OkategoriseradeRecept

Karamellisera popcorn :)

Innehåller annonslänk

Kan vi prata lite om att februari nästan är slut! Herregud den är ju bara 28 dagar lång, och det är redan den nittonde:D Lovely. Veckan som kommer har barnen sportlov, vilket innebär sovmorgnar och stökigt kök. Det kommer inte på fråga, jag ska se över det här med att städa efter sig. Men det är ändå skönt med sportlov. Jag har inte det, men jag slipper väcka barn och kan få vakna en tid som passar mig bättre:)

Det roligaste som har hänt är i alla fall att min bil är tillbaka❤️

Lilla pärlan står där och har en ny motor och en ny kamkedja, och jag hade sån ångest för att köra den. Tänk om den skulle gå sönder igen? Det gick i alla fall bra den gången så bara att hålla tummarna för resten. Kamkedjan hade kuggat över, och om jag fattar så är det ungefär som när cykelkedjan hoppar av, bara väldigt mkt bökigare och dyrare att fixa. Hatar krångel, det är så ofantligt jobbigt. Nu är det ju mest Jimpa som har grejat, men ångesten är min egen:D

Samma dag såg jag att min snödroppe kikade upp

Jag har EN, kanske att det är två, men den har absolut inga tankar på att sprida sig:) Men en är fint det med, och även om den ibland kikar upp genom ett snötäcke deluxe så är det ändå vackert och hoppfullt.

Det här var i fredags och jag kände mig extra på bra humör för att köra HIT. Högintensiv träning:) Kan väl säga att det gick över, för fy farao vad jobbigt det var, så slut! Jag har ändå noterat att kondisen är tillbaka som den varit. Dvs inte superbra, men skaplig. Efter covid förra januari så hade jag ju länge att jag bara tog slut när jag blev andfådd. Jag kunde inte kliva över den där första lilla tröskeln för det fanns inga reserver alls. Som att någon satte en påsklämma på lufttillförseln. Inte det minsta trevligt. Men nu är det äntligen borta helt. Nu är jag bara seg och trött efter årets sjukdomar men det är inte alls på samma vis.

Jag och Robban tog bilen och handlade sen, det var en sån frihet att kunna åka när JAG ville och inte när det fanns en bil tillgänglig. och sen blev det tacos som vanligt. I fredags kom både Jimpa och sen Helen, som hade tråkigt hemma och kom och hängde några timmar:)

Vi var lite sura över att vi båda på något vis, glömt att Noice skulle spela i Uppsala i fredags och lördags. Jag trodde det var långt fram och att biljetterna inte ens var släppta Men så var det. Extra surt när en av fotbollskillarna var där och skickade en video:) Och sen undrade om vi inte skulle komma ner på O´Connors men det hoppade vi över. Ska ses snart ändå:)

Vi satt och babblade långt efter midnatt och sen var det för en gångs skull inga problem att somna, men jag vaknade givetvis av att någon, eller något djur, lät. Det är inte ofta det är helt tyst i vårt hus:D

Måste förresten visa er vad vi åt i torsdags, jag har ju matlådor från Better Feast, och deras köttbullar är verkligen grymma!

Jag äter inte köttbullar som jag inte gjort själv, eller mamma eller syrran, men absolut inte färdiga. BetterFeast har en stor variant, som är som en biff mer, och SÅ GODA! Det här var grekiska köttbullar med rödbetstzatziki och grönsaker, bulgur till. Allt kommer i färdiga lådor, bara skjuts in i ugnen en dröm som går i uppfyllelse. När jag räknade på det, så hamnar priset per person på typ 60 kr. Ink allt. Men eftersom vi lugnt äter minst sex personer och det priset är för fem så blev det ungefär 43kr/portion. Och då ingår alltså som i det här fallet, köttbullar, tzatziki, grönsaker och bulgur. Det är svårt att matcha det priset även om man tycker att man kan köpa en falukorv för 30 spänn:)

Ska man göra en enkel korvstroganoff så har jag förutom korv, även passerade tomater, grädde/creme fraîches, tomatpuré, kryddor, lök och ris. Det kostar ju också. Eftersom vi nästan alltid får lite kvar av någon maträtt så har vi rester en dag i veckan och tacos en, så fem dagar/v räcker perfekt. Jag är superförtjust i det här, och det är goda rätter. HittIlls har inget fått tummen ner men vissa saker har verkligen fått tumme upp, som köttbullarna, och fish &chipsen:)

Vill ni testa BetterFeast så är första Familjelådan just nu för halva priset

Jaja, igår var det lördag och jag hade tänkt städa, men så ville syrran ha sällskap för att välja soffa. Eftersom det lät mycket roligare så körde jag på det:) Egentligen har hon nog kollat ut tre soffor på Ikea, men vi körde ändå två andra, och jag tyckte hon kunde köpa sådana där värsting-recliner grejor:) Antingen som fåtölj med manuell fällning…

Eller som del i en soffa med elektrisk fällning.

Hon var inte övertygad ‍♀️ och de är rätt vräkiga, och fula, men jäklar så sköna:) Hon vill mer ha en vanlig soffa, och vi slutade på Ikea, där hon velade. Min syrra är om möjligt ännu värre än vad jag är när det kommer att välja och bestämma sig. Och det vill inte säga lite, med andra ord;)

Hon ska fundera lite till, ingen blev förvånad över det, och så får vi se vad det blir. Väl hemma igen så ”lagade jag mat” och sen karamelliserade jag popcorn. Det är löjligt gott och extremt enkelt att göra själv. Man bara poppar popcorn som vanligt, på spisen, i micron eller hur man nu gör. Sen tar man och smälter strösocker, lägger i smör och häller över. Var försiktiga bara för smält socker är inte att leka med, det bränner som fasen. Rör runt och bred ut lite så det får stelna. ✅

Går att köpa färdiga om man vill, men inte värt sitt pris, inte när det är så enkelt att göra själv.

Kollade på mello med båda ögonen i mobilen, och sen såg jag Fast and furious 9. My god, vad utflippade de blivit Från coola och fräcka till bara icke trovärdigt är steget tydligen inte så långt. Inte för att jag kanske tror att man kan göra det de gjort i alla filmer med bilar, men nu var det ju löjligt, med en bil som kastades ut i rymden för att förstörde en satellit. Men underhållning är det ju, och även om jag var tvungen att ta små pauser för att andas i fyrkant när det blev för dumt så gillar jag de där filmerna.

Hade det inte varit för att jag läst ut den sista boken i serien Glastronen, eller, det vill säga, den sista bok som fanns att läsa på nätet i den serien. På svenska… så hade jag hellre läst den. Men jag läste ut femte boken i veckan, och insåg att det ju inte var slut, så trodde jag kunde laddda hem nästa. Icke. Det visade sig finnas ingenstans. Inte ens på biblioteket, tills jag sökte på den engelska titeln. DÅ fick jag en träff och nu måste jag alltså läsa den på engelska. Fan. Jag KAN engelska, men jag gillar inte att läsa på engelska. Framför allt inte fantasy som är hopplöst med alla ord man inte ens vet vad det är på svenska. Det verkar som att böckerna inte är översatta, och då undrar jag hur man kan översätta fem av sju böcker i en serie? Jag tror inte att de är sprillans nya, så tid borde ha funnits. Men jaja, jag står på kö på pappersbok från bibblan, ett ex fanns det av varje så det lär ju dröja ett tag. Fan också.

Om någon av er vet om den finns att läsa på nätet så kan ni väl hojta?

Nu ska jag sluta! Det tjatas om mat:) Ha en fin söndag:)

Kommentarer

  1. Birgitta S

    Hej! Härligt att du fått tillbaks din bil. De där med popcorn lät gott. Min make brukar poppa i micron men nu skall jag tipsa om att karramelisera dem.
    Må så gott o kör lugnt o njut av bilen!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting