covid-avdelning. Många konspirationsteoretiker skriver det för att verka mer trovärdiga, det är ännu en taktik för att effektivt sprida desinformation. Om alla vaccinationsmotståndare som säger sig jobba inom vården verkligen hade gjort det, hade vi inte haft någon bemanningskris inom vården…

  5. Agneta

    Ha, ha men nu måste jag försvara 11 barnsmamman. Jag såg inget elakt med hennes kommentar. Men vi vet att du är en bra mamma Carola. Keep blogging! 🧡🧡

  6. Ann

    Skrattade åt kommentaren om att covidvaccinet skulle orsaka bältros…🤣🤣🤣VÄLDIGT märkligt att ens tro något så dumt ?! Bältros kom ju knappast när covidvaccinet uppfanns utan har ju funnits länge som diagnos. Behöver knappast läsa någon forskningsrapport för att räkna ut det…

  7. Karin

    Sommaren mellan 7an och 8an, alltså 14 år fyllda, tog jag hand om grannens tre barn i 8 veckor. De var 1, 2 och 4 år gamla. Föräldrarna jobbade, jag var där från tidig morgon till kväll, flera övernattningar då föräldrarnas jobb krävde resor ibland. Jag lagade mat och tog hand om barnen. Alla överlevde. Det var en fin sommar.

    Ett liv och fem egna barn senare. Jag har fostrat mina egna barn med det målet att de ska kunna stå på egna ben och tänka själva. Som familj är det självklart att hjälpas åt. Att curla barn upp till tänderna borde vara i lag förbjudet. Resultatet blir skrämmande. Omogna hänsynslösa unga människor som inte klarar att koka ett ägg, starta tvättmaskinen eller ta bussen till träningen på egen hand. Som alltid tar för givet att mamma (eller pappa) fixar.

    Och barn växer med ansvar. Tro mig.

    Håller helt med dig Carola.

  8. Ellinor Blomqvist

    Blir så ledsen över vissa dunkommentarer,läs,sitt på fingrarna eller gå en promenad…illvilighet har aldrig fött något postivt.Denna kvinna har fött,fostrat och lärt sina barn att bli bra människor genom orsak och verkan,konsekvenstänk och ansvarstänkHon borde ha hurrarop,kramar och omtanke i mängder ,inte kommentarer som inte leder någonstans .Var tyst om du saknar förmåga att vara vänlig.Bältros kan bli lätt men kan bli ett helvete,haft två gånger i nacken,jätteont i tolvveckor,fick en släng även i ansiktet och hårbotten,lite drägligare,gick över på några veckor.Tyvärr som med all ärrsmärta så lämnar den ju spår så helt plötsligt kan jag få tillbaka smärtam,som tur är så blir det mer och mer sällanTa inte åt dig av osnälla fegisar,ta hand om dig,var stolt över fina ungar och träna bara lagom,du är ju faktiskt sjuk💪🏾❤️

  9. samps

    alltså förlåt men jag måste bara få flika in. den här autism-myten (som är urgammal) gjordes det EN studie (eller ja, ”studie”…) på av nån random forskare-ish, som sen visade sig vara falsk (studien alltså). ja självklart kan barn få autism ändå men att det forfarande är en så jävla seligvad myt (särskilt lite västerut i staterna…) att folk fortfarande säger att man FÅR det av vaccinet? sorry not sorry, fake news! 😀

    och sen det här med att man som mamma inte ska kunna få göra nåt ”eget”, är ju precis samma när barnet är litet och mamman kanske vill koma ifrån en kväll, träffa kompisar och bara snacka lite eller nåt. ”men vem är barnvakt då??? -ehh ungen har en hemmavarande PAPPA???”, men om pappa ska ut och träffa kompisar är det aldrig nån som säger nämen oj ska du redan, banet är ju bara x månader gammalt, ska du lämna barnet med mamma bara sådär?

    1. G C Hemdal

      Grattis på Namnsdagen Gunilla från The Gunilla 😁. Nu är det tre dgr kvar till det värsta datumet ever eller hur Carola den 3:e februari Corona dödsdagen för att pappan och lite mamman, min dotter tagit för lite och inga 💉 💉 💉. Tänk om min mamma uppfostrat som du säger då hade jag kanske inte blivit ett Asperger socialfall utan ”arbetsförmåga”. Oj vad ni skriver långt, hoppas alla fattar ändå. Heja Carola och din fina familj 👪 Jättetråkigt läskigt och ensamt utan några syskon!!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting