Okategoriserade

En helg i februari:)

Ja, jag sa ju att jag skulle återkomma i går, och det gick ju inte. Det tog tid med soffan, skulle man kunna säga. Inte för syrran att bestämma sig för det var klart, men sen skulle vi låna en kärra. Det fanns ingen ledig förrän en timme senare. Ok, inga problem, då bokade vi den två timmar senare och hann då hem till mamma och sätta upp tavlor. Jimpa har ju hjälpt henne så hon har fått så himla fint i lägenheten. Köket, sovrum, kontor och hall är nymålade, eller tapetserade, och den är fräsch och fin🤗

Nu skulle tavlorna upp och jag inser att jag och min mamma och syrran har olika höjdpreferenser. Jag vill gärna ha tavlorna lite lägre, medan de ska upp med dem högt på väggen. Rätt eller fel, finns ju inte, man gör som man vill:)

Sen tillbaka till Ikea, hämta soffan och ner till släpen. Det är ju rätt fräckt ändå att allt det sköts med en app. Om det funkar. Vilket det inte gjorde för de två männen intill. De fick inte upp sitt lås, det vägrade koppla upp med bluetooth och till sist bökade de in sina två stora paket i bilen. Vi frågade var de skulle, om det var så att de skulle till samma område som oss så hade vi ju plats i vårt skåp, men de skulle betydligt längre, och då skulle vi inte hinna inom angiven tid. Våran släpkärra var olåst… och sen luktade det som en allmän toalett i den, men det gick att byta. Smidigt som sagt. Men lite av rysk roulett.

Jag körde, det var evigheter sen jag körde med släp, och det gick ju bra. Packade ur allt hemma hos syrran och sen tillbaka med släpet. Efter det passade vi på att handla. Osten var ”billig” på Coop, och ja, man är som en dåtidens pensionär och åker runt där det är billigast. Vad fan ska man göra liksom?

Sen var det också bra pris på Häxans produkter på Eko, och de är så jäkla bra. Jag hade slut på min favoritspray, så vi gick in dit med. Tydligen är det där man ska köpa taco nu för tiden:)

Kilopriset på ostsås är 66,65. En vanlig liten burk är ju svindyr. Den här kostar 199kr, och jag köpte den inte:) Inte heller en liten tacosås

Den möglar ju direkt:) Kanske att jag ska åka och handla osten dock, det är något barnen älskar.

Nåväl, handla det vi skulle, rengöring, rengöring, rengöring. Det är synd att det inte är så kul att använda produkterna sen, men tja, man kan inte få allt:)

Sen käkade vi innan vi äntligen kunde börja montera soffa. Hon har haft våran mormors grönmönstrade plyschsoffa här, den var i finfint skick, och superskönt, dessutom jordens skönaste bäddsoffa. Jag har sovit i den några nätter när jag var bannad hemma för jag hade varit och hjälpt pappa som var magsjuk. Jag hamnade i karantän här, och sen blev syrran dålig så jag fick bo kvar en vecka eller så innan ungarna släppte in mig hemma:)

Den gamla fåtöljen har hon köpt på nån loppis, och den ska nog kläs om, vilket år som helst. Hon gillar gammalt, japp:) Men nu är det nytt och fint och skönt:)

Vi flyttade också in ett sideboard som får tjäna som TV-bänk, och det blev bra. Tv:n kom högre upp. I dag ska jag dit och då ska vi släpa ner en bokhylla från vinden, via en såndär utfällbar trappa, i delar, och sen bygga ihop den. Den bokhyllan köpte mamma och pappa i sin första lägenhet, så den är gammal och fortfarande väldigt fin. Vi har haft varsin del av den i våra flickrum, och ett tag hade jag den i vårt förra hus. Bra med kvalitetssaker som håller livslängder🙌

Det är kul att greja såhär, allra helst som man får lite energi till att göra saker hemma också…:) men roligare att fixa borta. Knepigt ändå:)

Lördagen var en seg dag. Jag tror jag sov mest och hade ont i huvudet.

Fredagen var alltså kul 🙂 Vi var på Soultrain, Helen och jag, och möttes upp med lite annat folk. Det är ju lite samma folk där, så det är kul när man känner igen nån från sist osv. Jag har tyckt att de här lysande borden är rätt … tja, men lite fånigt. Löjligt och en smula patetiskt, som wannabe-nånting. Jag kan inte sätta fingret på vad det är:)

Men det är ju faktiskt rätt praktiskt ändå. Man ser vad som finns på bordet, här är det ju inte så mycket men senare på kvällen är de ju överfulla. När man ska in och ut från sofforna som omger borden är det enklare att se så man INTE slår ut något. För första gången någonsin frågade tjejen i baren vilken öl jag ville ha. Heineken eller den här, Estrella. JAg har aldrig druckit den här ⬆️, eller hade inte druckit, men den var ju betydligt roligare än en trött Heineken. Stavas det ens sådär? Jag orkar inte kolla🙈ni vet vad jag menar. Det är väl typ det ölsortiment de har, så att säga ”En öl tack”, funkar ju. Även om jag hellre alla dagar i veckan vill ha en Staropramen:)

Det kom fler folk och jag satt länge och snicksnackade med en kille om mitt skrivande:D Herregud, vilket samtalsämne på krogen, men han var nyfiken så jag babblade på. Men sen gav vi upp, när volymen på musiken kliver över en viss gräns, och de ökar och ökar och ökar, så går det inte att prata. Så, då var det dans för hela slanten:) Både med och utan danspartner 😂 Dansade rätt länge med en kille som, som första någonsin tror jag, lät bli mina tår! Inte en enda gång trampade han mig på dem:) Efter förra Soultrain klev jag upp och satte mig på sängkanten, och tittade på mina fötter. Jag hade legat hela natten och haft jävligt ont i den vänstra, men eftersom jag haft sådär halvblå nagel på stortån efter tidigare gånger tänkte jag att det var väl det. Men nu… jag trodde jag skulle svimma! Hela tån var blåsvart, nageln hade rest sig upp sådär som den gör när det är blodsutgjutelsen under nageln och det är inte fråga om OM utan NÄR den ramlar av. Jag har extremt svårt för fötter och tår. EXTREMT. Jag får stålsätta mig för att ens titta på andras, speciellt om de är lite skaviga eller skrufsiga, för långa tånaglar är dödsäckligt och så vidare. Några av mina barn har haft nageltrång och jag har fått greja, det är fruktansvärt.😂

Nu var min tå som något ur en skräckfilm. Jag duschade och sen tejpade jag den, för att slippa se eländet. Efter några dagar lade sig svullnaden och det onda gick över, men tejpen är kvar, alltså jag tejpar om med jämna mellanrum, utan att titta så noga😬. Nageln kommer att ramla av, men jag vill inte se det. Vad jag gjort har jag absolut ingen aning om, men trampad på blev jag, så jag har ju iofs en aning då😅men jag menar att jag inte gjort nåt dumt själv. Utan blivit åsamkad detta, hehe, låter ju snyggt ändå;)

Med andra ord, jag var lite extra rädd om mina tår i fredags. Så danskavaljeren får 10 av 10 möjliga poäng för att han höll sina fötter i styr😜

Robban körde mig ner och hämtade sen oss vid stationen, så körde han hem Helen först och sen åkte vi hemåt.

Nu kom Patricia så jag ska prata lite med henne:) Ha det finfint:)

Kommentarer

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting