Okategoriserade

Segt och skadad:D

I morse var jag så trött. Jag vaknar varje morgon vid fyra av att det är för varmt. Novalie säger samma sak och vi har våra fönster åt söder så det är dessutom ljust som fasen. Jag har fönstret öppet men det hjälper inte. Eftersom det är lite småkyligt när jag lägger mig så rullar jag in mig i tjocka duntäcket och det är inte jättekonstigt att det blir varmt sen:D

Men det är svårt att somna om när det är ljust.

I alla fall så segade dagen på. Jag har fixat med lite av varje, dock inte något som jag borde, men så kan det bli. Det får bli SEN. Men lite plock och fix, och sen flyttade jag ut. Och efter att ha ätit frukost i solen så började jag greja med min pallkrage. Jag har ju för några dagar sen släpat dit sten och grejat, men idag fyllde jag på med mer jord, efter att först ha tagit bort kattbajs. De jäklarna tror att de fått en stor fin låda tydligen😆 Sen planterade jag paprikorna, och pumporna där. Min chili råkade jag kliva på… ja så dumt, men den kanske repar sig. Jag planterade den iaf. Några broccoli fick åka ner i jorden också, resten ska få bo i andra lådan när nu den blir klar. Jag tror jag sådde broccolin alldeles för tätt, så den kommer nog inte ta sig, men jag försöker. Jag rev remsor av en plastsäck och tryckte ner dem i ett rör som jag satte i mitten, tänkte att det kanske håller både katter och hund borta, och fåglar. Funderar på att försöka göra sådana där vindsnurror av nån hårdare plast, om jag kommer ihåg hur man gör. Men det går väl att googla:)

Sen skulle jag plantera lite popcorn. 😂 Alltså det låter så roligt! Odla popcorn liksom. Men det är ju tacksamt, och även om jag är sen med det så kommer det kanske upp ändå. Eftersom jag är snål på jord så brukar jag fylla botten, eller halva krukan kanske, med kottar.

Det är något jag är helt självförsörjande på:D Har en miljard, minst. De är svinbra, det blir lite luckert och bra. Gjorde likadant med tomatplantorna, som jag satte i krukor och ställde vid vinrankan. De skulle stå i växthus eller uterum, skyddat iaf, och det är det bästa jag kan åstadkomma. Det är lä från tre sidor, och sol många timmar om dagen. Jag har haft tomater där förr som älskade sin placering så hoppas på det nu med. Ska bara komma ihåg att vattna! I pallkrage ska jag lägga en bit slang som jag sticker hål på så kan jag bara koppla den till kranen sen, smart va?

Jag lyckades riva mig på knät. Klev lite för nära nåt vasst och svor till, men tittade inte ens efter. Låg på knä där i jord och blev skitig och först när jag funderade på varför det gjorde så förbannat ont kollade jag.

En liten ynklig skråma men som det svider. Nu är det rentvättat och fint.

Sen var det dags för dagens första träningspass, så på med kläder och iväg. Sjukt varmt på gymmet och svett i sår är ju sådär. Tights som skaver över det är också sådär. Passet var bra däremot:) Vi körde massor av repetitioner i olika maskiner. Först fem reps på varje vikt, klarar man så ökar man ett steg. Tills man inte orkar, då vänder man och gör så många man orkar på varje vikt tills man kan göra 20 st. Sjukt jobbigt:)

Hem efter det och jag har absolut ingen aning om vad jag gjorde då. Hade tänkt laga mat till ungarna men det var alldeles för varmt så det bidde ingen:D De fick äta rester från igår.

Pass två klockan sju, och det var ett vanligt cirkelfys. Jobbigt det med:) Värst var marklyften där stången gled över knät precis på såret.😂 Jag vet, det är gnälligt.

Vissa rörelser kan jag inte göra. Jag kan inte belasta foten i vissa lägen, så då fick jag anpassa lite. Jag har ont i den idag. Men för att den ska bli så bra som möjligt, det är ju den kassa foten, så måste jag rehaba, och det gör jag såhär. Det är egentligen ytterst märkligt att jag stukat den, för den är ju mer eller mindre stel i ett läge med pyttelite rörelseomfång. Ändå lyckades jag vrida den, det är bra gjort. Det värsta är ju att har man väl stukat till den så upprepas det gärna. Och det har jag noll lust med. På fredag är det två veckor sen, och jag frågade Lovelia hur länge det tar innan det är bra. ”Jag har fortfarande ont” sa hon, och hon stukade sin fot för flera veckor sen. Fan då. Men det är bättre! Hennes är bättre och min. Jag har lånat hennes fotledskydd och det har hjälpt, men det kan man inte ha hela tiden för man behöver jobba på stabiliteten.

Jaja. Så är det, och det blir nog bra. På fredag ska jag ut och dansa igen;) får se hur det går. Jag ska också gå hela dagen på Furuvik med Jamies klass. Jag är klassförälder och det är skolresa. Jag ser fram emot det väldigt mycket 😀

Jamie sa idag att hans kompisar trodde jag skulle vara as-sträng. Jag kan ha hotat med det 😇 Men så länge de sköter sig kommer jag inte vara sträng, det handlar om frihet under ansvar. Men – det är bra att de är lite rädda:D

För resten! Kommer ni ihåg det där jag skrev om för ett tag med vapenhot och soc? Och var så irriterad över hur soc skötte det och att jag mailade och sa att Lovelia inte alls kände sig hotad?

Tror ni man kan ta tillbaka?? 😜 Visar sig att killen som blivit visad pistolen (lite oklart dock om han visat den eller om det bara uttalades) tydligen får en rejäl summa från Brottsofferjouren, eller vilka det nu är. Det nämndes mellan 10-50 tusen…. 😬

Kom igen. Jag kan inte riktigt gå med på detta. Det finns folk som blir våldtagna och misshandlade och som inte får en spänn, men en unge som nån säger: Jag har en pistol, till, ska få en rejäl summa?

Ger inte det en aning knepigt budskap? Ett litet hot och man får cash. Det kan man ju sätta lite i system. Jag antar att de inte fått tag i pistolkillen, så man kan ju i princip hitta på och anmäla. Det har blivit lite snett idag. Folk blir kränkta och känner sig hotade av saker som förr bara blev en historia på rasten. Att vara en orädd person med skinn på näsan ger inget direkt kassaklirr🤷‍♀️

Jag tycker det är fel.

Nu ska jag sova! Det är bara några timmar kvar till klockan är fyra:D

Hörs i morgon 🤗

Kommentarer

  1. samps

    låter lite väl mycket? ofta brukar ”gärningsmannen” eller den som liksom utför hotet/händelsen få betala TILL brottsofferjouren men då handlar det om kanske 6-800 kronor. så att ett ”offer” då skulle få flera 10k låter gaaanska så orimligt!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting