Okategoriserade

I väntan på Snöstormen…

Jag sitter här i soffan, med fötterna på bordet och filten omsvept, datorn i knät, och väntar på den häringa snöstormen som ska komma. Ibland, när det nalkas oväder så hypas det så i media att jag får en enorm domedagsstämning. Nyss snöade det inte alls, men nu verkar det ha kommit igång.

Jag är världsbäst på att gradera:) Dvs det är aldrig så illa att det inte kan bli värre;) Just nu tänker jag att det är ok så länge det inte blåser, när stormen sen kommer igång mer så tänker jag att det är tur att det inte blåser värre och när det stormar så träden lägger sig jäms med backen så tänker jag att det är tur att det inte…tja, vad det nu kan vara. Jag har många höga träd runt huset, en del är mina, en del grannarnas och alla är ju potentiella risker. Jag tycker inte om när det stormar.

På tal om grannar! Jag fick ett brev från kommunen om bygglov och även rivningslov på grantomten som såldes för ett tag sen. Den där det står en liten sommarstuga och som är världens bästa grannar för de är aldrig där:D Nu ville de ha grannarnas ”tillstånd” för att det planerade huset skulle frångå detaljplanen. Eller tillstånd är ju fel ord, men man får tillfälle att yttra sig. Det som skulle avvika var en gavel som skulle vara Cirka(!) 0,5 meter högre än tillåtet.

Ursäkta mig, men vaddå cirka? Och vore det inte fiffigt med en karta? Eller ritning heter det kanske 😉 så jag kan se var på tomten det där huset ska stå?

Det ska byggas ett tvåbostadshus, vilket alltså är samma sak som att den som köpte tomten för 4,5 miljoner kommer bygga två boenden, och sen sälja dem och göra sig en rejäl hacka. Den personen kommer INTE bli min granne. Med andra ord – jag skiter högaktningsfullt i deras planer. Går de emot detaljplanen, tråkigt för er, då får ni väl korrigera så de är ok. JAG är inte det minsta intresserad av att min tomt och mitt hus ska få det sämre för att nån annan ska tjäna pengar.

Det går att göra ett hus med 0,5 meter lägre gavel. Gör det då.

Så, som den kärring jag är ibland talade jag om att jag givetvis inte godkände något som på något vis var emot detaljplanen:D Var det elakt? Nä, jag kan faktisk inte tycka det. Om mina andra grannar vill bygga ut, som också har skett, så har jag alltid sagt JA. Men de bor ju där och behöver bygga ut av en eller annan anledning, de gör det inte för att få plats med så mycket som möjligt för att kunna kränga det för så mycket pengar som möjligt. Jag vill inte ha ett hus som inkräktar mer än nödvändigt på oss. Det kommer ju påverka priset på mitt den dagen som det är dags att säljas.

Antagligen betyder ju inte mitt svar ett dugg, det brukar köras över rätt friskt med sånt här. En tomt som max fick styckas på två, blev mirakulöst plötsligt tillräckligt stor för tre tomter… andra som inte är styckbara alls går ibland hur bra som helst, medan man på andra ställen får avslag på hur takkuporna ska se ut. Uppsala kommun silar mygg och sväljer kameler.

Jaja. Det kommer byggas där vare sig jag vill eller inte, men det är synd, det har varit fantastiskt skönt med inga grannar där, och för att inte tala om hur gulligt det är med rådjuren som ofta ligger och sover där. Helt medvetna om att de är i säkerhet och lugn och ro. Precis utanför mitt fönster, kanske 15 meter bort♥

Ja, kärring alltså:D

På bra-sidan kan möjligen bli att alla träd på den sidan komma ryka… förutom mina då, men det är massor på den tomten. Jag kommer få det ljusare, men befolkat. Nej jag är inte folkskygg;) Eller lite kanske… Men de kanske bygger ett plank? Jag har ju mina skruttsaker åt det hållet, under min stora gran och bakom en bod, de vill de säkert inte se;)

 

Idag har jag varit och tränat, surprise 🙂 Men det var kul, och jobbigt. Roligt var i alla fall att vi hade marklyft med i banan, och de var lite uppbyggda, så det blir en form av kronlyft. Jag frågade David hur stor skillnad det är i höjd på dem och de i gymmet, som har större vikter. Han måttade en halv decimeter med fingrarna, och den lilla biten gör underverk. Idag lyfte jag första varvet 57 kilo, andra varvet 67 kilo och sista varvet 77 kilo. Utan att det var max på något vis, även om det var tungt så kändes det som att tekniken fanns där, och det innebär att jag tänker lägga upp stången inne på gymmet på vikter nästa gång:D Jag har ju inte klarat av att lyfta ordentligt på länge, sen operationen, och innan dess, så har jag haft lite olika problem. Mycket med ont i ryggen men även med styrkan i högerbenet. Jag har inte ens försökt lyfta mer än runt 60 kilo, vilket är mycket mindre än mitt PB.  Men nu fick jag ju lite feeling för att fortsätta. Vi har ju haft tunga lyft med David regelbundet förut, men sen blev det schemaändringar och det försvann. Att göra saker på egen hand är tydligen inte görbart;) Men man behöver någon som pushar på en, som rättar och peppar och även hetsar:D

I morgon är det dags för pass i gymmet igen, oklart vad det blir så det är lite spännande ändå:)

.

Ni vet min bok jag tjatat om:D Den serien om sju böcker där fem är översatta till svenska med de sista två bara finns på engelska? Just den ja, Glastronen. Jag har ju lånat den på engelska och håller på att få spunk. Jag KAN engelska men det här är en fantasy med ett vådligt högtravande och gammeldags språk … det är fan hopplöst. Idag kom jag på en briljant ide:) Jag mailade förlaget och frågade om det var så att det fanns en översättning jag missat, eller om det möjligen var på gång?

Jag fick svar i princip med vändande mail, tyvärr så är det för dyrt, översättningskostnaderna överstiger de eventuella intäkterna så i nuläget finns inga planer på det. Fuck. Bara att traggla vidare då. Jag läser den seriöst som en förstaklassare läser sin första läsebok. Stakar och ljudar och läser högt mellan varven:D Det blir inget flyt i läsningen och jag vet att jag inte kommer att komma ihåg den, men samtidigt kan jag inte bara sluta. Hade jag vetat det från början ändå:)

Nu har det slutat snöa igen. Antar att det bara är lugnet före stormen. Eller så är vi i stormens öga. Herrgud, det låter ju obehagligt.

Oh! En annan sak, jag kastar mig hej vilt idag:) Men i lördags efter mello så satt jag kvar med tv:n på, och det rullade en trailer, trodde jag, för nåt supermodel-shit. Noterade plötsligt ett bekant ansikte och var tvungen att kolla. Det var tydligen en smygpremiär för ett program som heter DragRace, och är nån slags tävling mellan dragqueens. Smygpremiär… kommer jag aldrig begripa mig på, varför?

Men i alla fall, så var det bekanta ansiktet Fontana, som jag träffade när jag var med i en kampanj mot näthat. Nu kommer väl hela jävla Bloggbevakningsmaffian att storkna, men jag är ledsen för jag vet inte vad man får säga. Han eller hon? Fontana själv sa då vi sågs att han var bög, så då antar jag att han är en han. Samma sa en av killarna i showen -”jag skulle aldrig vilja vara straight.”Oavsett, så handlar det om nio killar som är dragqueens, och så ska de tävla mot varandra. Själva grejen med Dragqueens är väl förresten att det är män som klär sig som kvinnor?

(Jag konsulterade nätet och ja, så är det. Män som klär ut sig till kvinna. Kvinnor som klär ut sig till män kallas Dragking. Det ska inte förväxlas med transperson. Skönt, så kanske ingen blir lack för att man inte är PK. Inte för att jag strävar efter det förvisso, men ändå.)

I alla fall:) Jag blev väldigt förtjust i Fontana den korta stund vi sågs, först trodde jag det var en tjej, och hon var den snyggaste jag sett på länge. Så jag håller ju på henne. Hon gled in med vingar, och sen kom de övriga in en och en och jag är så fascinerad av hur jäkla bra de är. Bra på att vara To fucking much:D Dessutom är de ju grymma på att sminka sig till vad som helst och så är de ju ofta snyggare än snyggast. Orättvist. Nu är det ju en tävling, men ändå så kändes det väldigt mycket som att de här personerna var sådär härligt geniunt omtänksamma om varandra. Sådär som många tjejer låtsas vara, men sen sticker kniven i ryggen på sin ”syster” när det gynnar de själva. Krävs killar till girlpower alltså… hm;)

Närrå. Men jag är ju väldigt obrydd i kön eller könstillhörighet. Så länge som du är en trevlig, schysst person så skiter jag i vad du är. Jag trivs bäst med folk som är enkla och raka, okomplicerade.

.

Jaja, vidare:) Jag ska tillbringa morgondagen med datorn i knät. Jag tänker blunda för stöket som är hemma, och bara ta pauser för att gå och hämta kaffe, och sen för att träna då. Jag har femton sidor kvar att lösa min seriemördargåta på. Nu ska jag läsa igenom det jag skrivit hittills från början så jag får det färskt, och sen sova på det. Jag känner igen mitt beteende nu. Det är samma som alltid, när jag börjar närma mig ett slut på en berättelse så stretar hela mitt väsen emot. Jag vill inte avsluta. Det är så stört, för det vore ju bättre att liksom avrunda. Men icke då. Jag vill inte skiljas från mina karaktärer och min text. Jag vet att jag lider av grav separationsångest. Avslut för mig är trauman, av vilka slag det än är. Jag tycker det är jobbigt att saker tar slut, faktiskt även tråkiga saker kan jag få lite ångest över att skiljas från. Jag har nog alltid varit sån, och det blev ju inte direkt bättre av en förbannat traumatisk skilsmässa med noll uppredda trådar. Där allt, precis allt, hängde, och fortfarande hänger, i luften. Sånt är inte bra för något.

Men i morgon ska jag ägna mig helhjärtat åt texten, och även om jag inte kommer skriva klart, så kommer jag försöka få den i bra skick och knyta ihop det som går. Det blir bra:)

Först ska jag sova dock. Jag har sovit rätt bra de senaste nätterna, men nu sa nån att det var fullmåne. Fan också. Jag har absolut noll koll på den, för jag har inte koll på nåt sånt där, jag tror ju inte ens på det, egentligen;) Men blir ju överbevisad varenda månad. En sak jag funderat på lite idag, det är om det här lågtrycket som snöstormen kommer med, är anledningen till min trötthet kanske? Jag skrev ju en essä om biometeorologi, alltså vädrets påverkan på kroppen. Inte så erkänt i Sverige men i exempelvis Tyskland ger man biometeorologiska rapporter till vardags, för där har man mer förstått hur det kan påverka folk. Just lågtryck är bråkiga och man kan känna av dem dagar i förväg.

Det KAN också var en ren efterkonstruktion;) Det visar sig, blir jag pigg efter stormen så kan jag skylla på den, om inte – skyller jag på fullmånen och om int heller det hjälper är det bältrosen som är boven:D

Säger så! Hörs snart, men nu ska jag sova:) Natti natti 🙂

 

 

Kommentarer

 1. Lena

  Hur ska man kunna godkänna ett bygglov om man inte får se bygglovet. När vi byggde plank på ena sidan tomten mot kommunens mark så fick grannarna runt om se ritningar och säga ja/nej.
  Gå inte med på något 😉. Lär din hund att skälla extra mycket på den sidan 🙈

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Jamen exakt! Hade de bifogat en ritning på hur/ var osv så hade jag ju kunnat svara mer korrekt. Men eftersom det tydligen handlar om att jag blir påverkad på något vis tänker jag ju inte säga ja till något innan jag ser ett konkret förslag. Så dumt ju!
   Doris kommer garanterat skälla 😅😎

 2. C

  Om du är nyfiken på ”grannhuset” så borde du kunna begära ut ritningar både på hus och placering på tomten från kommunen. Lite osäker dock på om det är offentlig handling innan bygglovet gått igenom.

 3. Ekot

  Det är klart att du kan hålla fanan högt om detaljplanen om du vill, frågorna finns ju för att folk ska uttrycka sin åsikt. Men när det gäller två-familjshus finns en variant till, det kan vara en villa som innehåller två lägenheter så att en kan hyras ut, kan göra enklare för ex unga att flytta hemifrån, för studenteter att lösa boende i Uppsala, eller för andra och området får en bättre blandning. Men det kan man göra även med att hålla takhöjden.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting