Okategoriserade

Alla hjĂ€rtans dag 💝

Jaha,sĂ„ var den hĂ€r igen dĂ„, dagen som man kan se som Ă„rets viktigaste eller den minst intressanta av alla;) Lite beroende pĂ„ sin livssituation tror jag bestĂ€mt 😀

Alla hjĂ€rtans dag. Jag tycker nog att man ska fira det som firas kan, man kan aldrig ha för roligt. Men jag gör inget alls hĂ€r hemma:D NĂ€r kidsen var smĂ„ fick de presenter och grejer men nu kĂ€nns det mest som att köpa för köpandets skull och det Ă€r inte kul. Jag hoppas nĂ„n kanske vill baka nĂ„got i kvĂ€ll i stĂ€llet, eller sĂ„ fĂ„r jag vĂ€l göra det. Men jag ska pĂ„ förĂ€ldramöte. VEM lĂ€gger ens ett förĂ€ldramöte pĂ„ Alla hjĂ€rtans dag? 🙈 KĂ€nns inte helt genomtĂ€nkt faktiskt, för Ă€ven om jag sjĂ€lv inte Ă€r ett under av romantik sĂ„ finns det ju mĂ„nga som vill göra nĂ„got extra en dag som denna. Kanske gĂ„ ut och kĂ€ka eller bara mysa hemma. VĂ€ldigt fĂ„ vĂ€ljer nog att spendera dagen pĂ„ ett förĂ€ldramöte om man fĂ„r vĂ€lja iaf;)

Det kom tidigare idag en lÀnk till att medverka pÄ Teams sÄ det hoppar jag genast pÄ. Jag gillar inte att samlas med massa okÀnda i trÄnga lokaler, min bacillskrÀck kickar in dÀr. SÄ har jag alltid varit, Àven innan covid och pandemi, men nu kÀnner jag att det blivit en aning mer socialt accepterat att vÀlja att vara lite eremit;) AlltsÄ sitter jag hemma! Det sparar dessutom massor av tid, och det skulle blivit tajt för Corrinda har bilen. Man KAN Äka buss, ja. Men man vill helst inte det:D Och med Man menar jag sÄklart alla, eller inte;)

Jaja. Jag var lite orolig att det skulle stĂ„ en orkester utanför dörren idag, vara blomblad strödda för vinden, stĂ„ en smokingklĂ€dd stilig man med en ros mellan tĂ€nderna och en ask chokladpraliner i handen
men det hade jag ju inte behövt oroa mig över. Inte heller hade jag behövt ta fram och diska alla vaser, för inte ett enda blomblad har dykt upp. Det Ă€r ju fan skandal. Inte ett enda, jag trodde jag var Sveriges mest eftertraktade singel? Men icke😂

Doris fÄr man i alla fall kÀrlek av, varje dag. Vill man att nÄn ska slicka en i örat sÄ finns hon alltid redo;) Det hÀr Àr en screenshot frÄn instagram, sorry för sudd, men hon ser sÄ jÀkla dum ut;)

Hon har inte underbett, och den hĂ€r minen gör hon fullt medvetet, jag tror att HON tror, att hon Ă€r oemotstĂ„ndlig och kommer fĂ„ som hon vill enklare. Hon gnyr gĂ€rna lite ocksĂ„. IgĂ„r ville hon vĂ€ldigt gĂ€rna ha min tallrik;) och det fick hon sĂ„klart, och smaskade i sig massor av broccoli:) Grönsaker fĂ„r hon alltid, och hon Ă€lskar exempelvis paprika, men den mĂ„ste vara perfekt röd, gurka kan funka ibland, och morötter som Ă€r krispiga gör henne lycklig. HĂ€romdagen kĂ€kade hon ”HerrKuvert” sĂ„ det stod hĂ€rliga till. Haricot vertes, Ă€r vĂ€l den korrekta stavningen men mindre kul.

Jag har stans trĂ€ningsvĂ€rk idag. Inte det minsta förvĂ„nande, med tanke pĂ„ min lĂ„nga vila. Ledaren flinade glatt nĂ€r han sĂ„ fort han sĂ„g mig frĂ„gade om jag möjligen kĂ€nde av gĂ„rdagen 😉 Jag tyckte han sĂ„g onödigt nöjd ut😜 Hur ont det Ă€n gör sĂ„ Ă€r det allra skönaste mot rejĂ€l trĂ€ningsvĂ€rk att trĂ€na:D Man fĂ„r igĂ„ng blodflödet och cirkulationen överallt och de stackars musklerna blir varma och lite mjuka.

För resten, mÄste frÄga er, ni bör veta:) AnvÀnder jag ordet YNNEST ofta? IgÄr nÀr vi kom till trÀningen sÄ frÄgade han (ledaren alltsÄ) om det var ett av mina favoritord och jag undrade var i hela friden han fÄtt det ifrÄn? Han hade tydligen sett nÄt frÄn Familjen Annorlunda och dÀr skulle jag sagt det. Jag vet att jag anvÀnde det dÄ, att jag sa att det var en ynnest att fÄ vara hemma med barnen, typ, men jag tycker inte att jag sÀger det ofta? Det ligger absolut inte bra i munnen, kÀnns frÀmmande och knepigt sÄ jag sÀger det knappast högt, men kanske att jag skriver det? Jag tror inte det, men ni kanske har reagerat och noterat det?

Nu idag har ju han tjatat in det i skallen pÄ mig, det Àr en ynnest att fÄ ha trÀningsvÀrk, det Àr en ynnest att fÄ gÄ ut i solen, det Àr en ynnest att fÄ ha honom som trÀnare;) sÄ det kanske kommer bli mitt favoritord:D

Och apropĂ„ solen! Herregud vilket vĂ€der det varit hĂ€r idag! StrĂ„lande sol, som vĂ€rmde och skapligt blĂ„ himmel. Vi fick fĂ€lla ner solskydden i bilen och knĂ€ppa upp jackan för det blev varmt inne av den😍 Underbart! Det finns hopp om livet, och jag vĂ€grar tĂ€nka pĂ„ att det lĂ€r komma ett antal omgĂ„ngar med snö och iskyla innan vĂ„ren Ă€r hĂ€r pĂ„ allvar. NĂ€r jag tĂ€nker efter, sĂ„ vore det rĂ€tt bra om det skulle kunna bli det inom de nĂ€rmsta dagarna för min förbannade frys piper och vill bli avfrostad. AlltsĂ„, jag har aldrig haft en kĂ€nsligare frys! Han, för det Ă€r alltid en han nĂ€r det krĂ„nglar, blev avfrostad i somras, och det Ă€r en sĂ„n som kallas för sjĂ€lvafrostande. My f***ing ass att det Ă€r. Nog för att den öppnas stĂ€ndigt och jĂ€mt men sĂ„ hĂ€r ofta Ă€r löjligt. Men, det vore bra om det kunde bli nĂ„gra rejĂ€la minusgrader i, sĂ€g tvĂ„ dygn, sĂ„ hinner den Ă„terhĂ€mta sig.

Ni sĂ„g vad jag gjorde hĂ€r va? Genom att önska mig och hoppas pĂ„ – kyla, sĂ„ garanterar jag att det kommer att vara kalasfint och varmt:) OmvĂ€nd psykologi funkar garanterat pĂ„ vĂ€dret ocksĂ„.

Imorgon ska jag försöka hĂ€mta mina dĂ€ck,. De ligger pĂ„ dĂ€ckhotell som jag nog avslutar nu. Jag vet att jag har noll anledning att bli sur, men det blev jag Ă€ndĂ„ 😜 Jag har ju sommardĂ€cken pĂ„ fortfarande, eftersom bilen inte direkt rullat en meter sen den dog, och nu fick jag brev frĂ„n dĂ€ckhotellet som tyckte att jag antingen skulle betala fakturan för förvaringen kommande sĂ€song. Eller hĂ€mta dĂ€cken. Fine, det Ă€r ok, men sen – om ni inte betalar eller hĂ€mta dĂ€cken sĂ„ tillfaller dĂ€cken dem. Men vafan? Det har jag svĂ„rt att tro att jag signade upp pĂ„.

Jag tĂ€nker hĂ€mta hem dem, och dĂ„ inte behöva betala fakturan:)D Sen fĂ„r jag be Jimpa att byta dem varje sĂ€song, för Ă€ven om jag kan sĂ„ gör jag det inte. Hatar det, pĂ„ allvar. Det Ă€r alltid kallt, blött och jĂ€vligt. Det har varit supernajs att ha hotell till dem, mest för att jag avskyr att ha dĂ€cken liggande i garaget, de Ă€r ALLTID i vĂ€gen. Men jag tar hem dem nu. Kanske Ă„ngrar mig
. Men dĂ„ fĂ„r det bli sĂ„:D

Och för att förtydliga dÄ, det Àr JAG som Àr gnÀllig. SÄ ingen behöver sÀga det;)

DÀremot vet jag inte riktigt hur jag ska lösa den dÀr lilla detaljerna med att hÀmta dem, men det ordnar sig nog.

Nu ska jag laga mat, alltsĂ„ sĂ€tta in de fĂ€rdiga matlĂ„dorna i ugnen, och sen kasta i mig den innan förĂ€ldramötet. Jag Ă€r svinhungrig:) Hade ju kunnat planera med tiden lite bĂ€ttre, men nu gjorde jag inte detđŸ€Ł kanske mĂ„ste ladda upp paddan ocksĂ„ förresten. Jaja, ha en fin Alla hjĂ€rtans dag💝

Kommentarer

  1. Ulrika

    Ynnest vet jag inte om du ”överanvĂ€nder”, inget jag tĂ€nkt pĂ„ men emoysar Ă€r du nog rekordinnehavare av i dina inlĂ€gg ; ) ; )

  2. Astrid

    ”Hatar” ocksĂ„ dĂ€ck i garaget, men jag tycker livet har satt en i lite perspektiv. Inte vĂ€rt 895kr och Ă€ndĂ„ rĂ€tt gnĂ€lligt och lite bortskĂ€mt att man tycker det.
    Min reflektion – jag har haft det för bra. Nu fĂ„r jag vĂ€rdesĂ€tta saker pĂ„ ett annat sĂ€tt. Kram pĂ„ alla ❀ dag đŸ€—

  3. Cecilia

    Nej, ordet ynnest har jag inget minne av att jag lĂ€st att du skrivit. DĂ€remot att prokrastinera (hur i helvete det nu stavas đŸ€Ł) men det var nog ett tag sedan. Man Ă€r vĂ€l sĂ„dĂ€r till mans eller kvinns? Att man anvĂ€nder ord i perioder. Mer frekvent ett tag för att sedan övergĂ„ i nĂ„got annat spĂ€nnande ord. Glad alla ❀ dag! Även om jag tillbringat den mellan lakanen och Gustavsberg i Ă„r đŸ€Ł (dĂ„liga rĂ€kor)

    1. Ingrid

      Prokrastinera Àr ett ord som, Ätminstone pÄ gymnasieskolan dÀr jag jobbar, verkar vara pÄ modet. Eleverna inte bara gör det, utan sÀtter ocksÄ ord pÄ vad de gör. Men har ocksÄ sett en ökad anvÀndning av ordet pÄ senare Är i media. Under 1900-talet var ordet i stort sett utdött.

  4. Malin

    mĂ€rklig ”sjĂ€lvavfrostande” frys, den borde ju inte ens kunna larma om att den vill bli avfrostad eftersom den inte ska behöva bli det. vi har aldrig frostat av vĂ„ran, den Ă€r 12 Ă„r, inte en smula frost eller is i den.
    jag tycker inte heller du anvÀnder ynnest ofta. men nu var det ju inte bloggen han lÀst, han hade vÀl sett ett gammalt tv-avsnitt? Och pÄ den tiden kanske du anvÀnde det ofta?

  5. Karin

    NÀe, jag kan inte alls pÄminna mig om att du anvÀnder ordet ynnest ofta.
    SĂ„ om du gör det sĂ„ Ă€r det nĂ„got som gĂ„tt mig helt förbi đŸ€—
    Hoppas du fĂ„r en fin kvĂ€ll ihop med barnen ♄

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma frÄn Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen pÄ heltid. Vi Àr en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . TvÀtt och mat...och ytterklÀder i den trÄnga hallen... Ett Àr sÀkert och det Àr att det blir aldrig trÄkigt med nio barn i familjen! Maila mig? GÀrna :) HÀr : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting