Baka BrödOkategoriseradeRecept

Hönökaka:)

Jag har bakat igen:) Den här gången såg jag ett recept på mjölkpaketet som fångade min nyfikenhet. Jag älskar Hönökaka, och det är också ett suveränt bröd till utflykter. Vi brukar ju köra en såndär vete/rågtub och sen en mjukosttub så har man jordens bästa och enklaste matsäck. Svinnsmart också för man gör inte fler mackor än vad som går åt.

Jag var såklart tvungen att testa. Nu gjorde jag tre stora, fyrkantiga, kakor. Degen var rejäl kladdig efter angiven mängd mjöl så jag fick ösa i ett antal deciliter till. Men till sist så.

Sen stod den där och jäste medan jag lagade middag och müsli. Man skulle kavla ut den med kruskavel, vilket jag inte äger någon. OM jag gjort det så hade jag garanterat använt den som fotmassage-grej men nagga med gaffel är ju fiffigt det med.

Enkelt och ganska snabbt bröd att baka, och det blev SJUKT gott!

Jag hade kunnat kavla dem ännu tunnare men jag tyckte de var otroligt tunna som de var, men nu vet jag till nästa gång. Jag hade också i lite vanlig brödkrydda för jag tycker bröden jag bakat överlag smakar lite lite. Nu blev det en svag med helt tillräcklig karaktär på det:)

Jag hade inte mer än fyra deciliter rågsikt, men fyllde på med rågmjöl. Jag fattar inte helt skillnaden men det är säkert nåt. Överlag byter jag ut mjölsorter när jag bakar, om jag inte har det som står. Det brukar gå bra. Sist använde jag dinkelmjöl, till frallor, och det blev gott det med. Lite grövre gör ju sällan något. Den första kakan stod inne i 8 minuter och blev väldigt brun så övriga snittade sex minuter.

Nästa gång kanske jag ger mig på att baka ut dem i mindre runda bröd, eller, vilket är troligare, så struntar jag i det:) Det går utmärkt att skära i fyrkanter med:)

Testa, det här var riktigt gott och enkelt. Till och med kräsna Robban kom nu och sa att det var fint, och att jag gärna kunde göra dem igen. Det mina vänner, är toppbetyg

Hörs snart:)

Kommentarer

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting