Okategoriserade

Kristi himmelsfärd

Kristi Himmelsfärd är väl en himla trevlig sak ändå? Jobbar man så är det oftast OB-tillägg, vågar väl inte förutsätta att alla har det för då blir nån arg;) och är man ledig är det en lång helg. Även om man jobbar fredag sen så är det skönt med en räd torsdag. Idag har jag faktiskt också tagit ledigt:) Men ska snart jobba lite 😅Jag har ett samarbete på G som jag är sjukt stolt över, och som jag hoppas att ni alla kommer uppskatta:)

I stället så har jag solat, Patricia var här när jag masade mig upp vid tio:) och sen jäste vi där. Corrinda kom ut bakom ryggen på mig, och Patricia flinade till och sa: Snyggt. Hm…tja 🤷‍♀️

Lite Blondie över henne, ni vet den tecknade figuren:) Men det är tydligen nån slags uppläggning så håret ska bli fint. Jag hann aldrig se slutresultatet för vi skulle lämna in pappas bil på service. Så syrran, jag och Patricia drog och gjorde det. Jag har tid i morgon, skulle lämna den före åtta men det orkar man ju inte…. Jag fick för mig att det var nästa fredag den skulle in, men jag är ju helt lost. Syrran frågade mig på väg dit om servicedelen var öppen och det hade jag såklart inte kollat.🙈

Det var den inte, men jag log vackert och nästan neg för den unga killen och frågade snällt om jag kunde få lov att lämna den idag ändå. Jadå, det fixar vi sa han 🤗 Pust, vilken tur.

Sen strosade vi runt där och kollade på bilar. Syrran är lite sugen på att byta upp sig, samtidigt om hon älskar sin modell, en Honda Jazz. Jag älskar den också, det går fan att plöja in hur mkt som helst i den lilla pluttbilen, Förutom människor, och jag behöver ha en sjusitsig ett tag till. Men hon har fått in tre fullstora cyklar i den, eller en fet stor TV.

Hon funderar isf på en hybrid, för modellen vill hon ha. Jag älskar ändå min Dacia mer än allt annat och även om den absolut inte har något lullull så duger den mer än väl åt mig. Jag vill ändå KÖRA bil, inte att bilen kör sig själv. Och nej, jag skulle såklart inte tacka nej till en värstingbil, men jag kommer aldrig lägga pengarna på ett fordon som sjunker i värde mil för mil. Det gör ju min med förvisso, men ni fattar. En halvmiljonkronorsbil, och så kör man till Ica och får ett stenskott liksom…eller lackskada, eller nån slår upp dörren på den. Nä, jag ska ta mig från A till B tryggt och pålitligt.

Sen åkte vi till Möbelmästarna eller vad de nu heter, för min veliga syrra som i evigheter testat soffor och till sist bestämde sig för en från IKEA…jomen alltså… den duger ju inte. 😂 Jag hade ju gillat läget och bara accepterat den men hon är inte som mig där. Dels är den för hård, men värst är att den på divan-delen liksom drar sig i tyget så det blir stora märken när man suttit där. Inte snyggt, och den kostade väl typ tio lax. Hon har reklamerat den, och på måndag kommer en gubbe och kollar på den. Förhoppningvis tar de tillbaka den och då ska hon ha en ny. Så nu har vi provsuttit igen:D Den här gången blir det förhoppningvis bra.

Vi åkte hem och solade och drack kaffe. Snackade massa skit. Hade det allmänt bra. Förutom den där envisa huvudvärken som vägrar pysa sin väg. När de två drog hemåt sig så hämtade jag två av mina pallkragar från baksidan och drog runt dem lite. Till sist bestämde jag mig för att de ska få stå här:

Man KAN såklart gräva ur marken så de blir i jämnhöjd men vem orkar det? Vem gör ens sånt? Bara psykopater.🤷‍♀️ Vårt standardskämt som jag glömt varifrån det kommer:D Men det orkar i alla fall inte jag göra. Så jag la en rad med sten underst (la…. Alltså ”la?? Jag har fått lära mig att det heter LADE, lade, men nu fick jag påpekande från min handledare att det är bättre med la. Men vafan, det är ju sjukt fult ju! Jaja, jag får anpassa mig, han säger att förlagen kommer ha åsikter och det vill man ju undvika:) Negativa åsikter iaf)

Jag LA en rad med sten underst och passade in skapligt. Sen tänker jag att jag döljer hålen med sten som jag lägger på utsidan, blir perfekt. Jag har häftat fast plast längs insidan för att jorden inte ska rinna ut, sen har jag markduk och lite kartonger för det såg jag att nån kompis gjort:D Haha, jag gör bara, utan att ha en aning:D Man kan ha ris också för att fylla ut jorden ( inte Uncle Ben utan det där från buskar och träd) men det kommer bara slå rot och växa så det skiter jag i.

Patricia har gett mig kaffesump från jobbet, så jag kan blanda den i jorden som jag inte hade. Det jag trodde var jord, var täckbark. Det är bra iofs för den ska ligga i min rabatt, så fint att jag ”hittade” den. Robban lovade åka och köpa jord i morgon.

Jag har fortfarande ont sen jag … ja vad jag nu gjorde. Trampade snett, stukade🤷‍♀️ Vissa lägen gör förbannat ont, som att sätta sig på huk, eller på knä, då jäklar. Kryckorna behöver jag iaf inte, vilket är skönt. Jag har ju aldrig i hela mitt liv stukat en fot, eller hand, så jag vet inte hur det ska kännas? Det gör väldigt ont i benet, alltså skelettet, om jag lägger upp höger fot på vänster lår, ni vet, så tyngden hamnar på underbenet. Så långt upp fattar jag inte hur en stukning kan kännas, men det kanske är så? Alternativt är det en skelettskada på tibula eller fibula. Alltså smalben/skenben men med roligare namn:D

Jag TROR ju att en fraktur eller spricka skulle göra betydligt mer ont än vad jag har. Jag har brutit ett finger och även näsbenet och det gjorde förbannat mycket ondare än detta. Inte som att man belastar ens i närheten på något av de benen jämfört med foten. Ganska säker alltså. Det är säkert muskulärt eller så. Eftersom de har flyttat på senor i det benet så skulle det kunna vara lättare att stuka till tydligen.

Jag vet inte, är ju sanningen, men jag kör på att det läker av sig själv. Jag har inte tid med något annat, men får ju se hur det utvecklar sig. Nu har jag suttit still rätt mycket sen det hände, det kanske blir värre nu när jag rör mig.

Jaja. Men det jag skulle säga var att jag har lite svårt att köra. Det gör ont när jag bromsar:D och det behöver man ju ibland.

Jag har haltat omkring här nu, pustat och suckat för mig själv när jag gått vända efter vända med stenar. Orkade inte bära fler än två i taget idag. Alltså orkade som i iddes inte. Det är stenar som förr låg som kantsten vid en rabatt och sen har de legat staplade nåt år. Fulla av spindlar med andra ord, och jag ville inte bära dem i famnen. Hämta skottkärran kunde man ju gjort men nu gjorde jag inte det:D

Ja, vi har hämtat hem husvagnen också.

Lilla pärlan. Han ska få åka ut till campingen på lördag. Idag messade de därifrån och talade om att jag var tvungen att packa ur sakerna ur den lokal de får vinterbo i senast fredag. Nej, sa jag, jag kommer på lördag. Ok, senast lördag klockan 10 isf, de ska ha möte kl 11. Jag sa nej, glöm det, jag kommer efter lunch. 😜 Och jag blev inte ens förvånad. Men idag kände jag att Kill em With kindness var rätt väg att gå och var extremt glad och trevlig i mina mess.

Det spelar liksom ingen roll om mina saker står där, de tar upp max två kvadrat. Ett kylskåp och sen lite till, vi är mästare på tetris och travar på höjden deluxe. De står i en stor lada. I ett hörn, så ingen behöver sura över det. Det finns plats över så man skulle kunna köra in tjugo husvagnar, typ. Jag kan inte komma ut med vagnen när de öppnar i slutet av april, jag har skolbarn och 13 mil enkel resa. De som bor nära, eller är pensionärer, eller som bara inte har skolbarn har en helt annan sits. Juste, de som har ombonade vagnar också😂 Min fryser man ihjäl i mitt i sommaren om det är kallt, så fan att jag vill vara där då.

Men jag har insett att vi pratar olika språk, jag och dem. ”Skäller värre än jag bits”, säger en av dem och tja…jag ler och ser snäll ut då:) Kill em with kindness 😇

Nej, nu gör det ont som fan i benet, jag måste upp och röra på mig!

Vi hörs i morgon ! Natti natti 🙂

Kommentarer

 1. Karin

  Är det inte samma sak varje år? En tanke om du vill vara trevlig är kanske att du hör av dig och kollar när du kan hämta? Om du är upptagen hela våren? Är säker inte S kul för de ansvariga att behöva påminna år efter år.

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   En annan tanke är att de ser till så att infon går ut till alla, inte bara klubben för inbördes beundran🤷🏼‍♀️
   Jag hade faktiskt mailat och frågat men inte fått nåt svar. När vi pratade i somras sa de Kristi himmelsfärdshelgen, och det är nu. Och nej, det är inte samma sak varje år, det var förra året de sa nåt, tills dess trodde jag man fick ha sakerna där så länge man behövde, för jag var aldrig sist med att ta ut dem, och ingen sa något.
   Men oroa dig inte du. Allt är löst, alla är glada och på god fot med varandra. Ibland behöver man bara bita ifrån för att inte bli överkörd. Ta ingen skit, liksom.

 2. Malin

  jag trodde också att en fraktur skulle göra jätteont. Så när jag ramlade i skidbacken, men iofs inte kunde stödja på benet, men det gjorde inte särskilt ont, så tänkte jag att det nog är nåt ledband typ. Hade inte så bråttom till akuten, det tog vi på vägen hem 1 dygn senare.
  Övre delen på skenbenet var typ krossat. Så det blev operation med två plattor o massa skruv. Nu, 15 veckor senare, får jag äntligen börja gå på benet. Så uppenbarligen behöver inte fraktur göra så ont. 😊

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting