Okategoriserade

Varit på Broadwaymusikal!

Eller egentligen var det kanske en skolmusikal men det var fasen svårt att fatta där man satt. Så duktiga och kompetenta unga människor!

Jag vet ju inte om ni är som mig, men jag är alltid nervös över att rösten ska skära sig, spricka eller bara inte vara fin, när icke professionella artister tar ton. Inte för att jag bryr mig negativt men för att det ska vara så jobbigt för den personen. Ja, jag har väldigt enkelt att sätta mig in i andra människors känslor 🙂 Och efter sig själv dömer man andra och jag skulle tycka det var sjukt jobbigt!

Det behövdes verkligen inte. Huvudrollerna befolkades av fantastiska röster, jag hade gåshud flera gånger. De hade valt, eller blivit tilldelade kanske jag vet inte, Chicago, En klassisk musikal med rötterna i 40-talets Chicago. Trixie och hennes klasskompisar har övat sen i höstas, och det har varit mycket tid utöver skoltid. De hade genrep i fredags, sen två föreställningar i lördags och två i söndags. Och idag spelar de för skolan. Redan efter lördagens föreställningar hade hon känning av halsen, och i går var det honungsvatten i mängd. Hon har ingen huvudroll men sjunger på alla nummer där inte huvudkaraktärerna kör solo. Sen spelar hon ett antal olika bifigurer, som här en av damerna i fängelset. Ser ni vem som är Trixie?

Det gjorde inte Jimpa heller, han kände inte igen henne med smink och håret utsläppt:) Jag tror inte heller att Jamie fattade vem som var hans syrra🙈 men det är tjejen i röd kimono, June. Hon har sitter i fängelse för att hennes man råkade springa in i den kniv hon höll i handen, tio gånger…. Snacka om klantig kille;)

Jag är helt övertygad om att flera av ungdomarna i huvudrollerna kommer fortsätta inom musikal eller annat musikartat, och om inte är det synd om oss som inte får se mer av dem. Superkompetenta, och de är ju inte mer än 18 år, plus minus några månader. Jag filmade en låt, och fotade lite, men alltså jag var så inne i det att jag helt glömde bort att dokumentera.🙈 Då är det bra! Även om jag såklart velat ha mer bilder:)

På väg in till musikalen så ringde syrran, hon och mamma hade en bil och vi övriga fick plats i min. Vi fattade att det skulle vara svårt med parkering men SÅ svårt som det var hade jag inte trott. Syrran hade snurrat runt inne vid Reginateatern och där var det fullt. Så de parkerade på Österplan. Säger ingen som inte bor i Uppsala men det är vid järnvägen och en 10-20 minuters promenad beroende på vem som går. Jag hatar att vara sen, och hade bestämt att vi skulle åka 13.00, det började 14. Hade sagt att vi kunde mötas upp utanför eftersom jag hade biljetterna:) vid halv. Men alltså… När barnen var små hade jag varit i god tid, då klädde jag på dem och satte in i bilen när jag ansåg att det var lämpligt. Nu… de var utspridda över hela huset. Robban stod och väntade inne, Corrinda satt utanför men pratade i telefon och såg inte klar ut. Novalie var som vanligt sen, och Lovelia skulle fixa det sista, Jordan och Jamie är ju alltid som små duracellkaniner på speed. Ska gärna springa runt och skita ner sig, så stora de är. Till sist var alla på plats, och vi åkte för att tanka. Alla skulle tanka igår, precis före mig, och alla skulle vara så här krångliga. Ni som vet ni fattar:) Folk som tar lång tid på sig vid bensinpumpen har en speciell plats i helvetet🤣

Äntligen klar, och fattig 😬, så hade Novalie glömt mobilen så bara åka hem och hämta den. Sen in på stan. Kanske att jag hade lite tung gasfot. Kollade efter parkering nere vid ån, men det var tjockt så då gav jag upp, tänkte att det var ingen idé att snurra där syrran precis snurrat. Kanske hade det funnits plats men troligen inte, och att bli stressad i onödan är inte min grej.

Jag rattade mot Österplan och även där var det fullt, men fanns en sista ruta där jag kunde glida in. Så fick vi en promenad i genom Uppsala på köpet:) Det är ändå vackert.

Jimpa, mamma, Janelle och syrran stod och väntade utanför och vi kunde snacka lite innan vi gick in.

För mig är det viktigt att vara i tid. Men jag tycker överlag att det verkar som att det inte är speciellt noga nu för tiden? Har jag fel? Folk låter andra vänta utan att ha dåligt samvete, och det är så ohyfsat tycker jag. Min tid är precis lika dyrbar som någon annans, och kan man inte vara i tid så kan man säga det direkt. Och bestämma en tid som fungerar. Så ofta är folk tidsoptimister, tror att de ska hinna ta sig från plats A till B på ingen tid alls, fast det kanske egentligen handlar om 20 minuters resväg. Det värsta med att barnen är stora är ju att det blir JAG som framstår som den som inte är i tid, trots att det är pga dem. Det gillar jag inte det minsta.😎

Men, vi kom dit i tid innan det började vilket var det viktiga, och sen sjönk vi ner där i salongen och lät oss förtrollas. Efteråt snackade vi lite med Trixie som var nöjd med trött, helt vimmelkantig och skulle gå och äta något innan nästa föreställning.

På väg tillbaka till bilarna så stack killarna i förväg, och fick inte vara med på Janelles bild:)

Gud vilka stora barn jag har! ❤️

Janelle hade också musikal som en kurs när hon gick i gymnasiet., de satte upp Legally Blonde och jag var precis lika blown away då. Trixie är Janelle är superlika, både till utseende och personlighet. Båda är korta, tror de är samma längd och det är runt 164cm så inga minitroll, men resten av kidsen är ju över 175 allihopa. Ja inte Patricia, hon är samma längd som Janelle och Trixie 🙂 De är lugna och eftertänksamma, empatiska och omtänksamma, otroligt rättframma och rättvisa. Det är så kul att båda också spelat i musikal. Janelle gick ju sam beteende, medan Trixie valt estetiskt och om jag får säga vad jag tror så är hon den av barnen som kommer ha mest glädje av sin gymnasieutbildning 😀 Jag menar, att lära sig fota, filma, redigera, ljud, ljus och massa sånt, är ju både bra kunskap och kul. Varför inte ha så kul man kan på gymnasiet liksom? Jag har försökt få alla att fatta det, men icke. Majoriteten har valt sam. Och sen får ingen jobb utan de får anmäla sig till vikariepoolen och jobba på förskola. Inte alls ett dåligt yrke såklart! Men det finns ju en utbildning till det, som man skulle kunna gått och då fått högre lön för samma jobb;:D

Jaja. Jag försöker alltid tala om vad som är bäst, sett med min livserfarenhet och kunskap, och så gör de som de vill ändå. Så kan jag stå där sen och muttra ”Vad var det jag sa”…. För det råkar vara så att jag alltid har rätt. Utan att vara ironisk alltså:)

Jag ska ta och fixa lite nu, så återkommer jag snart:) Ha en fin måndag, själv sitter jag i solen, det är nästan en skyldighet man har om det går:)

Kommentarer

  1. samps

    just sam är ju ett sånt ”plugga x antal år till efter studenten för du har bara knappt grunden” och exakt av den anledningen valde jag ett yrkesförberedande program på den tiden (13 år sen i höst, galet!) för jag ville vara färdig med plugg när jag väl var färdig haha. inte för att det var ”rätt” program för mig i slutändan iofs, men ändå. hade jag däremot valt idag (eller tänkt efter lite före dår och då haha) hade jag alla gånger valt media, för det är ju exakt det där som är kul! fota, filma, redigera sidor/bilder, klippa-klistra… helt klart nåt jag ångrar att jag inte valde!

  2. Birgitta S

    Hej! Vilka fina barn du har ! Stolt kan du vara som styrt skutan själv hela tiden. För övrigt har jag skaffat instagram o har fullt upp att fatta något av dig. Men lyckats att lägga till dig . Men jag uppskattar att du bloggar o skriver så bra. Sluta inte med det. Må så gott o nu hoppas vi på vår! 🙂

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Spännande med Instagram! Kul att du vill hänga med mig där med:D Jag fattar precis, jag var helt off i början men nu är instagram min primära informationskälla:) Haha, det är där man ser det först, sen kollar jag SVT eller mer källkritisk källa om det behövs. Lägg till allt möjligt som du är intresserad av så blir det roligare. Jag har massa nyhetskällor (svt, Aftonbladet, expressen, p4 uppland,tv4, osv) och olika kändisar plus massa vanliga människor 🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting