OkategoriseradePyssel

Gör ett eget slutet kretslopp:)

Förra mors dag så fick jag en blomma av Janelle och Simon.

”Den här mamma ska du inte göra ett dugg med, så den kan du inte misslyckas med!” sa hon och jag som en gång i tiden var väldigt noga med mina blommor men tappat det helt blev happy.

Såhär ser den ut idag.

Väldigt fuktig! Det brukar den inte vara, men nu är det rätt skapliga temperaturväxlingar där i fönstret. All fukt kommer från kretsloppet, jag har inte öppnat den här på månader:D Man ska inte göra det utan det sköter sig helt själv. Jag har alltså ALDRIG vattnat den. På ett år:) My kind of blomma!

Nu hade jag gått och funderat på att göra ett helt eget slutet kretslopp. Jag köpte en kruka med tre suckulent-blommor i på Ikea som jag haft i sovrummet. Rätt var det var så blev den ledsen och två blommor dog och den tredje samlade blomflugor. Den åkte ut i köket och jag har sanerat den med lite snusprillor i jorden;) Funkade ett tag men sen flyttade flugorna tillbaka. Jag hatar verkligen blomflugor.

Nu tog jag bort jorden och sköljde av rötterna noga.

Jag visste att jag hade dekorsand någonstans men givetvis hittade jag inte på den. Det här var också när det snöade som värst så jag kunde inte heller gå ut i skogen och hämta lite mossa. Så man tager vad man haver helt enkelt. Jag hittade en påse med sättsand ute i poolrummet. Det är sand man ska ha mellan plattorna och med tanke på hur jäkla bra ogräset brukar växa där borde det funka;)

Jag hade lite glasstenar och andra stenar som samlats på nån strand säkert som jag tänkte dekorera med. Jag hällde i så mycket sand jag ville ha i glasburken och hällde på vatten. Hur mycket beror ju på hur stor burk osv men ”lagom”. Jag lät sanden bli fuktig, men inte blöt. Kanske att jag hade på en knapp deciliter. Max.

Sen satte jag ner blomman. Bara rakt ner utan att göra något med rötterna.

Sedan hällde jag ner glasstenarna och stenarna.

Stäng locket och vips har du gjort dig ett slutet kretslopp du inte behöver göra ett dugg med. Ställ ljust men inte i gassande sol. Vattnet i burken och solljuset är det enda som behövs. Om det är för mycket vatten i så det blir väldigt fuktigt direkt kan man ha locket öppet ett tag, det där märker man. Svårt att göra fel faktiskt:)

Mossa är superfint i så jag ska nog stoppa ner lite sånt sen när det töat fram. Då får man skölja den noga så man inte får med massa djur. De lever säkert bra där inne de med, men det är ju inte ett terrarium man gjort:D Får man med myror så kanske man kan studera hur deras gångar ser ut iofs:)

Häpp, plättlätt och kul, man kan ha massa olika sorters växter i, helst inga som blommar kanske för risken med blomblad som fällts är att de möglar och så blir det knas. Prova !

Kommentarer

 1. Birgitta S

  Hej! Impad av allt du företar dig nu blomma o driva upp den. Likaså att du bakar!
  Jag hinner inget av det? Må så gott!

 2. Jenny

  Vad kul! Har av någon anledning fått för mig att det är krångligt men det ser ju buslätt ut 😊 Ska prova! Tänker att det kan vara en kul grej för min 5-åring att testa eftersom det verkar vara svårt att misslyckas.
  Kram och tack för bästa bloggen ❤️

  1. G C Hemdal

   076 563 63 30 skriv ”Hej” till mig, sen gör jag så du får min mini blogg varje dag 😃😊helst på what appen!!!!!! ❤️ 🤗

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting