Baka BrödRecept

Tekakor i långpanna

TEKAKOR I LÅNGPANNA

Receptet kommer från Lindas Bakskola

12 bitar

GÖR SÅ HÄR

50 g jäst
6 dl mjölk, fingervarm
2 tsk salt
2 msk ljus sirap eller strösocker
75 g smör, rumsvarmt
13–14 dl vetemjöl

Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, sirap, smör och vetemjöl, lite i taget mot slutet. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda i några minuter.

Låt degen jäsa i ca 40 min.

Knåda ihop degen och rulla den i vetemjöl. Tryck ut degen i en långpanna, ca 30 x 38 cm, eller på en vanlig ugnsplåt. Nagga hål i degen med baksidan på en elvisp eller en gaffel.

Dela degen i ett rutmönster, 4 x 3 rutor. Låt brödet jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 230 grader.

Grädda brödet mitt i ugnen i 20-24 minuter. Njut av nybakat bröd. Går bra att frysa in

Proffsets bilder ⤴️

Mina bilder ⤵️

Note to self: behöver en större långpanna. Och min ugn gillar att saker får färg

Kommentarer

  1. Agnethe

    Det er snart natt. Är som vanligt inte trött. Hittade ett nytt inlägg från Carola. Ångrar att jag inte sparade det till imorgon. Nu blev jag så hungrig på nybakat! Måste titta i frysen och hitta nåt att värma. Och jag som väger ett par kilo för mycket och redan har borstat tänderna! Är det därför dom heter influencers?

  2. Birgitta S

    Hej! Du har blivit en hejare på att baka jag är impad. Kanske ge mig på det ? Köket är inte min bästa plats.
    Trevlig vecka o må så gott!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting