Okategoriserade

En dag kvar!

Tänk vad härlig påsken är ändå! Vi pratade om det igår, och konstaterade att påsken alltid är längre än julen. Det är ju nu inte något vi kom på just precis då förvisso😂 men ändå:) Speciellt lediga måndagar eller fredagar gillar jag, det ger en lång fin ledighet, och är det båda som nu – lovely:)

Idag har vi varit på roadtrip. Syrran och jag hämtade upp mamma och en väninna och sen drog vi till Janne Mattson ute i Örbyhus-trakten. Han är konstsmed och min gamla träslöjdslärare:) Alltså det är så lusigt ändå, han var min lärare i mellanstadiet och några år senare så började min familj umgås med två andra, varav den ena var släkt med Mattssons:) Påsken i Norduppland innebär Konst på väg, alltså olika hantverkare öppnar upp sina ateljéer eller liknande och så kan man få komma och kika och ofta fika. Kanske är det så överallt?

Sist vi var där körde vi vilse deluxe, men nu tog vi det säkra före det osäkra och tog GPS direkt:) Så inga felkörningar, men däremot var det bitvis skapligt sörjigt, en decimeter snömodd på grusvägarna där solen inte kom åt. Tur att vinterdäcken är på än så länge. Vi kollade runt, och fascinerades som vanligt. HÄR har jag skrivit om det förr, och det finns lite bilder på de djur han gör ett för varje år. Årets var en skorpion, förra året en silverfisk:) Haha, det är galet kul. Spindlar både med och utan nät finns det också. Jag har verkligen ingenstans att sätta dem så jag har inga, men är så sugen för jag tycker de är fina. Funderade idag på en grej till uterummet men de är för fina för att bara njutas av några månader. Nästa år ska jag slå till.

Hemma sen så tog jag en lång promenad med Doris och försökte fånga solen, gick sådär. Men skönt att röra på sig. Förutom att jag har för jävla ont i en fot. Min opererade fot. Men tror inte att det har något med det att göra. Har iofs aldrig haft så här förr, det är som att det gnuggar ben mot ben där foten möter benet. Artros kommer någon att säga nu, men det är knappast det. Det känns som det är muskulärt och drar uppåt benet. Skitskumt och hämmar mig. Men jag tänker inte söka för det. 😂 Det går förhoppningvis över, även om det inte gjort det än.

Sen gick jag och Jordan över till grannen som vi är kattvakt åt. Deras katter har en kattlucka så de får gå lite som de vill dagtid medan de är inne på nätterna. De har släpat in TRE fåglar! En levande som lämnade fjädrar överallt men som vi fick tag i och kunde kasta ut, levande. Nästa var en liten död, och den sista var en stor rackare. Jag tror de behöver sopa av sin altan lite sen;)

Jordan dammsög upp inne men det var för blött ute för att man ska våga sig ut med dammsugaren;)

Jag vill ha kattungar. Jag älskar mina gosproppar, men oh så mysiga de är när de är små. Nu är deras kanske två år, ett och ett halv kanske, men fortfarande sådär valpiga. Fast de är katter:)

Jag hade en plan på att klippa Doris och kanske även bada henne men sen struntade jag i det. Men det lär ske inom de närmaste dagarna. Allra helst utomhus! Herregud vad alla djuren fäller just nu, men mest Doris. Det flyger små öar av hundhår överallt, och Dusty får jobba hårt:)

Veckan bjuder annars på träning i morgon, och sen är det något varje dag. På onsdag ska jag en sväng till Stockholm bland annat, på något som kan bli skitkul eller inget alls😂 Trixie som går estetiskt program har en musikal med premiär på fredag så den ska vi se hela familjen på söndag. Jag är plötsligt en vecka efter? Förra veckan var jag nån dag före hela tiden och nu är jag sjukt förvånad att vi redan är så långt inne i april som vi ju är. Jag skyller skoningslöst på det knepiga vädret! Det har ju varit aprilväder hela året, nästan sen i november.

Idag såg vi i alla fall massor av tussilago längs vägarna så det är ju ett riktigt vårtecken. Har ni sett några än?

Vi har spelat spel och som vanligt så ska ju Sellman krypa ner i kartongen.

Stumpan gör det hon med men han är så mycket fräckare. Bara tar för sig, helt i sann maskulin anda.

Han fyller ut den fint;)

Veterinären sa att att det var stor skillnad på tjejer och killar inom djurens värld. Killarna kunde hon alltid charma, oftast genom att säga: Oh helledudane mej vad stilig du är!” Som med människo-män alltså😂 Medan tjejerna var mer snarstuckna och inte speciellt intresserade av att vara till lags. Där ser jag inga likheter med oss feminina personer 🙂

Sellman älskar att vara till lags och tar för sig nåt så makalöst medan Stumpan är tillbakadragen och inte den som bestämmer. Hon backar direkt när Sellman kommer.

Jag råkade slå på Bram Stokes Dracula förut och eftersom Keanu Reeves är med, vilket jag glömt, så kollade jag. Har sett den förr, men glömt allt och insåg varför nu. Den är kass🤷‍♀️

Men, eftersom jag har svårt för att stänga av filmer, eller sluta läsa böcker, så kollade jag klart. Fortfarande kass 😂 Men vad kom sen då? JO, Prince of thieves. Ni vet Robin Hood med Kevin Costner. Jag älskar den😍så nu blir det en sen kväll.

I morse väckte jag Jamie för han hade match. Samling halv tio. Han drog iväg och kom hem runt tio i ti0.

”Är det säkert att vi skulle samlas på IP? För det är ingen där”

Nä, för det var ju fel dag….! Både han och jag visste att det var måndag som matchen var, men båda fick för oss att det var söndag. Så dumt🙈 men då kom han ju upp i alla fall:) Och så blir det ingen sovmorgon i morgon heller. För honom, jag tänker inte kliva upp. Det är alldeles för kallt för att stå och hänga på en utomhusmatch. Jag har gränser;)

Jaja, nu ska jag kolla vidare på Robin Hood, och så hörs vi snart!

Kommentarer

  1. Mari

    Fast för dig som inte arbetar kan det väl inte göra någon större skillnad hur många lediga dagar det är? Det är ju lördag hela veckan för dig😂 att ha lite gympass inbokade under veckan räknas inte, det har vi alla plus arbete.
    Själv hade jag blivit tokig att gå hemma år ut och år in och förstår inte hur en kvinna 2023 kan välja det🤷‍♀️

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Vi tar det igen : jag jobbar med sociala medier och jag pluggar. Väldigt mkt tid går åt till pluggandet och mer tid än vad man kan tro till sociala medier.
      Jag har absolut förmånen att kunna styra min tid själv, vilket innebär att jag sällan är helt ledig en påsk exempelvis, eller en helg. Semester existerar inte. 🤷🏼‍♀️
      Det innebär att jag kan träna på dagtid, vilket jag är tacksam över. Det innebär också att jag enkelt kan rådda om för att allt ska funka.
      Du förstår inte hur en kvinna 2023 kan välja att arbeta/plugga alltså? Eller är det skillnad för att det är hemifrån? Intressant. Min syrra jobbar heltid, i princip bara hemifrån, men det kanske är en annan sak? Många andra jobbar också mkt hemma nu förtiden och gillar det. Jag kan med handen på hjärtat säga att jag älskar att vara hemma, att finnas för barnen fast de är stora. Att inte behöva stressa iväg och passa tider. Det är underbart! Livskvalité. Jag är oerhört tacksam och ödmjuk inför att jag har möjligheten. Du får det att låta som en dålig sak att jag varit hemma med mina barn, och det får stå för dig. Jag kommer aldrig ångra de åren! Att bli hemmamamma är det bästa val jag och min exmake tagit i livet. Om du trivs med ditt liv och är nöjd med dina val borde det inte finnas anledning för dig att hacka på andra som väljer annorlunda 🤷🏼‍♀️

      1. Helen

        Vilket jävla skitsnack. Så fort någon inte stryker dig medhårs blir du otrevlig och hugger. Tyder på dålig självkänsla. Så du menar på fullaste allvar att alla som arbetar i vården, poliser och tusentals andra yrket där det krävs att man befinner sig på plats är omoderna😂 det säger en hel del om din världsuppfattning.
        Att välja vara hemmafru i hundra år och låta gubben dra in till brödfödan DET är omodernt om något🙈
        Att blogga ser jag inte som ett arbete och kan garantera att det snart inte finns något intresse kvar för familjen annorlunda mammorna, vad skall du hitta på då? Onlyfans kanske😂

        1. Profilbild
          familjenannorlunda

          Nu spelar det inte så stor roll vad du anser är ett arbete eller inte🤦‍♀️ För det är ett arbete. Varför så arg? Vad bekommer det dig vad jag gör eller inte gör? Jag fattar verkligen inte hur mina val kan göra dig förbannad.
          Jag vet inte hur du tolkade det jag skrev om omodernt, men jag skrev att det var omodernt att klaga på varandras val. Vad sen det har att göra med de som måste jobba på en arbetsplats vet jag inte? Många måste det absolut! Men väldigt många jobbar också hemifrån idag, eller hur?
          Ungefär alla mina universitetsprofessorer/lektorer exempelvis jobbar hemifrån🤷🏼‍♀️
          Och vänta lite? ”Otrevlig och hugger”? Jag tycker jag förklarar rätt så bra 😁 Men det är klart, är man arg på mig för att jag gjort de val jag gjort så spelar det väl ingen roll vad eller hur jag säger saker.
          Jag kan ärligt säga att jag inte ångrar mina val i livet, sen kan du tycka vad du vill om dem, det är inte mitt problem. Enklast och bäst för dig är ju ändå att acceptera att alla är olika, väljer olika och att det är som det ska. Då blir du kanske gladare 🤗

          Och Only fans…? Hm. Tja, om jag känner att det är något för mig så väljer jag det. Utan att be om ditt godkännande. På samma sätt som du får göra vad du vill utan att fråga mig om lov. Tänk lite nu.

      1. Profilbild
        familjenannorlunda

        Eller hur🤣 Jag tycker det är märkligt att en kvinna 2023 anmärker på hur en annan kvinna väljer att göra med sitt liv. Så omodernt🙈

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting