Okategoriserade

Om man sa allt man tänkte…

Eller vänta nu, en del gör ju det 🙈Men det finns ju ett fint ordspråk som säger ”Tala är silver, tiga är guld.” Och det stämmer ganska ofta. Har man inget snällt att säga kan man låta bli:)

Om jag sa allt jag tänkte på så skulle typ alla förfasas😂”Va?? Tänker hon så? På det? Och den? Varför?” Så tror jag det är för de flesta. Jag tror det skulle bli asjobbbigt. Igår tex så stod jag bakom en tjej i kassan. Hon hade en otroligt tjusig dräkt på sig, i nåt sidenliknande svepande material. Vida långa byxor, vid stor skjorta. Sen hade hon en vit sjal, hijab heter det nog? Den var i kritvit sidenliknande material, ganska långt ner över ryggen. Så tjusigt! Om det inte varit för den gamla sunkiga keps hon hade nedtryckt över sjalen. En cargogrön sliten keps som mer såg ut att höra hemma på en basketspelare eller amerikansk fotbollsspelare, inte en vacker tjusigt klädd kvinna.

I mitt stilla sinne tänkte jag att det var inte så fint. Kepsen sabbade liksom hela outfiten. Men sa jag det till henne? Nej, såklart inte. Man gör inte så.

Förutom på internet då förstås. För jag fick höra nyss att en person inte kunde tänka sig mig i blommiga klänningar och därför var jag icke trovärdig i annonsinlägget om klänningar, jag fick höra från några andra att jag minsann hade gräs som växte på altanen vid husvagnen och det borde jag ta bort, och nån tyckte också jag borde fråga saker om campingen som jag inte ens vet att jag behöver fråga om.

Jaja😂 Gräset först : Vi var där för att sätta upp husvagnen. Inte köra trädgårdsröj. Det tog tolv timmar, från vi åkte hemifrån tills vi kom hem igen. Sex timmar att sätta upp vagnen, sen körtid, matpaus osv. Jag störs inte av gräs på altanen. Ibland gör jag det och då tar jag ett krafttag och skär bort det, men det kommer ju nytt nån annanstans igen så 🤷🏼‍♀️ Jag är inte där för att jobba i trädgården utan för att slippa jobba i trädgården, så att säga;)

Jag är inte ett barn som behöver sägas till av en vuxen vad jag borde eller inte borde göra. Jag gör som jag vill😂 Stör man sig på mitt gräs på min campingplats så får man fortsätta göra det. Det är verkligen ingen big deal med det.

Klänningar sen då:) Jag är ledsen om jag gör någon besviken nu, men jag älskar klänningar. Det är absolut så att allra bäst trivs jag i jeans och tisha, men även om jag lutar mkt åt hårdrocksstilen så är det inget jag enbart har. Fan, jag är över 50, jag kan inte gå omkring som en rockersbrud varje dag 🙈😂 Nog för att Jax morsa är stencool i Sons of Anarchy men jag har för lite motorcyklar, vapen och knark i mitt liv för att komma undan med det😎 Dessutom är det alldeles för varmt sommartid. En härlig klänning däremot är ljuvlig.

Sen är det ju så att jag absolut inte varken köper eller suktar efter precis allt jag visar er. Jag vet ungefär vad ni gillar och försöker tipsa er.

Och vad var det mer? Jomen just det, att jag borde fråga på campingen om saker som blir skaviga. Ja, det skulle man kunna, men jag tycker det är svårt att veta att man borde fråga när jag själv inte tycker det finns något att fråga om liksom 🤷🏼‍♀️

Jag berättar om saker som händer i mitt liv. Givetvis kan jag snurra till det, tvista lite extra eller överdriva, för att det är roligare så:) Man behöver inte ta mig ordagrant på orden. Eller man bör nog förstå ironi för att förstå hur jag menar. Alla gör inte det, och det är svårt med ironi i skrift. Ibland låter det väldigt hårt, eller väldigt slarvigt, men det är ju grejen med att raljera och ironisera🤷🏼‍♀️Ibland är även ni ironiska och jag som missar det, det är knepigt och vi är olika.

Det jag vill säga är att man inte alltid behöver skriva det man tänker. Framför allt inte om det oftast är lite negativa saker de gånger man skriver något🙈

Men! Jag tycker väldigt mkt om era kommentarer😍 Ni bidrar till att det blir en tvåvägskommunikation vilket är så mkt roligare än en envägskommunikation. Sluta inte! In fact: känn er välkomna att kommentera ännu mer 🤗

Jag blir så glad när nån skriver :”jag har läst länge men aldrig kommenterat förut ” för då känns det som jag får lära känna en ny person, på nåt vis. Det är så mysigt med era ord.

Det är ok att fråga vad som helst, men inte att kräva ett svar. Jag har saker jag inte vill prata om för det blir alltid konstig stämning. Men vad det är kan man inte veta innan man frågat. Så gör det. Men bli inte sura om jag inte svarar:) Ni fattar. Respekt.

Era kommentarer gör mig till övervägande delen glad. Jag har lärt mig massor av er, fått svar på frågor och massor av stöd ❤️

Nu ska jag sova. Kommentera gärna, berätta nåt kul eller hur vädret är hos er 🙂 eller om ni klippt gräset och rensat ogräset 😂

Natti natti 😍

Kommentarer

  1. lm

    Det är tyvärr så
    med dig att du gillar tvåvägskommunikation så länge din
    åsikt gäller.
    Jag skrev om gräset dels för att det ser ”sunkigt” ut och drar till
    sig allsköns ohyra. Blev biten av nån jäddra insekt som satt i grästuva på grannens altan. Det tog 6 månader att bli av med den grova infektionen.
    Tänk fästingar också, du har ju
    hundar.
    Jag visste det skulle bli kommentarer från både andra och dig för tyvärr får man ju inte ha en egen
    åsikt i kommentarer här utan att det ska bli påhopp mm. Varje gång.
    Nåt rôvslickeri ägnar jag
    mig inte åt.
    Du gör precis som du vill med ditt gräs och synd att varken du eller dina läsare kan ta vissa saker med en nypa salt eller lite humor nån
    gång.
    Jag kommer kanske fortsätta läsa din blogg men nu kan ni
    vara nöjda för det kommer inga mer
    kommentarer härifrån.
    Så mycket med den tvåvägskommunikationen 😉

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jaja, men tro det då. Det är inte min åsikt det är fel på, det är aldrig fel att önska att folk är snälla. Det var tråkigt att höra att du fick en infektion, hoppas det är bra nu. Jag har inga djur med mig till campingen så för deras skull är det ingen risk att bli bitna. Vi sitter oftast ute på själva gräset så för oss spelar det ingen roll om det är gräs på altanen eller gräs på gräsmattan.🤷‍♀️Vi ligger också på strandens gräs och är ute i skogens grönska, insekter hör tyvärr till. Man kan acceptera dem eller hålla sig inomhus typ;)
      Man får väl visst ha en egen åsikt, men man måste inte alltid framföra den på ett negativt sätt. Det tror jag att du också egentligen håller med om, jag tvivlar på att du tycker det är kul när folk klagar på dig, det du gör och inte gör. Eller hur?

  2. Matilda

    Uppskattar verkligen din blogg och dina texter 🙏
    Vi har väldigt olika liv men det finns många saker som du delar med dig av som jag inspireras av. Håller verkligen med dig om att har en inget trevligt och säga så håller en tyst. Jag blir alltid lika fascinerad över att vissa blir så upprörda på andra människors val, framförallt när dessa människors val inte påverkar någonannan överhuvudtaget 🤷‍♀️. Såklart måste alla släppa ut frustration ibland men då brukar jag ringa/messa en kompis och säga -hej, jag måste gnälla lite, är det okej😂?

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Hehe det gör jag med, ringer syrran eller mamma eller en kompis och bara: Bahhhh jag är så sur! 🙂 Sen går det över 🙂
      Tack!

  3. Inger

    Vi som läser bloggar och får ta del av bloggarens liv borde vara mer generösa med positiva tankar.
    Dela med oss av dem. Jag och säkert många andra beundrar hur du genomför dina studier.
    Du visar att allt är möjligt. Oavsett åkder finns möjlighet till studier på hög nivå

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jamen visst är det så! Tack 🙂 Jag är inte världsbäst på beröm eller positiva tillrop jag heller, men försöker iaf hitta något positivt att säga. Det är alltid roligare och trevligare:) Och det här med studier när man är lite äldre är verkligen så himla bra att vi har möjlighet till! Det är oerhört givande:)

  4. Ekot

    Jag uppskattar osminkad blogg och att du verkligen har text i dina inlägg! Stylade bilder kan man lätt se på Hemnet och diverse web-butiker om man vill det

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Hehe jag stylad är inte mitt mellannamn direkt, jag är bara jag, med alla fel och brister man kan ha:) Tack:)

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jajamen! Och typ en månad tidigare än förra året:) då hade jag så mkt annat att styra med:)

  5. Monica

    Å sen har vi tex mig som bara blir glad, av Carola gör som Carola vill…
    Inget fejk bakom dina bilder😍😍

    Men jag visste också det skulle komma någon konstig kommentar, 😂😂 har man följt bloggen länge, men heller inte duktig på att kommentera, går liksom fortare på Insta….

    Men som som sagt har man följt dig länge, så vet man tom vem som kommer svara ibland, och måste berätta just va den känner, även om jag inte känner någon av dina följare..
    eller ännu värre när man inte ens läst klart ett inlägg och bara kastar ur sig..
    😘😘😘

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Åh vad fint sagt🤗 tack! Just här såg jag absolut inget komma, tänkte inte ens tanken att någon kunde ta illa vid sig av lite gräs på ”fel” ställe 🙂 Men håller med dig, ofta vet man, och från vem🙈

  6. Linnéa

    Alltså människor ibland.. hur svårt kan det vara att vara trevlig mot andra?!
    Jag uppskattar iaf din blogg, min bästa morgonläsning sedan 2011 ❤️. Du har gett mig många nya perspektiv och tankar och det är jag så glad över. Låter kanske konstigt men ibland känns det som att du har del i min uppfostran också (på ett positivt sätt) för jag var bara 13 år när jag började läsa här. Tack för det, kram!

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Nähä? Fy farao vad rörd jag blev nu:) Så snällt sagt. Tänk att du har hängt med så länge och fortfarande känner att du vill hänga kvar, det gör mig otroligt stolt och glad🤗 Tack!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting