TEKAKOR I LÅNGPANNA
Receptet kommer från Lindas Bakskola
12 bitar
GÖR SÅ HÄR
50 g jäst
6 dl mjölk, fingervarm
2 tsk salt
2 msk ljus sirap eller strösocker
75 g smör, rumsvarmt
13–14 dl vetemjöl
Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, sirap, smör och vetemjöl, lite i taget mot slutet. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda i några minuter.
Låt degen jäsa i ca 40 min.
Knåda ihop degen och rulla den i vetemjöl. Tryck ut degen i en långpanna, ca 30 x 38 cm, eller på en vanlig ugnsplåt. Nagga hål i degen med baksidan på en elvisp eller en gaffel.
Dela degen i ett rutmönster, 4 x 3 rutor. Låt brödet jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 230 grader.
Grädda brödet mitt i ugnen i 20-24 minuter. Njut av nybakat bröd. Går bra att frysa in

Proffsets bilder ⤴️
Mina bilder ⤵️

Note to self: behöver en större långpanna. Och min ugn gillar att saker får färg
Kommentarer
Det där ( och många andra recept från henne) har jag gjort och ärligt talat….det är bättre göra vanliga thekakor.
Du gillar det inte?? Galning 😂
Det er snart natt. Är som vanligt inte trött. Hittade ett nytt inlägg från Carola. Ångrar att jag inte sparade det till imorgon. Nu blev jag så hungrig på nybakat! Måste titta i frysen och hitta nåt att värma. Och jag som väger ett par kilo för mycket och redan har borstat tänderna! Är det därför dom heter influencers?
Hej! Du har blivit en hejare på att baka jag är impad. Kanske ge mig på det ? Köket är inte min bästa plats.
Trevlig vecka o må så gott!