Okategoriserade

Jag inser förvånat….

..att jag inte varit sådär sjukt trött idag. Jihoo! Om det är något som kommer fortsätta vet jag inte, det kan tänkas vara en engångsföreteelse, man jag hoppas det!

Innerligt, för jag är så less på att känna mig som en jäkla zombie. Jag orkar inte ens skriva om det mer, för det är ju bara samma tjat hela tiden:D Men idag var en annorlunda dag, på ett positivt sätt.

Gjorde jag något annorlunda då? Nej. Jag tränade, och sen har jag suttit med datorn. Paus för dusch och kaffe, eller kaffet är ju på sidan av mest hela tiden:) Jag har försökt skriva konstruktiva kommentarer på mina kursares texter, och det går inte så bra. Det är mycket enklare att kommentera lite ”sämre” texter, där skribenten behöver uppmärksammas på diverse, men i princip färdiga alster…? Det är svårt. Så kompetenta tjejer:D

Jag har läst deras kommentarer till mig med, och blir extremt nöjd när de säger att de inte riktigt kan läsa för det är så obehagligt, att om det varit en film hade de blundat. Jag ville uppnå exakt den känslan, och helt jäkla uppenbart så klarade jag det. De gillar även ett parti som jag är nöjd med, som tillkom för att jag behövde plantera ledtrådar och som bara kom, liksom rann ur fingrarna:D Haha, det är så fånigt när man ska beskriva hur det går till när man skriver🙈

Nåväl! I morgon ska jag skriva vidare, det hann jag inte idag.

Jag har däremot hunnit skrika på Jamie. Herrgud, ibland är det inte det minsta roligt att vara mamma. Ibland önskar jag att jag kunde säga upp mig. Men, det finns ju liksom ingen som kan ta över, så det är bara att bita ihop. Han är elva, och ett stycke obstinat skitunge mellan varven. Ok alla fattar ju att jag älskar honom innerligt, men att uppfostra barn handlar ibland, ganska ofta faktiskt, om att sätta gränser. Jag kan vara väldigt generös, men vissa saker har jag sjukt svårt för. Som trams🤷‍♀️och tjafs. Och detta eviga käftandet emot. Om allt. Han ska liksom hela tiden muttra något, ha sista ordet, och det är ALDRIG någonsin hans fel. Jösses. Att inte kunna brösta att man har fel och bara ta det, utan konstant skylla ifrån sig. Det är inte min grej. Då brinner det. Hans syskon är smartare och vet att när jag blir förbannad, som tar lång tid, så är det bäst att göra som jag säger. Jamie har inte riktigt fattat det än tydligen. Han har väl inte fått tillräckligt med skäll misstänker jag.🤷‍♀️ Mitt fel. När jag blir förbannad, så darrar världen, det är ett gammalt djungelordspråk;)

Att säga till en unge, exempelvis idag: ”Ta undan din tallrik från bordet.” Och mötas av en ljudlig suck och ett ”Ja jag skaaaaaa!” Det räcker för att jag ska bli sur. Om det sen fortsätter med: ”Meh! Jordan då!” Eller: ”Du behöver ju inte bli så arg”…. När jag förklarat att det är tionde gången jag bett om samma sak, så jo, jag är faktiskt arg nu.

H E R R E G U D!

Nej, jag orkar inte skriva om det heller 😂 skitungar och trötthet är no-no idag:) Men även här förekommer det skapligt med bråk. Som tur är går de över snabbt. Jag är noll långsint och får jag bara vara i fred i tre minuter så har jag glömt vad det var. Då kan jag bli förvånad över att ungarna är sura, och fattar ingenting. Och dessutom tycker jag de är rätt fåniga som är sura långt efter. 🙈

Jag hade nån liten tanke om att ta en promenad idag, men den gick över så fort jag tittade ut. Det är snösmältning nu. Regn, snö, regn och snö. Just nu +5, hoppas det håller i sig tills all snö är borta! Knappast va;)

Doris gillar inte när det fastnar snö i tassarna, den klämmer sig in mellan trampdynorna och gör säkert ont, så hon har nöjt sig med att vara inne och sen bara gått ut korta svängar. Bra med en hund som tycker samma om vädret som mig:D

Vi har ett hus nere på gatan. Det är ett väldigt märkligt hus:) Inte själva huset kanske men dess inneboende. Efter många funderingar så har jag killgissat mig fram till en förklaring. Det är någon som köpt huset och som sen hyr ut det till olika byggisar. Jag anar att de här byggarna också renoverat huset, kanske på sin fritid som en gentjänst, kanske inte. Men, det är en jäkla massa olika killar där. Lagom tills jag bestämt mig för att det var så… Jomen då kom det minsann upp en jäkla studsmatta där? Jag har inte sett nån unge där, varken hoppandes eller bara vara. Inte heller hoppar byggkillarna studsmatta:D

Att vara nyfiken är mitt mellannamn. Jag älskar att gissa:)

För ett tag sen så styckades tomten av, och såldes för ett par miljoner, en avlång stackars bit. Hände inget på länge men så plötsligt gjöt de en platta. Och nu står det ett husskelett där. Ett gigantiskt hus! Ser ut som en lada. Men så klickade det till lite bland hjärncellerna – och nu har jag killgissat att det är ett tvåfamiljshus. Och tror nu att det är ett exakt sånt som kommer hamna på tomten intill min. Inte kul.

Såhär: Jag förstår att folk vill stycka sina tomter och sälja dem dyrt. Det jag inte kan begripa är hur man kan vilja köpa ett hus på en pytteliten tomt med grannhuset en armslängd bort? Det är inga billiga kåkar liksom, och om min värld, som helt klart skiljer sig från de som köper sådana, så vill jag ha TOMT och en bit till grannen om jag köper ett hus. Annars finns det ju superfina lägenheter.

Det har styckats och byggs på flera ställen i området, jag går ju förbi med Doris och spanar:D Genomgående så smäller man upp en så stor kåk som möjligt och sen ett dubbelgarage, sen finns det inte så mycket kvar av tomten. Finns det plats så byggs det en pool också. Vi har så många pooler i krokarna! Och det märkliga är att det är väldigt väldigt tyst i dem. En familj, som jag känner, deras pool är alltid full av ungar, deras egna och andras. Tjo och tjim och liv och glädje. Men de flestas är tomma… Alla tider på dygnet liksom. Känns lite … onödigt. Vad ska man ha den till om man inte typ – badar? Det gills inte om man ligger och solar på det fancy däcket och glider ner för att svalka sig nån gång, då kan man lika gärna ha en trädgårdsdusch liksom, som de för övrigt har;) Folk har för mycket pengar helt klart.

Om vi hade pool – Jesus, då hade det varit kids i den från maj till oktober. Eller hur länge man nu har en pool igång, de värms ju upp så det går nog att bada längre än vad som funkade i våran, som hade nån fjuttig solcell som värme. Det hade garanterat badats i den fler timmar på dygnet än vad det varit tomt. Men det är ju vi det😜

Nåväl, vill folk köpa sig ett dyrt hus utan tomt så får de såklart göra det, det är bara en stilla fundering jag har.

Och givetvis önskar jag kanske att jag hade för mycket pengar så jag kunde ge barnen en pool:)

Nu ska jag hoppa i säng. Jamie är förkyld så jag behöver inte ställa nån klocka i morgon. Övriga barn är helt självgående på morgnarna, även med att kliva upp. Men han har svårt att vakna, är sin mors son där:D

Ha det så bra så hörs vi snart 😀 Natti natti:)

Kommentarer

 1. Anna

  Folk vill väl tjäna pengar. Kanske står mellan valet att ha råd att bo kvar i din villa, flytta till något billigare eller styckna av tomten. Förtätning sker ju både i innerstad och längre ut så det blir nog bara vanligare och vanligare.

 2. Malin

  Oh vad jag känner igen det där beteendet. Har en son som började likadant när han var i Jamies ålder. Är nu snart 18 och är likadan fortfarande, om inte ännu värre. Ger mig smärre psykbryt typ dagligen!! Fattar inte hur svårt det ska va att bete sig på ett trevligt sätt!? 😴😴

 3. Karin

  Skönt att du kände dig piggare igår 🤗
  Hmm, kanske du kan lämna en protest att du inte godkänner ett sånt bygge så nära din tomtgräns.
  Jag hade åtminstone försökt göra det, får du avslag så överklaga och gå vidare.
  Alltid värt ett försök 👍🏼🤗

 4. Ekot

  Vad kul att du känner dit piggare! Antar att detaljplanen godkänner den typen av hus som byggs, men det går ju såklart att spana i den. Hur ser din tomt ut, om det ändå är trångt i området, blir du sugen på att stycka av själv och tjäna en god slant? Kanske något av dina barn vill köpa och bygga? Men kräver då att det går att bygga två enfamiljshus. Du verkar ha en attraktiv tomt, bra pensionsförsäkring, ställ dig i kö till hyresrätt om du inte redan gjort! Man vet aldrig hur länge man orkar med ett stort hus…

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Jag kommer aldrig sälja utan att först stycka av 😜 av den enkla anledningen att annars gör köparen det och jag skänker bort massa miljoner 🤷🏼‍♀️
   Jag står i kö till hyres, det har jag gjort i massor av år, och tänker att jag ska norpa åt mig en finfin lgh med superläge någon gång 🙂

 5. Theresia

  Tänk dig då att vara mellanstadielärare och ha hand om 24 barn i den åldern där flera inte lyssnar. När jag då till slut höjer rösten blir det flera förvånade ”varför blir du arg?” ”du behöver inte skrika”. Herregud 😂 Hade jag inte tyckt så mycket om skitungarna hade jag gett upp för länge sen haha.

  1. Johanna

   Jag känner inte till någon annan yrkesgrupp som beklagar sig så mycket över sitt yrke som lärare gör. Gärna hur utarbetade de är/ sönderstressade /usla löner/ med tonen ”det är synd om oss lärare” måste sitta på kvällar och helger o jobba samt ofta ställer frågan ”skulle du vilja jobba som lärare”?
   Den frågan har jag aldrig fått från någon annan yrkesgrupp. Ni visar gärna upp ”att ni jobbar på söndag kväll” på sociala medier. Jag känner flera lärare i olika kommuner över hela landet och alla har detta gemensamt. Lärare glömmer dock ofta bort att nämna de långa ledigheterna och att eleverna är i skolan blott 178 dagar av årets 365.
   Är detta någon kultur som lärs ut under utbildningen ”att man ska klaga/gnälla”?
   Nyfiken faktiskt. Vore kul om du har någon input kring detta!

   1. Johanna

    Noteras ska alltså att vi andra arbetande personer arbetar 253 dagar om året där vi träffar kunder/klienter/ patienter osv. Jämför skillnaden 253 och 178.

    1. Johanna Lindberg

     Ja eleverna går 178 skoldagar. Dock arbetar lärarna med ferietjänst 194 dagar. Samt har en arbetsvecka på 45 timmar. Antingen 35+10 eller 40+5. Jag lovar dig att alla lärare arbetar precis lika mycket som ”alla andra”. De flesta skolor är kommunala. Tror du verkligen att kommunerna ”bjuder” på lärarnas ”långa ledigheter”? Att lärarna inte redan har arbetat in den tiden?

    2. Lärare

     Lärare arbetar fler dagar än eleverna går i skolan. Sen innebär en ferietjänst med lediga lov att de timmar man arbetar per år delas upp på färre arbetsdagar= längre arbetsdagar under alla de veckor man arbetar. Istället för 40 timmar/v blir det ex 48 timmar. Vi får inte gratisledigt direkt.

    3. Anna

     Borde man inte räkna arbetstimmar/år istället för arbetsdagar? Och finns det någon som arbetar 253 dagar/år? De flesta har minst 25 semesterdagar, många har fler (jag har 35).

    4. Therese

     @johanna nu är det ju så att det är eleverna som ska göra 178 dagar. De flesta lärare är anställda på ferieanstäälningar och ska göra 194 arbetsdagar fördelat från augusti till
     juni. Lärare på ferieanställningar har ett ganska komplicerat tidsavtal kring hur timmar och dagar ska fördelas där tiden delas upp i arbetsplatsförlagd tid och förtroendetid där läraren väljer själv hur när och var den ska arbeta. Extremt förenklat kan man säga att lärare på sina 194 dagar ska arbeta lika mycket tid som andra gör på sina 253 dagar. Dett betyder att lärare i genomsnitt ska arbeta 45h/vecka för att vara lediga under vissa av elevernas lov. 35h på skolan och 10h på valfri plats. De har 5 v semester precis som alla andra och har sedan inarbetad tid resten av sommarlovet, vid jul och vid påsk. De flesta lärare arbetar några dagar i slutet och början av elevernas sommarlov, några dagar under elevernas höstlov samt en eller några dagar i slutet av elevernas jullov.

     Att du ofta ser lärare arbeta hemifrån på söndagskvällen är troligen för att de gör en del av sin förtroendetid då, dvs de ca 10h/v de har till eget förfogande för att göra sitt jobb.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting