Okategoriserade

Vad får jag för betyg?

Reklam och annonslänk för Apohem

Jag visade ju er Jordan, men vad tycker ni då? Jag lan ju verkligen inte klippa hår, och har haft tur ändå ju, med sex långhåriga tjejer som bara behöver får det toppat mellan varven. En pojkfrisyr kräver betydligt mer skills. Som jag inte har då. Vet när jag klippte Robban när han var 3-4 år, och första gången blev det ok, då hade jag en frisörklippning att gå efter. Gång två däremot, när det var mina egna hack som skulle försöka följas, så gjorde jag mitt bästa. Var rätt nöjd, och sa till honom att kolla i spegeln. Var han inte belåten så kunde vi alltid raka av allt.

Han tog en lång titt, vände och vred på huvudet, så tittade han på mig.

”Du kan raka av det nu.” Och sen har jag inte klippt honom, förrän för något år sen när han hämtat sig från sist;)

Dessvärre tog jag ingen förebild på Jordan igår, av den enkla anledningen att jag trodde det skulle bli katastrof och att jag skulle behöva raka av det. Det var långt, och han har tjock hår, jag som tycker det är fint med långt hår på killar gillade det, men Jordan ville bara ha bort det. Det blev en hel peruk ju:)

Klippte säkert av 15-20 cm på sina ställen. Och när han var klar så tyckte jag att han blev så jäkla lik min pappa.🙂

Jordan har alltid varit väldigt lik sin egen pappa, och sin farmor, men nu är inte den likheten så slående. Det tycker jag är bra😇 Jag har svårt att se på mina egna barn vem de är lika, men visst fasen finns det en hel del av hans morfar i honom?

Jag är nöjd, och kommer inte kunna upprepa bedriften, Jordan är nöjd och kanske slipper man se den förbaskade huvan uppdragen hela tiden nu…? Inte troligt kanske, men hoppas kan man ju. Jag messade bilderna till Patricia och bad om cred, och hon godkände det, med beröm:)

*

Idag släppte Janne Andersson landslagstruppen, och herrejösses vad jag tror det här kan bli bra!

Jag blev så fånigt glad över att Zlatan är uttagen, dels för att han är svinbra, men även för att det är så härligt att se hur han bara fortsätter. Som en Duracellkanin, han skiter i ålder och vad som anses rätt, han har fortfarande mycket att bidra med och Janne ❤️ Andersson ser det och skiter också i vad folk säger och tror på honom. Jag älskar Janne! Så rak och enkel, kompetent, trygg och säker. Ser fram emot kommande matcher!

Kan någon förresten stava till landet som börjar på A ovan?? Förutsatt att det är rättstavat på skärmen så skulle jag inte kunna det, jag vill byta plats på lite bokstäver:D

*

Jag putsade ett silverarmband idag. Det fick jag när jag var liten och har använt mycket i vuxen ålder. Nu har de legat ett par år, för jag är rädd att tappa det.

Silver blir ju så tråkigt. Och att putsa suger ju. Men det blir ju sån skillnad så när jag nu lagt fram det och gått och tittat på det i några veckor (kanske månader) så blev det idag så här fint:

Lådan är lite bösig, men det syns inte IRL, bara på bild:D Det är rosmariner om jag inte missminner mig, stenarna alltså, och den rosa färgen är exakt min favoritfärg, lite pastellig men med stuns i:)

Jag har funderat på att gå till en guldsmed och sätta i en säkerhetskedja och även få länkarna kollade, men efter att ha gått till två olika för att se om de kunde sätta i en sten i ett halsband och de sa nej, så vet jag inte vart jag ska vända mig. Jag har ett silverhjärta om halsen som jag fick när jag döptes, det satt en turkos i den, min månadssten. Givetvis så lossnade den och jag kollade med Hallbergs guld, och Albrekts tror jag det var. Ingen av dem satte i andra stenar än diamanter. Jaha. Men jag vill inte ha en diamant. Det går fint med en glassten liksom🤷‍♀️ ”Nä, tyvärr…”

Så om någon vet var i Uppsala man kan få en översyn, fix och en säkerhetskedja, plus gärna en turkos i ett halsband, så kan ni väl hojta? Jag antar att de stora kedjorna inte är så sugna utan att det är en mindre guldsmed som kan tänkas åta sig det.

Jag älskar det här armbandet, det är sjukt fint på armen, och skulle gärna använda det. Men som sagt, jag är rädd att tappa det. Ett tag hade jag det på dygnet runt och det funkade ju, men när man väl fått för sig att det kan ramla av så törs jag inte helt enkelt.

Jag använder Häxans silverputs, en mjuk tandborste och en pytteliten flaskborste. Sen en trasa. Gnuggar och låter det sitta en stund, försöker undvika stenarna och fattningarna, och sen putsar jag upp glans. Eftersom det gärna kommer på stenarna ändå så avslutade jag med att skölja det i diskmedel och vatten och så putsade jag det torrt. Det blev så himla fint:)

Jag vet att ni kommer fråga, så jag länkar direkt. Häxans silverputs finns bland annat på Apohem, och just nu är det 20% på kategorin Hushåll, så den kostar bara 47 kr.

Häxan har fler produkter i sitt sortiment, och efter att ha hittat dem förra hösten på en butik här, så finns de alltid hemma hos mig. Jag har massa andra rengöringsmedel också men Häxans är vassa:)

Prisvärda, i jäkligt bra sprayflaskor och jag har också köpt en doftolja. Den har jag några droppar i flaskorna, och även i min robotdammsugares vattentank när han ska moppa golven. Luktar så gott! För att inte tala om hur barnsligt glad jag blir av de små texterna:

Silverputs var det enda jag visste fanns, eller vänta, de andra putsmedlen med, det har alltid funnits hemma. Både i mitt föräldrahem och i mitt eget. Men de är svinbra! Ok, jag måste susa upp till toppen ioch annonsmärka inlägget nu:) Det var inte meningen 🙂 Apohem har säkert massa bra saker förutom Häxans också, jag får väl kika in. Jag behöver fylla på medicinlådan.

Men det blir i morgon, nu ska jag snart sova 🙂 Faktiskt har jag varit pigg idag med! Inte PiggPigg, men ok pigg. Varit i väg och tränat dubbla pass till och med, det är nog första gången i år. Jag gillar ju det, för pass nummer två blir ofta väldigt bra. Blev lite fundersam bara….Har inte varit på den här Friskisanläggningen på ett tag, och de har köpt nya stolar….

Jag vet inte jag…. ? Tygfåtöljer på ett gym? Här sitter man ofta och väntar före ett pass, eller så hänger man här efter när man är för trött för att åka hem:) Svettiga sunkiga träningskläder i en tygfåtölj, är det fräscht? Förr hade vi mjuka mattor, i typ nån form av liggunderlagsmaterial, som fick nedslag i en koll. Bakterieodlingen var inte att leka med… mattor i plast går att torka av skapligt. Fåtöljer i tyg – not so much. Jag ser med spänd förväntan fram emot den odlingen 😜

Om de här fåtöljerna stod vid den andra ”samlingsytan” som är innan repan, hade det varit mer okej. Där sitter mer folk som är duschade och ombytta med skapligt rena kläder. Här sitter folk som är svettiga. Som sig bör på ett gym:) Jag vet inte jag, men för mig känns det som de inte tänkt hela vägen. Jäkligt snygga dock! Och sköna, för jag satt såklart i den:D Gäller att passa på innan det växer saker i dem:)

Hehe, men Hörrni, dags att avsluta. Vi hörs snart igen, natti natti 🙂

Kommentarer

 1. Sofie

  Jag brukar lägga aluminiumfolie, salt och bikarbonat i en skål. hälla på kokande vatten och sänka ner silvret jag ska putsa. Det är som magi och silvret blir blankt och fint. Inget stå och gno på massa svåråtkomliga ställen bara att skölja av och torka.

 2. S

  Kanske Rolfs guldsmed på Svartbäcksgatan kan hjälpa dig?
  De hjälpte mig med min vigselring och är otroligt trevliga 🙂

 3. Linda

  Tycker klippningen blev jättebra, otroligt bra gjort av dig! 👏🏻 Hade aldrig själv fixat att klippa det så bra.

 4. Carina

  Precis ett sånt armband fick jag på 60 talet nån jul. Fast med turkosa pärlor . Armbandet har tyvärr kommit bort. Önskar så att jag hade det kvar. Var så fint 😍

 5. Lena

  Guldsmed. Gå till en ”riktigt” guldsmedsbutik. De som har en egen guldsmed. De brukar sätta in sten oavsett om de är äkta diamanter eller glas. Växjö har duktiga smeder 😀

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting