Okategoriserade

Jakar och kor?

Tisdag idag och solen skiner:) Det är alltid trevligt! Jag tycker att det varit vinter så himla länge i år! Antagligen har den varit ungefär som vanligt men känslan är att den varat i evigheter. Vi hade ju ändå en väldigt fin höst, då det var varmt länge men trots det känns det som en neverending story, den här vintern. Kanske beror det på den allmänna depressionen, allt går åt helvete med hela världen typ.🤷‍♀️

I söndags var jag lite smårisig, kände mig seg och trött, och hade lite ont i halsen, och tänkte att det går jag inte med på. Jag har varit sjuk så det räcker och blir över redan i år. Kunde inte sova natten till måndag men slumrade nån timme i alla fall. Vaknade och kände mig frisk men lite snuvig. Tur att träningen låg kl 14 så jag hann känna efter ordentligt om jag var ok eller ej. Det var jag ju:) Men hade det varit en tidig träning hade jag garanterat inte kört. Passet gick finfint, och det är härligt att få svettas:)

Så åkte vi hem, och jag vet inte så noga vad jag gjorde sen, men hann inte speciellt mycket, mest käka och duscha innan det var kväll. Min plan var att åka och hämta kakor som Lovelia sålt men plötsligt visade det sig att jag fick de hemlevererade, tack för det:)

I stället åkte jag iväg till ett föräldramöte med Jamies fotbollslag. Alltså inte i stället för att hämta kakorna, jag skulle ta dem på vägen, men nu behövde jag ju inte det.

Det var trevligt, och informativt 🙂 Jamie var inte alls sugen på att spela vidare för bara några veckor sen, men jag tjatade på honom. Jag vet att han älskar att spela och att det är sådana där små dippar mellan varven. Jag hade kunnat bara rycka på axlarna och säga OK, skit i det då. Men då hade jag haft en unge som klagat sen;) så bättre att peppa lite. Jag uppskattar ledarnas engagemang! De är suveräna. Jag vill bara lämna dit min unge och sen tar de hand om det mesta, för det är inte mitt val:) Nu börjar de dock bli så stora att man måste engagera sig. Inte kul.

Nu kommer folk tycka det är förkastligt, varför skaffar man barn om man inte vill stötta dem i allt? Tja säg det? Jag skaffade inte barn för att aldrig få lediga helger iaf, det är ett som är jävligt säkert 😂 Om barnen vill så får de såklart spela, jag har ju basketspelare och nu fotboll, men det är inte så att jag åker med på alla matcher. Långt därifrån. Hemmamatcher helt ok, de åker jag på om de ligger på en vettig tid, dvs efter lunch;) och i fotbollens fall ska det vara ok väder. Jag vägrar att stå och frysa i regn, rusk, blåst och elände. Även om det händer det med 😅 Jag har dock ett eget liv, och eftersom jag är solosingel så kan jag inte turas om med någon annan förälder. Jag försöker rådda så att de alltid kan få göra det de vill, men jag är ingen sportmamma. Alls.

Livet handlar om balans och jag behöver balansera och jonglera med många saker och viljor. Jag gör så gott jag kan och orkar och har någon åsikter om det så håll dem gärna för er själva:D

Föräldramötet var slut vid halv nio, och jag åkte in på Ica för att handla mjölk. Det är inte kul. Jag funderar på allvar på att skaffa en ko. En liten fjällko vore ju fint? Inte så stor, och efter att ha googlat vet jag att en kossa ger mellan 30-60 liter mjölk om dagen – perfekt ju. Jag kan starta ett micromejeri:D Vi äter massor av mejeriprodukter så en ko skulle göra oss självhushållande på mjölk, fil, yoghurt, smör, ost, kvarg, grädde och glass:D Kan byta ägg från grannens höns mot mjölk.

Googlade vidare och en kossa kostade 12-15000 kronor, rätt överkomligt ändå. Men sen kom det dåliga, man måste ha minst två. Och de fick inte vara ute på vintern. Och en miljon andra regler😂 Fan då. Jag som tänkt att jag kunde ha kossan i uterummet, eller garaget, och sen ute på gräset. Herregud, hon skulle ju både klippa den och gödsla den. Plus att man kunde bjuda in till kobingo! Men en get kanske? Getmjölk går väl att dricka? Eller nåt annat mjölkdjur. Jak är ju ett alternativ, förstås. Deras mjölk kan man både dricka och förädla till yoghurt och smör. Dessutom kan man använda dem som pack- och dragdjur, så då kan jag köpa en kärra och låta bilen stå.😜 Undra om de kan dra en husvagn? Doris kan valla:D

Jakar gillade inte värme, men kyla så det är ju bra. De kan vara i garaget de varma dagarna för där är det alltid svalt:D Jag har en plan!

Snart ska jag åka och träna med en för mig ny ledare. David är sjuk och då måste man vara lite otrogen. Det är lite spännande och lite nervöst😂 Fast jag har tränat så många år nu så är det ändå lite nervöst med nya ledare och nya pass. Inte på ett dåligt vis dock, utan det är mer ivrig förväntan. David vet man hur han funkar och vad han gör, det är rakt in i kaklet-pass hela tiden, men nya ledare är ett oskrivet blad. Efter det är det essä för hela slanten. Jag måste verkligen verkligen verkligen skriva den nu. Det jäkliga är att jag inte har lust😅 Jag vill skriva på den andra, men kan inte det för då får jag dåligt samvete att jag inte skriver på essän och så låser sig allt. Så kvällen är vigd åt det, och mest troligt hela veckan. Jaja, det blir kul bara jag kommer igång.

Ok, jag publicerar det här nu så återkommer jag med en sak jag roade mig med i helgen snart:)

Kommentarer

  1. Birgitta S

    Hej ! Förstår fullkomligt att du inte engagerar dig till 100 o alla aktiviteter med 9 st. Bara att rodda runt innan de kan klara sig själva är fullt upp. Vi har 2 barn o det var fullt upp jag jobbade shift o en make som reste till o från i jobbet. Våra fick lära sig tidigt att åka SL själva jag åkte alltid SL med dem så de skulle lära sig. De gånger de kom för sent var det med maken som prompt skulle ta bilen? Så det gav sig de åkte själva . Fungera det med jobbet kom jag dit o kollade på slutet o åkte hem med dem. Lycka till med 🐄 projekt! 🤣

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting