Okategoriserade

Prokrastinera och ynnest:)

När man gör de här ordförståelsetesterna från högskoleprovet, så har jag, om jag nu får säga det utan att nån tar illa upp, i princip alltid alla rätt. Jag har en bra ordförståelse. Förutom ibland när hjärnan tagit semester;) Jag är också bra på att formulera mig i text. Det har jag ett antal högskolepoäng som bevisar:D Att folk sen inte kan tolka och förstå, det får stå för dem. Jag har råkat ägnat en stund åt att läsa om hur hemsk jag är och hur patetiskt det är att inte ha ett större umgänge än familjen och de hemliga fotbollskillarna, och framför allt så är det ju lika med idioti att skaffa många barn. Jag råkade hamna på Bloggbevakning ja:D Mina ord om Lee togs emot med blandade känslor. Många var ändå väldigt kloka, medan andra måste ägna sig åt verbala spyor över mig, som de ofta inte ens känner till. Ofta står det: ”Jag vet inte ens vem hon är, men fy faaan vilken idiot.” Ok, säger väl ändå mer om dem än om mig, tänker jag.

Jag tänker så här, att ha en syrra som man är så nära som jag är min, det är guld värt. Att ha en syrra som ställer upp i vått och torrt, vad det än gäller oavsett tid på dygnet… En syrra som jag har förbannat roligt med varenda gång vi ses…..Jag ser inte att det skulle vara patetiskt:D Jag har en mamma jag är nära, som jag kan ringa närsomhelst, som jag umgås med och som jag älskar innerligt, det är inte alla som har det. Jag har nio fab kids som jag är nära, som är nära varandra och som jag uppfostrat till empatiska och finfina medmänniskor. Inte illa det heller:D

Mina ”hemliga” fotbollskillar, tja, det är ett tiotal, härliga skitkul killar, mina träningskompisar är lika många ungefär, och sen har vi ju Helen och det gänget som är ett tiotal. Det blir trettio unika individer som jag hänger frekvent med. Lägg till dem några till som jag träffar utan att prata om det, för så kan det också vara 😂 så blir det i alla fall fem-tio personer till. Jag kan inte direkt se att det det skulle vara ett litet patetiskt umgänge. Från olika samhällsklasser, arbeten, med olika läggning, och med olika åsikter så får jag garanterat tillräckligt med inputs. Jag vet att de är galna på den sidan, men när de klagar på att jag är trångsynt och själva kommer med idiotiska påståenden, då måste jag antingen bli sur, eller ironisera lite. Just att man ironiserar är svårt för folk att förstå om man inte är så smart, vilket gör det ännu roligare:) För jag väljer att försöka skratta, men det är ändå lite läskigt vilka snarstuckna taskmörtar det finns. Som garanterat skulle le fint om vi sågs irl.

Jag råkar vara en person som är rak, och som står för mina åsikter. De är inte alltid PK, ganska ofta tvärtom faktiskt, men de är sunda och skadar ingen annan. Förutom de sekundärkränkta då, men ska man verkligen anpassa sig efter dem? Nä. Det tycker jag inte. Jag diskuterar gärna och ändrar mig om jag får bra argument emot mig. Frågar man inget lär man sig inget, och jag kommer alltid fortsätta att fråga, vara nyfiken och ifrågasätta. Det är sunt att göra det:) Jag accepterar alla, som de är, så länge de inte skadar andra.

Jag är klok nog att förstå att alla är olika, men det gäller verkligen inte alla. Många verkar oerhört inskränkta och mainstream men tror själva att de är väldigt unika och/eller frispråkiga och ärliga. Nja😂 Det är inte tufft att vara en tangentbordskrigare med anonymiteten som ett visir. Lite tuffare kanske att våga stå för det…🤷‍♀️

På påståendet att det skulle vara synd om mina barn, om någon, eller alla, skulle komma ut som …tja valfri läggning, för jag kan ju inte acceptera det… Nä, okey. Vi säger så. 🤦‍♀️ Det har så ofta under åren sagts att det är synd om mina barn pga mig. Och jo, om det är elakt att sätta ungarna först så absolut. Om det är synd om dem för att jag alltid funnits hemma, så absolut. Om det är synd om dem för att vi kan diskutera det mesta, ja visst. Och om det är synd om dem för att de inte fått alvedon och skjutsats till förskolan när de varit sjuka, så absolut är det synd om dem. Men inte annars;)

Folk ändå.🤷‍♀️ Jag var med på ett gäng föreläsningar häromdagen, och då pratades det om sånt här. Att det var viktigt att markera emot de som häver ur sig hat. Även det hat som levereras som en bajskorv inlindad i silkespapper, som en av kvinnorna sa;) Det håller jag med om, och det är anledningen till att jag tar upp det och skriver om det. Tyck vad ni vill om det, men jag känner inte att jag är sugen på att bara ruska av mig för att vara till lags. Det är inget försvar, och jag är inte arg, det är en replik på ett uttalande jag inte kan tolerera.

***

Nu ska vi prata om svåra ord, som Prokrastinera som ni säger är ett ord jag ofta använder, medan ynnest inte är det. Jag håller med! Jag älskar ordet Prokrastinera. Nästan lika mycket som Predestinerad som betyder förutbestämd. Det ordet går inte att använda så ofta dessvärre:) Jag älskar ord som är svåra, men ändå inte. Pragmatiskt är ett annat, som jag första gången var tvungen att slå upp, logopeden sa att Corrinda var pragmatiskt när hon var tre år, jag vet inte riktigt vad som avsågs faktiskt;) Pragmatisk är inget favoritord, men det låter ganska kul. Jag har alltid stavat bra, just det känner jag är svårare när jag skriver på tangentbord. Kniper det, så tar jag penna och papper och skriver för hand, så kommer rätt stavning på köpet. Vissa saker stavar jag fel med flit. Som fyfan till exempel, det för att jag gillar hur det uttrycket blir lite annorlunda. Rättstavning var ett favoritämne i skolan och jag gillade att lära mig svåra ord. Som karusell, Kebnekaise och fiskgjuse. Sen läste jag ju vårdkunskap osv och de latinska termerna är roliga. Som tar oss tillbaka till Predestination.😂

I sjuan så hade vi en underbar lärare i religion och kanske historia. Han gav oss en läxa som han skulle förhöra oss på i nian. Alltså två år framåt:) Det var just det ordet. ⬆️Den dagen han kom in i klassrummet, och gick längs med alla bänkar glömmer jag aldrig. Han frågade första personen: ”Jocke, vad betyder Predestination?”

Jag tvivlar på att Jocke kunde det, och antar att läraren teaterviskade: ”Förutbestämmelse”:) Sen frågade han nästa elev: ”Vad heter Förutbestämmelse på latin?” Och så vidare. Sjuan…. Det var inte igår. Men det sitter där lika bergfast som mitt eget namn:) Jag tvivlar på att det finns sådana lärare idag, han gav oss även ”bestraffning” i form av att man fick ”dunkdunk” i skallen om man inte kunde svara;) Oh jag fattar ju att det låter kränkande, men det var precis tvärtom. När han kom och lade ena handen på ens huvud och bankade lätt med den andra samtidigt som han sa något, som predestination exempelvis, för Jocke fick garanterat dunk-dunk den där gången:) så var det med bara värme och vänlighet. Jag tror inte vi hade någon annan lärare som alla älskade, inte på högstadiet.

Ynnest är ett ord jag inte använder irl, så jag blir glad att ni inte tycker jag skriver det heller, det skulle kännas märkligt. Det ordet gillar jag inte ens:)

Idag har jag varit iväg på en sak, som jag kanske, kanske inte berättar för er om. Just idag kändes det för skört. I stället ska jag berätta om dagens träning:D Vi kom dit, samlades och David hade ett illmarigt leende som lovade något jobbigt. Jodå, som uppvärmning idag så lät han oss, fem stycken, bära upp de hantlar som kommit levererade till gymmet:) Han är inte dum han inte, det är annars hans jobb;)

Det är en trappa upp, och den är feldoserad, så sista biten så lutar trappstegen utåt/bakåt och de är branta. Jobbiga att gå i med bara sig själv som vikt liksom. Med en 30 kilos hantel i kartong i famnen var det skitjobbigt;) Hantlarna vägde mellan 12,5 och 30 kilo, och sen var det deras ställning också. Pust:) Det här skulle garanterat vissa protestera mot, förvisso utan större resultat för David är bra på att motivera folk till det mesta;) Men de flesta av oss som tränar med honom är vana vid, och uppskattar hans påhitt:D Det är kul!

Sen fick vi flytta in i andra gymmet och köra ”På mitt initiativ.” Det vill säga hans;) Då kör vi tio repetitioner med en paus i det jobbigaste läget, tills han säger till. Knäböj exempelvis, med vikt under hakan blir då att sjunka ner i runt 90 grader och sitta där tills han säger UPP. Tio gånger:) Gånger tre. Ett gäng olika övningar och det tar som sjutton.

I förrgår satt vi i jägarvila i två minuter, och plankade i två. För några år sen kunde jag knappt sitta i jägarvila tjugo sekunder, och nu är det görbart med två minuter och lite till, det är kul att se progressionen:) Jag har sån träningsvärk att det är plågsamt, och jag kommer ha både huvudvärk och yrsel i morgon men det är ok, jag ska inte göra något annat än skriva. Har en inlämning, men den är klar. Eller jag ska välja ut lite av texten och skicka in inför nästa veckas workshop.

Min masteruppsats har i dagsläget 34 sidor. Av max 50. Jag har en idé om hur jag ska få ihop det. Få se om det håller. Sen är det essän som ska skrivas på också. Jag har ju äntligen vaknat lite ur dvalan från sjukdomar, dvalan pga årstiden är dessvärre kvar, men man kan inte få allt;)

Nä, nu ska jag hoppa i säng, dagen började tidigt. Jag lämnade huset 7.30 vilket är ovanligt. Jag brukar sällan behöva iväg så tidigt även om jag är vaken och uppe, men idag var det ett undantag. Dagen har ilat i ett med olika saker så nu börjar jag blir trött, fast det är min primetime:) Vi hörs alldeles snart igen 😍Natti natti 🙂

Kommentarer

  1. Emma

    Jag är fortfarande chockad över att snickar-Björn har blivit en kvinna. Den man minst trodde det om typ. Jag hade blivit mindre förvånad om Robban Aschberg hade blivit kvinna. Snickar-Björn liksom. Skäggig, manlig, snickare. Vad hände? Det handlar nog många gånger om att de mår psykiskt dåligt och har en extrem livskris och vill ändra om hela sitt liv, och så blir det att de ändrar om hela könet istället. Det finns de som har ångrat sig, och till och med bytt tillbaka, från man till kvinna till man igen.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Ja, och det vågar man ju knappt prata om för då får man Bloggbevakningsmaffian i arslet igen. Men så är det, givetvis gäller det en bråkdel av de som ändrat sig, men ändå. Läste en rätt intressant artikel i nån damtidning, om en man som blev kvinna men sen inte uppskattade sina förlorade privilegium som man… och nånstans där insåg han även att det var nog inte trans han var utan mer i en livskris. Han ändrade tillbaka. 🤷🏼‍♀️ Shit happens överallt. I Björn/Lees fall har hen inte genomgått en svensk utredning om könsdysfori utan själv sökt på nätet, genomgått en lightversion, enligt egen utsago, och sen medicinerat på egen hand. Det gör det hela problematiskt i mina ögon, inte nödvändigtvis för att det inte är en korrekt ställd självdiagnos, men för att det är utan läkarkontroll. Det är inget jag skulle våga göra på egen hand. Men återigen, så länge hen är lycklig och inte skadar någon annan så kan jag inte bry mig mindre om VAD eller som VEM personen anser sig vara.

  2. Agneta

    Hej. Jag tycker att huvudsaken är att man förstår att folk som skriver skit på nätet inte tycker det är fel. De är en speciell kategori. Och om du Carola som är över femtio tar åt dig blir jag arg!!🥹
    Såna människor är inte värda en enda sekund av ens energi. För de kan inte se längre än nästippen.
    Mobbning förekommer överallt i samhället, skolan , jobb, nätet, ja , var än människor finns.
    Men det är upp till oss vuxna hur vi vill att våra barn ska vara. Om ens barn blir mobbat och man sitter hemma och kommentarer på mobbsighter ska man nog ta sig en funderare.Snällhet är underskattat. Kram

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Man tar åt sig fast man inte vill. Hörde Markoolio säga exakt samma sak, att fick han 100 kommentarer och två var taskiga så var det de som fastnade. 🤷🏼‍♀️Jag bryr mig oftast inte speciellt mycket nu för tiden men just det här att folk som inte ens vet vem jag är, läser en massa skit om mig och där bildar sig en uppfattning om mig som en bitch. Eller läser ett inlägg när jag varit upprörd över något och sen tror att jag är en ilsken satmara😖Det
      Säger förvisso mer om dem, att inte vara mer objektiva utan följa en massa…😬

      Jag har ändå vant mig, och kan skita i det idag. Men vill ändå bemöta för att inte bara acceptera en kultur där det godkänns att vara en anonym skitstövel.
      Jag vet att jag är en bra människa 🙂 Jag är aldrig elak mot någon eller säger något för att såra. Och precis som du säger är snällhet underskattat:) Men jag blir glad över dina ord ❤️ Tack 🙂

  3. Johanna

    Jag har ingen vän. Jag har tre barn och en make. Jag har ett jobb på en stor myndighet. På jobbet uppfattas jag som en social person. Många kommer in till mitt rum för att ”babbla lite” så där som man gör. På lunchen är jag social. Jag uppfattas som en vanlig person, har lätt för att prata med folk och vara social osv. MEN jag har inga vänner utanför jobbet, ingen kompis, ingen nära. Det är skamfyllt på ett sätt. Jag tror att folk inte skulle tro det om mig. Jag är den personen som vet väldigt myxket om andra, ställer frågor och är intresserad. Men-ingen vet något om mig. Jag är alltså 46 år gammal. Under skoltiden hade jag vänner, men ja du vet hur det blir när man växer i från och slutar skolan. Alla högtider firas med mina föräldrar.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Ja det är skamfyllt på ett vis, håller med dig! Jag tycker inte det, men uppenbart läggs det massa värderingar och dumheter i hur många vänner man har. Och ofta vilka för det duger inte med familjen exempelvis. Vilket är så konstigt för att vara nära sin familj är väl något oerhört fint? De väljer man inte utan föds till dem, men om man senare i livet väljer dem… så är ju det fantastiskt:)
      Du verkar lite sorgsen över din situation, är det så? Om man trivs med ett litet umgänge så är det ok. Det ska man inte behöva ändra på för att andra tycker det. Men om man gärna vill ha ett större umgänge men liksom inte får det, då är det tungt ju. Det är svårt att hitta vänner!
      Men man måste inte ha det heller, det kan räcka utmärkt med att vara social på jobbet och sen gå hem och vara själv. Stor kram om du känner dig ensam, eller såklart en stor kram oavsett 🤗❤️

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Gud så patetiskt 😂 enligt de ”där”då. Nej, jag tror verkligen att de som skriver massa dumheter är korkade. Din enda vän är garanterat en bra sådan och det är tveksamt om tangentknackarna med agg har en sådan. Då hade de kanske varit annorlunda i sin sinnesstämning 😂

  4. Ellinor Blomqvist

    Du är en trivsam person att följa och jag gillar ditt språk.Det finns alltid någon som borde sitta på händerna och tänka både två och tio gånger innan dom kommenterar men dom flesta människorna verkar ha huvudet med sig🙏Världen är så full av lättkränkta människor så dom som verkligen har rätt att känna sig kränkta får inte plats!Ha en bra dag Carola/Ellinor

    1. G C Hemdal

      Jag älskar dig också, jag skulle så vilja träffa dig en dag och håll dig frisk. Idag har jag en Jätte undersökning så farväl…. Alla tänker så BLÄ i sin egen värld, man måste sätta sig in i den andres först. På pappret har jag tolv vänner men de försvinner och någon ny kommer till. Kram 🤗

    2. Profilbild
      familjenannorlunda

      Det bästa är ändå att här inne är det till 99% bara vettiga människor, det är härligt. Jag får inte bara medhåll av er utan tvärtom tycker jag ni är bra på att hojta till om jag far iväg 🙂 på ett respektfullt vis. Det uppskattas ❤️❤️

      1. G C Hemdal

        Hej Carola svar om en månad, jag klarade mig bra igår, skippade 🚖 🚕 och åkte raka vägen till några av döttrarna!! Ska du till campingen iår?! Ha det jättebra 🌸 💮 🏵️ 🌹 🥀 🌺

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting