Okategoriserade

Sluta vara oförskämda 😆

Hur många av er ifrågasätter andra människors val av arbete/sysselsättning IRL?

Går ni fram till random människa och frågar varför de inte gör något annat än vad de gör istället?

Hur ofta sitter ni och redovisar er ekonomi för okända?

Jag är trött på att försvara mig och det jag valt att göra. Det har ingen av er med att göra. Jag väljer mitt liv. Ni erat.

För er information, jag kommer plugga mer🤷🏼‍♀️ Varför? För att jag vill, kan och älskar att utvecklas. Vad? Har ni inte med att göra.

Jag kommer antagligen att försöka läsa en kurs varje termin i många många år. Jag har kursare som varit 75+ så det finns liksom inga övre åldersgränser. Tycker ni att det är galet?

Jaha. 🤷🏼‍♀️

Jag har så många tidigare bloggkollegor som slutat blogga av de här anledningarna. Att vissa anser sig ha rätt att tycka och tänka saker, lägga sig i, nedvärdera. Jag är inte där än, men Gud vet att för varje gång jag får samma lika kommentarer om saker som ingen har ett skit med att göra, så driver jag närmare ditåt. Det är inte kul då. Helt enkelt, bara så.

Det här har förkommit i alla år jag bloggat, snart sexton. Man tycker att med allt som skrivits om näthat, kränkningar och netikett så borde alla fattat vid det här laget. Men icke.

Jag väljer att dela med mig av mig själv och mitt liv till er. Vissa av er väljer att nedvärdera mig. Ifrågasätta mig. Sen kallar ni det för nåt annat förstås, konstruktiv kritik eller bara en fråga. Men det är inte så. Det är torra, trista gliringar. Och det är både ofräscht och onödigt. Herregud ni är ju vuxna människor! Bete er.

Det sabbar stämningen och inte minst mitt humör. Idag hade jag en dålig dag med en oros-grej som plötsligt dök upp. Att då gå in här sen och läsa gliringar gör mig skitsur. Med all rätt.

Jag är också vuxen, och har rätt att leva mitt liv som jag vill. Inte som nån annan anser att jag borde göra. Ni är bara oförskämda.

Jag vet att de flesta av er inte gör så här. Och för er är jag tacksam 🤗 Ni ger mig positivitet. Ni ger mig glädje över att skriva. Jag ser fram emot era kommentarer🥰 Jag uppskattar er mer än ni förstår. Under alla år har ni betytt mycket och varit viktiga för mig, det hoppas jag att ni vet. Jag vet att ni kommer säga att jag ska strunta i sånt här men jag är trött på tjuvnyp. 🤷🏼‍♀️ Fattar inte varför jag ska acceptera dem.

Men till er fina så ska jag anstränga mig ännu lite mer. Jag hade som sagt en kass dag idag och kanske kan jag berätta om den i morgon, beror på om jag får svar eller inte. Mest troligt inte och så blir det påföljder sen. Det är typiskt.

Nu har jag försökt ta ut linsen som jag redan tagit ut … så nu är det sovdags:)

Och hörrni, ta det här som konstruktiv feedback 😂

Kändes det inte bra? Nä. Jag fattar 😎

Kommentarer

  1. Cecilia

    Fattar inte hur man kan skriva en elak kommentar till någon man inte känner, man skulle väl aldrig gå fram på gatan och säga samma sak till en okänd människa. Antar att man inte heller kan blocka någon på en blogg som man kan göra på Instagram. Hoppas du fortsätter blogga ändå för uppskattar hur du skriver och skulle jag någon gång inte hålla med dig så är ju det något jag håller för mig själv!

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Fattar inte heller !
      Men man får jättegärna ha en annan åsikt än vad jag har, och även meddela den här. Det är kul med diskussioner 😇Men det är inte kul med påhopp. Stor skillnad 🤗
      Tack ❤️

  2. Karin

    Jag tycker du är fantastisk och jag gillar verkligen att läsa din blogg.
    Det är få människor skulle klara av den resan du har gått igenom. Du reste dig och kom tillbaka och är starkare än nånsin, och dessutom har du helt på egen hand fostret 9 barn till att bli starka och fina personer. Fasen alltså, du är värd bragdguldet 🥇🥇🥇🤗

  3. Agnethe

    Elaka kråkor finns ju över allt. Inte bara i Carolas kommentarfält. Jag deltog i många sammanträden med många kvinnor rundt et konferensbord i mitt jobb. Där mådde dom bra om alla kunde tycka det samma och dom tillsammans kunde komma med tillrop till såna som mig. Såna som mig tyckte ofta annorlunda och klarade inte av att hålla käften. 😅 Jag fick så det räckte! Du är annorlunda, Carola. Du är och har varit en känd person i många år. Du har huvudet på skaft och tar egna val. Kråkorna tycker det är roligt att hoppa på dig med sina kra-kra. Hitta småsaker dom kan kritisera. Många vill ursäkta dessa människorna med att dom är osäkra, har en dårlig dag, är missunnsama. Jeg tycker inte att det finns ursäkt för så dårligt beteende som några av dina följare visar. Dom är dumma. Dom är egoistiska. Dom är elaka. Dom är hatiska. Och jag bryr mig inte om varför dom är det. Jag bare ogillar deras beteende och läser inte kommentarer när jag fattar vad som kommer i nästa raden.

  4. tant H

    Troligen är det som vanligt just avundsjukan som gör att människor är elaka! Jag gläds med dig för att du just finns och för att du reste dig upp och gick vidare! Fortsätt på det spåret och Lycka till! Stark kvinna/stark mamma!

  5. Aina Lindqvist

    Tycker du är en fantastisk människa enormt duktig som klarar allt själv och en bra blogg finns alltid avundsjuka människor

  6. Annika

    Fattar att du tröttnar! Kan bara hoppas att du fortsätter blogga ändå, det ger oss andra stor glädje o inspiration . Tycker det känns som att du är dig själv till 100% o det är så himla skönt o avslappnat!!! Ha det mycket bra/ Annika

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Tack! Jag lackar mellan varven men sen brukar gliringarna tystna en stund. Jag är mig själv, för nåt annat går liksom inte 🙂

  7. Kerstin Tapper

    Jag förstår inte varför vissa bara läser på bloggar och Instagram för att vara elaka och kritisera, vilket tråkigt liv dom måste ha, jag tycker om din blogg och vill att den ska vara kvar , jag har följt dej länge!

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Fattar inte heller varför man läser om man sen blir så tjurig att man måste kommentera taskigt. Självplågeri deluxe

  8. Camilla

    Charlotte Perrelli stängde ner sitt kommentarsfält helt och hållet och har inte öppnat upp det igen.
    Så gör det istället så slipper du alla tråkiga kommentarer, jag är intresserad av vad du skriver och har inget intresse av några kommentarer.
    Din blogg är kanonbra så sluta aldrig att blogga ❤

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Tack!! Vad glad jag blir att få höra det ❤️ Jo. Jag har funderat på det, men samtidigt – de allra flesta kommentarer vill jag ju se ❤️

  9. Gamlan

    Försök att strunta i alla elaka och nyfikna kommentarer ! Fortsätt att leva ditt liv som du har valt att göra ,fortsätt att läsa ,fortsätt att skriva och framför allt fortsätt att blogga !!!!! Jag tror att vi är många som längtar efter dina inlägg och som också inser vilken förmån det är att få följa och ”delta” i en annan människas liv !!!!

  10. Johanna

    Folk är av naturen nyfikna på andra.
    Folk förstår inte att man kan tjäna en heltidslön på att skriva en blogg.
    Folk har det rent allmänt ganska snärjigt med sin ekonomi nuförtiden. Därför undrar nog det nyfikna folket hur en person med ett gäng barn kan klarar sig utan ett, i folks ögon, riktigt jobb. Personer som inte förstår att du har en inkomst från bloggen tror ju att du har barnens barnbidrag och inget mer som inkomst. Det fattar ju alla att det är en omöjlig ekonomisk situation att inte ha en inkomst.
    Men som sagt, folk har, i alla tider spekulerat kring andra personers förehavanden.
    ”Hur har grannen ha råd att köpa en ny sprillans bil varje år”, hur kan familjen Larsson ha råd att åka på charter varje skollov osv osv. Sen tror jag att bloggen väcker folks nyfikenhet per automatik.
    Så tror jag att det är i allafall. De tror att du delar med dig av allt-utom ekonomi. Det stör människor. De vill veta allt. Många kanske tror att de till och med känner dig.
    Och nej folk skulle inte fråga live men det är ju just så spelreglerna är på nätet. Här kan folk skriva o säga vad som helst. Sen kan man moralisera över det hur mycket som helst, men är det nåt vi lärt oss så är det ju exakt det-folk gapar ut precis vad de tänker på nätet.

  11. Ellinor Blomqvist

    Till er som är dumma i hela huvudet,vänligen var tyst om du inte har något vettigt att säga🙈Kram Carola,skit i idiotkommentarer❤️

  12. Mumintrollet

    Inte för att jag själv har frågat, men är det inte ganska logiskt att om man frivilligt delar med sig så mycket av sitt liv, väcker man samtidigt nyfikenhet hos läsarna? Annars vore vi robotter.

    1. Niobarnsmamman

      Jag tror inte att det är nyfikna kommentarer som är problemet, utan de elaka. Om man läser kommentarerna så ser man väldigt ofta riktigt elaka påståenden och frågor. Folk anser sig ha rätt att bete sig hur som helst bara för att vi får ta del av någon annans vardag. Jag har flera gånger skämts över fula kommentarer och tycker att det är befogat att ta upp det till diskussion då och då. Jag vill hoppas att den yngre generationen är bättre på att vara artiga på nätet.

      1. Profilbild
        familjenannorlunda

        Exakt så. Och ofta förkläs de elaka frågorna med ett låtsats nyfiket skal. Det är frågor man inte ställer till andra, för att inte tala om påståenden.
        Jag brukar ju svara på det mesta, och även säga att man får fråga vad man vill. Men man får inte kräva svar eller påstå saker som är oförskämda🤷🏼‍♀️
        Jag känner ett ansvar att ta upp det till ytan mellan varven för att visa upp det, inte låtsas som det inte finns. För det sticks och skaver och irriterar, och jag vill inte ha det så. Jag klipper ju bort varenda tvättrådslapp som stör 🤷🏼‍♀️ Skaver det måste det åtgärdas 🙂
        Jag hoppas också att de yngre är bättre men det är väl tveksamt tyvärr. Men värst är nog damer i medelåldern, vilket är helt sjukt. Jag vet bättre än så, och vill bli bemött trevligt 🙂
        ❤️

        1. G C Hemdal

          Hej Carola, det var typ jag som såg först den ena tjejens kommentar, jag varnade både henne och dig. Du har ju redan påpekat allt det här. Och förklarat. Hoppas verkligen inte du slutar med bloggen då!! Igår var jag hos prästen ang lilla Aurora, vi pratade om det konstiga typ som livet bara händer 👼. Ja, jag tror att jag känner dig!! Det känns så 😃. Andra bloggar Löwengrip tex där kan man ju inte svara 🤔

        2. S

          fast också… du har ett val som vuxen att vara offentlig/influencer. Då ingår det lite i ditt jobb att kunna ta kritik, du kan ju inte regissera dina läsares känslor eller deras kommentarer.

          1. Profilbild
            familjenannorlunda

            Det där min vän, är ett klassiskt sätt att ursäkta dåligt beteende. Även om jag är offentlig så innebär det inte att jag ska behöva ta oombedd kritik från någon. Allra minst på mina val i livet.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting