Okategoriserade

Ni som haft bältros…

Skulle det kunna vara det som gör att jag är så förbaskat förlamande trött? Man vill ju gärna ha en anledning till sitt mående, så att säga:) Är man bakfull som ett ägg så vet man ju att det beror på alkoholintaget, har man träningsvärk beror det på träning, och är man normalt trött kan det ju bero på att man sovit för lite. Men det här är inte helt normalt. Jag vet att jag läste nånstans att det kan kvarstå neurologiska problem som trötthet och svårt att komma ihåg saker. Just det sista har jag väl alltid haft iofs, och kan inte säga att det blivit sämre;) Tacksamt nog. Jag har min kalender och det som inte finns där är det inte säkert att jag kommer ihåg. Förutom saker man skulle kunnat glömma för eviga tider sen, som folks hemtelefonnummer på dåtiden, födelsedatum för folk man inte ens känner, och så vidare.

Jaja, jag är trött. Igår gick jag och lade mig klockan 23. Ni som känner mig vet att det är något som i princip aldrig inträffar, det är då min primetime börjar. Igår kändes det som jag varit vaken en vecka, och jag kunde inte få krypa till kojs snabbt nog. Försökte läsa lite men det var ju kört. Mest för att boken är på engelska och asjobbig. PLUS att jag nästan alltid läser på plattan, och att hålla i en fysisk bok på 650 sidor, det var ju tungt och bökigt, dessutom måste man ha läslampa:)

Somnade och sov som en stock, vaknade vid flera tillfällen iofs men somnade om. Skrattade till när jag vaknade och såg att klockan var två, och insåg att jag kunde sova länge till 😀 Sen väckte jag Jamie vid sju och såg till så han kom upp, men sen kröp jag ner igen. Tänkte att jag ska fan sova. Tio timmar. Tio … men sen orkade jag vara vaken hela dagen utan att känna mig helt förstörd. Det var ju trevligt:) Jag åkte direkt och tränade, vilket kommer kännas bra i morgon, och väl hemma fick jag skjutsa Novalie. Passade på att åka till ÖB och handla tvättmedel medan hon gjorde sitt, och sen hem, duscha och skriva lite. Sen har jag råddat lite olika saker, lagat mat och bakat. Det tar sin lilla tid. Framför allt med allt undanplock som måste till hela tiden.

Idag stod jag och höll i en påse med spenatfrön, jag tänkte att jag ska fasen odla allt som går i sommar. Det är alldeles för dyrt med typ allt nu för tiden och jag har ju plats att odla. Dessvärre inga gröna fingrar. Men kan jag lära mig baka så kan jag väl lära mig odla tänker jag. Det värsta är väl att massor ska försås inomhus och det är inte görbart🙈 Det finns det inte plats till, men jag kanske får styra om lite. Har ni några tips på vad, hur och allt som har med odling att göra? Jag har inget växthus och tänker inte skaffa ett heller, men jag har lite lastpallar med jord:)

Sen ska man ju helst kunna förvara sakerna så man har kvar in på hösten/vintern, och hur det går till vet jag inte. Jamie Olivier visade nån gång att man kunde lägga in typ morötter och potatis, säkert rödbetor osv också i en hög med halm och jord. Men alltså… det verkar onekligen lite krångligt? Kanske är det superfiffigt och då får jag tänka om:D

Nu ska jag gå och vika lite tvätt innan jag somnar:) Och jag såg tipset om Ginseng, så det ska jag kanske försöka komma ihåg att köpa. Chi San eller nåt sånt, rosenrot kanske….?

Jag vill bli pigg! Hatar att vara som en zombie och ber om ursäkt att jag klagar och tjatar, men det känns lite bättre då:D

Haha, ha det bra, vi hörs snart!

Kommentarer

  1. Elin

    Mitt bästa förodlingstips är att ”bredså” i godislådor! Kolla med en lokal butik om du kan få tomma godislådor (dessa slängs bara annars), fyll med jord, frö och lite såjord på toppen. Vattna lite lätt o sätt på locket o ställ varmt tills det grott. Tar minimalt med plats inne! Ställ i en ljus fönsterkarm när det har grott och lyft på locket lite ibland. Kolla in Sara Bäckmo på youtube/instagram, finns oändligt med tips där 🙂

  2. Mikaela

    Min mamma som är i samma ålder som dig fick också beltros för cirka ett år sen, och hon hade exakt samma problem med trötthet långt efteråt. Hon är annars en aktiv och pigg människa som jobbar på förskola, men den typen av förlamande trötthet är det värsta hon har varit med om!

  3. Ewi

    Odlar sånt jox som kan sättas när jorden är runt 8 grader och sen sköter sig själv, och/eller kan bli kvar i jorden tills jag har lust ta upp det/ätit upp/sent på hösten. Typ potatis, höstmorot, palsternacka, rödbeta, sallad, lök och sockerärtor.

    Rädisor är också lättsamt men de blir trista om man glömmer kvar den i jorden för länge.

  4. Astrid

    Hej, usch f att vara trött. Förstår din frustration. Jag hade högt blodtryck utan att veta det och fick även tillskott av B12. Träning är fantastiskt bra, men kroppen kan också uppfatta hård träning som man är jagad av lejonet, den vet ju inte att man tränar 🙂 Så återhämtnings träning och yoga därimellan kan hjälpa. Även stärka lymfsystemet för att få bort och rensa ut. Torrborsta, djupandas etc.
    Fast jag vet att det är roligare att köra hårt, been there. Vi blir äldre och hormonerna med 🙆 Det är i huvudet vi är 30 😁. Kram ❤️

  5. Ekot

    Det är väldigt enkelt och prisvärt att odla groddar inne, funkar hela året. Diska en rejäl syltburk och borta ett gäng hål i locket. Blir perfekt att grodda mungbönor i. Fixa gärna två burkar så groddar du en ny medan ni äter de första. Blötlägg en natt och skölj sedan morgon och kväll. Alla kan! I trädgården är vinbärsbuskar enkla, och rabarber. Tomatplantor mot en solig vägg kanske.

  6. Madelene

    Jag har bara en balkong att ha odlingar på om sommaren. Men jag har tomater mm i stora krukor 🙂 Jag brukar ta frön från röd spetspaprika från kylskåpet och även baby plommon tomat som jag gör likadant med. Dessa har jag redan sått, har även planterat tagetes, luktärtor och slingerkrasse och allt står på mitt köksbord och på fönsterbrädan 😅

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting