Okategoriserade

För elva år sen….

Facebook berättade för mig att för elva år sen så gjorde jag semlor:) Kolla vad små de är! Barnen, inte semlorna 😉

Lovelia, Trixie, Jordan och Novalie:)

Och nån spraygrädde😱 det är ju inte ens gott;) Jag har tydligen varit och tränat, det ser jag på kläderna. Så allt var som vanligt med andra ord.

Idag har vi inte ätit semlor, jag ska baka egna högar jag tänkt, så sitter ni på det bästa receptet delta gärna med er.

Jag har precis lagt på luren efter att ha pratat i Karlavagnen🤗 Jag hade missat att de messat mig tidigare idag och frågade om jag kunde tänka mig att vara med och prata om lördagsgodis. Jag såg det vid halv nio och messade tillbaka, en ursäkt och sa att jag gärna kunde prata om det fortfarande var aktuellt, och det var det:) Jag gillar radio! Fasen, om någon ändå kunde vilja ha med mig som sidekick i något kul program, dock inte early birdy;) Syrran har sänt studentradio back in the days, och alltid talat varmt om det. Jag kan dock inte ett dugg av det man behöver kunna, mer än att snacka skit🙈

Tidigare i kväll har jag bakat, dels gjorde jag en slags chokladbars av kakaonibs, chopkladdroppar och jordnötssmör. Man skulle ha i aronia-bär också men där går gränsen:) Det är kärva och beska smaker redan i kakaonibsen och de mörka chokladdropparna, att ha i ett av de mest kärva bären som existerar då… nix. Det är annars ett superbär, med massa antioxidanter och nyttigheter, men de är inte speciellt goda;)

Kakan blev god som sjutton men eftersom jag inte tänkte färdigt och underlät att smörja formen så är den hopplös att få upp i bitar, man får liksom karva loss i småbitar;)

Jag strödde min müsli över för att det skulle bli lite snyggt:)

Sen bakade jag limpor också. Det här med jäsningen är ju alltid lite spännande, nån gång jäste det inte alls, och idag över alla bredder:)

En skiva är som två:) Jag har lagt receptet här förut, det går att söka om man trycker på de små strecken till…. Öhhhh…höger:) Skogaholmslimpa.

Middagen idag var också sjukt god, det var vegetariska Tarteletter😍

Med en sjukt god tomatröra och nån grön sås jag inte vet vad det var, toppat med mozzarella, pinjenötter och soltorkade tomater. Jag hävdar bestämt att jag inte gillar det, soltorkade tomater…. Men klippte över ett gäng och tja, jag gillar det:D Men de låg inte i olja så de var inte sådär flottiga som de gärna är. Jag älskar ju allt vad pajer heter, och det här är ju som en liten minipaj/stor krustad:)

Igår sa jag upp mitt Viaplay.

Jag hade inte alls tänkt göra det, men eftersom mitt abonnemang hos Boxer, på tv, skulle gå ut nu och i stället för 99kr/månaden skulle jag betala 349kr, så jag ringde och sa att det fick de göra något åt, annars ville jag säga upp det.

Jag HATAR att man som gammal kund blir lurad. För det blir man. Om jag inte ringt så hade jag betalat 349kr i månaden för ett paket de inte har kvar längre ens, alltså inte erbjuder nya kunder. Jag hade Boxer Flex-16, och kunde byta fritt mellan 16 olika kanaler. Som man ju inte gör, man har ju de man vill se liksom. Eftersom det är typ jag som ser på vanlig TV så är det inte värt mer än de 99kr jag betalat. Vi har även Viaplay, Netflix och Amazon, och barnen har Disney som de fått i julklapp, de större har ibland egna, som HBO eller vad det nu finns. Jag har Cmore månaden ut, nån gratisperiod. Det går inte att pröjsa hur mkt som helst.

Nåväl, det gick enkelt och snabbt och det blev så att jag nu har ett paket med olika fasta kanaler, de jag tittar på de gångerna jag kollar, och sen Viaplay plus att han sa nåt om Sky showtime. Vad nu det är? Kan i bästa fall vara där som senaste säsongen av Yellowstone går? Men det för 129kr/månaden. Tror jag betalar 149 för Viaplay i vanliga fall, så det kunde jag säga upp. Summan av det hela blir att jag faktiskt sparar pengar. Istället för 99+149 = 248kr så betalar jag nu 129kr/månaden och får då nån streaemingtjänst extra.

Det är ju bra! Men det suger ju att man måste hålla på att greja. Men det är mitt tips till er idag – säg upp era abonnemang. Ni kommer direkt få ett billigare erbjudande. Vad det än gäller. Jag sa upp Cmore också, efter gratisperioden, och i stället för ordinarie pris skulle jag få få typ 75kr billigare….. Samma med mobilen, säg upp skiten bara. De kommer erbjuda er billigare, skitsamma om det bara är ett år, för efter det året så omförhandlar ni igen! : ) skriv in i almanackan i mobilen och sätt en påminnelse 🙂

De där tjänar pengar som fan, så det är inte det minsta synd om dem:) det är oss konsumenter det är synd om🙌

SÅ gör det nu, och tacka mig senare:D

Nu ska jag gå och göra en enorm limpmacka och sen kolla på ett avsnitt av Magnum PI:)

Ha det kalasbra, i morgon är det fredag 😀

Kommentarer

  1. Ann-Charlotte Larsson

    Jag använder mig av Leila Lindholms recept när jag gör semlor. Provade ett annat förra året men det var inte alls lika bra. Så i år gick jag tillbaka till skrikas och blev som vanligt supernöjd. När degen väl jäst klart så är det en så är det en så smidig deg

  2. Lisa från Skåne

    har ett recept på bröd som inte ska jäsa utan sätts in i kall ugn och då sätts ugnen på tre limpor blir det .

  3. Ellinor Blomqvist

    Du har helt rätt om att man kan tjäna på olika abonnemang men jag blir sååå trött.Välja,välja,välja,el,tv,tvål,extrapris osv osv.Borde nog bo i någon liten kommunistisk håla där allt har bara en färg😘Skojar bara men ibland blir jag trött på valen men som fattigpensionär så blir jag tvungen,kan iaf tjura lite och stampa med foten😘Ha en fin dag

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag håller med dig, avskyr att man som trogen kund får sämsta avtalen! Men samtidigt är det ju omständligt att byta, och sen ska det ju strula med nåt också. Syrran bytta från boxer till Telia och nu funkar inte den nya Telia boxen de skickade henne, så hon måste ringa och krångla om det :/ plus lite annat tjafs.

  4. Karin

    https://fredriksfika.allas.se/fredriks-sotebrod/semlor-pa-fordeg/ Jag är vansinnigt kräsen på semlor. Har provat att baka massor av varianter. Men de här är bäst tycker jag. När det kommer till fyllningen brukar jag mala mandel i matberedaren (har alltid en burk mandel som jag rostat i ugnen), sen skär jag mandelmassa av bättre sort och lägger i matberedaren och kör tillsammans med mandelsmulorna. Vispar grädde och blandar med mandelmassejoxet. Skär av locken och lägger orimlig mängd fyllning på varje bulle, på med locket och pudrar florsocker på.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting