Okategoriserade

Så kom vintern tillbaka :D

Herregud vad vi har fått mycket snö i Uppsala! Från att det ösregnade i fredagsnatt när vi åkte hem från stan till att vakna upp några timmar senare till ett vitt snökaos 😜 Jag trodde inte det var sant, funderade en stund på om jag inte nyktrat till och såg i syne, men så var det. Vitt vitt överallt.

Veckan har varit lite stökig, inget allvarligt, knappt något alls egentligen, men lite sådär att jag inte hinner just något alls. Tisdagens pass i gymmet med Alexander var massor av axlar. Jag får ju gärna huvudvärk av det, hur mkt jag än försöker träna upp det. Nu vaknade jag på onsdagen med lite ångest och ville först inte ens känna efter 😜men till min förvåning kändes det finfint, lite stelt bara, men inte alls som nån huvudvärkstrigger. Glatt åkte jag till gymmet där David lät oss köra nån slags dropset, med rörelser som frestade på axlarna… och sen efter det så körde jag ett cirkelfyspass några timmar senare, där det också var mycket axlar och där nånstans gick väl gränsen 😀

Torsdagen spenderades med en trist huvudvärk. Såklart 😎 Är man korkad så straffar det sig.

Framåt eftermiddagen släppte det, efter alvedon och värmekudde, och det var ju fint, för då ringde Patricia.

”Hej, mamma. Min bil läcker bromsvätska och jag tror inte jag kommer från bilprovningen själv.”

Hon hade tid för besiktning och väl där så såg det först fint ut, men sen när de ruskat om bilen så började den läcka bromsvätska som fasen. Det har varit något fel, och Jimpa har letat, men inte hittat något, men hon har fått fylla på med vätska. Nu med lite yttre skakningar så brast slangen helt. Killen visste inte riktigt hur han skulle göra, men efter att han kontaktat sin chef så fick hon köra hem. Eller alltså, raka vägen till en verkstad. Varje gång hon bromsade så pressades mer vätska ut, och är den slut så funkar inte bromsarna. Han upplyste henne om att eftersom han nu skrivit in ett påpekande så skulle inga försäkringar gälla. Hjälp. Klockan var fem och rusningstrafiken är ju inte kul att köra i ens med bromsar som funkar fint. Jag åkte dit och hämtade henne, så lämnade vi bilen till lite senare. Bara dumt att chansa, när man, om man väntar några timmar, kan köra i princip ensam. Kör på handbromsen, inga problem. Nej, det funkar ju, men om man aldrig använt handbromsen till att faktiskt bromsa i trafik så är det inte att rekommendera i rusning:D Man blir ju stressad av att veta att man måste ta det lugnt och att inte kunna bromsa är ju panik.

Jimpa stackarn 😂var hemma hos mamma och fixade med hyllor, och kom sen över. Han och Patricia åkte iväg med pappas bil, hämtade hennes och sen körde han den till verkstaden där han brukar hänga. Så körde hon efter och hämtade upp honom för vidare transport till där han ställt sin bil:) Logistik. Hon behöver en bil för att ta sig till och från jobbet och fick låna hem den.

Idag har vi gjort samma rokad fast tvärtom, och nu har hon ny bromsslang och bara hoppas det var det enda. Ombesiktning såklart.

Fredagen sen så var det först ett HIT-pass, vilket är högintensivt. Förra veckan var det en tråkig bana så vi klagade högljutt;) och nu hade han ändrat. Till en kul och sjukt jobbig bana, så man fick så man teg. Tog en stund att ta sig därifrån sen:D Jag tog Ica på väg hem, tänkte att det var lika bra. Jag hatar att handla nu för tiden. På allvar alltså. Det känns helt sjukt att allt är så dyrt. Jag har bra koll på vad saker kostar och när jag exempelvis skulle ha vanliga sketna Ica basic conr flakes förra veckan, som jag vet kostade runt en tia för inte allt för länge sen, och de gick loss på 30kr, det är inte det minsta kul. De är inte värda trettio spänn utan tio🤷‍♀️ Men nu var det önskat, och jag är ju ändå glad att det inte var Kelloggs cornflakes som är svindyra normalt. 😬

Jaja, jag handlar, biter ihop och surar:) Bakar eget bröd och funderar på att köpa en jak:D

Och går sen gladeligen ut och svirar, så dubbelmoralen är ett faktum. Nu kostar ölen lika mkt som vanligt på BJ så just precis där känns det som vanligt. Hutlöst🤣 70kronor för en flasköl. Heiniken eller Estrella, fler val finns inte. Bah.

Jag var lite deppig i fredags för jag var dubbelbokad. Dels spelade Sverige fotboll och bord var bokat med killarna på Oleayrs sen i höstas nångång, och det är ju alltid kul. Men sen var det också Soultrain, vilket är roligt det med. Åh! Löste det hela med att först möta upp Helen på Soultrain vid fem redan, för att snacka innan de höjer musiken 😀 Och sen hann jag dansa liiiite😜 ”Bara en…?” sa L och så gled vi upp. Surt som fan att lämna dock, så jag hoppas att det inte krockar framöver.

På Olearys hade Corrinda precis dykt upp, hon messade en bild

Najs, man behöver inte ens beställa själv:) Sen hade hon väntat på mig för att dela nån nachostallrik, och det var ju onödigt 😂 Hon är vegetarian och det är ju bara att anpassa sig så det blev med oomph. Det var inte så gott:D men gick ju ner.

Matchen var inte speciellt kul, slutade 0-3 till Belgien, men sällskapet var som alltid grymt:) Vi saknade en av killarna, men skickade en tröstande(?) bild till honom.

Vi satt kvar tills de tände lamporna och kastade ut oss. Då var det ösregn ute och extra tacksamt att Robban kom och hämtade oss. Väl hemma fick jag ögonen på det nybakade grekiska lantbrödet jag köpt tidigare, som ingen käkat upp. Det blev hederliga ostmackor och oboy 🙂

Sen hopp i säng och sova halvbra. Och sen bli förvånad som sagt över att regnovädret förvandlats till ett vitt vinterland. Det snöade på tvären och mest hela dagen. Jag pysslade på med lite av varje, var sådär smårastlös. Visste inte vad jag ville göra, och ville inte göra det jag borde;)

Det var ju våffeldagen, så jag preppade en smet, som fick stå och jäsa till sig.

Jag gör världens enklaste, med bara mjöl, vatten, smör och lite socker och bakpulver. De blir sjukt krispiga:) Hade frysta blåbär, grädde och lite maple syrup på. Löjligt gott:)

Jamie hade en fotbollscup idag. Samling 8.10 på Ica. I natt var det sommartidsomställning.😅 Kul:)

Jag föredrar alltid att preppa allt som går i förväg, så man behöver göra så lite som möjligt på morgonen. Bättre att det krånglar på kvällen än när man ska iväg. Alltså fixade jag mackor och risgrynsgröt+sylt=risifrutti, ställde fram vattenflaskor och termos och letade reda på kylväskan. Jamie fick leta reda på sina kläder, han är ett under av slarvighet så han behöver verkligen öva på det. Och sen var jag svintrött vid elva. Men, sen skulle jag bara läsa klart boken jag läste, och det tog ju några timmar:D Det var inte meningen att jag skulle göra det, men det gick absolut inte att sluta. Innan det var klart så hade klockan ställt om sig, och minskat min sovtid med en timme. Från fem till fyra. Oj då. Men skönt ändå, alltid lite nervöst om mobilerna verkligen ställer om sig som de ska. Nu visste jag att det var ok:) Sov såklart uselt, bara för att jag var rädd att försova mig.

Upp vid sju för att fixa det sista och sen körde Robban honom till Ica. Det går fint att gå, men tar en stund och vädret var ju som skräp. Lika bra att skjutsa:)

Jag käkade frukost och gäspade mig igenom nån timme innan jag gick och lade mig igen. Vafan liksom, det är söndag. 🤗

Resten av dagen har vi varit hos mamma och hjälpt henne med gardiner och tavlor, och nu är det dags för Robinson 🌴

Hoppas ni haft en fin helg och att ni inte snöats in där ni är. Vi hörs snart !

Kommentarer

  1. Anna

    Jag älskar snö och vinter!
    Blogga gärna oftare 😊 Är en önskan alltså, och inget som ska bidra till stress och press. Gillar bara att läsa om vad du gör och tycker.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Tack! Jag har varit extremt ofokuserad på sista tiden, med mycket skräp som stökar, och sen deadline som jag tjatar om jag vet, sorry:) och på det funkar inte blogg-appen. Morrr….! Jag älskar ju att komma in och snacka lite och bli glad att du gillar det, tack för att du tar dig tid att säga det<3 Jag är snart på banan igen!

  2. Birgitta S

    Vintern kom tillbaks som en fet käftsmäll. Kl 5.30 när jag gick till T banan var det -4 men blåste o kändes dubbelt upp.
    Må så gott!

  3. Felicia

    Lika härlig läsning som alltid!
    Vad lik Corrinda är din syster på fotot, tror att hon är den enda av barnen som är lik mostern.

  4. Ellinor Blomqvist

    Vädret suger,häromdagen var det vår och idag var det skottning och så djävla tidsomställning på det🤬Ge mig vår NU.Kram

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting