Okategoriserade

Problem och annat:)

Tänk vad vanans makt är stor! Jag tjatar nu, men är verkligen inte van att blogga från webbplatsen  utan via en app. Som nu inte funkar. Jag är hur fumlig som helst här bland de knappar och funktioner jag förr kastande mig mellan utan att ens blinka:D Men numera är det app, och utan den känner jag mig vinglig.

Nåväl, en uppdatering från Uppsala!

Jag har en deadline på måndag, på en essä. Jag älskar ju essäer, men av någon anledningar har jag svårt att komma på ett ämne. Det ska, som vanligt, handla om vårt projekt och skrivprocessen. Jag har skrivit om det så många gånger nu att jag inte riktigt kommer ihåg vad:) Och eftersom min skrivprocess är väldigt enkel, jag sätter mig och skriver, typ, så finns det inte så mycket mer att säga om det.

Mina kursare arbetar lite olika, en del som mig och andra skriver lite här och var. Alltså inte kronologiskt. Jag är ofantligt imponerad av hur man dels kan hålla ordning på det, men framför allt hur man kan komma på saker här och var. Jag skriver från A till Ö, eller egentligen från A till kanske R för sen får jag separationsångest och börjar stamma:D Fastnar där och kommer inte vidare.

Essän ska vara 20-30 sidor lång och igår när jag började hade jag åtta. Rätt kassa sidor, ostrukturerade och tja, inte bra. När jag slutade hade jag tolv. Åtta kvar, så på ett sätt är jag kvar på samma siffra;) Men de här tolv sidorna känns ändå skapligt klara. Jag är inte nöjd men det lutar åt rätt håll, ta i trä. Jag har gått igenom dem och skrivit om, skrivit till, raderat och strukturerat om. Kan funka. Sen när jag stänger ner och börjar fundera så känns det alltid som jag missat något och som det är skit men det brukar ändå vara rätt ok när man öppnar upp dagen efter.

Idag har jag inte gjort det. Jag har sovit. Ja, inte tills nu, men länge. Jag satt uppe till tre i natt, och sen när jag väl lade mig så frös jag. Det var så kallt under mitt täcke, och jag orkade inte gå upp och hämta en filt, eller ännu bättre – värma en vetekudde. Sjukt trött, men det går ju inte att sova när man fryser. Varför jag frös? Tja, jag har inte elementet på i sovrummet, det är skönt med kallt där när man ska sova, men inte när det blir som en förbaskad kylbox under täcket. Jag brukar snurra in mig i det, men fick liksom inte till det så det var stora mellanrum mellan mig och täcket där kalla luften kunde hållas. Usch.

Jag sov så dåligt att jag till och med bestämde mig för att inte träna. DÅ fattar ni:)

I går var jag till optikern. För första gången sen 2015 upplyste hon mig om….oj då, var det så länge sen?🙈

Jag har linser, och ett linsabonnemang. I det så ingår ett par glasögon per år. Som jag aldrig utnyttjat. För att jag är en idiot, ja. Dessutom, så är jag gammal och ålderssynt, vilket gör så att jag med båda linserna i inte ser på nära håll. Det gör mig vansinnnig. Att inte kunna se på mobilen eller läsa på förpackningar utan att ta på ett par läsbrillor, det är ju löjligt.

För ett par år sen sa en optiker till mig att jag kunde använda en lins bara. Ett öga med och ett utan, då skulle jag se lite sämre på långt håll, men ok på nära. Jag testade, och eftersom jag ser tillräckligt bra på långt håll så har jag kört så. Det hade jag redan gjort hemma på kvällarna ett tag då, plockat ut den ena linsen och bara haft kvar den ena, men jag trodde inte man ”fick” det.

Men optikern då, och hon igår, sa att det är helt ok, och det enklaste, billigaste och kanske egentligen mest funktionella sättet att hantera ålderns invasion. Alltså, har jag dubbelt så många linser per månad mot vad jag behöver 😜 Lägg till det att jag vissa dagar inte ens sätter i dem alls, för jag ser inte så dåligt att jag inte klarar mig utmärkt hemma utan. Ska jag köra bil behöver jag dem. Jag ser det jag behöver i trafiken även utan, men ligger under gränsen för vad som är tillåtet, men det händer då och då att jag inser halvvägs nånstans att jag kanske inte såg vad det stod på gatuskylten, och så har jag glömt linserna. Jag ser alltså helt ok. Men det är kul att se folks ansiktsmimik och numret på bussarna också:)

Igår fixade jag också nya brillor. Jag hatar det:) Alltså att prova brillor. Aldrig, förutom möjligen hos frisören, är man så förbannat ful som då ju 😂

Jag bad om hjälp. Tänkte att de här tjejerna kan det här, så jag litade helt och fullt på dem. De glasögon jag fastnade för tyckte både optikern och, heter det optikerassistent? var för stora, så då hängde jag tillbaka dem. Efter en stund gick hon till herr-sortimentet och tog fram ett par, jag provade och sen var det klart:D De satt skönt, jag får ju sjukt ont i näsan av glasögon, var snygga, och kändes som att de passade. Hon sa att det var superfina på mig så då litar jag på det. Jag kommer ändå inte använda dem mer än nödvändigt. Men eftersom de glasögon jag använder mest nu, är mina allra första, sen jag gick i sjuan vilket borde vara någon gång i början av 80-talet, så kan det ju vara dags.

Jag har tre par hemma. Mina första som är stora, rund-fyrkantiga och genomskinligt rosa. Mina andra glas i den tredje bågen, de flyttade bara över dem, som jag hade i säkert femton år. Hade konstant ont i näsan och bakom öronen också… Och mina tredje, som är nätta, lätta, och pyttesmå rektanglar.Det blir som att titta ut genom en kikare, man ser klart rakt fram men så fort man tittar lite ner så är det suddigare.  Inte alls snygga på mig, och dessutom så sabbade Jordan de där näs-sadlarna när han var liten, så jag fick klippa bort en del, och det har jag inte ”hunnit” åtgärda, han fylle ju bara fjorton i år;)

I och med de sista där, bestämde jag mig för att övergå till linser igen. Jag trivs verkligen inte med glasögon och de gör ont. Nu har jag ett lager som räcker väldigt länge. Så det var en förbaskat tur att min syn inte ändrat sig ett enda dugg!! 😅

De ska hämtas om några veckor så visar er då:)

Nu ska jag återgå till min essä. Jag vill bara bli av med den så jag kan fortsätta på den som känns som den Riktiga, den stora master-uppsatsen. Och jag måste ju bli av med den till på måndag:)

Tanken är dessutom att jag ska ut och svira i morgon så söndagen kan ju vara lite seg, räknar inte med den som en skrivdag iaf, utan vill helst vara klar idag, eller i morgon mitt på dagen. Så nu återgår jag till min skrivgrotta!

Det kommer nog något livstecken snart igen:) Kanske redan om en stund faktiskt:D

Ha en fin fredag nu❤️

Kommentarer

  1. Elisabeth

    Kommer fortfarande ihåg mina första glasögon,fick ärva bågarna av en bekants son till mina föräldrar. Jag hatade dessa glasögon,men det vara bara att använda.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting